Το chat του δικάναλου

Ευχαριστώ σας!
Είμαστε ακόμα στη διαδικασία "στρωσίματος".
Σχετικά, θα συστήσω στους υποψήφιους κατόχους, (πράγμα δύσκολο, αλλά...) υπομονή με την συγκεκριμένη. Κανένα απολύτως συμπέρασμα να μην βγεί πριν τις 35-40 αρχικές ώρες γιατί θα είναι λανθασμένο. Απο εκεί και μετά οι αλλαγές είναι ηπιότερες, αλλά υπαρκτές.
Εκείνο που μπορώ να πω με δυό λόγια και με σιγουριά για την MP-200, είναι πως μεταμόρφωσε ολοκληρωτικά και απογείωσε ένα (σχεδόν) εισαγωγικό σύστημα σαν το δικό μου, στον τρόπο που αναπαράγει τη μουσική, αν αυτό ενδιαφέρει.
Περισσότερα προσεχώς.

Απάντηση: Με τι ηχεία ακούμε

Τέλικα μπήκα στο hifi πιο γρήγορα απο τι νομιζα. Μάγκες, μου καναν δώρο ζεύγος Magnat 202, δεν έχω ενισχυτή, πηγή θα είναι η smart tv ,Spotify και σίγουρα κατι Flac που έχω σε εξωτερικό. Τι κάνω?
Με ενδιαφέρει ο κάλος ήχος, δεν θέλω να δώσω πάνω απο 400 ευρώ με καλώδια και κάπιο προχυρο DAC. Συμβιβάζομαι με κάτι πιο κακο σε dac και να αναβαθμισω αργότερα. Specs ηχεία 4-8Ω, 91db, 100w...

Συμφωνω απολυτα και εγω επιλεγω yamaxa και συγκεκριμένα το 301s είναι περιπου στα 300 ευρω και θα ταιριαξουν ταμαμ με τα συγκεκριμένα ηχεια διοτι είναι ευαίσθητα και ευκολοδήγητα και τα 60 watt του ενισχυτή είναι υπερ-αρκετα!!!-bye-

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Ευχαριστώ σας!
Είμαστε ακόμα στη διαδικασία "στρωσίματος".
Σχετικά, θα συστήσω στους υποψήφιους κατόχους, (πράγμα δύσκολο, αλλά...) υπομονή με την συγκεκριμένη. Κανένα απολύτως συμπέρασμα να μην βγεί πριν τις 35-40 αρχικές ώρες γιατί θα είναι λανθασμένο. Απο εκεί και μετά οι αλλαγές είναι ηπιότερες, αλλά υπαρκτές.
Εκείνο που μπορώ να πω με δυό λόγια και με σιγουριά για την MP-200, είναι πως μεταμόρφωσε ολοκληρωτικά και απογείωσε ένα (σχεδόν) εισαγωγικό σύστημα σαν το δικό μου, στον τρόπο που αναπαράγει τη μουσική, αν αυτό ενδιαφέρει.
Περισσότερα προσεχώς.

τι κεφαλη φοραγες πριν?σε ρωταω διοτι εχω ψηνομαι χοντρα να παρω την nagaoka εγω φοραω κεφαλη την orthofon 2mbronze

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

τι κεφαλη φοραγες πριν?σε ρωταω διοτι εχω ψηνομαι χοντρα να παρω την nagaoka εγω φοραω κεφαλη την orthofon 2mbronze
Έρχομαι -κατα σειρά- απο Grado Gold , Denon DL-160, Audio Technica AT-30E
-

Αν σε ενδιαφέρει μια εξονυχιστική ηχητική σύγκριση μεταξύ 2m Bronze και Nagaoka MP-200 (αλλά και Grado Platinum) δές - άκουσε αυτό:
-
https://www.youtube.com/watch?v=oVuR73h3XU8

Last edited by a moderator:

Αν σε ενδιαφέρει μια εξονυχιστική ηχητική σύγκριση μεταξύ 2m Bronze και Nagaoka MP-200 (αλλά και Grado Platinum) δές - άκουσε αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=oVuR73h3XU8

Το εχω δει το βιντεακι και οντος η nagaoka της παταει τις κεφαλές όπως εχω διαβάσει σχόλια που είχανε κεφαλη σαν την δικια μου και βαλανε την nagaoka και πάθανε την πλακα τους. Περιμενω οταν την στρώσεις να πεις και αλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

-
βλέπω δεν τις "παντρεύεσαι" τις κεφαλές σου.. :flipout:

Δεν θα τό' λεγα: :smile:
Stanton 680EE - 10 χρόνια
Shure M-111HE - 4 χρόνια
Audio Technica AT-30E - 10 χρόνια
Grado Prs Gold - 1 χρόνο
Denon DL-160 - 8 χρόνια
Audio Technica AT-30E - 6 χρόνια

Αudio Technica 3050 - απο το '88-'89, με λιωμένη ανάρτηση σήμερα
Audio Technica F5occ - απο το '89-'90, όπως αποδείχθηκε με πολύ ζωή ακόμα
Denon DL-160 - απο το '07, πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα
Shure M70 BX - απο το '07, ντουμπλάριζε την 160 για οικονομία στις ώρες. εδώ και λίγο καιρό στο κουτί της μέχρι να την βάλω ξανά σε headshell
Audio Technica 95E - απο το '08, πήρε την θέση της Μ70 με καλύτερα αποτελέσματα
Shure M97xE - απο το '15-'16, σαν συμπρωταγωνίστρια της 160 κλέβοντας την παράσταση..
Audio Technica 3600L x2 - εδώ και λίγους μήνες να παίζουν και στα 2 πικάπ κάνοντάς σε να αναρωτιέσαι με ποιό δικαίωμα παίζουν τόσο καλά με τέτοια τιμή!
η μόνη που δεν έμεινε κοντά μου, μια Shure M92Ε γιατί την δάνεισα σε φίλο που έχασε την sumiko blue point του απο καθαρίστρια και ποτέ δεν την επέστρεψε.
όλες οι άλλες πλην της 3050 που έμεινε απο ανάρτηση, στις επάλξεις κοντά μου.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Αudio Technica 3050 - απο το '88-'89, με λιωμένη ανάρτηση σήμερα
Audio Technica F5occ - απο το '89-'90, όπως αποδείχθηκε με πολύ ζωή ακόμα
Denon DL-160 - απο το '07, πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα
Shure M70 BX - απο το '07, ντουμπλάριζε την 160 για οικονομία στις ώρες. εδώ και λίγο καιρό στο κουτί της μέχρι να την βάλω ξανά σε headshell
Audio Technica 95E - απο το '08, πήρε την θέση της Μ70 με καλύτερα αποτελέσματα
Shure M97xE - απο το '15-'16, σαν συμπρωταγωνίστρια της 160 κλέβοντας την παράσταση..
Audio Technica 3600L x2 - εδώ και λίγους μήνες να παίζουν και στα 2 πικάπ κάνοντάς σε να αναρωτιέσαι με ποιό δικαίωμα παίζουν τόσο καλά με τέτοια τιμή!
η μόνη που δεν έμεινε κοντά μου, μια Shure M92Ε γιατί την δάνεισα σε φίλο που έχασε την sumiko blue point του απο καθαρίστρια και ποτέ δεν την επέστρεψε.
όλες οι άλλες πλην της 3050 που έμεινε απο ανάρτηση, στις επάλξεις κοντά μου.

Εχεις και το πλεονέκτημα του αποσπώμενου headshell εσύ...
Είμαι υπέρ των πειραματισμών με σκοπό τη συνεχή βελτίωση, σε κάποια πλαίσια και όρια που θέτω φυσικά εγώ. Όταν φτάσω στο επόμενο σκαλοπάτι, δε βλέπω το νόημα να ξαναγυρίζω προς τα πίσω, παρα μόνο για να επιβεβαιώνω την υπάρχουσα καλυτέρευση.
Και είναι επίσης αλήθεια πως σε αυτές τις κατηγορίες που κινούμαστε, υπάρχουν χαρακτηριστικά στη μιά κεφαλή , που μας λείπουν απο μια άλλη. Ετσι η κατα περίσταση εναλλαγή έχει και νόημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

-
βλέπω δεν τις "παντρεύεσαι" τις κεφαλές σου.. :flipout:

Eσυ την F5 κοιτα να την δουλευεις λιγο μην γινει το λαστιχο της........να μην πω σαν τι οπως της 3050 :flipout:
Οταν δεν τις δουλευεις,χαλανε τα λαστιχα. Οποτε rotation να αντεξουν οσο γινεται,ειδικα οι πολυ παλιες.

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Εχεις και το πλεονέκτημα του αποσπώμενου headshell εσύ...
Είμαι υπέρ των πειραματισμών με σκοπό τη συνεχή βελτίωση, σε κάποια πλαίσια και όρια που θέτω φυσικά εγώ. Όταν φτάσω στο επόμενο σκαλοπάτι, δε βλέπω το νόημα να ξαναγυρίζω προς τα πίσω, παρα μόνο για να επιβεβαιώνω την υπάρχουσα καλυτέρευση.
Και είναι επίσης αλήθεια πως σε αυτές τις κατηγορίες που κινούμαστε, υπάρχουν χαρακτηριστικά στη μιά κεφαλή , που μας λείπουν απο μια άλλη. Ετσι η κατα περίσταση εναλλαγή έχει και νόημα.

το αποσπώμενο κέλυφος προσφέρει το πλεονέκτημα να έχεις εύκολη την αλλαγή των κεφαλών.
αυτό με την σειρά του έχει αντίκτυπο στην οικονομία ωρών μιας ακριβής κεφαλής που δεν θες να την "χαλάς" οταν ακούς μουσικά "χαλιά" όπως πολλές φορές εγώ.
και το 2ο πικάπ συμβάλει φυσικά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Eσυ την F5 κοιτα να την δουλευεις λιγο μην γινει το λαστιχο της........να μην πω σαν τι οπως της 3050 :flipout:
Οταν δεν τις δουλευεις,χαλανε τα λαστιχα. Οποτε rotation να αντεξουν οσο γινεται,ειδικα οι πολυ παλιες.

την F5 λέω να την βάλω μόνιμα στο project αν ταιριάξει καλά το vta.
για την νεκρή/σάπια ανάρτηση της 3050 έχω μια ιδέα πως να την φτιάξω. στέλεχος, ακίδα, gen είναι σε καλή κατάσταση έχω την εντύπωση.
αξίζει να κάνω μια προσπάθεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

το αποσπώμενο κέλυφος προσφέρει το πλεονέκτημα να έχεις εύκολη την αλλαγή των κεφαλών.
αυτό με την σειρά του έχει αντίκτυπο στην οικονομία ωρών μιας ακριβής κεφαλής που δεν θες να την "χαλάς" οταν ακούς μουσικά "χαλιά" όπως πολλές φορές εγώ.
και το 2ο πικάπ συμβάλει φυσικά.

H αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω ένα παλιό direct drive με αποσπώμενο κέλυφος, αλλά δεν είναι τόσο ποιοτικά αξιόλογο ως πικαπ για να ασχοληθώ με εναλλαγές, αξιολογηση κεφαλών κλπ.
Αλλωστε δίσκο θα βάλω μόνο αν καθήσω να κάνω ακρόαση, ποτέ για "μουσικό χαλί". Για τέτοια φάση, μόνο ψηφιακά.