Το chat του δικάναλου

Στο κάτω ηχείο η πράσινη καμπύλη είναι το bass reflex?
Η γαλάζια τι είναι;
Μάλλον , άρα παίρνω πίσω τα περί μπάσου.
Έχει.

Άρα μάλλον το πάνω είναι το ίδιο ηχείο σε τρεις θέσεις;
Δεν μπορώ να ξέρω πως θα παίζει από την απόκριση συχνότητας και μόνο.
Πάντως το κάτω δεν θα το αγόραζα ποτέ!!!
Επίσης προσοχή στο επάνω ενώ μάλλον το δίνει για 8Ω στην πραγματικότητά κινείται στα 4Ω σε ένα μεγάλο μέρος συνεπώς ο ενισχυτής πρέπει να έχει την δυνατότητα να κατεβαίνει στα 4Ω με άνεση.

Να σαι καλά αδελφέ..Το πάνω είναι το ίδιο ηχείο..Το ξέρω ότι πέφτει στα 4Ω όπως επίσης ξέρω ότι το κάτω πέφτει ακόμα πιο χαμηλά.

Τωρα που το tapatalk μου εμφανισε και την πρωτη εικονα επαθα λιγο πλακα, η πρασινη και κοκκινη γραμμη εναι τελειες σαν απο ισοσταθμιση, εννοειται ιδανικες και σχεδον flat, ποια ηχεια ειναι και με τι εξοπλισμο οι μετρησεις αν επιτρεπεται;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άρα στο κάτω η πράσινη και η γαλάζια είναι τα δύο bass reflex.
Έχει λοιπόν και ένα έντονο χρωματισμό στα 40-50Hz.
Δεν περίμενα τέτοια απόκριση από την Elac.
Είμαι και φαν , βέβαια αυτό είναι παλιό ηχείο , τα καινούργια δεν έχουν καμία σχέση.

Sonorus το τι ειναι καθε χρωμα το υποθετεις ;

Αν δεν ξερουμε απο την αρχη τι αντιπροσωπευει καθε χρωμα σε καθε ενα απο τα σχηματα τι συμπερασμα μα βγει.

Και ποιος εβγαλε τα διαγραμματα η εταιρια ; Η καποιος στο σαλονι του (reviewer η φανατικος ωντιοφιλ) ;

Το αυτι πανω απ'ολα σαν κριτης. ΙΜΟ.

Πάμε άλλη μια πιο σφαιρικά...Το πάνω είναι το Elac αυτή τη φορά.
Να σημειώσω επίσης ότι το Elac είναι τρομερά επιλεκτικό..Ότι του κάνει κέφι παίζει σωστά.

Screenshot_20200313-044426-01.jpgScreenshot_20200313-044338-01.jpg

Αρα οι μετρησεις δεν ειναι στο χωρο σου, σωστα;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι..Νόμισα πως το καταλάβατε από την αρχή.

ΥΓ..Το Audio Physic βγαίνει πρώτο σε ένα τεστ της εποχής στην οποία υπάρχει μεταξύ άλλων και ο απόγονος του Elac το fs 407...Είναι αρκετά τα ηχεία..

Tα Αudio Physic εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλα ηχεια.
Αλλα το μπαςς ρεφλεξ στο γιαρα2 ειναι πλαγια.
Οποτε προσοχη για την διαταξη του χωρου εαν ο χωρος ειναι μικρος.

Τα ακουσες ;

Tα Αudio Physic εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλα ηχεια.
Αλλα το μπαςς ρεφλεξ ειναι πλαγια.
Οποτε προσοχη για την διαταξη του χωρου εαν ο χωρος ειναι μικρος.

Ο χώρος είναι στα 18 τετραγωνικά..Η θέση ακρόασης στα 3 μέτρα και το δεξί ηχείο στους 45 πόντους από τον τοίχο..Το άλλο είναι πιο ελεύθερο..Πίσω από τη θέση ακρόασης υπάρχει ένα κενό της τάξεως του 1,70...
Τα ηχεία τα άκουσα αλλά με άλλα συνοδά..Αυτό που ψάχνω (ατάκα) υπάρχει.

Τον χωρο διπλα στο ηχειο πρεπει να προσεξεις περισσοτερο. Να εχει λιγο χωρο.
Παντως το ηχειο εχει εξαιρετικη φημη.

Μου κανει εντυπωση η αποψη σου για το Εlac. Ισως να μην ηταν η καλη σειρα στην καλη εποχη.

Μεταχειρισμενα τα Φυζικ ;

Τον χωρο διπλα στο ηχειο πρεπει να προσεξεις περισσοτερο. Να εχει λιγο χωρο.
Παντως το ηχειο εχει εξαιρετικη φημη.

Μου κανει εντυπωση η αποψη σου για το Εlac. Ισως να μην ηταν η καλη σειρα στην καλη εποχη.

Μεταχειρισμενα τα Φυζικ ;

Ναι είναι του 08 μοντέλο..Τα Elac είναι του '03..
Θέλω κάτι πιο δυναμικό..Στην κλασική και τα πνευστά το Elac είναι μανούλα αλλά δεν είναι all around...Και θέλει ένταση να ακουστεί σωστά..
Βάζω μια φωτό από τον χώρο από την θέση ακρόασης...Δεξιά είναι το πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.

DSC_0217.jpg

ναι δεξια το μπας ρεφλεξ φαινεται στριμωγμενο (κοντα στα μηχανηματα).

Αφου ειναι μεταχειρισμενα δοκιμασε τα στο χωρο σου. Κερνα μπυρες στον πωλητη σε περιπτωση που δεν κατσει.

Αλλα μπορει να μην διακρινεις προβλημα. Δωκιμασε τα γιατι ειναι ηχεια που αξιζουν και δεν τα βρισκεις και ευκολα.

Πριν τα Elac τι ειχες ; Δε θυμαμαι, και οι φωτογραφιες σου τοτε δεν υποστηριζονται πια στο νημα απο τον χωρο καταχωρησης.

ναι δεξια το μπας ρεφλεξ φαινεται στριμωγμενο (κοντα στα μηχανηματα).

Αφου ειναι μεταχειρισμενα δοκιμασε τα στο χωρο σου. Κερνα μπυρες στον πωλητη σε περιπτωση που δεν κατσει.

Αλλα μπορει να μην διακρινεις προβλημα. Δωκιμασε τα γιατι ειναι ηχεια που αξιζουν και δεν τα βρισκεις και ευκολα.

Πριν τα Elac τι ειχες ; Δε θυμαμαι, και οι φωτογραφιες σου τοτε δεν υποστηριζονται πια στο νημα απο τον χωρο καταχωρησης.

Leema Acoustics Xone..Το έδωσα γιατί ήθελα να μεγενθυνω τα προτερήματα του με κάτι που θα παίζει αρκετά πιο δυνατα πολύπλοκα θεματα (φοβερή μεσαία και τρομερή ταχύτητα) και τελικά πήρα ένα καλό ηχείο όσον αφορά την ανάλυση αλλά με αρκετό "πλαφ" στο κάτω φάσμα...

Τα ηχεία απέχουν το ένα από το άλλο στα 210 εκατοστά.

ΥΓ..Οποίος έχει μικρούς προς μεσαίους χώρους,να βρει τρόπο να ακούσει το Xone..Τα έλεγαν τότε αλλά ήθελα να πειραματιστω.

Εριξα μία ματιά και:
To Elac από τις ακουστικές εκτιμήσεις του SPYROS A έχει χαλαρό μπάσο,
που σημαίνει ότι υπάρχουν τα εξής γενικά προβλήματα:
1. Είναι απο την αρχή σχεδιασμένα έτσι για ήπια προσέγγιση, και δεν κάνουν
για γρήγορες μπασιές όπως του black metal και πολλές φορές ακούμε συνεχόμενα τις χαμηλές.
2. Εχει κακοσχεδιασμένο B.Reflex που κάνει το μπάσο παχύ (πλάφ).
3. Εχουν μαλακώσει τα woofer και έχει χαθεί ο έλεγχος, και απαιτείται συντήρηση τους.
4. Η καμπίνα συμμετέχει με λασπώδεις ανακλάσεις.
5. Ο στενός χώρος δυσκολεύει τα ενδεχομένως παραπάνω προβλήματα και μαντεύω ότι έχει
κάποια μύτη στις χαμηλές, που ενισχύει τα παραπάνω.
α.Η πιο γρήγορη βελτίωση είναι ένα τάπωμα του B. Reflex με αφρολέξ
για να μαζευτεί λίγο ο έλεγχος των χαμηλών.
β.Η επόμενη είναι συντήρηση των woofers, πιθανόν σε συνδιασμό με το α.
γ.Η πιο ακριβή προσέγγιση που περιλαμβάνει αλλαγή ηχείων ίσως χρήζει ηχεία βάσης δεδομένου του χώρου.
δ.Τα διαγράμματα για το πλάφ (παχύ μπάσο) απαιτούν μετρήσεις αποσβεννυμένων φασμάτων για εξαγωγή
ασφαλών συμπερασμάτων οταν πρόκειται για ηχεία...