Το chat του δικάναλου

τα headshell wires είναι τυπικά, (θα τους έριχνα σουτ πριν καν τα ακούσω), αλλά όλα τα άλλα τα ζηλεύω και θα είμουν πολύ χαρούμενος αν κάποιος μου έκανε δώρο το κουτάκι με το περιεχόμενο....
:flipout:

They get to see how to make the cartridge, but... it's not something that can be copied easily λέει στη συνέχεια στο βίντεο ο special project engineer.

Attachments

• cartridge.jpg
    cartridge.jpg
    64.5 KB · Views: 307
Eιναι αυτος ο κυριος η νεα ιδιοφυια του ηχου υψηλης πιστοτητας της εποχης μας ;

Screenshot-from-2018-04-18-15-36-09.png

Βεβαια ποτε δεν πιστευα τετοιες "μοναδικοτητες" σιγουρα υπαρχου ανθρωποι με πολυ ταλεντο σε διαφορους τομεις. Αλλες εταιριες στρατευοντας πληθος μηχανικων υψηλης εκπαιδευσης ( Deviqlet, Denon) αλλες βασιζομενοι σε ιδιεταιρα ατομα με ιδιαιτερη ευαισθησια στον ηχο και την μουσικη (Paravicini, Neal Jackson and Khoubesserian etc)...

Αλλα αυτος ο κυριος συγκεντρωνει πολυ την προσοχη στις υλοποιησεις του. Το τελευταιο τευχος What Hi-Fi (France) που διαβασα το κυριο αρθρο ειναι... Ειναι ο προ-τελικος Ayre το καλυτερο ενισχθτικο συστημα του κοσμου ;;; Για να καταληξει...ισως εαν εαν και εαν...

Κατι τετοια ακουγαμε πριν χρονια για καποια Γαλλικη μαρκα.

ΙΜΟ δεν μπορει κανεις να αποφανθει για το καλυτερο συστημα γιατι υπαρχι παντα ενας προσωπικος subjective παραγοντας που ανατρεπει οποια κυριαρχια.
Πιστοποιηση πιστοτητας ποιοτητας ΟΚ. To "καλυτερο" δεν υπαρχει.

Ωραίο!
Σε συναυλίες που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους και φυσάει, αποκτάς και αεροδυναμικό συντελεστή!
Χώνεις και ένα καλό spoiler να μη σε σηκώσει... Pimp my head! :flipout:

Eιναι αυτος ο κυριος η νεα ιδιοφυια του ηχου υψηλης πιστοτητας της εποχης μας ;

Screenshot-from-2018-04-18-15-36-09.png

Βεβαια ποτε δεν πιστευα τετοιες "μοναδικοτητες" σιγουρα υπαρχου ανθρωποι με πολυ ταλεντο σε διαφορους τομεις. Αλλες εταιριες στρατευοντας πληθος μηχανικων υψηλης εκπαιδευσης ( Deviqlet, Denon) αλλες βασιζομενοι σε ιδιεταιρα ατομα με ιδιαιτερη ευαισθησια στον ηχο και την μουσικη (Paravicini, Neal Jackson and Khoubesserian etc)...

Αλλα αυτος ο κυριος συγκεντρωνει πολυ την προσοχη στις υλοποιησεις του. Το τελευταιο τευχος What Hi-Fi (France) που διαβασα το κυριο αρθρο ειναι... Ειναι ο προ-τελικος Ayre το καλυτερο ενισχθτικο συστημα του κοσμου ;;; Για να καταληξει...ισως εαν εαν και εαν...

Κατι τετοια ακουγαμε πριν χρονια για καποια Γαλλικη μαρκα.

Devialet?

Μπερδεύτηκα! :chinscratch:
Τελευταία ακούω πολύ μουσική. Πολύ, πολύ περισσότερο από πριν. Ο λόγος; Το καινούργιο απόκτημα, ο πολύ καλός ενισχυτής ακουστικών της Rupert Neve Precision RNHP. Το μηχάνημα είναι πολύ καλό, όπως έχω αναφέρει αλλού. Και παρασύρει να ακούς μουσική επί ώρες!

Έτσι λοιπόν στις μουσικές περιπλανήσεις μου με ακουστικά άκουσα και αυτό:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mike Oldfield - Tubular Bells.
Οι κυλινδρικές καμπάνες του Mike Oldfield, αγαπημένο κλασικό κομμάτι, ριζωμένο βαθιά στη μνήμη. Χρόνια είχα να το ακούσω, αλλά ήμουν σίγουρος ότι το γνώριζα πολύ καλά. Από τότε που το άκουσα για πρώτη φορά στο πικάπ, στο πρώτο μου στερεοφωνικό, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο Hi-Fi (καμμία σχέση με High-End, ή ηχοληψία τότε)! :smile:

Καί έπαθα σοκ! Τη συνοδεία σε πολυ χαμηλές νότες που παίζει σιγανά το συνθεσάϊζερ πίσω από την κυρία μελωδία, σαν να την άκουγα για πρώτη φορά! Αρμονικές που ποτέ δεν είχα παρατηρήσει. Μουσικό πλούτο, όργανα και λεπτομέρειες που ποτέ δεν είχα προσέξει.

Είναι δυνατόν; Να με γελάει τόσο πολύ η μνήμη μου; Για να το εξακριβώσω, έβαλα να ακούσω το αυθεντικό CD που έχω αποθηκευμένο σε FLAC. Εκεί ήλθε το δεύτερο σοκ. Καμία σχέση το CD με το YouTube! Ο ήχος στο CD ήταν εμφανώς λεπτότερος και ξηρός. Και η συνοδεία σε πολυ χαμηλές νότες του συνθεσάϊζερ αδύναμη, σχεδόν εξαφανισμένη. Ναι, με πιο καθαρό περίγραμμα, αλλά εξαφανισμένη! Υπήρχε μία καθαρότητα στο CD, δε λέω, αλλά όλο το σύνολο ήταν υποτονικό, ξηρό και λεπτό. Στο YouTube ακουγόνταν ηχοχρώματα και λεπτομέρειες που δεν γίνονταν αντιληπτά στο CD. Και τα δυναμικά ήταν σαφώς ανώτερα!

Ακούγοντας και ξανακούγοντας παράλληλα κατέληξα: CD εναντίον YouTube, καθαρά νικητής το YouTube!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Το μη απωλεστικό FLAC χάνει από το απωλεστικό format του Youtube; Έτσι κι αλλιώς και στη μία και στην άλλη περίπτωση ψηφιακά ακούμε!

Συμπέρασμα μετά από αρκετές δοκιμές και ακροάσεις: Το δικό μου CD που έχω μετατρέψει σε FLAC είναι επίσημη έκδοση σε CD από εδώ αγορασμένη. Το YouTube είναι ψηφιακή μεταφορά από βινύλιο κάποιας έκδοσης σε LP, άγνωστο ποιας.

Επανερχόμαστε το γνωστό πρόβλημα. Ενώ στο χώρο μας κάνουμε την τρίχα-τριχιά και ψαχνόμαστε με τα μηχανήματα, τα καλώδια, τα βύσματα, τις συνδέσεις, τα format, εν τω μεταξύ οι διαφορές από έκδοση σε έκδοση, από τη μία κυκλοφορία σε άλλη του ίδιου μουσικού υλικού είναι τεράστιες! Πολύ μεγαλύτερες και από εκείνες που θα παρατηρούσαμε αλλάζαμε μηχανήματα!

Και στις ακροάσεις μας εισέρχεται αποφασιστικά και ο παράγων τύχη!

Επανερχόμαστε το γνωστό πρόβλημα. Ενώ στο χώρο μας κάνουμε την τρίχα-τριχιά και ψαχνόμαστε με τα μηχανήματα, τα καλώδια, τα βύσματα, τις συνδέσεις, τα format, εν τω μεταξύ οι διαφορές από έκδοση σε έκδοση, από τη μία κυκλοφορία σε άλλη του ίδιου μουσικού υλικού είναι τεράστιες! Πολύ μεγαλύτερες και από εκείνες που θα παρατηρούσαμε αλλάζαμε μηχανήματα!

Και στις ακροάσεις μας εισέρχεται αποφασιστικά και ο παράγων τύχη![/QUOTE]

Εννοείται αυτό που λες παιζει ρολο μεγάλο.
Παράδειγμα παντα σε βυνιλιο βαλε να ακουσεις των Queen το ινουεντο original κοπια και βάλε την επανεκδοση που βγάλανε, λόγου που ηταν μεγάλο σαν βυνιλιο δεν χώρεσαν ολα τα κοματια στο original στην επα έκδοση τα βαλανε αλλα κανανε και αλλες ταρζανιες στην παραγωγή.
Εμ η επανεκδοση απλα δεν ακούγεται χάλια ο ηχος τον τραγουδιστή τον έχουν βάλει τόσο μπροστά που έχουν θαφτει τα πίσω όργανα.
Βαλε να ακουσεις original κοπια αμερικάνικη των doors με μια ελληνική κόπια παρατηρείς οτι ακούς απλα αλλο βυνιλιο.
Φυσικά οι κοπιες μεταξύ τους εχουν μεγάλες διαφορές γιαυτό μερικοι οπως εγω οσο αντέχει η τσέπη μου κυνηγάμε τις original κόπιες

το Tubular bells το έχω σε sacd 2πλης στρώσης.
το άκουγα στο πολυκάναλο όσο δούλευε το 963SA. Mετά το άκουγα σαν απλό cd όσο δούλευε το 8000CD, από το 2κάναλο σύστημα.
τώρα για cdp έχω μόνο το Tascam του mdvq.. δεν το έχω ακούσει με αυτό ακόμα:laugh:

Ας Ονειρευτούμε!

Ας ονειρευτούμε!

Ιστορικό σύστημα ηχείων από τη δεκαετία του '80. Τυχεροί όσοι το έχουν δει και ακούσει από κοντά. Ακόμα πιο τυχεροί οι κάτοχοι.
Από έξη (6!) 12ιντσα Woofer ανά κανάλι, από 12 magnet planar midrange και από 36 tweeter ribbon.
Βάρος: 1400 κιλά περίπου το σύνολο.

IRS2.jpg

Το ένα από τα δύο κανάλια του συστήματος!

Infinity Reference Standard IRS / V

Technische Daten, soweit bekannt.Introduced: IRS: 1980
Introduced: IRS V: 1988
Dimensions: Bass Tower: 228 x 52 x 73 cm
Dimensions: Mid/High Tower: 228 x 119 x 43 cm
Wight: Bass Tower: 681 kg (system)
Bass: 6 x 30 cm
Mids: 12 x EMIM
Highs: 36 x EMIT (12 on the back)
Suggested for amplifiers with: 100-300 Watts per Mid/High channel (bass towers have their own 2000 Watts amplifier)
Frequency range: 15 Hz - 45 kHz
Crossover frequencies: 70 Hz (variable), 4500 Hz
Special: Servo control unit for bass drivers
Suggested price (system): IRS: 90000 $
Suggested price (system): IRS V: 45000 $

IRS10.jpg

Ολόκληρο το σύστημα με τα Ultra Hi-End ενισχυτικά εποχής που το συνοδεύουν.

IRS31.jpg

Δεν είναι μόνα τους, έρχονται μαζί με τον Controller τους. Και επιπλέον το crossover είναι εξωτερικό.

[SIZE=+1]Comment: The IRS was designed to be an internal reference system at Infinity, but the demand of the public for such a state of the art speaker system was so great that Infinity decided to sell them to people with enough money. The IRS V is just a newer version of the original IRS. As you can see the main difference is the newer bass driver which was introduced with the Kappa series.[/SIZE]

[SIZE=+1]Click here for a technical sheet of the IRS Beta with schematics of the crossover and the servo control unit. The servo control unit from the IRS V should be the same.[/SIZE]
[SIZE=+1]A technical sheet with (sadly, without crossover schematics) can be seen here.[/SIZE]

Δικαιωματικά έχουν θέση στα 12 πιο σημαντικά ιστορικά ηχεία όλων των εποχών, εκείνα που επηρέασαν όλους τους κατασκευαστές.

Το σύστημα ηχείων βρίσκεται και λειτουργει πλήρως ως Reference στό γνωστό δωμάτιο Room 1 της PS Audio και ο Paul μας ξεναγεί.

Ο John Atkinson του Stereophile μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε τα ηχεία ενώ παίζουν, χάρη σε μία πολύ καλή, πράγματι, Binaural ηχογράφηση τους. Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται ακριβώς για Binaural ηχογράφηση, αλλά για τεχνική σφαιρικού Stereo. Ακόμα καλύτερα. Φορέστε ένα καλό ζευγάρι ακουστικά και απολαύστε. Όλο το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων, η στερεοφωνική εικόνα, τα δυναμικά βρίσκονται εκεί. Η ηχογράφηση είναι ποιοτική. Τόσο που μπορεί να αποδώσει όλα τα παραπάνω. Και θα δοκιμάσει και τις δυνατότητες του ίδιου του συστήματος ακουστικών που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ε ίναι για μας ο μοναδικός τρόπος για ν' ακούσουμε τα ηχεία. Αρκεί όμως με το παραπάνω, για να ονειρευόμαστε! :smile:

Ά! Ξ'εχασα... Αν κάποιος καταφέρει ν' ακούσει τα 16 Hz, να ενημερώσει παρακαλώ! :cool:

Κάτι σχετικό ήθελα να γράψω ακούγοντας το τελευταίο μέρος με το εκκλησιαστικό όργανο. Πολύ δύσκολο να παίξει ένα driver σε στάθμες αυτές τις συχνότητες (ή και λίγο πιο ψηλά) ενώ ταυτόχρονα έχει να αναπαράγει και άλλα πράγματα πιο ψηλά στο φάσμα και να ακούγονται καθαρά. Θέλω τρίδρομα ακουστικά... :p

Και τα δικά μου! :D
AKG K271 (Made in Austria) και Sennheiser HD-600 είναι κλασσικές αξίες.
Αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και με ηχεία! :laugh:

Τα κομμάτια πάντως και οι ηχογραφήσεις τους έχουν ενδιαφέρον...

Πόσο να στοιχίζει αυτό το σετάκι άραγε!
Δύο πράγματα θα ήθελα! Να είχα μια προσωπική ακρόαση, και να ..... ήμουν 25 ετών! Στα 65 μου, τσάμπα θα πάει το καημένο! Θα ακούγεται περίπου σαν και το δικό μου!

Σωστά......

Ως αναφορά τα παραπάνω, αν και ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα, υπάρχει άσχημη εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται:

Πριν κάποιους μήνες, ήμουνα με τα ακουστικά στο pc και κατά τύχη πέφτω στο youtube σε video που μεταδίδει τις συχνότητες 20-20000 hz. ;E τι ήθελα να το δοκιμάσω!!!
Ξεκινά λοιπόν το video και κάπου στις 12000-13000 και πάνω, νεκρική σιγή! Αμάν λέω και ανεβάζω τον ήχο στο pc.... εγώ συνέχιζα να μην ακούω ΤΙΠΟΤΑ, σαν να μην είχε καθόλου ήχο το pc!
Τα ακουστικά κανονικά στα αυτιά...... και ακούω ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ της την κόρη μου, να μου φωνάζει..... έ τι έπαθες! Κλείστο! Αυτά έχουν τα γεράματα! Και θέλω και μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, τρομάρα μου! Εκείνη άκουσε τον ήχο που έβγαζαν τα ακουστικά μου, από το δωμάτιό της, και εγώ, τπτ, καταλαβαίνετε τι σας λέω??