Το chat του δικάναλου

είδα τα δύο SL1210 MK2 από τον συγκεκριμένο και έχω να παρατηρήσω τα εξής (αφήνω την εξωτερική εμφάνιση εκτός)..
και στα δύο οι βραχίονες ανέβηκαν "άτσαλα" με τον πρώτο να κατεβαίνει κάπως καλύτερα.. πιο αργά δηλαδή.
η ρύθμιση του "ύψους πτώσης" ήταν και στα δύο πολύ χαμηλή -αν τους έβαζε να "πέφτουν" από πιο ψηλά θα βλέπαμε καλύτερα την αδυναμία.
στο 1ο το target light "κοπάνησε" δυνατά προς τα πάνω όταν το άναψε -άρα τίποτα από το επιβραδυντικό υλικό στον κύλινδρο δεν έμεινε πια-, το 2ο ανέβηκε πιο "απαλά" αλλά και αυτό έτοιμο είναι να παραδώσει πνεύμα σωστής λειτουργίας.
σίγουρα δεν μπήκε στον κόπο να λύσει το πολύπλοκο σύστημα και να το κάνει καινούργιο.....
δεν μας έδειξε αν και πως λειτουργεί η vta ( γυρίζει σαν "βούτυρο";; ή αν πρέπει να βάλεις "μπράτσα" για να γυρίσεις την κλίμακα), δεν μας έδειξε ούτε ένα πόδι από τα πικάπ να δούμε σε τι κατάσταση είναι το λάστιχο που προστατεύει το ελατήριο, δεν μηδένισε το βάρος του βραχίονα να μας δείξει πως λειτουργεί το αντισκέιτ αλλά και τα ρουλεμάν του βραχίονα, δεν έβγαλε πλατώ και το από κάτω καπάκι για να δούμε την γενική κατάσταση στα ηλεκτρονικά και τον Μ/Σ, ούτε το αν έχει λιπαντικό ο άξονας..
και για τα καπάκια τους, ούτε κουβέντα...

έχω την εντύπωση ότι ένα "καθάρισμα" απ'έξω τους έκανε και αυτό είναι όλο.
ξανατονίζω ότι μόνο τα δύο SL1210 είδα και όχι κάποιο άλλο μηχάνημα.. στα άλλα μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά.
Δεν αντιλέγω, έχω δει κάποια από τα βίντεο του και δεν κάνει τίποτα απ' όλα αυτά. Συνήθως δείχνει το πικάπ και αναφέρει αισθητικές ατέλειες, δίνει σημασία στα καπάκια μιας και πουλάει και σκέτα καπάκια και αναφέρει αν το έχει καθαρίσει, λαδώσει καυ ρυθμίσει. Το ότι δε δείχνει ρυθμίσεις δε σημαίνει ότι δεν τις έχει κάνει, σε πικάπ τέτοιας τιμής πιστεύω ότι το κοινό δεν ενδιαφέρεται και μάλλον δε γνωρίζει τι είναι VTA, θέλουν ένα λειτουργικό πικάπ για τους δίσκους τους. Ούτε έχω ακούσει για ανακαλωδιώσεις, αλλαγή πυκνωτών κλπ. Δε μπορείς να περιμένεις τέτοια πράγματα όταν το πικάπ δίνεται $200. Τα περισσότερα όμως πικάπ χαμηλής κατηγορίας εκείνης της εποχής (χαμηλότερης του ΜΚ ΙΙ) έχουν απλά κυκλώματα και αν δεν έχουν κακομεταχειριστεί αντέχουν ακόμα και με πυκνωτές δεκαετιών. Βλέπω το δικό μου (του πατέρα μου) που πρέπει να είναι 50 χρονών και λειτουργούν τα πάντα εκτός από την ανάρτηση που εγώ τη χάλασα και δε ξέρω να τη ρυθμίσω.

Αν θες περισσότερη ανάλυση και υψηλότερης κατηγορίας πικάπ δες εδώ. Ούτε αυτός ρυθμίζει το πικάπ μπροστά στη κάμερα, τα βίντεο είναι για να δείξουν το πικάπ, όχι τις ρυθμίσεις. Αναφέρει όμως τι έχει κάνει και έχει και αυτός άψογες κριτικές από πελάτες με διάθεση να ξοδέψουν περισσότερα. Επειδή τον παρακολουθώ καιρό, κάθε φορά που ανεβάζει βίντεο το πικάπ φεύγει συνήθως την ίδια μέρα, δυστυχώς δε στέλνει εκτός Αμερικής.

Ποια θεωρείς ότι είναι μια λογική τιμή, αν είναι σε καλή κατάσταση;
Δεν είμαι ειδικός στα Dual, μπορείς να τσεκάρεις online αγγελίες & δημοπρασίες για να πάρεις μια ιδέα, επίσης να μιλήσεις με την αντιπροσωπεία μιας και γνωρίζουν καλά και ίσως μπορούν να βοηθήσουν. Όσες φορές μίλησα μαζί τους ήταν εξυπηρετικοί. Απ' ότι βλέπω τώρα, το 504 δε ξεπερνάει τα 120€ στην Ευρώπη.

Δεν αντιλέγω, έχω δει κάποια από τα βίντεο του και δεν κάνει τίποτα απ' όλα αυτά. Συνήθως δείχνει το πικάπ και αναφέρει αισθητικές ατέλειες, δίνει σημασία στα καπάκια μιας και πουλάει και σκέτα καπάκια και αναφέρει αν το έχει καθαρίσει, λαδώσει καυ ρυθμίσει. Το ότι δε δείχνει ρυθμίσεις δε σημαίνει ότι δεν τις έχει κάνει, σε πικάπ τέτοιας τιμής πιστεύω ότι το κοινό δεν ενδιαφέρεται και μάλλον δε γνωρίζει τι είναι VTA, θέλουν ένα λειτουργικό πικάπ για τους δίσκους τους. Ούτε έχω ακούσει για ανακαλωδιώσεις, αλλαγή πυκνωτών κλπ. Δε μπορείς να περιμένεις τέτοια πράγματα όταν το πικάπ δίνεται $200. Τα περισσότερα όμως πικάπ χαμηλής κατηγορίας εκείνης της εποχής (χαμηλότερης του ΜΚ ΙΙ) έχουν απλά κυκλώματα και αν δεν έχουν κακομεταχειριστεί αντέχουν ακόμα και με πυκνωτές δεκαετιών. Βλέπω το δικό μου (του πατέρα μου) που πρέπει να είναι 50 χρονών και λειτουργούν τα πάντα εκτός από την ανάρτηση που εγώ τη χάλασα και δε ξέρω να τη ρυθμίσω.
τα δύο SL 1210 που είδα 200 δολάρια τα πούλαγε;;
αν ναι , ήταν τσάμπα!

Ανακαλύπτοντας ξανά την Αρχαία Ελληνική Μουσική. Μία παράσταση αναδημιουργεί το παρελθόν .

[VIDEO]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να τώρα, με όλη την κωλυσιεργία τόσους μήνες, τώρα που αποφάσισα να πάω να πάρω ένα Project Debut Evo, οι phono που μου προτείνατε (4189 Tonar και Shiit Mani) είναι σε έλλειψη με αναμονή μηνών...

Άλλες επιλογές εκεί στα <200$ υπάρχουν; Βλέπω πχ NAD, Cambridge, Pro-ject, Μusic Hall, και iFi Zen. Ή απλά θα περιμένω, και όταν έρθει η ώρα πάλι θα το μετανιώνω :D

Να τώρα, με όλη την κωλυσιεργία τόσους μήνες, τώρα που αποφάσισα να πάω να πάρω ένα Project Debut Evo, οι phono που μου προτείνατε (4189 Tonar και Shiit Mani) είναι σε έλλειψη με αναμονή μηνών...

Άλλες επιλογές εκεί στα <200$ υπάρχουν; Βλέπω πχ NAD, Cambridge, Pro-ject, Μusic Hall, και iFi Zen. Ή απλά θα περιμένω, και όταν έρθει η ώρα πάλι θα το μετανιώνω :D

Κι εγώ για το iFi θα πήγαινα λόγω των επιλογών που δίνει και των καλών σχολίων που έχω διαβάσει. Ένα με λιγότερες επιλογές που έχω επίσης διαβάσει καλά σχόλια είναι αυτό.

• Like
Reactions: Maestro

Κι εγώ έπαθα το ίδιο ψάχνοντας ενισχυτή ακουστικών. Τελικά κατέληξα στον iFi, απλά και μόνο λόγω διαθεσιμότητας-και δεν το μετάνιωσα.

• Like
Reactions: Maestro

Παρότι είμουν απ αυτούς που σου πρότειναν Tonar και Trisbury παρακολουθώντας την προσπάθεια σου πιστεύω ότι είναι καλύτερα να αποταμεύσεις και να πας σε καλύτερο phono ,με στιβαρότερο τροφοδοτικό ή αναβαθμίσιμο με εξωτερικό .
Οι λόγοι της κωλοτούμπας μου είναι ότι θα σου 'ανοίξει η όρεξη' ενώ τα ηχεία θα σου ξεμπροστάζουν τα 'όρια' των μικρών ,φθηνών Κινέζικης προέλευσης συσκευών,παρόλο που είναι τίμια και ιδανικά για ένα δεύτερο/τρίτο σύστημα.
Τα ηχεία είναι αποκαλυπτικά ,απ όσα θυμάμαι ακούγοντας τις πρώτες εκδόσεις.
Έχοντας στα χρόνια της 'ευφορίας' μεγαλύτερο αδελφό ..ψάξου σε κάτι που ανήκει σ αυτήν την κατηγορία και μεταχειρισμένο γιατί όχι..

Μετά από πολλή σκέψη και δεκάδες αλλαγές πλάνων τον τελευταίο χρόνο, αποφάσισα ότι η έννοια 'futureproof' σε ήχο και εικόνα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Θυμίζω, είχα ξεκινήσει με τη λογική του να στήσω σιγά σιγά ένα "τέλειο" σύστημα για ταινίες και μουσική, που θα ολοκληρωνόταν με ορίζοντα 5ετίας, αν ακολουθούσα το ρυθμό που είχα στο μυαλό μου. Θα ξεκινούσα με ένα ζεύγος ηχείων και έναν πολύ καλό AV, και θα επεκτεινόμουν σταδιακά. Τελικά, μέσα σε ένα χρόνο, και με πολύ λιγότερα λεφτά απ'αυτά που σκεφτόμουν για την 5ετία, αναβάθμισα σημαντικά τόσο τις ταινίες μου (JBL 9.1) όσο και τη μουσική μου (KEF LS50WII), σε ξεχωριστά φυσικά συστήματα, και απολαμβάνω εδώ και τώρα.

Τι θέλω να πω; Ότι αν τελικά κολλήσω στο βινύλιο (χλωμό όπως το κόβω αυτή τη στιγμή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις), τότε θα βάλω μια αγγελία το φτηνό προενισχυτάκι και θα πάω σε κάτι καλύτερο, δεν έχει νόημα μπροστάτζα να σκάσω 600-700 δολλάρια, κι άλλα τόσα το πικάπ για μια δοκιμή.

Οπότε κρατάω το ταβάνι στα $200, δηλαδή μια 650άρα μαζί με το πικάπ.

Μετά από πολλή σκέψη και δεκάδες αλλαγές πλάνων τον τελευταίο χρόνο, αποφάσισα ότι η έννοια 'futureproof' σε ήχο και εικόνα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Θυμίζω, είχα ξεκινήσει με τη λογική του να στήσω σιγά σιγά ένα "τέλειο" σύστημα για ταινίες και μουσική, που θα ολοκληρωνόταν με ορίζοντα 5ετίας, αν ακολουθούσα το ρυθμό που είχα στο μυαλό μου. Θα ξεκινούσα με ένα ζεύγος ηχείων και έναν πολύ καλό AV, και θα επεκτεινόμουν σταδιακά. Τελικά, μέσα σε ένα χρόνο, και με πολύ λιγότερα λεφτά απ'αυτά που σκεφτόμουν για την 5ετία, αναβάθμισα σημαντικά τόσο τις ταινίες μου (JBL 9.1) όσο και τη μουσική μου (KEF LS50WII), σε ξεχωριστά φυσικά συστήματα, και απολαμβάνω εδώ και τώρα.

Τι θέλω να πω; Ότι αν τελικά κολλήσω στο βινύλιο (χλωμό όπως το κόβω αυτή τη στιγμή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις), τότε θα βάλω μια αγγελία το φτηνό προενισχυτάκι και θα πάω σε κάτι καλύτερο, δεν έχει νόημα μπροστάτζα να σκάσω 600-700 δολλάρια, κι άλλα τόσα το πικάπ για μια δοκιμή.

Οπότε κρατάω το ταβάνι στα $200, δηλαδή μια 650άρα μαζί με το πικάπ.
Αυτό λέω και γω..ότι τα Kef θα χρειαστούν ποιοτικότερο αναλογικό τάισμα...

βρε λέτε;
Βλεπω ξύλινο σασί, βραχίονα απο ανθρακονήματα, αποσπώμενη κεφαλή (πολύ σημαντικό για να κάνεις μετά συγκρίσεις μεταξύ κεφαλών αν σε πιάσει το μικρόβιο), έρχεται με έτοιμη μονταρισμένη ΑΤ95 (πολύ vfm), έχει ενσωματωμένο phono stage (το οποίο όμως μπορείς να παρακάμψεις αν θες). Για εισαγωγικό πικάπ μου φαίνεται πολύ καλό, χωρίς να το έχω ακούσει. Εδώ είναι και μια κριτική απο έναν ψιλοάσχετο περί τα βινυλιακά (μετά συγχωρήσεως) που επιβεβαιώνει ότι η εγκατάσταση είναι σχετικά απλή, το πικάπ έχει VTA και μεταλικό πλατώ (πολύ σημαντικά αυτά) και έχει καλό ήχο, συγκρινομενο με ένα Rega. Επίσης απο ότι είδα αν το παραγγείλεις στις ΗΠΑ έχεις δικαίωμα επιστροφής.

• Like
Reactions: superfly and vlad66
Η χαρά της συγκριτικής δοκιμής.

Δοκιμάζεις εξωτερικό phono stage σε σχέση με το ενσωματωμένο, αλλάζοντας θέση στο πίσω διακοπτάκι.

Αν έχεις και δικαίωμα επιστροφής στο εξωτερικό phono, δοκιμάζεις και κρατάς αυτό που σου έδωσε ακουστή διαφορά.

Δοκιμάζεις πιο εξωτικά προφιλ στην ίδια κεφαλή αλλάζοντας απλά την βελόνα (π.χ. με την 95ML ή την 95SH)

Δοκιμάζεις διάφορες θέσεις της vta.

Εκτός από την ακρόαση μουσικής έχεις και υλικό για 10 χρόνια δοκιμών.

εκτός τα προφίλ στις ακίδες μπορεί να αλλάξει τα headshell wires, αργότερα να αγοράσει 2ο ανταλλακτικό headshell για να οπλίσει κάποια καλύτερη κεφαλή γιατί από ότι είδα ο βραχίονας δεν είναι παίξε-γέλασε... μου άρεσε πολύ!
τα headshell leads (όπως τα λένε) θα κάνουν μεγάλη διαφορά και με την ΑΤ95Ε.
όποια και να πάρει, δεν θα το μετανιώσει...
πχ: https://www.ebay.com/itm/2332271827...aultOrganicWeb&_trksid=p2563228.c101113.m2108