Το chat του δικάναλου

Πλένοντας μειώνονται τα σκρατς σκρουτς. Αλλά δεν εξαφανίζονται.

Σχετικά με την έξοδο του σήματος, δεν ξέρω τι πικάπ έχεις, πάντως αν έχει ενσωματωμένο προενισχυτή Phono, σημαίνει ότι με ένα διακόπτη το γυρνάς να βγάζει έξοδο line που είναι συμβατή με οποιαδήποτε είσοδο line, είτε αυτή είναι η κλασική κόκκινη άσπρη με RCA, είτε η γνωστή με μικρό καρφί minijack 3,5mm.

Πλένοντας μειώνονται τα σκρατς σκρουτς. Αλλά δεν εξαφανίζονται.

Σχετικά με την έξοδο του σήματος, δεν ξέρω τι πικάπ έχεις, πάντως αν έχει ενσωματωμένο προενισχυτή Phono, σημαίνει ότι με ένα διακόπτη το γυρνάς να βγάζει έξοδο line που είναι συμβατή με οποιαδήποτε είσοδο line, είτε αυτή είναι η κλασική κόκκινη άσπρη με RCA, είτε η γνωστή με μικρό καρφί minijack 3,5mm.

Ναι, για την ώρα με τον ενσωματωμένο phono παίζω, συνδεδεμένο με RCA to minijack. Γι'αυτό λέω ότι μάλλον δε χριεάζεται η γείωση.

Όποτε για τη γείωση, αφού δεν ακούω τίποτα περίεργο, να μην το δοκιμάσω καλύτερα και μπλέξω… 😎

Ο μοναδικός δίσκος που είχα καινούριος παίζει μια χαρά με ανεπαίσθητο θόρυβο. Οι άλλοι που είχα πάρει γουρούνι στο σακί έχουν από πολύ έως παρά πολύ θόρυβο. Το εξωφρενικό είναι ότι η μουσική ακούγεται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ, δυναμικές, χροιές, τα πάντα όλα, αλλα τα σκρατσαρισματα χαλάνε την εμπειρία. Γι αυτό σκεφτόμουν μήπως υπήρχε ελπίδα να στρώσουν, αλλα μάλλον απλά θα πρέπει να προσέχω απο δω και πέρα. Όλοι αυτοί υποτίθεται ότι ήταν ποιότητας VG- VG+
τελικά το Very Good κλπ, είναι σχετικό... αν το VG+ ακούγεται με σκρατς, οι πιο κάτω "καταστάσεις" πως ακούγονται;;

κάτι "για τα χοντρά" του δίσκου έχεις;;

τελικά το Very Good κλπ, είναι σχετικό... αν το VG+ ακούγεται με σκρατς, οι πιο κάτω "καταστάσεις" πως ακούγονται;;

κάτι "για τα χοντρά" του δίσκου έχεις;;

Αν εννοείς βουρτσάκι ναι, είχε μαζί.

Πλύσιμο «στο χέρι» παίζει με κάποιο τρόπο;

Αν εννοείς βουρτσάκι ναι, είχε μαζί.

Πλύσιμο «στο χέρι» παίζει με κάποιο τρόπο;
ναι βουρτσάκι εννοώ.

Πλύσιμο στο χέρι παίζει κατά κάποιο τρόπο, αλλά πρέπει το νερό του δικτύου να μην έχει άλατα και χρειάζεται ένα label protector για να μην λιώσει η ετικέτα του δίσκου.
αν έχει αρκετά άλατα το νερό του δικτύου πρέπει να τον ξεβγάζεις με απιονισμένο.. σκούπισμα με χαρτί κουζίνας.
είναι ανθεκτικό και δεν αφήνει υπολείμματα στα αυλάκια και τόσο "μαλακό" που δεν μπορεί να χαράζει το βινύλιο.
το σφουγγάρι πρέπει να είναι πολύ μαλακό και αποκλειστικά για αυτή την δουλειά.
για σαπούνι το υγρό πιάτων είναι μια χαρά.

συμπτωματικά, μόλις έπλυνα ένα διπλό άλμπουμ του ΓΔ μας... :LOL:

δεν πιστεύω να'σουν εσύ αυτός ο κάποιος.......
Όχι ,είμουν πιτσιρίκος τότε,είχα βέβαια φορητό πικάπ αντίκα που το έχω κρατήσει..
αν και δεν με παίρνει με τόσα ανοίγματα και πρέπει να σταματήσω,γιατί θα πάρω ένα απ τα 4 και θα βγω να λέω κάλαντα του... Λαζάρου,μιας και τις απόκριες θα 'κολλάει' με το vibe.
Απορώ πάντως αύριο πως θα λένε τα κάλαντα τα πιτσιρίκια με τα νέα μέτρα.

ναι βουρτσάκι εννοώ.

Πλύσιμο στο χέρι παίζει κατά κάποιο τρόπο, αλλά πρέπει το νερό του δικτύου να μην έχει άλατα και χρειάζεται ένα label protector για να μην λιώσει η ετικέτα του δίσκου.
αν έχει αρκετά άλατα το νερό του δικτύου πρέπει να τον ξεβγάζεις με απιονισμένο.. σκούπισμα με χαρτί κουζίνας.
είναι ανθεκτικό και δεν αφήνει υπολείμματα στα αυλάκια και τόσο "μαλακό" που δεν μπορεί να χαράζει το βινύλιο.
το σφουγγάρι πρέπει να είναι πολύ μαλακό και αποκλειστικά για αυτή την δουλειά.
για σαπούνι το υγρό πιάτων είναι μια χαρά.

συμπτωματικά, μόλις έπλυνα ένα διπλό άλμπουμ του ΓΔ μας... :LOL:

Έχεις να προτείνεις κάνα βίντεο που να περιγράφει τη διαδικασία; Δεν έχω να χάσω και τίποτα να δοκιμάσω. Είναι 2-3 που μου κάναν φοβερή εντύπωση ηχητικά και μουσικά, και αξίζει τον κόπο.

και τώρα που μπήκες σε αυτήν (την μαύρη) τρύπα, πάρε κάτι τέτοιο για ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:devilish:
Αμέσως εσυ να προτείνεις τα σατανιασμενα μέρες που είναι. Ας παρει κανενα τζαζ να απολαύσει μουσική τι να ακούσει από τα dead η τα black βρε βλαδιμηρε παραμόρφωση θα ακούει

• Haha
Reactions: christos56
Όποτε για τη γείωση, αφού δεν ακούω τίποτα περίεργο, να μην το δοκιμάσω καλύτερα και μπλέξω… 😎

Ο μοναδικός δίσκος που είχα καινούριος παίζει μια χαρά με ανεπαίσθητο θόρυβο. Οι άλλοι που είχα πάρει γουρούνι στο σακί έχουν από πολύ έως παρά πολύ θόρυβο. Το εξωφρενικό είναι ότι η μουσική ακούγεται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ, δυναμικές, χροιές, τα πάντα όλα, αλλα τα σκρατσαρισματα χαλάνε την εμπειρία. Γι αυτό σκεφτόμουν μήπως υπήρχε ελπίδα να στρώσουν, αλλα μάλλον απλά θα πρέπει να προσέχω απο δω και πέρα. Όλοι αυτοί υποτίθεται ότι ήταν ποιότητας VG- VG+
Near mint θα περνεις με mint τέλος ούτε καν vg+

Και τι κάνουμε για να φτιάξουμε το τσικι-τσικι εκεί που παραείναι αντιληπτό; Πλυντήριο;
Δες μερικά βίντεο του τεχνογκρινιάρη που αφορούνε τον καθαρισμό δίσκων.

Έχουν ενδιαφέρον γιατί βάζει να ακουστούν κομμάτια από τους δίσκους πριν και μετά τον καθαρισμό, οπότε παίρνεις μια ιδέα τι μπορείς να κάνεις.

Π.χ. αυτό με το humminGuru

• Like
Reactions: mparaxir
Δες μερικά βίντεο του τεχνογκρινιάρη που αφορούνε τον καθαρισμό δίσκων.

Έχουν ενδιαφέρον γιατί βάζει να ακουστούν κομμάτια από τους δίσκους πριν και μετά τον καθαρισμό, οπότε παίρνεις μια ιδέα τι μπορείς να κάνεις.

Π.χ. αυτό με το humminGuru

Αυτα τα ειχα δει στο aliexpres με το ultra sonic αλλα δεν ξέρω ειναι φιλικα προς το βυνιλιο; γιατι οσα πλυντήρια βυνιλιων που εχω δει είναι με το παλιο συστημα.
Ειδικό υγρο και μετα τη σκουπα αναρρόφησης

Δεν γνωρίζω.

Το βίντεο το έβαλα ως παράδειγμα που μας δίνει μια ιδέα τι μπορεί να κάνει ένα πλυντήριο δίσκων δίνοντας ηχητικά κομμάτια πριν και μετά το καθάρισμα.

Υπάρχουν και αντίστοιχα με πιο συμβατικά πλυντήρια.

Προσωπικά κοιτάω περισσότερο προς το project vcs-2, αλλά αφενός έχω περίπου 1000 δίσκους και αφετέρου, αν το πάρω, θα το πάρω παρέα με φίλους που έχουμε το ίδιο χόμπι.

Συγκίνηση.

Αγνοήστε τον ήχο, καμία σχέση με το τι ακούω εδώ που είμαι.

Πολλές απορίες, αλλά σχετικά ενθουσιασμένος… 🥳
Μια χαρά!

Παράξενη η αίσθηση να έχεις μόνο πικάπ και ηχεία στο σύστημα.

Ελπίζω ο Καραβάτζιο από επάνω να μην σου δίνει ιδέες τι να κάνεις με την κεφαλή του πικάπ.:cool:

Ο θορυβος αυτος ειναι ενας λογος που αγαπαμε βινυλιο!
Με τίποτα! Ευτυχώς ήμουν τυχερός και το πικάπ του πατέρα μου ήταν σωστά ρυθμισμένο και διάβαζε αντί να οργώνει τους δίσκους όπως έκαναν πολλά πικάπ των φίλων μου την εποχή που δεν είχα ιδέα από setup.

Δυο πρώτες απορίες, ίσως κρίσιμες:

1. Αυτό το καλωδιάκι της γείωσης δεν είναι απαραίτητο από τη στιγμή που χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο phono, σωστά; Γιατί το'χω συνδέσει στα KEF με RCA to mini-jack.

2. Τα τσίκι-τσίκι είναι θέμα καθαριότητας του δίσκου, σωστά; Αν και δε φαίνεται σκόνη με το μάτι, σε κάποιους από τους μεταχειρισμένους είναι λίγο overwhelming ο θόρυβος.
Γείωση δε χρειάζεσαι με αυτή τη σύνδεση που έχεις κάνει.

Για αρχή αγόραζε καινούριους δίσκους. Σημαντικό για μένα να βρεις δισκάδικα στη περιοχή σου να βιώσεις τη χαρά να ψάχνεις και να αγοράζεις με φυσική παρουσία αντί για online. Έτσι θα μπορείς να τσεκάρεις και τη κατάσταση των δίσκων. Για online αγορές μην ασχολείσαι με κατάσταση κάτω από EX.

Mε σωστά ρυθμισμένο πικάπ η φθορά θα είναι μηδαμινή, έχω δίσκους κοντά στα 40 χρόνια σε άριστη κατάσταση.

Ελπίζω ο Καραβάτζιο από επάνω να μην σου δίνει ιδέες τι να κάνεις με την κεφαλή του πικάπ.:cool:
Πριν ανοίξω το βίντεο νόμιζα ότι ήταν το εξώφυλλο του Maggot Brain...

Έχεις να προτείνεις κάνα βίντεο που να περιγράφει τη διαδικασία; Δεν έχω να χάσω και τίποτα να δοκιμάσω. Είναι 2-3 που μου κάναν φοβερή εντύπωση ηχητικά και μουσικά, και αξίζει τον κόπο.
πάρε ιδέες, αλλά λάβε υπόψη σου τι έγραψα πιο πάνω...

και ο mparaxir περίπου έτσι πλένει τους δίσκους του, αλλά δεν λέει κουβέντα για το θέμα....
έχει ένα τέτοιο label protector αλλά επειδή δεν έχει μακρύ χερούλι, μάλλον τον έχει κουράσει..

βέβαια είδα και καλύτερο τώρα που τσέκαρα..

• Like
Αμέσως εσυ να προτείνεις τα σατανιασμενα μέρες που είναι. Ας παρει κανενα τζαζ να απολαύσει μουσική τι να ακούσει από τα dead η τα black βρε βλαδιμηρε παραμόρφωση θα ακούει
γιατί βρε;; τι το ιδιαίτερο έχουν οι μέρες και δεν μπορούμε να ακούσουμε αυτό που γουστάρουμε;;
και για ποιά παραμόρφωση μιλάς;;
βάλε ένα καλό ζευγάρι ακουστικά και άκουσε όλο το άλμπουμ να δεις τι δισκάρα είναι..!!

• Like
Δεν γνωρίζω.

Το βίντεο το έβαλα ως παράδειγμα που μας δίνει μια ιδέα τι μπορεί να κάνει ένα πλυντήριο δίσκων δίνοντας ηχητικά κομμάτια πριν και μετά το καθάρισμα.

Υπάρχουν και αντίστοιχα με πιο συμβατικά πλυντήρια.

Προσωπικά κοιτάω περισσότερο προς το project vcs-2, αλλά αφενός έχω περίπου 1000 δίσκους και αφετέρου, αν το πάρω, θα το πάρω παρέα με φίλους που έχουμε το ίδιο χόμπι.

η αγορά καλού πλυντηρίου με φίλους είναι το καλύτερο πράγμα.. αρκεί να μένετε κάπως κοντά ο ένας με τον άλλον.. αλλιώς γρήγορα θα λες "που να τρέχω τώρα...."

• Like
γιατί βρε;; τι το ιδιαίτερο έχουν οι μέρες και δεν μπορούμε να ακούσουμε αυτό που γουστάρουμε;;
και για ποιά παραμόρφωση μιλάς;;
βάλε ένα καλό ζευγάρι ακουστικά και άκουσε όλο το άλμπουμ να δεις τι δισκάρα είναι..!!
Βρε χαβαλε κάνω πάλι παρεξήγησες; απλα το ειπα οτι επειδη πηρε πικάπ καλι να ακουσει ποιο νορμαλ ηχο τζαζ.
Ε μεταλ είναι δηλαδή θες να μου πεις δεν έχει παραμόρφωση από ηλεκτρικές κιθάρες και μπασο; αφου death metal δεν ειναι;

• Haha
Reactions: christos56
Βρε χαβαλε κάνω πάλι παρεξήγησες; απλα το ειπα οτι επειδη πηρε πικάπ καλι να ακουσει ποιο νορμαλ ηχο τζαζ.
Ε μεταλ είναι δηλαδή θες να μου πεις δεν έχει παραμόρφωση από ηλεκτρικές κιθάρες και μπασο; αφου death metal δεν ειναι;
και γω χαβαλέ κάνω.
ο Μαέστρος άμα μπορέσει να ακούσει κάτι τέτοιο, εγώ θα γίνω αστροναύτης!! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: