Το chat του δικάναλου

Ωραίος Ιάσωνα!

Ζηλεύω γενικά με την καλή έννοια...αν και πούλησα το πικάπ μου και τα βινύλια μου πριν 14 χρόνια, ακόμη χαζεύω με τέτοια πράγματα, μέχρι που είδα και το βιντεάκι για το ΑΤ.

Βέβαια, δεν συζητάω να γυρίσω πίσω, Qobuz για κλασσική και Spotify για όλα τα άλλα στα Kef ls50 w μου, ή στα Αnanda μου και είμαι τζετ. Στα 59 μου, υπάρχει αδήριτη ανάγκη να μείνω με τα βασικά, και θέλω να διώχνω / να ξεφορτώνομαι πράγματα, αντί να μαζεύω... Μου τα έλεγαν παλαιότερα ο Λύμπε και ο Υπερήχας, αλλά τότε δεν το καταλάβαινα... Εσύ είσαι στην αντίθετη φάση, οπότε απόλαυσε το !
πότε ο Υπέρηχας έδιωξε το πικάπ του;;
έγινε κάτι τέτοιο;;;

Μια ερώτηση σε όσους το δοκίμασαν και κυρίως στον Πάνο που μου το πρότεινε παλιά:
Σε A/C moter ,όταν δεν έχει τοποθετηθεί ο ιμάντας και γυρίζει το πλατό,απλά ξεχνά να σταματήσει,όταν μπαίνει ο ιμάντας,(παλιός βέβαια), άνεση περιστροφής του πλατό μειώνεται, άλλαξα λίπανση, βάζοντας μικτό υλικό...ακούγεται και κάτι .
Μου είχατε προτείνει να ρίξω λίγο λάδι στην κεφαλή του μοτέρ...
Εννοείτε μάλλον απ έξω, αλλά εκεί που ο άξονας βγαίνει απτό μοτέρ και φαίνεται ότι η βάση του,(στο εσωτερικό γυρίζει);
Κατάλαβα καλά ;λάδι λίπανσης lenco/Garrard,που κ αυτό το έβαζα απέξω; ψιλό κάτι σαν singer,αλλά πιο καλό σίγουρα.
Το έχω βάλει σ αερογράφους με πολύ καλά αποτελέσματα.
Υπάρχει περίπτωση το μάγκωμα στις στροφές να είναι απ' το μοτέρ A/C που με το χέρι φαίνεται να κομπάζει κάπως;
Δεν πάει η ψυχή μου να πάω σε D/C όσες Linn και να το προτείνουν...
Είχε πλάκα όταν σε φίλο γνωστό αρχές του '20 όταν του λέω,..' καλά όταν μου πούλησες το '93 Linn Sondek και για καμιά 15αριά χρόνια έβγαζες σπυριά με το D/C, τώρα πως.."?
Το ' marketing της έρευνας ' κάνει τον παπά..χόντζα ή ο ανελέητος ανταγωνισμός;

Ναι. Μια σταγονα λαδι , οχι πολυ ψιλο , εκει που ο αξονας του μοτερ μπαινει στο κελυφος. Οταν παει το λαδι εκει, ξεκινησε το μοτερ χωρις ιμαντα και πλατω και ασε το λιγο να παει το λαδι μεσα. Οσο μεινει εξω, μαζεψε το με λιγο χαρτι κουζινας.

κοντά 150γρ αντίβαρο.. το δακτυλίδι είναι σχεδόν το 50% του βάρους του ίδιου του αντίβαρου και όμως δεν φτάνει για να κατεβάσω την ΣΣ κάτω από τα 9,2Hz.
καλή είναι θα μου πεις, αλλά θα ήθελα να μπορούσα να την ακούσω στα 8-8,5...
IMG_20211227_001545[1].jpg

περιμένω και βαρύτερα δακτυλίδια από τον μάστορα Μελίδη, αλλά έχουν πέσει πάνω του οι πολυκάναλοι και του ζητάνε βάσεις για κεντρικά, για προβολείς κλπ...
θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους....... :ROFLMAO:

Ναι. Μια σταγονα λαδι , οχι πολυ ψιλεκει που ο αξονας του μοτερ μπαινει στο κελυφος. Οταν παει το λαδι εκει, ξεκινησε το μοτερ χωρις ιμαντα και πλατω και ασε το λιγο να παει το λαδι μεσα. Οσο μεινει εξω, μαζεψε το με λιγο χαρτι κουζινας.
Μου κάνει εντύπωση που το πηγάδι φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση,η μπίλια με μεγενθυτικό φακό κάτω από δυνατό φως δείχνει εντάξει κ αυτή.
Στρίβοντας το ακρυλικό πλατό ,παρόλοπου δεν του 'φαίνεται' ,κάνει τρία λεπτά να σταματήσει,άρα μάλλον το μοτέρ φρενάρει..
Στα υπόψη ότι το τροφοδοτικό είναι ακόμα αυτό που μου έδωσες....

προχτές με τον Τζιμισκή εδώ κάναμε κάποιες δοκιμές σε αλλαγή της ΣΣ με βήματα των 0,3Hz μόλις.
στην bloom 3..
στα 7,9Hz θόλωνε (σε σχέση με τα αρχικά 8,1) και στα 8,4 παρατηρήσαμε πιο έντονα συριστικά!
χωρίς πολλές αλλαγές σε εξοπλισμό, νομίζω ότι ούτε αντίβαρο δεν χρειάστηκε να αλλάξω.. μόνο διαφορετικού βάρους subweights.
τι άλλη απόδειξη ότι θέλει "κυνήγι" το πράγμα;;;

• Like
Reactions: mparaxir
Αναρωτιέμαι αν με το retipping αλλάζει η compliance,
Στο στρώσιμο μια DL 103 πάνω σε Alphason HR 100S ,έχοντας χαμηλότερη τιμή στην κλίμακα συνιστώμανου βάρους,το χαμηλό είναι σφικτό ,γρήγορο,θυμίζοντας μου αυτές που είχα πολλά χρόνια πριν..
Μία αίσθηση συρριστικών που ακούγεται απ το ένα κανάλι,μου 'δείχνει' λόγω εμπειρίας πιο πολύ,λάθος antscating.
Vlad για υπολόγησε αν είμαι οκ,επειδή το χαμηλό μ αρέσει παρόλο που παίζει απ το φθηνό phono.

Αναρωτιέμαι αν με το retipping αλλάζει η compliance,
Στο στρώσιμο μια DL 103 πάνω σε Alphason HR 100S ,έχοντας χαμηλότερη τιμή στην κλίμακα συνιστώμανου βάρους,το χαμηλό είναι σφικτό ,γρήγορο,θυμίζοντας μου αυτές που είχα πολλά χρόνια πριν..
Μία αίσθηση συρριστικών που ακούγεται απ το ένα κανάλι,μου 'δείχνει' λόγω εμπειρίας πιο πολύ,λάθος antscating.
Vlad για υπολόγησε αν είμαι οκ,επειδή το χαμηλό μ αρέσει παρόλο που παίζει απ το φθηνό phono.
αν αλλάζει η ανάρτηση, σίγουρα αλλάζει και η ενδοτικότητα.. και σίγουρα η ανάρτηση αλλάζει.
Γιάννη θέλω νούμερα για να υπολογίσω.. τι cu της δίνει τώρα και τι συνολική ενεργή μάζα έχεις στον βραχίονα με την κεφαλή πάνω του.
κλείσε την βελόνα στο προστατευτικό της, βγάλε το αντίβαρο από την ουρά και βάλε τον πάνω σε ζυγαριά.
φυσικά αν έχει ο βραχίονας κάτι έξτρα στην ουρά, πρέπει να βγεί..

• Like
Λείπει το προστατευτικό γαμ...
Compliance 5 x 10–6 cm/dyne
Θυμάμαι (όσο μου επιτρέπουν οι συνθήκες),ότι μου άρεσε πολύ στον εν λόγω βραχίονα.
Το χαμηλό ήταν γρήγορο και σφικτό κάτι που αποτυπωνόταν και στις εγγραφές με Nac .

Θυμάμαι (όσο μου επιτρέπουν οι συνθήκες),ότι μου άρεσε πολύ στον εν λόγω βραχίονα.
Το χαμηλό ήταν γρήγορο και σφικτό κάτι που αποτυπωνόταν και στις εγγραφές με Nac .
το Compliance που αναφέρεις το ξέρω, είναι του εργοστασίου.. (και ίδιο με της ΑΤ 3600L που δεν έχω εξοπλισμό για να την κατεβάσω κάτω από τα 9,2Hz)
Ισχύει το ίδιο μετά το retip;;
το ότι σου άρεσε αυτό είναι δείγμα ότι ο βραχίονας είναι αρκετά βαρύς από μόνος του και βοηθούσε την κατάσταση....
για το προστατευτικό που λείπει βρες κάποιον τρόπο να ζυγίσεις τον βραχίονα μαζί με την κεφαλή, χωρίς να σπάσεις την βελόνα της.
θα πέσει πολύ βάρος πάνω της, ίσως πάνω από 30γρ.
με cu 9 ( 5 x 1,8 = 9 ) αν θες 8,5Hz η συνολική του μάζα πρέπει να είναι 38,95γρ!
αν θες 9Hz η συνολική του μάζα πέφτει στα 34,74γρ και αν θες 9,5Hz η συνολική του μάζα πρέπει να κατέβει στα 31,18γρ..
για 10Hz θέλουμε "μόλις" 28,14γρ ενώ για 8Hz, ...43,976γρ 😭

• Like

το Compliance που αναφέρεις το ξέρω, είναι του εργοστασίου.. (και ίδιο με της ΑΤ 3600L που δεν έχω εξοπλισμό για να την κατεβάσω κάτω από τα 9,2Hz)
Ισχύει το ίδιο μετά το retip;;
το ότι σου άρεσε αυτό είναι δείγμα ότι ο βραχίονας είναι αρκετά βαρύς από μόνος του και βοηθούσε την κατάσταση....
για το προστατευτικό που λείπει βρες κάποιον τρόπο να ζυγίσεις τον βραχίονα μαζί με την κεφαλή, χωρίς να σπάσεις την βελόνα της.
θα πέσει πολύ βάρος πάνω της, ίσως πάνω από 30γρ.
με cu 9 ( 5 x 1,8 = 9 ) αν θες 8,5Hz η συνολική του μάζα πρέπει να είναι 38,95γρ!
αν θες 9Hz η συνολική του μάζα πέφτει στα 34,74γρ και αν θες 9,5Hz η συνολική του μάζα πρέπει να κατέβει στα 31,18γρ..
για 10Hz θέλουμε "μόλις" 28,14γρ ενώ για 8Hz, ...43,976γρ 😭
Οπότε 8-9.
Κοιτούσα αρχείο και αναφέρω ότι ακουγόταν καλά και με τον RB 300.
Δεν δοκίμασα με άλλους Akito,SME,Linn Basik,Basik Plus,Rega 250 ,Rega Origin..
Αυτός που έμεινε είναι με αντίβαρο της O.L/
Πάντως για να μαι ειλικρινής έτσι στα 'όρθια' μ άρεσε πολύ παραπάνω απ την Rega Exact.
Τονίζω ότι η παραγγελία μου ήταν aluminum elliptical που μ άρεσε σε άλλο σύστημα και γι αυτό δεν έχω κατασταλάξει ακόμα,αυτό που βελτιώθηκε κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το χαμηλό.
Το ζεστό,old fashion vibe δεν απουσιάζει βέβαια.

• Like
Reactions: vlad66 and mparaxir
Πήγαμε που λέτε να πάρουμε 2-3 καινούριους δίσκους, έτσι για τη χαρά της βόλτας στο δισκάδικο που είχαμε να κάνουμε από εποχές 2010… Χτυπήσαμε 3 άλμπουμ κοινής αποδοχής, για να μη με λέτε μονόχνωτο (και κυρίως για να συμμετάσχει στη φάση και η καλή μου μαζί και να μην κλείνομαι μόνος να ακούω), μεταξύ των οποίων και ένα πανάκριβο ($49) καινούριο σφραγισμένο The Wall (180g).

Ε, το εβαλα να παίξει και είναι τόσο στραβό που χοροπηδάει όλη η κεφαλή σα να βρίσκεται στη Disco Boom Boom.

Ρωτάω λοιπόν, τους το φέρνω στο κεφάλι αύριο ή θα μου πουν ότι αυτά είναι φυσιολογικά; με το μάτι δε φαίνεται, μέχρι να το βάλεις στο πικάπ.

Last edited:
  • Like
πότε ο Υπέρηχας έδιωξε το πικάπ του;;
έγινε κάτι τέτοιο;;;
Αν κοιτάξεις παλαιότερες συζητήσεις, θα δεις ότι είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να ζήσει στο υπόλοιπο της ζωής του με 3 δίσκους...κάποια στιγμή το κατέβασε στον έναν δίσκο...

Ούτε εγώ εννοούσα να διώξω τώρα το πικάπ, το έκανα προ αιώνων... Εννοώ δεν θέλω να μαζεύω πια υλικά μέσα, πράγματα...

• Like
Reactions: vlad66
Τώρα αυτό που λες το καταλαβαίνω σιγά-σιγά κι εγώ. Πριν λίγο καιρό τίγκαρε το ράφι με τα βινύλια και δεν χωράει τίποτα. Σκεφτηκα να πάρω καινούριο, αλλά υπάρχει πρόβλημα χώρου. Οπότε άρχισα να ψάχνω στη συλλογή για κομάτια που έχω διπλά, δε μου αρέσουν πλέον ή και δε μου άρεσαν ποτέ αλλά κρατάω για αρχειακούς λόγους (λες και είμαι μουσικοκριτικός, αλλά τέλος πάντων...) Και το αποτέλεσμα είναι αυτό:

View attachment 190171

Ολόκληρη μικρή συλλογή Κλασσικής μουσικής που πάει για πούλημα, χάρισμα ή πεταμα. (Ιάσων αν ήσουν κοντά στα έστελνα, έτσι για να μην πάνε χαμένα). Προβλέπω να προστίθενται κι άλλα έτσι όπως πάμε.
Ετσι ειναι δυστηχως εγω πριν ενα μηνα μου έφτιαξε ο αδερφος της γυναικας μου μιας που ειναι μαραγκός καινούργιο επιπλο στο σπιτι μου για τα βυνιλια γιατί ολο αυξάνονται να δω στο μελλον οταν τιγκαρει που αλλού θα τα βάλω

Πήγαμε που λέτε να πάρουμε 2-3 καινούριους δίσκους, έτσι για τη χαρά της βόλτας στο δισκάδικο που είχαμε να κάνουμε από εποχές 2010… Χτυπήσαμε 3 άλμπουμ κοινής αποδοχής, για να μη με λέτε μονόχνωτο (και κυρίως για να συμμετάσχει στη φάση και η καλή μου μαζί και να μην κλείνομαι μόνος να ακούω), μεταξύ των οποίων και ένα πανάκριβο ($49) καινούριο σφραγισμένο The Wall (180g).

Ε, το εβαλα να παίξει και είναι τόσο στραβό που χοροπηδάει όλη η κεφαλή σα να βρίσκεται στη Disco Boom Boom.

Ρωτάω λοιπόν, τους το φέρνω στο κεφάλι αύριο ή θα μου πουν ότι αυτά είναι φυσιολογικά; με το μάτι δε φαίνεται, μέχρι να το βάλεις στο πικάπ.
Θα σου πει δεν φταίω εγώ αλλά απο την εταιρεία που μου τα στέλνουν το εχω παθει και εγω με καινούργιο σφραγισμενο βυνιλιο και να ειναι τοσο στραβό που κανει σερφινγκ η κεφαλή.
Αυτό συζητάμε σε αλλο ποστ οσο αφορα την ποιοτητα του βυνιλίου με τα παιδιά και με τον βλαδημιρο.
Τα περισοτερα καινουργια βυνιλια να είναι στραβά, εδω ειχα παρει καινουργιο δίσκο fela cuti και ειχε γρατζουνιά!!

• Like
Reactions: Maestro
Μου κάνει εντύπωση που το πηγάδι φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση,η μπίλια με μεγενθυτικό φακό κάτω από δυνατό φως δείχνει εντάξει κ αυτή.
Στρίβοντας το ακρυλικό πλατό ,παρόλοπου δεν του 'φαίνεται' ,κάνει τρία λεπτά να σταματήσει,άρα μάλλον το μοτέρ φρενάρει..
Στα υπόψη ότι το τροφοδοτικό είναι ακόμα αυτό που μου έδωσες....
Με συγχισες τωρα.......για ποιο πικαπ μιλαμε; Διοτι ουτε το linn ουτε το pink εχει μπιλια στο πηγαδι.
Βεβαια αυτο δεν αλλαζει κατι στη λιπανση του αξονα του μοτερ.

• Like

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στο μαγαζί και θα ζητούσα αλλαγή, άλλωστε υπάρχει διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με τον πελάτη εκεί. Εννοείται ότι δε φταίει ο ιδιοκτήτης αλλά η εταιρεία κοπής του δίσκου. Υποθέτω πικάπ θα έχει το κατάστημα, βάλτε το να δει από μόνος του τι του λες. Πάντως δε μου χει συμβεί ποτέ δίσκος 180γρ. να είναι στραβός. Αν στον αλλάξει ότι διαλέξεις, άνοιξε τον εκεί και βάλτον στο πικάπ του να τσεκάρεις πρώτα.