Το chat του δικάναλου

Μου κάνει εντύπωση που το πηγάδι φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση,η μπίλια με μεγενθυτικό φακό κάτω από δυνατό φως δείχνει εντάξει κ αυτή.
Στρίβοντας το ακρυλικό πλατό ,παρόλοπου δεν του 'φαίνεται' ,κάνει τρία λεπτά να σταματήσει,άρα μάλλον το μοτέρ φρενάρει..
Στα υπόψη ότι το τροφοδοτικό είναι ακόμα αυτό που μου έδωσες....
Αν εννοεις το pink , βγαλε το πλατω και κοιταξε στην κορυφη του αξονα αν το μικρο ruby πλακιδιο ειναι ενταξει ή εχει σημεια φθορας. Ετυχε να δω ενα με φθορα.

Πήγαμε που λέτε να πάρουμε 2-3 καινούριους δίσκους, έτσι για τη χαρά της βόλτας στο δισκάδικο που είχαμε να κάνουμε από εποχές 2010… Χτυπήσαμε 3 άλμπουμ κοινής αποδοχής, για να μη με λέτε μονόχνωτο (και κυρίως για να συμμετάσχει στη φάση και η καλή μου μαζί και να μην κλείνομαι μόνος να ακούω), μεταξύ των οποίων και ένα πανάκριβο ($49) καινούριο σφραγισμένο The Wall (180g).

Ε, το εβαλα να παίξει και είναι τόσο στραβό που χοροπηδάει όλη η κεφαλή σα να βρίσκεται στη Disco Boom Boom.

Ρωτάω λοιπόν, τους το φέρνω στο κεφάλι αύριο ή θα μου πουν ότι αυτά είναι φυσιολογικά; με το μάτι δε φαίνεται, μέχρι να το βάλεις στο πικάπ.
η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που δεν προλαβαίνουν.
δεν αφήνουν το υλικό να κρυώσει στην πρέσσα και πάει για την συσκευασία.. και στραβώνει.
οι μισοί καινούργιοι που αγόρασα τους τελευταίους μήνες είναι έτσι και δεν τους ακούω μέχρι να τους ισιώσω.

• Like
Reactions: Maestro
Ετσι ειναι δυστηχως εγω πριν ενα μηνα μου έφτιαξε ο αδερφος της γυναικας μου μιας που ειναι μαραγκός καινούργιο επιπλο στο σπιτι μου για τα βυνιλια γιατί ολο αυξάνονται να δω στο μελλον οταν τιγκαρει που αλλού θα τα βάλω
σε νέο έπιπλο..... :LOL:

• Haha
Reactions: mparaxir
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
ωραίος ο Μήτσος!!
δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι βαρέθηκε το πικάπ του.. μάλλον ότι θα ήθελε έναν δικό του δίσκο να διαβάζει η karat.......

κρίμα που δεν λαμβάνει μέρος στις συζητήσεις μας

Με συγχισες τωρα.......για ποιο πικαπ μιλαμε; Διοτι ουτε το linn ουτε το pink εχει μπιλια στο πηγαδι.
Βεβαια αυτο δεν αλλαζει κατι στη λιπανση του αξονα του μοτερ.
Για το pink μιλώ,έχει στο πηγάδι που είναι ανάστροφο,όπως το Clearaudio champion μου.
Φαίνεται εντάξει μπίλια στο βάθος που περιστρέφεται ακουμπώντας στον άξονα που έχει υποδοχή ανάλογη.
Δεν ξέρω αν είναι ολόκληρη ή μισή,αυτό που βλέπω Πάνο είναι ότι έχει λεία επιφάνεια,πάντα με μεγενθυντικό φακό μοντελισμού...
Το Linn έχει subplatter me κάτι σαν μπίλια που περιστρέφεται στο πηγάδι με το λάδι τίγκα.

Vlad και οι δύο ζυγαριές που έχω απ την Κορονοχώρα μηδενίζουν αν βγάλω το αντίβαρο του Alphason με την Denon πάνω..,που αλλάζοντας το antiscating δεν εισάγει συρριστικά απ το ένα κανάλι όπως πριν.
Βέβαια την σύνδεση στο καλό phono και δείχνει αστρωτη ,έπαιξε 5 δίσκους μόνο.

Ναι, καταλαβα εκ των υστερων οτι εννοουσες το ΡΙΝΚ.
Το LINN δεν εχει μπιλια, αλλα ο αξονας του εχει ενα κωνικο σχημα και στρογγυλευει στο ακρο που παταει στο πηγαδι.

Vlad η απάντηση του Leung VAS για την compliance.
"No compliance did not change. I did not touch suspension for the Dl 103 since it looked good and not damaged"..

Επειδή είχα τουλάχιστον τρείς Dl 103 ,μάλλον κράτησα την λιγότερο ταλαιπωρημένη,αλλά τω καιρώ εκείνω άλλαζα τας κεφαλάς σαν εσώρουχα, προφανώς λόγω και του ότι η δική μου ήταν κενή φαιάς ουσίας...

Ναι, καταλαβα εκ των υστερων οτι εννοουσες το ΡΙΝΚ.
Το LINN δεν εχει μπιλια, αλλα ο αξονας του εχει ενα κωνικο σχημα και στρογγυλευει στο ακρο που παταει στο πηγαδι.
Ακριβώς το παλιό βέβαια, γιατί τα καινούργια έχουν πιο κωνικό και ακριβό υλικό...1200 γαρ το πηγάδι..

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Vlad και οι δύο ζυγαριές που έχω απ την Κορονοχώρα μηδενίζουν αν βγάλω το αντίβαρο του Alphason με την Denon πάνω..,που αλλάζοντας το antiscating δεν εισάγει συρριστικά απ το ένα κανάλι όπως πριν.
Βέβαια την σύνδεση στο καλό phono και δείχνει αστρωτη ,έπαιξε 5 δίσκους μόνο.
Vlad η απάντηση του Leung VAS για την compliance.
"No compliance did not change. I did not touch suspension for the Dl 103 since it looked good and not damaged"..

άρα ισχύει το cu 9..
πάμε μια να σου δείξω τι θέλω....

IMG_20211227_214134[1].jpg
βγάζεις το αντίβαρο και με γυμνή ουρά στον βραχίονα τον βάζεις με αυτόν τον τρόπο στη ζυγαριά

IMG_20211227_214150[1].jpg
αντισκέιτ στο 0, η ζυγαριά να μπορεί να ζυγίσει τέτοιο βάρος...
γράψε σε χαρτί τα γραμμάρια που σου λέει και άνοιξε τον τύπο...

στην δική μου περίπτωση με ίδιο cu, ο τύπος μου λέει ότι η κεφαλή δουλεύει σε ΣΣ 9,2Hz.
αν είχα μεγαλύτερο βάρος πάνω της, ή αν ο ίδιος ο βραχίονας μαζί με την κεφαλή ήταν πιο βαρύς, η ΣΣ θα ήταν πιο χαμηλή.

IMG_20211227_215010[1].jpg

πόσα γραμμάρια λέει η δική σου ζυγαριά;;;

• Like
άρα ισχύει το cu 9..
πάμε μια να σου δείξω τι θέλω....

View attachment 190248
βγάζεις το αντίβαρο και με γυμνή ουρά στον βραχίονα τον βάζεις με αυτόν τον τρόπο στη ζυγαριά

View attachment 190249
αντισκέιτ στο 0, η ζυγαριά να μπορεί να ζυγίσει τέτοιο βάρος...
γράψε σε χαρτί τα γραμμάρια που σου λέει και άνοιξε τον τύπο...

στην δική μου περίπτωση με ίδιο cu, ο τύπος μου λέει ότι η κεφαλή δουλεύει σε ΣΣ 9,2Hz.
αν είχα μεγαλύτερο βάρος πάνω της, ή αν ο ίδιος ο βραχίονας μαζί με την κεφαλή ήταν πιο βαρύς, η ΣΣ θα ήταν πιο χαμηλή.

View attachment 190250

πόσα γραμμάρια λέει η δική σου ζυγαριά;;;
Δυστυχώς έχω απ τις άλλες ,δύο που είναι κινέζικες και δουλεύουν με λιγότερα γραμμάρια και μια ολόιδια πουειναι χαλασμένη,αγορασμενη πριν πολλά χρόνια απ το Hi Fi newd accessories (έλεγε ότι είναι Origin Live και καλά..)

• Like
Δυστυχώς έχω απ τις άλλες ,δύο που είναι κινέζικες και δουλεύουν με λιγότερα γραμμάρια και μια ολόιδια πουειναι χαλασμένη,αγορασμενη πριν πολλά χρόνια απ το Hi Fi newd accessories (έλεγε ότι είναι Origin Live και καλά..)
θέλεις ζυγαριά που να μπορεί να ζυγίσει έστω μέχρι 100γρ

τσέκαρε σε μαγαζί με είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων κλπ... από τέτοιο πήρα αυτή που βλέπεις

• Like
θέλεις ζυγαριά που να μπορεί να ζυγίσει έστω μέχρι 100γρ

τσέκαρε σε μαγαζί με είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων κλπ... από τέτοιο πήρα αυτή που βλέπεις
Είχατε αναρτήσει κάποια link από σκρουτζάδικα νομίζω,αλλά δεν πήρα,αν υπάρχει διαθέσιμο θα το πάρω άμεσα.
Είναι μεγάλη ιστορία το ταίριασμα της DL 103 με βραχίονες.
Αν θυμάσα είχα αναρτήσει όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις από Kessler.
Κάπου το 1993 έπαθε ζημιά η MC1 και θυμάμαι τον Iωνά να μου λέει να πάρω την DL 103 μιας και συνορεύει ηχητικά και θα μ αρέσει.
Κάποια απ τα περιοδικά αυτά τα στόκαρα,σε μία απ τις συνέχειες του θέματος πέτυχα και το thread με τον Ken.

Other opinions (from those who've measured them) of the perfect arm match for the DL-103:

hi-fi magazine of long standing (>50 years): 15g effective tonearm mass perfect
hi-fi magazine of long standing (>40 years): medium effective tonearm masses, 9-15g recommended (another reviewer from the same magazine recommended 6-15g, based on a different review)
German hi-fi magazine: medium effective tonearm mass recommended (i.e. 10-20g eff. mass)

Κάτι σαν αυτήν εννοείς...

Για δείτε εδώ και πείτε μου αν αυτό το στραβωμα το θεωρείτε οκ για σφραγισμένο βινύλιο…

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Οχι αλλα εχω δει και χειροτερο στραβωμα σε δίσκο. Ασχετη ερωτηση αλλα σχετική το πικαπ δεν έχει κλαπ; να βιδωνει εκει στον άξονα να παταει καλύτερα το βυνιλιο

Οχι αλλα εχω δει και χειροτερο στραβωμα σε δίσκο. Ασχετη ερωτηση αλλα σχετική το πικαπ δεν έχει κλαπ; να βιδωνει εκει στον άξονα να παταει καλύτερα το βυνιλιο

Εκτός κι αν μου'χει ξεφύγει κάτι φοβερό, όχι!