AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 10,403
"Κοντολογής" ειναι προτιμοτερο να εχουμε σωστο παντρεμα εξοδου κεφαλης και εισοδου phono ,τοσο σε gain οσο και load.Κοντολογής, είναι προτιμότερο να έχουμε ................................
"Κοντολογής" ειναι προτιμοτερο να εχουμε σωστο παντρεμα εξοδου κεφαλης και εισοδου phono ,τοσο σε gain οσο και load.Κοντολογής, είναι προτιμότερο να έχουμε ................................
Μα ίσα ίσα, αυτό που λέω είναι ότι δεν χρειάζεται ψηλό gain από τον phono pre. Εγώ έχω κεφαλή με έξοδο 0,24mV και παρόλο που το phono stage μου έχει gain μέχρι 74dB, το έχω ρυθμίσει στα 52dB (εκεί που οι οδηγίες προτείνουν για MM κεφαλή!). Με αυτό το τρόπο έχω περισσότερη ελευθερία ρύθμισης της έντασης μέσω του gain control του προενισχυτή μου (για συνήθη ακρόαση με μέση ένταση 80dB στη θέση ακρόασης το ποτενσιόμετρο παίζει από παρά δέκα έως και δέκα). Ουσιαστικά δηλαδή θα μπορούσα να έχω και ένα πολύ φτηνότερο phono stage (μόνο για MM κεφαλές δηλαδή).
Κοντολογής, είναι προτιμότερο να έχουμε λιγότερο gain στον προενισχυτή phono και να ρυθμίζουμε την ένταση από τον line προενισχυτή. Διαφωνείτε;
Προ: Audio Research LS3-balanced: total gain 25dBΔεν ξέρω τι προ ή ολοκληρωμένο έχει ο φίλος αλλά τα 52 dB gain για μένα είναι λίγα.
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά όχι και να τινάζουμε την κεφαλή στον αέρα δίνοντας υπερβολικό gain στο phono stage! Αυτό θέλω να επισημάνω. Ότι σε τελική ανάλυση, το πικαπ θα πρέπει να παίζει ολίγον χαμηλότερα από το cd player και να ανεβάζουμε την ένταση από τον προενισχυτή line."Κοντολογής" ειναι προτιμοτερο να εχουμε σωστο παντρεμα εξοδου κεφαλης και εισοδου phono ,τοσο σε gain οσο και load.
Προ: Audio Research LS3-balanced: total gain 25dB
Τελικοί monoblocks: Hypex NCore-400
Με κεφαλή MC (και με τις ZYX R50 , HANA SL που είχα με έξοδο γύρω στα 0.24mV και με την τωρινή μου Ortofon Quintet Black με έξοδο 0,3mV) πρέπει το μέγιστο gain στο phono μου (Trichord Diablo+NCPSU) να το έχω ρυθμίσει στα 53dB. Αν π.χ ρυθμίσω το gain σύμφωνα με τις οδηγίες του Trichord για MC χαμηλο-έξοδη, δηλαδή από 70-74dB, γίνεται χαμός. Δεν μπορώ να πάω το ποτενσιόμετρο του προ πάνω από την 12η ώρα. Και φυσικά ακούγεται πιο δυνατά και από το CD ακόμη και η ZYX!!!!
Αυτό λοιπόν δεν είναι σωστό. Και φυσικά δεν σημαίνει και τίποτε όσον αφορά την ηχητική ποιότητα (όπως ανάφερε ο φίλος με τον Cyrus, που από εκεί ξεκίνησα το σχόλιο μου).
Για να ακούω λοιπόν σωστά το αναλογικό σύστημα έπρεπε να μειώσω το gain στο Trichord, έτσι ώστε να έχω μεγαλύτερες διαδρομές στο ποτενσιόμετρο του Audio Research και η ωφέλιμη περιοχή του ποτενσιόμετρου να είναι από την 10η έως την 2η ώρα (σύμφωνα με τις οδηγίες της Audio Research).
Δοκίμασα και στα 63dB αλλά και πάλι είναι πολύ. Δηλαδή πρακτικά, δεν μπορείς να κάνεις μικρορύθμιση της έντασης! Με μικρή μετατόπιση του ποτενσιόμετρου η ένταση αυξάνεται αρκετά και δεν είναι πρακτικό ιδίως για νυχτερινή ακρόαση. Ενώ στα 53dB όλα ε΄ναι οκ. Ξεκινάω από το 0 ας πούμε και η ένταση αυξάνεται γλυκά και σταδιακά φτάνοντας στην συνήθη μου ακρόαση αναφοράς (μέση στάθμη 80dB στη θέση ακρόασης) με το ποτενσιόμετρο περίπου στη 1η ωρα και από εκεί και πάνω μπορώ να το ανεβάσω μέχρι και την 3η-4η (5η ώρα είναι το τέρμα της διαδρομής του) ώρα χωρίς παραμόρφωση του ήχου. Επίσης στο CD player μου (που έχει επίσης gain control ) έχω μειώσει λίγο την έξοδο του ώστε να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα.Δοκίμασες και στα 63dB? Μια χαρά θα είναι εκεί.
Είδα αυτό με το ποτ στο manual του Audio Research προ. Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο.
Όμως δε βλέπω που είναι το κακό να ακούγεται το πικαπ πιο δυνατά από το cd player. Υπάρχει κάποιο αξίωμα ή θέσφατο?
Κι αυτό "το τινάζω την κεφαλή στον αέρα" αν δώσω πολύ gain αδυνατώ να το καταλάβω.
Πάντως αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και έχεις καταλήξει εκεί και σε καλύπτει ο ήχος που λαμβάνεις απόλαυσέ το και άσε εμάς να λέμε τα δικά μας. Έχω και διαφορετικά μηχανήματα από τα δικά σου
οπότε δεν πρέπει να είμαι απόλυτος.
To volume του προ ειναι stepped ? Με αυτα οντως μερικες φορες ειναι προβλημα οι μικρορυθμισεις ιδιαιτερα βραδυ που ισως να μη θελεις να ενοχλουνται αλλοι στο σπιτι.Δηλαδή πρακτικά, δεν μπορείς να κάνεις μικρορύθμιση της έντασης!
Δεν ειπα νομιζω κατι διαφορετικοΔεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά όχι και να τινάζουμε την κεφαλή στον αέρα δίνοντας υπερβολικό gain στο phono stage! Αυτό θέλω να επισημάνω. Ότι σε τελική ανάλυση, το πικαπ θα πρέπει να παίζει ολίγον χαμηλότερα από το cd player και να ανεβάζουμε την ένταση από τον προενισχυτή line.
Ψυχουλες ομορφες /σεριάνι κάνει στην γειτονιά ο άλλος.. του έχω και βαρελάκι στο κολάρο (εκτός το κουδουνάκι) και μέσα έχει χαρτάκι με στοιχεία.
φαίνεται στην φωτογραφία πιστεύω..
τώρα την πέσανε για ύπνο παρέα γιατί σήμερα καλοριφέρ δεν είχε...
View attachment 190621
περιττό να πω ότι τον έχω πιάσει να τρώει από το φαγητό που βάζουμε στα αδέσποτα της γειτονιάς και εξίσου περιττό το ότι κάνει παρέα με κάτι γάταρους δύο φορές το μέγεθός του!
κάποτε γύρισε σπίτι με άσχημη δαγκωνιά στην βάση της ουράς και για 3 μέρες δεν σηκώθηκε από το κρεβατάκι.. μετά ξανά έξω και απ'ότι βλέπω, όλα τα γατιά τριγύρω είναι φίλοι του πια..
View attachment 190622
Απλά μια υποψία ότι το ένα κανάλι έπαιζε λιγότερο active,αν δεν έπιασε καλά η κόλληση ,χάνεται σήμα σύμφωνα με τον VAS,αλλά ξανά σπρώχνοντας τα καλώδια ώστε να πιαστούν καλά στα pins (είναι ξυλάγγουρα όντως),και εφόσον το ένα κανάλι έχει άλλο διαφορετικό pin..το συσχέτησα μ αυτό.Τα καλωδιακια της ΑΤ δεν ειναι κολλημενα αλλα με εργαλειο πατημενα. Αν στον ITTOK τα εβαλες, λογω του μικρου headshell του , τα καλωδιακια πρεπει να ειναι πιο μακρια σε μηκος, ωστε να μπορουν να κανουν μια καμπυλη μεχρι να φτασουν ανετα στην κεφαλη. Η Linn εχει τα δικα της, αλλα μπορεις να φτιαξεις και συ δικα σου.
Αν ολα δουλευουν καλα, τοτε εισαι οκ. Προσεξε ομως να μην στρεσαρονται πολυ τα πινς της κεφαλης και γινει καμια ζημια.
Νομίζω ότι είναι κεντραρισμενα, βέβαια δεν έφτασε το άλλο μήνυμα μουΤα καλωδιακια της ΑΤ δεν ειναι κολλημενα αλλα με εργαλειο πατημενα. Αν στον ITTOK τα εβαλες, λογω του μικρου headshell του , τα καλωδιακια πρεπει να ειναι πιο μακρια σε μηκος, ωστε να μπορουν να κανουν μια καμπυλη μεχρι να φτασουν ανετα στην κεφαλη. Η Linn εχει τα δικα της, αλλα μπορεις να φτιαξεις και συ δικα σου.
Αν ολα δουλευουν καλα, τοτε εισαι οκ. Προσεξε ομως να μην στρεσαρονται πολυ τα πινς της κεφαλης και γινει καμια ζημια.
'Ετσι λέω ..αν δεν έπιασε η κόλλα mundorf δυνατά,με το πασπάτεμα στα διπλανά pin ,το αναγκαστικά ελαφρύ ακούμπισμα θα την είχε ξεκολλήσει,αλλά δεν..Ασε τα οπως ειναι τοτε .
Πάνο μια πρόταση και από μένα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.