Το chat του δικάναλου

Έχοντας διαβάσει όλα τα ποστ καταλήγω ότι ο ιμάντας ήταν λίγο σκληρός στην αρχή λόγω μακράς αποθήκευσης και γι αυτό ακουγόταν αυτό το έντονο "κρατς" στην αρχή. Με τη χρήση μαλάκωσε και ησύχασε.

Ελπίζω να'ναι έτσι, εξάλλου είναι όντως η μόνη κάπως λογική εξήγηση. Αυτό βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν εξηγεί γιατί το κρατς το έκανε μόνο για 1, άντε 2 δευτερόλεπτα κάθε φορά που ξεκίναγε και μετά το βούλωνε. Αλλά δε βαριέσαι, θα δούμε.

Βλαδιμηρε, αν εχει στον 250 μεταλικη ουρα , σημαινει οτι η ΕΜ του ειναι μαλλον χαμηλοτερη απο οτι ηταν με την πλαστικη που αλλαξε.
Νομιζω στο ειχα πει πριν λιγες μερες οταν ακουσα το δικο μου στο thorens με τρια διαφορετικα αντιβαρα/ουρες. Με τη συγκεκριμενη κεφαλη που εκανα τις δοκιμες, καλυτερα ακουστηκε το στοκ αντιβαρο του 250 με την πλαστικη ουρα. Ειχε διαφορα ΕΜ γυρω στα 4γρ περισοτερο με αυτο, και χαμηλοτερη σσ.
Μη ξεχνας οτι η vm540 , 6.4 γρ βαρος εχει , και ενδοτικοητα 18 περιπου. Προχειρα , φαινεται οτι σωστα τα υπολογιζει. (ανκαι τα νουμερα που δινει δεν φαινονται ακριβη)
νομίζω ότι ο αόρατος την vm95ml έχει και όχι την 540.
δεν θυμάμαι φυσικά την διαφορά του βάρους τους..
επίσης δεν θυμάμαι να μιλήσαμε για διαφορά στις ουρές, (ούτε για το υλικό κατασκευής τους), παρά μόνο για after market αντίβαρα.
νομίζω μου είχες πει ότι κάποιο με Oring σου άρεσε περισσότερο από ένα άλλο που ασφάλιζε με αλενόβιδα.
κάθε τι που δοκιμάζεις και εκφράζεις γνώμη, αυτόματα με βάζει σε σκέψεις.. όταν είναι θετική η γνώμη σου αισθάνομαι κάπως πιο άνετα, γιατί πολλά από αυτά που έφτιαξα έχουν ..Oring.
όπως από την άλλη και η αρνητική γνώμη σου μετράει και θα πρέπει να την λάβω υπόψη.. άρα να δοκιμάσω τα ρουλεμάν του βραχίονα με "ελαφρύτερη λίπανση"..

τώρα που μου λες για την πλαστική ουρά και ότι σου άρεσε περισσότερο, πάλι θα πρέπει να κάνω δοκιμή.....

το κακό είναι ότι πολύ δύσκολα μπορώ να κάνω μεμονωμένες δοκιμές.. πχ, θέλω να δοκιμάσω διαφορετικό damping στην ουρά.. πως θα αφήσω τα ρουλεμάν με την παλιά λίπανση όταν για κάθε δοκιμή χωριστά ο βραχίονας πρέπει να γίνει φύλλο και φτερό, όπως και όλο το πικάπ;;

δεν υπάρχει και κανείς να έχει ασχοληθεί σοβαρά με τον βραχίονα του technics.. (τουλάχιστον δεν έχω δει εδώ ή στο ίντερνετ).. πάντα τον σουτάρουν για κάποιον άλλον.
άρα βοήθεια ή μπούσουλα, από πουθενά....

Last edited:
είναι κοντά στο master tape,όπως εγώ το φαντάζομαι.
Εδω δεν μπορω να συμφωνησω. Το master tape ειναι το master tape και παιζει οπως παιζει, οχι οπως το φανταζομαστε.Δεν εχει κανενας πιστευω προσβαση σε master tape, για να χρησιμοποιησει σαν reference σε αξιολογηση ενος πικαπ. Ενα απο τα πικαπ που χαρακτηριστηκε ως πολυ κοντα σε master tape ειναι το Pink Triangle , και αυτο πριν περιπου 35-40 χρονια.
Αυτο ηλθε πριν 4 βδομαδες απο φιλο που μενει στην Αγγλια για καποια επιδιορθωση και γενικο σερβις. Το ακουσα διπλα στα δικα μου οταν τελειωσε για να φρεσκαρω τη μνημη μου αλλα και ως "reference" . Κοιμηθηκα πολυ ησυχος το βραδυ 😎

PTEXPORT.jpgPTEXPORT2.jpg

• Like
  • Love
Reactions: vlad66 and mparaxir
επίσης δεν θυμάμαι να μιλήσαμε για διαφορά στις ουρές, (ούτε για το υλικό κατασκευής τους), παρά μόνο για after market αντίβαρα.
Αυτα ερχονται το καθενα με τη δικη του ουρα απο τον κατασκευαστη τους.
Τα o-rings (nitryl και viton 75) αφορουσαν πειραματα στα αντιβαρα tungsten του rb303 ( τα 4 διαφορετικα βαρη πο σου εστειλα φωτογραφιες)
Οκ αν εχει την VM95 ML ,πρεπει μαλλον να ειναι κοντα στο τι υπολογισε. Καπου το συγχισα με τον φιλο που εχει την 540 (y).Το κοιταζω αυριο.

τώρα που μου λες για την πλαστική ουρά και ότι σου άρεσε περισσότερο, πάλι θα πρέπει να κάνω δοκιμή.....
Μου αρεσε με συγκεκριμενη κεφαλη , στο thorens.

Αυτα ερχονται το καθενα με τη δικη του ουρα απο τον κατασκευαστη τους.
Τα o-rings (nitryl και viton 75) αφορουσαν πειραματα στα αντιβαρα tungsten του rb303 ( τα 4 διαφορετικα βαρη πο σου εστειλα φωτογραφιες)
ναι τώρα θυμήθηκα ότι μου είπες ότι το κάθε cw έρχεται με την ουρά του.. άρα σίγουρα ξέχασες να μου πεις ότι η ουρά είναι πλαστική σε κάποια..
μάλιστα όταν χτες μου είπες ότι κάποιοι βραχίονες έχουν πλαστική ουρά, μου φάνηκε πολύ παράξενο.
Οκ αν εχει την VM95 ML ,πρεπει μαλλον να ειναι κοντα στο τι υπολογισε. Καπου το συγχισα με τον φιλο που εχει την 540 (y).Το κοιταζω αυριο.
ναι, την 540 την έχει ο Νίκος από τα Σεπόλια, όπως και ο Κώστας από το Μαρούσι.. την 740 ο Γιώργος από τον Αλιμο, ενώ την 95 και ποιός δεν την έχει εκτός από σένα... :ROFLMAO:
πως να μην συγχιστείς ;;; :ROFLMAO::ROFLMAO:

Υπαρχει ενα υποψηφιο οπως ξερεις. Απεναντι , ειναι η Αννα με την καραμπινα. Χωρος γιοκ . Προεκυψε και το AR ΕΒ-101 ( εκτος των αλλων XA, XB , TD150 στο υπογειο )
:LOL::LOL::LOL:

Εδω δεν μπορω να συμφωνησω. Το master tape ειναι το master tape και παιζει οπως παιζει, οχι οπως το φανταζομαστε.Δεν εχει κανενας πιστευω προσβαση σε master tape, για να χρησιμοποιησει σαν reference σε αξιολογηση ενος πικαπ. Ενα απο τα πικαπ που χαρακτηριστηκε ως πολυ κοντα σε master tape ειναι το Pink Triangle , και αυτο πριν περιπου 35-40 χρονια.
Αυτο ηλθε πριν 4 βδομαδες απο φιλο που μενει στην Αγγλια για καποια επιδιορθωση και γενικο σερβις. Το ακουσα διπλα στα δικα μου οταν τελειωσε για να φρεσκαρω τη μνημη μου αλλα και ως "reference" . Κοιμηθηκα πολυ ησυχος το βραδυ 😎

View attachment 194079View attachment 194080
θα κοιμηθώ ήσυχος (και ευτυχισμένος) όταν ακούσω το μπάσο του vpi jmw9 από τον technics :ROFLMAO:

γι'αυτό και τίποτα δεν πειράζω στο M5G πια.. όλες οι αλλαγές/δοκιμές κλπ, θα παίρνουν μέρος σε 2ο ΜΚ2 στο οποίο σκοπός θα είναι να ακούσω την διαφορά του vpi με το M5G.
η διαφορά είναι κάτι που θυμόμαστε σχετικά εύκολα.

Last edited:
Υπαρχει ενα υποψηφιο οπως ξερεις. Απεναντι , ειναι η Αννα με την καραμπινα. Χωρος γιοκ . Προεκυψε και το AR ΕΒ-101 ( εκτος των αλλων XA, XB , TD150 στο υπογειο )
:LOL::LOL::LOL:
δικαιολογίες για να μην μπλέξεις με τα δύσκολα... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

View attachment 194079View attachment 194080
Σε ποια σημεία άκουσες διαφορές,ποια κεφαλή είναι στον SME?
To 301 είναι σε όλα τα σημεία ανώτερο?
Προσωπικά όταν άκουσα Pink anniversary με 2 μοτέρ και ανάρτηση ,δίπλα σε Αμερικάνικο ακριβό Well Tempered (που είχα το εισαγωγικό το 1993 όπως σου είπα),η ανωτερότητα στα αυτιά μου με τα samples που έπαιξα ήταν αισθητή.
Ένας άλλος γνωστός μου με Sondek και πανάκριβους ενισχυτές το πούλησε,πήρε το κορυφαίο Well Temper πριν 15 χρόνια κα δεν κατάφερε να το απολαύσει,μια η κεφαλή,μια ο βραχίονας κ.ά.ταιριασμένα από αντιπρόσωπο και τον εκπρόσωπο του εργοστασίου,αλλά τελικά επέστρεψε στο Sondek, με State of the Art ενισχυτικά και ηχεία.
Για εδώ έχω ακούσει ακόμα πιο κουφές ιστορίες.
Πάντως το Pink ειδικά το Anniversary χρόνια το φωνάζω ότι είναι απ τα καλύτερα πικάπ που είχα και άκουσα.

Στα δικά μου αυτιά μάρεσε περισσότερο με Alphason από SME VI.
Δεν βρίσκεται εύκολα μεταχειρισμένο,η True Point το απογειώνει τοποθετώντας τους βραχίονες της Funk Firm....
Το χαρακτηριστικό του είναι το 'άνοικτόηχο'...αναδεικνύοντας κεφαλές.
Είχα πλάνο για να τοποθετήσω και στα 2 D/C (Linn το άλλο) με Mober τροφοδοτικό,αλλά να δούμε πως θα πάει η κρίση.
Σε άλλο φόρουμ Linn Accurate vs 301 ,έπαιξε πολύ καλύτερα,αλλά δεν θυμάμαι τι βελτιώσεις είχε.

Αυτό ακριβώς άκουγα, απλά στην αρχή μετά το ξεπακετάρισμα ήταν πολύ πιο έντονο τόσο σε ένταση όσο και διάρκεια (έπιανε ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο). Τώρα είναι κάπως έτσι, στο 1/3 της έντασης και του χρόνου.

Το παρακάτω είναι αυτό που ακούω τώρα (που θεωρώ φυσιολογικό), οπότε σκεφτείτε την ίδια φύση θορύβου, 3 φορές δυνατότερη και μακρύτερη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μια χαρά.

Φυσιολογικό είναι.

Πρόσεξε μην κάνεις το λάθος και λαδώσεις τον ιμάντα.:eek:

Σε ποια σημεία άκουσες διαφορές,ποια κεφαλή είναι στον SME?
To 301 είναι σε όλα τα σημεία ανώτερο?
Προσωπικά όταν άκουσα Pink anniversary με 2 μοτέρ και ανάρτηση ,δίπλα σε Αμερικάνικο ακριβό Well Tempered (που είχα το εισαγωγικό το 1993 όπως σου είπα),η ανωτερότητα στα αυτιά μου με τα samples που έπαιξα ήταν αισθητή.
Ένας άλλος γνωστός μου με Sondek και πανάκριβους ενισχυτές το πούλησε,πήρε το κορυφαίο Well Temper πριν 15 χρόνια κα δεν κατάφερε να το απολαύσει,μια η κεφαλή,μια ο βραχίονας κ.ά.ταιριασμένα από αντιπρόσωπο και τον εκπρόσωπο του εργοστασίου,αλλά τελικά επέστρεψε στο Sondek, με State of the Art ενισχυτικά και ηχεία.
Για εδώ έχω ακούσει ακόμα πιο κουφές ιστορίες.
Πάντως το Pink ειδικά το Anniversary χρόνια το φωνάζω ότι είναι απ τα καλύτερα πικάπ που είχα και άκουσα.
Η κεφαλη στον sme IV ειναι η dynavector XX-2 II.
Το 401 (οχι 301) /audio craft / zyx ultimate 100 TB ( και την ΒΕΝΖ REF micro-ridge) διατηρει τον εξευγενισμενο ηχο που γενικα εχει το pink , αλλα ειναι σε αλλο επιπεδο οσον αφορα δυναμικες και ταχυτητα / ελεγχο , χωρις καθολου ιχνος αισθησης οτι φερνει τα πραγματα μπροστα ωστε να ενοχλουν. Στο θεμα μπασου, ο συνδυασμος του 401 , εχει ισως το καλυτερο μπασο που εχω ακουσει ως τωρα, απο τα πικαπ που εχω ακουσει ως τωρα. Πηγαινοντας δε στην ZYX ultimate 4D , το σκηνικο αλλαζει παλι. Εκει δεν ασχολεισαι με περιγραφη του τι ακους. Τα περιθωρια κριτικης (για μενα τουλαχιστον και για το πως αντιλαμβανομαι τα πραγματα) ειναι σχεδον ανυπαρκτα και ανευ σημασιας. Το phono απλα δειχνει τις δυνατοτητες του συνδυασμου. Απο αυτο το σημειο και μετα θα ειχε για μενα ενδιαφερον να ακουσω εναν ανετο νικητη . Και γι αυτο λεω οτι δεν πιστευω οτι θα πειστω ευκολα, διοτι ακριβοτερους συνδυασμους ακουσα πολλους. Υπαρχει δε και το μοναδικο πλεονεκτημα του audio craft, να μπορει να μεταμορφωθει κυριολεκτικα και να ανταποκριθει αψογα στις αναγκες οποιας δηποτε κεφαλης προκυψει στο μελλον, με τη χρηση των εξτρα armtubes, headshells ,counterweights κλπ. Αυτα εν συντομια, αλλα υπαρχουν και πολυ περισσοτερα.
Να επαναλαβω αυτο που σου ειπα ξανα, οταν ελθει η ωρα του δικου σου Garrard , ΜΗΝ συμβιβαστεις στο θεμα τροχαλιας , με καμια νεας παραγωγης (Ιταλικη, Ρωσικη ή Αμερικανικη) , οτι και να διαβασεις .Βεβαια , λογικο ειναι να πειραματιστεις, οποτε..............και γω τη γνωμη μου σου λεω.Για το θεμα spindle / bearing, οταν ελθει η ωρα.

Last edited:
  • Like
Reactions: mparaxir and vlad66
ναι τώρα θυμήθηκα ότι μου είπες ότι το κάθε cw έρχεται με την ουρά του.. άρα σίγουρα ξέχασες να μου πεις ότι η ουρά είναι πλαστική σε κάποια..
μάλιστα όταν χτες μου είπες ότι κάποιοι βραχίονες έχουν πλαστική ουρά, μου φάνηκε πολύ παράξενο.

ναι, την 540 την έχει ο Νίκος από τα Σεπόλια, όπως και ο Κώστας από το Μαρούσι.. την 740 ο Γιώργος από τον Αλιμο, ενώ την 95 και ποιός δεν την έχει εκτός από σένα... :ROFLMAO:
πως να μην συγχιστείς ;;; :ROFLMAO::ROFLMAO:

Φακελωμένους μάς έχει όλους ο μονδεράτορας!!! :ROFLMAO:
:ROFLMAO:
Μη ξεχνας οτι η vm540 , 6.4 γρ βαρος εχει , και ενδοτικοητα 18 περιπου. Προχειρα , φαινεται οτι σωστα τα υπολογιζει. (ανκαι τα νουμερα που δινει δεν φαινονται ακριβη)
Γιατί λες 6,4 η vm540; Στα specs η ΑΤ τη δίνει ως 8 γρ βάρος. Εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει (καθόλου απίθανο προφανώς) και μιλάτε για κάτι άλλο...

Επί τη ευκαιρία, θα κάνω και την ερώτηση του νέοπα/άσχετου.

Παρασυρμένος από την κουβέντα σας, έβαλα τα νούμερα στον τύπο της ιδιοσυχνότητας και βρήκα ότι εγώ τώρα παίζω κάπου στα 9,18. Υπολογίζοντας με 18 ενδοτικότητα και 8 βάρος κεφαλής, ενώ η effective mass του βραχίονα (1-Χpression III) τη βρήκα ότι είναι 8,7.
Αλλά τι σημαίνει αυτό τώρα; Καλό ή κακό; Και έβαλα και τα νούμερα της 2Μ Blue που είχα πριν και σε αυτήν έπαιζα στα 8,51.

Αν λέω βλακείες, συχωρέστε με και εξηγήστε λίγο αν δεν βαριέστε :)

Η κεφαλη στον sme IV ειναι η dynavector XX-2 II.
Το 401 (οχι 301) /audio craft / zyx ultimate 100 TB ( και την ΒΕΝΖ REF micro-ridge) διατηρει τον εξευγενισμενο ηχο που γενικα εχει το pink , αλλα ειναι σε αλλο επιπεδο οσον αφορα δυναμικες και ταχυτητα / ελεγχο , χωρις καθολου ιχνος αισθησης οτι φερνει τα πραγματα μπροστα ωστε να ενοχλουν. Στο θεμα μπασου, ο συνδυασμος του 401 , εχει ισως το καλυτερο μπασο που εχω ακουσει ως τωρα, απο τα πικαπ που εχω ακουσει ως τωρα. Πηγαινοντας δε στην ZYX ultimate 4D , το σκηνικο αλλαζει παλι. Εκει δεν ασχολεισαι με περιγραφη του τι ακους. Τα περιθωρια κριτικης (για μενα τουλαχιστον και για το πως αντιλαμβανομαι τα πραγματα) ειναι σχεδον ανυπαρκτα και ανευ σημασιας. Το phono απλα δειχνει τις δυνατοτητες του συνδυασμου. Απο αυτο το σημειο και μετα θα ειχε για μενα ενδιαφερον να ακουσω εναν ανετο νικητη . Και γι αυτο λεω οτι δεν πιστευω οτι θα πειστω ευκολα, διοτι ακριβοτερους συνδυασμους ακουσα πολλους. Υπαρχει δε και το μοναδικο πλεονεκτημα του audio craft, να μπορει να μεταμορφωθει κυριολεκτικα και να ανταποκριθει αψογα στις αναγκες οποιας δηποτε κεφαλης προκυψει στο μελλον, με τη χρηση των εξτρα armtubes, headshells ,counterweights κλπ. Αυτα εν συντομια, αλλα υπαρχουν και πολυ περισσοτερα.
Να επαναλαβω αυτο που σου ειπα ξανα, οταν ελθει η ωρα του δικου σου Garrard , ΜΗΝ συμβιβαστεις στο θεμα τροχαλιας , με καμια νεας παραγωγης (Ιταλικη, Ρωσικη ή Αμερικανικη) , οτι και να διαβασεις .Βεβαια , λογικο ειναι να πειραματιστεις, οποτε..............και γω τη γνωμη μου σου λεω.Για το θεμα spindle / bearing, οταν ελθει η ωρα.
Αυτό το Garrard μ έχει στοιχεώσει.
Το έδωσε σε φίλο γνωστό κάποιος από Κρήτη,δεν του πολυάρεσε ,(έχει Michell) αλλά του έτυχαν 2 -3 απώλειες συν ένας χωρισμός του φουκαρά.
Θα σε συμβουλευτώ βεβαίως όταν το πάρω.
Και να σημειώσω ότι και το Lenco μου είναι πανήσυχο και με τρομερό μπάσο κα ροή,αλλά δεν του έβαλα ακριβότερο βραχίονα,έμπεινα στους 2 Linn,Rega.

Φακελωμένους μάς έχει όλους ο μονδεράτορας!!! :ROFLMAO:
:ROFLMAO:

Γιατί λες 6,4 η vm540; Στα specs η ΑΤ τη δίνει ως 8 γρ βάρος. Εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει (καθόλου απίθανο προφανώς) και μιλάτε για κάτι άλλο...

Επί τη ευκαιρία, θα κάνω και την ερώτηση του νέοπα/άσχετου.

Παρασυρμένος από την κουβέντα σας, έβαλα τα νούμερα στον τύπο της ιδιοσυχνότητας και βρήκα ότι εγώ τώρα παίζω κάπου στα 9,18. Υπολογίζοντας με 18 ενδοτικότητα και 8 βάρος κεφαλής, ενώ η effective mass του βραχίονα (1-Χpression III) τη βρήκα ότι είναι 8,7.
Αλλά τι σημαίνει αυτό τώρα; Καλό ή κακό; Και έβαλα και τα νούμερα της 2Μ Blue που είχα πριν και σε αυτήν έπαιζα στα 8,51.

Αν λέω βλακείες, συχωρέστε με και εξηγήστε λίγο αν δεν βαριέστε :)
Μαλλον εγω εκανα λαθος. Νομισα οτι εχεις τη VM540 . Τελικα ποια κεφαλη εχεις; Ισως τη VM740 ?