Το chat του δικάναλου

• Like
Reactions: Nikos6699
Aαααα προφανώς και έχετε δίκιο.

Εγώ έβλεπα αυτό το Pdf που είχα ξαναβάλει σε προηγούμενη σελίδα, κάτω κάτω έχει τα σπεκς όλης της σειράς και την έχει 8. Λογικά τυπογραφικό λάθος

Οπότε τώρα, με 6,4 βάρος, μου βγαίνει ότι την τρέχω στα 9,66. Τι σημαίνει όμως αυτό;;;; Είναι καλό ή κακό;;;;

Κακο δεν ειναι , ειναι μεσα στα "αποδεκτα ορια" κατα πολλους. Οπως ειπαμε αρκετες φορες, αυτο μπορει να αλλαξει προς τη κατευθυνση που θελουμε.
Πως βρισκεις τωρα αυτο που ακους ;

Κακο δεν ειναι , ειναι μεσα στα "αποδεκτα ορια" κατα πολλους. Οπως ειπαμε αρκετες φορες, αυτο μπορει να αλλαξει προς τη κατευθυνση που θελουμε.
Πως βρισκεις τωρα αυτο που ακους ;

Κοίτα, το φθινόπωρο ολοκλήρωσα ό,τι αγορά είχα μέσα στο μυαλό μου τα τελευταία χρόνια θέλοντας να μπω στον κόσμο του hifi και να φτιάξω ένα σοβαρό (με ή χωρίς «») σύστημα. Κι από το φθινόπωρο και μετά είμαι ευτυχισμένος. Κυριολεκτώ. Ηδονίζομαι με τον ήχο και τη μουσική που ακούω, έχω έναν καινούριο κόσμο μπροστά μου.

Το πρόβλημα γενικά με εμένα είναι ότι δεν έχω ακουστικές εμπειρίες. Έχω ακούσει πολύ λίγα συστήματα εκτός του δικού μου και δεν μπορώ να κάνω σύγκριση. Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω ουσιαστικά, ο ενθουσιασμός και η ηδονή που νιώθω είναι απλώς σε σχέση με το πώς ξεκίνησα πριν από δέκα χρόνια παίρνοντας τότε το Χpression και πώς έφτασα εδώ που είμαι τώρα.

Θα μου πεις τότε γιατί ασχολείσαι και δεν ευχαριστιέσαι απλά αυτό που έχεις; Σωστό, αλλά γιατί να μην παίρνω αν μπορώ το καλύτερο δυνατό; Και ειδικά για το πικάπ και τις κεφαλές, επειδή από εδώ και πέρα οι μόνες αλλαγές στο σύστημά μου θα είναι βελονοκεφαλές όταν φθείρονται (ΟΚ, υπάρχει ακόμη βαθιά στο μυαλό μου και αλλαγή πικάπ, αλλά δυστυχώς δεν είναι άμεσο και της παρούσης), προσπαθώ όσο μπορώ να μαθαίνω και να καταλαβαίνω.

Ειναι πολυ θετικο το οτι σου αρεσει αυτο που ακους. Στην πορεια, αν νιωσεις οτι θελεις να αλλαξει κατι , μπορουμε να το δουμε. Στην παρουσα φαση, χωρις να χρειαζεται να αλλαξεις κατι, θα μπορουσες να αυξησεις το βαρος της 540 κατα 3-4 γρ για να δεις αν καποιες αλλαγες στον ηχο που λογικα θα προκυψουν, τις προτιμας η οχι.
Αν ναι το αφηνεις , αν οχι το επαναφερεις εκει που ειναι τωρα.

• Like
Reactions: Nikos6699
Και καλα κανει. Με ολα τα belt drive καλο ειναι να γινεται αυτο.

Το πλατό μου ζυγίζει 5.5 κιλά.
Το μοτέρ θέλει 30 δευτερόλεπτα για να σταθεροποιηθεί στις στροφές που πρέπει.
Οπότε, γιατί να το ζορίζω;
Για να σταματήσει τελείως, χωρίς τον ιμάντα θέλει βέβαια κάπου στα 15 λεπτά... :D

Εγώ έβαλα ότι βρήκα μπροστά μου. 🤣
εσύ ζύγισες όμως τον βραχίονα μαζί με την κεφαλή.. σωστά;;;

θα πρέπει και ο Νικόλας να τον ζυγίσει, γιατί άλλο αποτέλεσμα παίρνουμε κάνοντας υπολογισμούς, άλλο λέει η ζυγαριά....
αργότερα θα δείξω με φωτογραφίες τι εννοώ, (αν δεν το κάνει άλλος φίλος πριν).

• Like
Reactions: Haagenti
Το πλατό μου ζυγίζει 5.5 κιλά.
Το μοτέρ θέλει 30 δευτερόλεπτα για να σταθεροποιηθεί στις στροφές που πρέπει.
Οπότε, γιατί να το ζορίζω;
Για να σταματήσει τελείως, χωρίς τον ιμάντα θέλει βέβαια κάπου στα 15 λεπτά... :D
βάλε και κανα λεπτό που θέλει η βελόνα σου μέχρι να ακουμπήσει αυλάκι, ..προλαβαίνεις να στρίψεις τσιγάρο.. 😋😋

• Haha
Reactions: Tzimisce
βάλε και κανα λεπτό που θέλει η βελόνα σου μέχρι να ακουμπήσει αυλάκι, ..προλαβαίνεις να στρίψεις τσιγάρο.. 😋😋
Ποιος μιλα........... που προλαβαινεις να πας και τουαλετα μεχρι να ακουμπησει η βελονα σου το δισκο :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

giphy.webp

• Like
Reactions: vlad66
Ποιος μιλα........... που προλαβαινεις να πας και τουαλετα μεχρι να ακουμπησει η βελονα σου το δισκο :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
μα του Μιχάλη την ταχύτητα αντέγραψα.
Μου άρεσε πολύ η ..αργοπορία του στην κάθοδο και το τι μπορείς να κάνεις μέχρι την ..επαφή.. 🤣🤣🤣

• Haha
Reactions: Tzimisce
Αλλαγή βάρους εννοείς με αυτά που έχω διαβάσει για λαμάκια ή για άλλες βίδες κτλ;
Ένα τεστ που θα σου πρότεινα αν είχες καλογραμμένο δίσκο και σε cd ,είναι να ακούσεις προσεκτικά όλα τα τρακ (αν γινόταν και με ακουστικά).
Σίγουρα θα παρατήρησες σε άλλα θέματα ότι κάναμε λόγο για κάποιες 'έξτρα' πληροφορίες/παραμορφώσεις (π.χ. συρριστικά) ακούγοντας παλιές ή και νέες κυκλοφορίες ,κάποιοι από τους μουσκόφιλους το απέδιδαν σε mistracing, VTA, azimuth κ.λ.π.,ενώ η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ηχογραφημένη στ αυλάκια,αλλά ένα μέτριο στήσιμο τα οξύνει.Πρόσφατα μιλώντας με κάποιο παλιό φίλο συλλέκτη και λάτρη βραζιλιάνικης σχολής (απίστευτη συλλογή) ,μου έδειξε καμιά 50αριά με το ενοχλητικό αυτό ηχητικό χαρακτηριστικό.

Καλά μας δουλεύουν από την Σκατό (Schiit), υποτίθεται την Πέμπτη μου έστειλαν το phono, θα παραλάμβανα Κυριακή, και σήμερα στο tracking ακόμα γράφει πως περιμένει η Fedex να τους παραδώσουν το δέμα για να το στείλουν.

Έχω μείνει με το πικάπ στο χέρι... :poop::cry::ROFLMAO:

(α ρε και να'ταν μόνο τέτοια τα προβλήματά μας, τι ωραία που θα'ταν!)