Το chat του δικάναλου

μα του Μιχάλη την ταχύτητα αντέγραψα.
Μου άρεσε πολύ η ..αργοπορία του στην κάθοδο και το τι μπορείς να κάνεις μέχρι την ..επαφή.. 🤣🤣🤣

Επιτρεπτό χρόνο για να πιάσει σταθερή ταχύτητα η Clearaudio δίνει το ένα λεπτό με αυτό το πλατό.
Αν φέρω το μοτέρ πιο κοντά, το κάνεις και δύο.
Με έναν αυτοματισμό να ξεκινήσει να κατεβαίνει η βελόνα αφού πιάσει την επιθυμητή ταχύτητα το πλατό, πάμε και για μία προβατίνα απέναντι και μετά γυρίζουμε να ακούσουμε τον δίσκο.
Στον επόμενο, μαθαίνουμε τους στίχους μέχρι να κατέβει η βελόνα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος! :ROFLMAO:

Επιτρεπτό χρόνο για να πιάσει σταθερή ταχύτητα η Clearaudio δίνει το ένα λεπτό με αυτό το πλατό.
Αν φέρω το μοτέρ πιο κοντά, το κάνεις και δύο.
Με έναν αυτοματισμό να ξεκινήσει να κατεβαίνει η βελόνα αφού πιάσει την επιθυμητή ταχύτητα το πλατό, πάμε και για μία προβατίνα απέναντι και μετά γυρίζουμε να ακούσουμε τον δίσκο.
Στον επόμενο, μαθαίνουμε τους στίχους μέχρι να κατέβει η βελόνα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος! :ROFLMAO:
Βρε παιδες εσεις δηλαδή ακινητοποιειτε το πλατό για να αλλάξετε δισκο; Γιατί εγώ μια φορα ενεργοποιώ τον κινητηρα και τον σβυνω αφου τελειωσω τις ακροασεις. Μπορει δηλαδη να περιστρεφεται και ολο το ΣΚ

πάμε να δούμε κάποια θέματα που προκύπτουν όταν υπολογίζουμε "χωρίς τον ξενοδόχο" που είναι η ζυγαριά;;
δηλαδή όταν είμαστε μόνο με ένα κομπιουτεράκι στο χέρι προσπαθώντας να υπολογίσουμε την ΣΣ...
αλλά και τις "παραξενιές" της ζυγαριάς όταν προσπαθούμε να μετρήσουμε την ΕΜ του βραχίονα χωρίς την κεφαλή..

1ον, έχουμε το βάρος της κεφαλής και ας είναι με το προστατευτικό της ακίδας.
μια χαρά μας τα λέει εδώ η ζυγαριά, μιας και τα specs δίνουν την κεφαλή στα 5,5γρ
IMG_20220301_120515[1].jpg

πάμε να ζυγίσουμε τον βραχίονα μόνο του και ας υποθέσουμε ότι το headshell είναι σταθερό και όχι αποσπώμενο.
IMG_20220301_120859[1].jpg
λέει 18,95γρ με το σημείο επαφής του βραχίονα στην ζυγαριά, στην παρακάτω φωτογραφία..
IMG_20220301_120923[1].jpg
έχω αφήσει επίτηδες τις βίδες στον βραχίονα για να απλοποιήσω λίγο τα πράγματα..

θα συνεχίσω με νέο πόστ για να μην γίνει κουραστική η ανάγνωση ενός μεγάλου μονοκόμματου.....

στην προσπάθεια να ακουμπήσω τον βραχίονα στην ζυγαριά εκεί που νοητά θα ήταν η ακίδα (γιατί αυτό είναι το σωστό), πήρα από την ζυγαριά την εξής ένδειξη:
IMG_20220301_121035[1].jpg
το ακριβές σημείο επαφής είναι το πιο κάτω.. :
IMG_20220301_121056[1].jpg

τι γίνεται τώρα;;
εγώ είμαι άσχετος, ή η ζυγαριά μου λέει ότι της κατέβει;;;;

δεν βαριέσαι... ας πιάσουμε το κομπιουτεράκι με 2 υπολογισμούς....

Ο καλυτερος τροπος θα ελεγα, ειναι με την κεφαλη στο headshell, στο σωστο overhang και να ζυγιστουν ολα μαζι. Μετα, αφαιρεις το βαρος της ασφαλειας της κεφαλης.

• Like
Reactions: mparaxir
Η φωτο με το κολαρο του βραχιονα να ακουμπα τη ζυγαρια, ειναι καλο για υπολογισμο της εν.μαζας του βραχιονα χωρις headshell.

• Like
Reactions: mparaxir
αφού έβαλα την κεφαλή στην σωστή θέση υπερκρέμασης, ας δούμε τι λέει τώρα η ζυγαριά...
IMG_20220301_123834[1].jpg

ποιό είναι το συμπέρασμα παιδιά;;;

μάλλον αφήνουμε το κομπιουτεράκι στην άκρη.....

Ο καλυτερος τροπος θα ελεγα, ειναι με την κεφαλη στο headshell, στο σωστο overhang και να ζυγιστουν ολα μαζι. Μετα, αφαιρεις το βαρος της ασφαλειας της κεφαλης.
Η φωτο με το κολαρο του βραχιονα να ακουμπα τη ζυγαρια, ειναι καλο για υπολογισμο της εν.μαζας του βραχιονα χωρις headshell.
βιάζεσαι δάσκαλε... δεν μπορώ να διαβάζω και να γράφω ταυτόχρονα... :ROFLMAO:

με άλλο τρόπο αφαιρώ το βάρος της ασφάλειας.. δεν μας απασχολεί τόσο σε αυτό που θέλω να τονίσω...

και δεν κάνουμε το ίδιο για αυτό;;
πάμε να δούμε τι γίνεται με τα αποσπώμενα headshells....
IMG_20220301_134651[1].jpg
IMG_20220301_134711[1].jpg

θα έπρεπε η ζυγαριά να λέει κοντά στα 16,15γρ...

όμως να τι λέει:
IMG_20220301_134806[1].jpg

Σωστο. Εχουν και οδηγιες οι ζυγαριες :LOL:
το έχουμε ξαναδείξει το κόλπο και πιστεύω είναι κάτι που το καταλαβαίνουν όλοι..
IMG_20220301_135810[1].jpg
αφού βάλουμε την ασφάλεια στην σβηστή ζυγαριά, πατάμε on με την ασφάλεια πάνω της..
IMG_20220301_135818[1].jpg
όταν βγάλουμε την ασφάλεια από την ζυγαριά, αυτή θα δείξει αρνητική τιμή..
IMG_20220301_135834[1].jpg

όταν βάλουμε την ασφάλεια στην κεφαλή, μετράμε σαν να μην υπάρχει.
IMG_20220301_135913[1].jpg

Καλά όλα αυτά αλλά θα χαθεί εδώ μέσα..Μήπως θα πρέπει να ανοιχθεί νέο νήμα και να γίνει sticky;
το έχουμε κάνει εδώ και καιρό αλλά δεν θυμάμαι το νήμα.... :ROFLMAO:
sticky δεν το κάναμε γιατί δεν ενδιαφέρονται πολλοί... θα έλεγα το αντίθετο μάλιστα.

το έχουμε κάνει εδώ και καιρό αλλά δεν θυμάμαι το νήμα.... :ROFLMAO:
sticky δεν το κάναμε γιατί δεν ενδιαφέρονται πολλοί... θα έλεγα το αντίθετο μάλιστα.
Όσοι ενδιαφέρονται..
Αν βρεις το νήμα πάσαρέ το μου pls.

Όσοι ενδιαφέρονται..
Αν βρεις το νήμα πάσαρέ το μου pls.
εδώ είδα ότι μιλάμε σχετικά..
αν διαβάσεις το νήμα από την αρχή , ίσως κουραστείς...

Το ρεζουμε ειναι αυτο που βγαινει απο αυτα που ειπε ο Βλαδιμηρος. Απλα παιρνεις τη συνολικη μαζα βραχιονα/headshell/βιδες/κεφαλη (χωρις αντιβαρο βεβαια) , την περνας απο τον τυπο με την ενδοτικοτητα της βελονας και εχεις κατα μεγαλη προσεγγιση τη συχνοτητα συντονισμου του βραχιονα/κεφαλης που εχεις. Απο κει και περα οποιος θελει πειραματιζεται τιουναροντας προς τα πανω η προς τα κατω. Αν δεν πειραματιστεις, δεν γνωριζεις τι γινεται τιουναροντας . Το 7-12 Hz που επεκρατησε, ειναι πολυ μεγαλη προχειροτητα.
Θυμιζει το "καπου εκει μεσα , να τελειωνουμε"........ δυστυχως δεν ειναι ετσι..................
Το πιο κατω ειναι απο ενημερωτικο της ortofon απο το 1980.

ΕΜ.jpg

• Like
Reactions: vlad66 and mparaxir