Το chat του δικάναλου

Τελικά δεν το γλιτώνω το πακετάρισμα, αλλά για άσχετο λόγο: Την μέρα που παρέλαβα το Pro-ject είδα ότι το Amazon είχε ρίξει την τιμή κατά 60$. Τους ζήτησα price match, μου είπαν να πάρω τα φρύδια τους, και ότι δεν κάνουν price match αλλά μπορώ αν θέλω να το επιστρέψω και ξαναγοράσω. Τσακώθηκα με 2-3 ξεχωριστά εξηγώντας τους ότι είναι γελοίο να με βάζουν να το πακετάρω, στείλω πίσω, και ξαναγοράσω στη χαμηλότερη τιμή, και να τους μείνει open box που θα πρέπει να σκοτώσουν κοψοχρονιά. Άκρη δεν έβγαλα, αλλά μ'επιασε το μανιάτικο, λέω αφού κολλάτε εσείς στα policies και δεν καταλαβαίνετε από λογική, θα κολλήσω κι εγώ στα rights μου και θα το κάνω. Οπότε, το ξαναπαρήγγειλα, και μαζί με κάτι points που έσκασαν τώρα και δεν τα'χα τον Φλεβάρη που το'χα πάρει, τελικά θα μου βγει κάτω από 500αρικο μαζί με τους φόρους. Για να δικαιολογήσω δε την όλη φασαρία στον εαυτό μου, πήρα το κιτρινάκι τελικά που μου'χε μείνει απωθημένο, να δω πως είναι.

(Βρίστε ελεύθερα... :D)

Τελικά δεν το γλιτώνω το πακετάρισμα, αλλά για άσχετο λόγο: Την μέρα που παρέλαβα το Pro-ject είδα ότι το Amazon είχε ρίξει την τιμή κατά 60$. Τους ζήτησα price match, μου είπαν να πάρω τα φρύδια τους, και ότι δεν κάνουν price match αλλά μπορώ αν θέλω να το επιστρέψω και ξαναγοράσω. Τσακώθηκα με 2-3 ξεχωριστά εξηγώντας τους ότι είναι γελοίο να με βάζουν να το πακετάρω, στείλω πίσω, και ξαναγοράσω στη χαμηλότερη τιμή, και να τους μείνει open box που θα πρέπει να σκοτώσουν κοψοχρονιά. Άκρη δεν έβγαλα, αλλά μ'επιασε το μανιάτικο, λέω αφού κολλάτε εσείς στα policies και δεν καταλαβαίνετε από λογική, θα κολλήσω κι εγώ στα rights μου και θα το κάνω. Οπότε, το ξαναπαρήγγειλα, και μαζί με κάτι points που έσκασαν τώρα και δεν τα'χα τον Φλεβάρη που το'χα πάρει, τελικά θα μου βγει κάτω από 500αρικο μαζί με τους φόρους. Για να δικαιολογήσω δε την όλη φασαρία στον εαυτό μου, πήρα το κιτρινάκι τελικά που μου'χε μείνει απωθημένο, να δω πως είναι.

(Βρίστε ελεύθερα... :D)
Καλά έκανες, γελοία αντιμετώπιση από μέρους τους. Τα φθηνά Pro-ject - Rega μου κάθονται καλύτερα αισθητικά με χρώμα παρά με wood vinyl, αφού αυτό το χρώμα ήθελες απ΄την αρχή δε βλέπω το λόγο να μη το πάρεις, κακό πράγμα τα απωθημένα. Απ' την άλλη, μιας και ανέφερες πριν λίγο καιρό τις τιμές των Thorens στην Αμερική σε θυμήθηκα τώρα που είδα αυτό το βίντεο. Δες πόσο το αγόρασε αν και με τη δουλειά και τον βραχίονα που έβαλε σίγουρα περνάει το χιλιάρικο. Από εμφάνιση όμως σκίζει.

(Έχει Αγγλικούς υπότιτλους)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλά έκανες, γελοία αντιμετώπιση από μέρους τους. Τα φθηνά Pro-ject - Rega μου κάθονται καλύτερα αισθητικά με χρώμα παρά με wood vinyl, αφού αυτό το χρώμα ήθελες απ΄την αρχή δε βλέπω το λόγο να μη το πάρεις, κακό πράγμα τα απωθημένα. Απ' την άλλη, μιας και ανέφερες πριν λίγο καιρό τις τιμές των Thorens στην Αμερική σε θυμήθηκα τώρα που είδα αυτό το βίντεο. Δες πόσο το αγόρασε αν και με τη δουλειά και τον βραχίονα που έβαλε σίγουρα περνάει το χιλιάρικο. Από εμφάνιση όμως σκίζει.

(Έχει Αγγλικούς υπότιτλους)

Απίστευτα όμορφο. Καλά εννοείται, αν έβρισκα κάτι τέτοιο με τα χίλια θα το προτιμούσα από καινούριο, ίσως δε να ανέβαζα και το μπάτζετ μου για πάρτη του. Όμως αυτά θέλουν προσωπική δουλειά, γνώση, και χρόνο. Εγώ αυτά τα Thorens που έβρισκα ήταν όχι απλά πανάκριβα, αλλά κυρίως μισά (έλειπαν διάφορα) και ταλαιπωρημένα (κάτι σπασμένα ξύλα κλπ). Σίγουρα μπορούν να αναστηθούν, αλλά όχι από μένα, ειδικά σε αυτή τη φάση.

πολύ πιο δύσκολο το ανάλογο εγχείρημα σε ένα ΜΚ2 του '80/'80+ που έχει περάσει την ζωή του σε club...
κοντεύω να τελειώσω ένα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πια οι φωτογραφίες της αρχικής του κατάστασης.
για να πάρετε μια ιδέα, αν το αγόραζα έτσι όπως μου το έφεραν, θα το έπαιρνα για 100-150€ για ανταλλακτικά (είχε το γνήσιο headshell σε μέτρια κατάσταση) με τον πωλητή να είναι πολύ ευχαριστημένος (με την τιμή πώλησης) όπως ο ίδιος μου είπε....
θα δείξω φωτογραφίες όταν τελειώσει και πιστεύω ότι θα παίξει καλύτερα από το M5G μου, γιατί έχω βελτιώσει άλλα 2 σημεία που πριν δεν πείραζα με το ένα να αφορά τον βραχίονα και το άλλο τον Μ/Σ.

πολύ πιο δύσκολο το ανάλογο εγχείρημα σε ένα ΜΚ2 του '80/'80+ που έχει περάσει την ζωή του σε club...
κοντεύω να τελειώσω ένα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πια οι φωτογραφίες της αρχικής του κατάστασης.
για να πάρετε μια ιδέα, αν το αγόραζα έτσι όπως μου το έφεραν, θα το έπαιρνα για 100-150€ για ανταλλακτικά (είχε το γνήσιο headshell σε μέτρια κατάσταση) με τον πωλητή να είναι πολύ ευχαριστημένος (με την τιμή πώλησης) όπως ο ίδιος μου είπε....
θα δείξω φωτογραφίες όταν τελειώσει και πιστεύω ότι θα παίξει καλύτερα από το M5G μου, γιατί έχω βελτιώσει άλλα 2 σημεία που πριν δεν πείραζα με το ένα να αφορά τον βραχίονα και το άλλο τον Μ/Σ.
Απ' ότι έχω καταλάβει τα direct drive έχουν μεγαλύτερο εύρος δουλειάς σε σχέση με τα belt drive. Κι εντάξει, όταν έχει ανάρτηση κάτι παραπάνω θα κάνεις, σε πικάπ τύπου Nottingham, Cleauradio και αντίστοιχα μόνο το μοτέρ μπορείς να ανοίξεις για επιδιόρθωση. Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις πέρα από το να βάλεις μια σταγόνα λάδι, άντε και να το γυαλίσεις αν είσαι μερακλής!

Αναμένω με ενδιαφέρον τη παρουσίαση σου.

Απ' ότι έχω καταλάβει τα direct drive έχουν μεγαλύτερο εύρος δουλειάς σε σχέση με τα belt drive. Κι εντάξει, όταν έχει ανάρτηση κάτι παραπάνω θα κάνεις, σε πικάπ τύπου Nottingham, Cleauradio και αντίστοιχα μόνο το μοτέρ μπορείς να ανοίξεις για επιδιόρθωση. Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις πέρα από το να βάλεις μια σταγόνα λάδι, άντε και να το γυαλίσεις αν είσαι μερακλής!

Αναμένω με ενδιαφέρον τη παρουσίαση σου.
ο βραχίονας του technics είναι πολύ πολύπλοκος εσωτερικά, κυρίως λόγο του συστήματος της VTA.
το υπόλοιπο μηχάνημα είναι πιο απλό συγκριτικά, αν και έχει τρομερό αριθμό σε βίδες...
ακόμα και η μητρική πλακέτα όταν υπάρχει πρόβλημα, επιδιορθώνεται εύκολα αφού όλα τα εξαρτήματα είναι εύκολα προσβάσιμα.

• Like
Reactions: mparaxir
Λόγω της δουλειά μου ήρθα σ επαφή με 'επισκευαστή' εξουσιοδοτημένο απ την αντιπροσωπεία και το έκανε βίδες θυμάμαι.
Οι απαιτήσεις βέβαια είχαν σχέση όπως πολλές φορές ξανάγραψα με την ακρίβεια στροφών,αλλά κα τον ακαριαίο έλεγχο τους ,όταν ο 'οδηγός΄ ήταν κάποιο μεγάλο όνομα,κάποιος με πολύ μεγάλες γνώσεις στο mixing και απόλυτος γνώστης σχεδόν του συνόλου των δίσκων που είχε.
Ένας DJ της 'σειράς' δεν είχε τέτοιες απαιτήσεις σ ένα καφέ,ή ένα μπαρ ,αλλά σ ένα open festival ή σε μία βραδιά με καλεσμένους από διεθνές jet...

Λόγω της δουλειά μου ήρθα σ επαφή με 'επισκευαστή' εξουσιοδοτημένο απ την αντιπροσωπεία και το έκανε βίδες θυμάμαι.
Οι απαιτήσεις βέβαια είχαν σχέση όπως πολλές φορές ξανάγραψα με την ακρίβεια στροφών,αλλά κα τον ακαριαίο έλεγχο τους ,όταν ο 'οδηγός΄ ήταν κάποιο μεγάλο όνομα,κάποιος με πολύ μεγάλες γνώσεις στο mixing και απόλυτος γνώστης σχεδόν του συνόλου των δίσκων που είχε.
Ένας DJ της 'σειράς' δεν είχε τέτοιες απαιτήσεις σ ένα καφέ,ή ένα μπαρ ,αλλά σ ένα open festival ή σε μία βραδιά με καλεσμένους από διεθνές jet...
αργότερα μετά την δουλειά θα δείξω πως μπορούμε να ρυθμίσουμε την ακρίβεια των στροφών στο πλατώ του ΜΚ

σε συνθήκες σέρβις (δλδ το πικάπ πρόχειρα δεμένο αλλά καλά ευθυγραμμισμένο), το βάζουμε σε λειτουργία έχοντας περάσει την πλακέτα του pitch adj στην τρύπα του βραχίονα..

IMG_20220308_234036[1].jpg
το trimmer που βλέπουμε δίπλα από το ποτενσιόμετρο (ροοστάτη) , ρυθμίζει με ακρίβεια τις στροφές που θέλουμε σε οποιαδήποτε θέση του ποτ..
λογικό είναι το ποτ να το βάζουμε στην κεντρική θέση όπου κλειδώνει και ανάβει το πράσινο led που μας λέει ότι είμαστε στο "reset".
τα μεγαλύτερα μοντέλα έχουν κουμπί, αλλά αυτό δεν μας νοιάζει.. πατάμε το κουμπί και είναι το ίδιο πράγμα.
εκεί που κλειδώνει έχουμε 33,3σαλ και αν δεν έχουμε, τις "φέρνουμε" με το trimmer.
και το στροβοσκόπιο βοηθάει και αν κάποιος έχει εφαρμογή σε κινητό που την εμπιστεύεται , και μεταξύ άλλων υπάρχουν τα ψηφιακά σε όχι υψηλές τιμές..

το "κακό" είναι ότι στο trimmer δεν έχουμε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.
αφορά συνθήκες σέρβις.

IMG_20220308_234054[1].jpg

κάπου εδώ πιο πάνω κάποιος (ο Σπύρος νομίζω) έβαλε βίντεο με το πικάπ fluance και το οποίο είχε καλύτερες στροφές από ένα παλιό ΜΚ5..
αν πέρναγε ένα καλό σέρβις το ΜΚ5, θα είχε 33,3σαλ ακριβώς.
μετά από χρόνια λειτουργίας δεν είναι παράξενο το trimmer να θέλει μια μικρορύθμιση.

• Like
Βρίσκω κι εγω την ευκαιρία να ρωτήσω τις γνώμες σας για τις καλύτερες ρυθμίσεις (των switches) κατα την αποψη σας για τις παρακάτω κεφαλες.
Αρχικά το Phono tricord dino
Diablo-switches.jpg

Οι γεννήτριες
Empire 2000/IIIe
JVC Z-1s
PHILIPS GP500 MK II
Golden Note Vasari Gold
Audio Technica VM 750 SH
Ευχαριστώ θερμά

Ετσι οπως το εχω τωρα με την empire. Αλλα γιατι γράφεις ξεκίνα τι ακολουθει μετά????
20220309_153058.jpg

Οχι πράγματι δεν νομίζω οτι χρειάζεται.
Σημερα δεν εχει πολυ δουλειά και διαβάζω με μεγάλη προσοχή το ακόλουθο αρθρο

• Like
Reactions: Kostas P.
Ένα βίντεο για νεοεισελθέντες στους δίσκους και τις κεφαλές που αφορά τη VM95 σειρά, οι διαφορές τους με απλά λόγια.

(Αγγλικοί υπότιτλοι)

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Ένα βίντεο για νεοεισελθέντες στους δίσκους και τις κεφαλές που αφορά τη VM95 σειρά, οι διαφορές τους με απλά λόγια.

(Αγγλικοί υπότιτλοι)

οι διαφορές πέρα από τις ακίδες είναι και στις ενδοτικότητες..
ψιλά γράμματα για τον Ιταλό φίλο....

Δε με θέλει το σπορ, μου φαίνεται θα τα παρατήσω.

Ήρθε το κίτρινο Project, πανέμορφο, δε χόρταινα να το κοιτάω, το ξεκινάω ενθουσιασμένος, και εδώ το motor κάνει άλλα περίεργα: Έναν διακοπτόμενο περιοδικό ήχο που είναι μεν ανεπαίσθητος, αλλά υπαρκτός. Το κάνει και χωρίς τον ιμάντα, οπότε είναι κάτι μέσα στο μοτέρ. Μάλιστα, όταν το γυρίσεις από 33 σε 45 αυξάνει η συχνότητα.

Επειδή είχα δίπλα και το "παλιό", επιβεβαίωσα ότι δεν το κάνει. Ακούγεται ακριβώς όπως αυτό εδώ στο λινκ, μόνο σε χαμηλότερη ένταση (ωστόσο αντιληπτή), και, σε αντίθεση με τον τύπο στο λινκ, το δικό μου δεν έχει σχέση με τον ιμάντα (ακούγεται και χωρίς αυτόν). Δε είναι αυτό το κάτι που θα διαπεράσει τα ηχεία σου εκεί που κάθεσαι κλπ, όμως είναι αντιληπτό, ειδικά όταν το τρέχεις πριν ανάψεις ενισχυτή.

Στο τσακ είμαι να τα γυρίσω και τα δυο όπως είναι, μαζί με το Mani και να ξαναγυρίσω στα άυλά μου, μπας και ακούσω λίγο μουσική, αρκετή πίεση ανέβασα. :cry::cry:

@Ζαγγογιάννη, σου επιτρέπω να γελάσεις δυνατά με την επιλογή καινούριου για να μην έχω τρεχάματα...

Last edited:
Ενας "παλιος" του αθλήματος μου είχε πει οτι με την αγορά ενος μηχανηματος καινουργιου η μεταχειρισμένου το άφηνε πάντα σε συνεχή λειτουργία για 24 ωρες. Για να στρωσει αν είναι ολοκαινουργιο και να βγαλει οτι βλαβη είναι αν είναι μεταχειρισμένο.

• Like