Το chat του δικάναλου

Παλι καλά οι γατες σου φοβουνται τους ξένους.
Φαντάζεσαι να βλέπανε την μπίλια και να την περνανε και να παίζανε; και να κυνηγάτε τα γατιά μεσα στο σπιτι; 🤣🤣
η μπίλια είναι τόσο μικρή που δεν θα την ..έβλεπαν... :ROFLMAO:

Vlad για αναλυσε μας αν μπορεις την τροφοδοσία με μπαταρία στο phono που ειναι μια ιδεα που την είχα στο μυαλό μου πολυ καιρό τώρα αλλα δεν τη δοκίμασα ποτέ.

To Romance είναι ο ορισμός του χάρμα οφθαλμών πικάπ...μεγάλη καψούρα.
Οταν το είδα πρωτη φορα πανω σε ραφι απο χοντρό πλεξι με μπλε κρυφό φωτισμό απο κατω αρχισα να μαζέυω λεφτά πριν καν το ακούσω.
Η παραπάνω εικόνα μετα απο 15+ χρόνια είναι ακομη στο μυαλό μου.

• Like
Reactions: Kostas P.
δεν μπορούσα να μπω φόρουμ.. είχα πολύ δουλειά.. :LOL:
στο νήμα του analog-jimaras θα πούμε περισσότερα...

πάντως τα χρειαστήκαμε όταν ο Τζίμης σήκωσε το πλατώ του για να τσεκάρουμε το λαδάκι (που άφησε έναν ωραιότατο λεκέ στο κάθισμα του αυτοκινήτου) και έφυγε η μπίλια από το ανάποδο πηγάδι.
ευτυχώς την βρήκα σχετικά εύκολα στο χαλί.
Ζεστό νερακι και carpex και αντίο λεκέ.
Ευτυχώς το χαλί σου δεν εχει βαθυ πέλος γιατι μου εχει ξανασυμβεί στο δικό μου σπίτι και βρεθηκε πάλι στο χαλί μετα απο 3 ωρες ψαξιμάτος με μαγνήτη.

Ζεστό νερακι και carpex και αντίο λεκέ.
ευτυχώς!!
Ευτυχώς το χαλί σου δεν εχει βαθυ πέλος γιατι μου εχει ξανασυμβεί στο δικό μου σπίτι και βρεθηκε πάλι στο χαλί μετα απο 3 ωρες ψαξιμάτος με μαγνήτη.
το ..πέλος από το τρίχωμα των γατιών μου δεν το πρόσεξες;;;;; :ROFLMAO:

Οταν το είδα πρωτη φορα πανω σε ραφι απο χοντρό πλεξι με μπλε κρυφό φωτισμό απο κατω αρχισα να μαζέυω λεφτά πριν καν το ακούσω.
Η παραπάνω εικόνα μετα απο 15+ χρόνια είναι ακομη στο μυαλό μου.
όταν "έφτιαξα" το δικό μου πλέξι ήθελα να βάλω κρυφό φωτισμό πίσω του.. ο τύπος στο εργοστάσιο μου είπε ότι θέλει ειδική επεξεργασία για να "διαχυθεί" το φως και η τιμή που άκουσα για αυτό δεν μου άρεσε καθόλου.... :(

Vlad για αναλυσε μας αν μπορεις την τροφοδοσία με μπαταρία στο phono που ειναι μια ιδεα που την είχα στο μυαλό μου πολυ καιρό τώρα αλλα δεν τη δοκίμασα ποτέ.
το πρωτοδοκίμασα στο μικρότερο phono της MF που έχω και το συνέχισα σε αυτό που είδες και άκουσες..

το πλεονέκτημα είναι το "ήσυχο" ρεύμα αφού είναι DC η πηγή του.. δεν τσιμπάει θόρυβο, δεν τσιμπάει παράσιτα αφού δεν έχει συχνότητα.
δεν έχει ανάγκη από θωρακισμένο καλώδιο παροχής, ένα απλό ηλεκτρολογικό κάνει μια χαρά δουλειά..
και μία επιπλέον πρίζα ελεύθερη :LOL:

το μειονέκτημα είναι ότι η μπαταρία είναι "τσιγκούνα".. φέρνει αντίσταση να το δώσει στην κατανάλωση -όπως μου εξήγησε ο Δ.Δημητρακούδης (dimdim) και ίσως προχωρήσω κάποια στιγμή σε κατασκευή αξιόλογου τροφοδοτικού.
θα μου πεις, ..-το ίδιο το phono δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογο.. και θα έχεις δίκιο.
μα γι'αυτό λέω ..ίσως...

το πρωτοδοκίμασα στο μικρότερο phono της MF που έχω και το συνέχισα σε αυτό που είδες και άκουσες..

το πλεονέκτημα είναι το "ήσυχο" ρεύμα αφού είναι DC η πηγή του.. δεν τσιμπάει θόρυβο, δεν τσιμπάει παράσιτα αφού δεν έχει συχνότητα.
δεν έχει ανάγκη από θωρακισμένο καλώδιο παροχής, ένα απλό ηλεκτρολογικό κάνει μια χαρά δουλειά..
και μία επιπλέον πρίζα ελεύθερη :LOL:

το μειονέκτημα είναι ότι η μπαταρία είναι "τσιγκούνα".. φέρνει αντίσταση να το δώσει στην κατανάλωση -όπως μου εξήγησε ο Δ.Δημητρακούδης (dimdim) και ίσως προχωρήσω κάποια στιγμή σε κατασκευή αξιόλογου τροφοδοτικού.

μα γι'αυτό λέω ..ίσως...
Ετοιμασου το Σ/Κ που θα συναντηθούμε πρωτων να φερεις το δικό σου με τη μπαταρια γεματη γιατι δεν ξερω αν το καλο μου το phono θα είναι ετοιμο, δευτερων να μελετήσουμε τι θελουμε ωστε να φτιαξουμε δυο αξιολογα τροφοδοτικά μπαταρίας.
θα μου λυσει πιστευω τα προβλήματα γειωσης και θα ακουστει και πολυ καλύτερα.
"" θα μου πεις, ..-το ίδιο το phono δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογο.. και θα έχεις δίκιο.""
Εδω κανεις λάθος νομίζω είναι πολυ καλό για την κατηγορία του ισως και καλυτερο απο το tricord το μαμα. θα ηθελα πολυ να τα ακουσω διπλα διπλα.

όταν "έφτιαξα" το δικό μου πλέξι ήθελα να βάλω κρυφό φωτισμό πίσω του.. ο τύπος στο εργοστάσιο μου είπε ότι θέλει ειδική επεξεργασία για να "διαχυθεί" το φως και η τιμή που άκουσα για αυτό δεν μου άρεσε καθόλου.... :(
Ααααπ οταν ερθεις θα σου δειξω την πατέντα μου για διάχυση με φωτακια led και γυαλι απο φωτιστικά σωματα αυτοκινητου. ;)

• Like
Reactions: vlad66
Ετοιμασου το Σ/Κ που θα συναντηθούμε πρωτων να φερεις το δικό σου με τη μπαταρια γεματη γιατι δεν ξερω αν το καλο μου το phono θα είναι ετοιμο, δευτερων να μελετήσουμε τι θελουμε ωστε να φτιαξουμε δυο αξιολογα τροφοδοτικά μπαταρίας.
θα μου λυσει πιστευω τα προβλήματα γειωσης και θα ακουστει και πολυ καλύτερα.
"" θα μου πεις, ..-το ίδιο το phono δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογο.. και θα έχεις δίκιο.""
Εδω κανεις λάθος νομίζω είναι πολυ καλό για την κατηγορία του ισως και καλυτερο απο το tricord το μαμα. θα ηθελα πολυ να τα ακουσω διπλα διπλα.
Σάββατο δουλεύω.. μπορείς Κυριακή;;

Κυριακή έκλεισε τα λεμε στο viber για την ωρα.
Μια ερωτηση γιατι δεν το εχω ψαξει αρκετά.
Για την τροφοδοσία με μπαταρία πρεπει να ανοιξουμε το κουτι και να κολλησουμε η θα μπορουσαμε να το κάνουμε και με σουκο θηλυκο εξωτερικά.

Κυριακή έκλεισε τα λεμε στο viber για την ωρα.
Μια ερωτηση γιατι δεν το εχω ψαξει αρκετά.
Για την τροφοδοσία με μπαταρία πρεπει να ανοιξουμε το κουτι και να κολλησουμε η θα μπορουσαμε να το κάνουμε και με σουκο θηλυκο εξωτερικά.
καταρχάς πόσα volt θέλει η συσκευή για να δουλέψει ;;

Νομίζω το σημαντικο ειναι τα mA θα το μετρήσω και θα σου πω.
τα mA θα ορίσουν το μέγεθος της μπαταρίας.. τα volt είναι αυτά που μας "καίνε"
αν δεν είναι 12 ή 24 τι είδους μπαταρία θα βάλεις;;
πως θα την φορτίζεις;;

Δυστυχως για αλλη μια φορα η συμβουλή του γνωστού αντιπροσώπου δείχνει να είναι προς τη σωστή κατευθυνση, ο ελάχιστος αλλα ενοχλητικός βομβος στα κενά της μουσικής είναι ίδιος και στο δευτερο σύστημα και εξαφανίζεται μολις αλλαξουμε πηγή.
Το πολύμετρο στη συνέχεια (biper) δεν χτυπάει πουθενά ουτε στη μεταλλικη βιδα του τροφοδοτικού ουτε στον αξονα του ιμάντα ουτε στο μεταλικο υποπλαισιο. ελυσα το σούκο και η γείωση στο κάτω μέρος του ρευματοληπτη ειναι συνδεδεμένη κανονικά, ολα λοιπον δέιχνουν κομένο καλωδιο γείωσης στη μερια του τροφοδοτικού.