Το chat του δικάναλου

Μεγαλεία, ενα συγκριτικό θα βοηθουσε με το mf στο ρευμα.
είχα κάνει την σύγκριση με το mf V-LPS μου και κατέληξα εύκολα στην μπαταρία.
στο ασημί Lx2 δεν έχω κάνει ο ίδιος την σύγκριση γιατί βαριέμαι...
και επειδή βαριέμαι, ένα καλοκαίρι που έφυγα στο χωριό, το έδωσα στον Διονύση (mparaxir) μαζί με το τροφοδοτικό του για να κάνει αυτός το χαμαλίκι....
ας πει αν θυμάται την διαφορά... 😂😂

• Like
Reactions: mparaxir
και επειδή βαριέμαι, ένα καλοκαίρι που έφυγα στο χωριό, το έδωσα στον Διονύση (mparaxir) μαζί με το τροφοδοτικό του για να κάνει αυτός το χαμαλίκι....
Καλά ντε δεν σου ζητήσαμε να σκαψεις μια ακροασουλα το ένα μια ακροασουλα το άλλο να μας πεις που διαφέρουν εκεί τα έχεις μια τράμπα τα rca μη κάνεις τον δύσκολο.;)

Επειδή τα μπερδεύω τους κωδικούς μου ειχες δωσει το καλό mf phono οχι το μικρό.
Το ακουσα αρκετα εναν μήνα και με την μπαταρία και με το τροφοδοτικο του.
Με το τροφοδορικο του ήταν να το πω ένα κοινό phono. Τελικά τα ρευματα βρε παιδι μου κάνουν μεγάλη δουλειά.
Απλα έχασε αρκετά με το τροφοδοτικό του σε μπασο όγκο σε ολα του απλα δεν γέμιζε τον χώρο σε σχέση με την εξωτερική μπαταρία.
Το ειχα παει και σε εναν φίλο μου ετσι να το συγκρίνουμε εκεινος εχει ενα vincent phono που ειναι δυο κομμάτια phono και εξωτερική τροφοδοσία.
ειχα παρει και την μπαταρία παίζανε σχεδον ισάξια σε κατι σημεια ελάχιστα νικούσε το ενα το άλλο βέβαια και πως το καθε phono ταιριάζει στο συστημα του καθε ενός.
Τωρα μην ρωτήσετε τα σημεία δεν θυμάμαι μεγαλώσαμε και εμείς 🤣🤣🤣

αν ο χρωματικός κώδικας σε βοηθάει στην φωτογραφία για την τιμή της, έχει καλώς.

12k είναι αν σε βοηθάει.
Για το μπλε, το είπα, δεν το είπα; Φτάνει εγκέφαλο! :ROFLMAO:

Επειδή τα μπερδεύω τους κωδικούς μου ειχες δωσει το καλό mf phono οχι το μικρό.
Το ακουσα αρκετα εναν μήνα και με την μπαταρία και με το τροφοδοτικο του.
Με το τροφοδορικο του ήταν να το πω ένα κοινό phono. Τελικά τα ρευματα βρε παιδι μου κάνουν μεγάλη δουλειά.
Απλα έχασε αρκετά με το τροφοδοτικό του σε μπασο όγκο σε ολα του απλα δεν γέμιζε τον χώρο σε σχέση με την εξωτερική μπαταρία.
Το ειχα παει και σε εναν φίλο μου ετσι να το συγκρίνουμε εκεινος εχει ενα vincent phono που ειναι δυο κομμάτια phono και εξωτερική τροφοδοσία.
ειχα παρει και την μπαταρία παίζανε σχεδον ισάξια σε κατι σημεια ελάχιστα νικούσε το ενα το άλλο βέβαια και πως το καθε phono ταιριάζει στο συστημα του καθε ενός.
Τωρα μην ρωτήσετε τα σημεία δεν θυμάμαι μεγαλώσαμε και εμείς 🤣🤣🤣
ναι το "καλό" σου είχα δώσει και δεν βιάστηκα καθόλου να το πάρω πίσω γιατί και το μικρό V-LPS με ικανοποιούσε μια χαρά!

ελπίζω να κάλυψες τον Τζίμη με την παρέμβασή σου γιατί μέχρι τις 3:30 την νύχτα έψαχνα το τροφοδοτικό και δεν το βρήκα!
πιθανόν να έχει μείνει σε κάποια κούτα μετά την μετακόμιση.. μπορεί να είναι στο πατάρι.

• Like
Reactions: mparaxir
Ευχαριστώ πολυ για την ενημέρωση.
Μιας και με εχει φαει ενας φίλος με τα καλωδια της wireworld και δοκιμασα το luna
το οποιο για τα λεφτά του με εξέπληξε ειπα να δοκιμάσω το λιγο καλύτερο.
Πιθανά μου ερχετε σήμερα.
Θα το βάλω πικάπ phono

Ευχαριστώ πολυ για την ενημέρωση.
Μιας και με εχει φαει ενας φίλος με τα καλωδια της wireworld και δοκιμασα το luna
το οποιο για τα λεφτά του με εξέπληξε ειπα να δοκιμάσω το λιγο καλύτερο.
Πιθανά μου ερχετε σήμερα.
Θα το βάλω πικάπ phono
από phono σε ενισχυτή προορίζονται (Line είναι) αλλά ποτέ δεν ξέρεις... :LOL:

σαν τι θα ακολουθήσει δηλαδή;;;;
πες τον τρόπο που πλένεις τους δίσκους γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.... 🤕

μπας και έχεις τρόπο να τους ισιώνεις και ούτε αυτό δεν μαρτυράς;;;;🤔
Για το πλύσιμο θα σου στείλω πμ
Η κάθε προσπάθεια για ίσιωμα - υπάρχουν τρόποι - είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, διότι το όταν ισιώνει ο δίσκος, αναγκαστικά εξογκώνεται προς τα έξω και παρασύρει τα αυλάκια εκτός τροχιάς. Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά άψογο και ακουστικά άθλιο. Γι' αυτό η «πολυετής» μου πείρα, λέει: ή πετάξτε τον ή κάντε τον... ρολόι🙃

Η κάθε προσπάθεια για ίσιωμα - υπάρχουν τρόποι - είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, διότι το όταν ισιώνει ο δίσκος, αναγκαστικά εξογκώνεται προς τα έξω και παρασύρει τα αυλάκια εκτός τροχιάς. Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά άψογο και ακουστικά άθλιο. Γι' αυτό η «πολυετής» μου πείρα, λέει: ή πετάξτε τον ή κάντε τον... ρολόι🙃
Ή περιμένετε μέχρι να αλλάξετε πικάπ/βραχίονα, γιατί κάποιοι βραχίονες διαβάζουν στραβωμένους δίσκους καλύτερα, κάποιοι χειρότερα. Το διαπίστωσα με το δυσάρεστο τρόπο όταν έκανα τη μετάβαση απο το Thorens320 με βραχίονα TP16 στο Lenco με Sumiko MMT. Κάποιοι στραβοί δίσκοι που έπαιζαν στο Thorens δεν παίζουν πλέον στο Lenco.

• Like
Reactions: Νότης
Αφότου πήρα το μάθημά μου, στην προσπάθειά μου να ισιώσω κάποιους με παταγώδη αποτυχία στην αναπαραγωγή, πλέον τους παίζω στραβούς.
Όμως πρώτα ακουμπάω τον βραχίονα στον δίσκο και μετά ξεκινάω το μοτέρ, για να μήν υπάρξει κάποιο ατύχημα με την βελόνα. Απλώς γνωρίζω πως έχουν χάσει
την αξία τους στην αγορά, αλλά εντάξει, δεν αγοράζουμε δίσκους για να βγάλουμε κέρδος, ίσως τα παιδιά μας.

δεν διάβασα κάτι κακό ή .."εξτρεμιστικό" στον τρόπο πλυσίματος των δίσκων σου στο πμ..
προτείνω να το κάνεις copy paste και να το ποστάρεις σε αυτό το νήμα:

έχουμε κοινά σημεία στο πλύσιμο αλλά επειδή για μία και μοναδική φορά μου φούσκωσε ακαριαία laber στην επαφή με το νερό, από τότε χωρίς label protector δεν κάνω τίποτα.

αυτό που λες με την εξόγκωση των αυλακιών στο ίσιωμα των δίσκων το σκέφτομαι αν μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν μου κάθεται καλά...
πάντως σε "ήπιο" ίσιωμα που θέλει μεγάλη υπομονή, δεν παρατήρησα κάτι κακό.. ήπιο εννοώ να βάλεις τον δίσκο στην δισκοθήκη 1ο στην σειρά και να "στουμπώσεις" δίπλα του όσους μπορείς..
αρκεί το πλαίσιο από ξύλο σε ξύλο να μην είναι πολύ μεγάλο..
τους βάζω έτσι και τους ξεχνάω για κανα δίμηνο..
τον βγάζω και δύσκολα λες ότι είναι στραβός πια...
μάλιστα τις προάλλες που ήρθε σπίτι μου ο analog-jimaras ξεψάχνισε έναν δίσκο των depeche mode που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα (τίποτα από αυτούς δεν μου αρέσει ιδιαίτερα και ας έχω αρκετά άλμπουμ τους) και θυμήθηκα ότι τον είχα αγοράσει πριν χρόνια από το media markt και ήταν θεόστραβος!
Ε δεν τον είδα να ...κυματίζει πια.. :ROFLMAO:

σαφώς και έχω δοκιμάσει extreme λύσεις που άλλες πήγαν καλά και άλλες στα σκουπίδια...
τώρα μόνο υπομονή.

Ή περιμένετε μέχρι να αλλάξετε πικάπ/βραχίονα, γιατί κάποιοι βραχίονες διαβάζουν στραβωμένους δίσκους καλύτερα, κάποιοι χειρότερα. Το διαπίστωσα με το δυσάρεστο τρόπο όταν έκανα τη μετάβαση απο το Thorens320 με βραχίονα TP16 στο Lenco με Sumiko MMT. Κάποιοι στραβοί δίσκοι που έπαιζαν στο Thorens δεν παίζουν πλέον στο Lenco.
παράξενο αυτό που λες....
δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι θέμα βραχίονα, ή βάρους ανάγνωσης των κεφαλών τους..
αν είχα τέτοιο θέμα λόγω βραχίονα θα δοκίμαζα να χαλαρώσω λίγο τα ρουλεμάν του κατακόρυφου άξονα.

ψάξτο λίγο με τις γειώσεις σου και ίσως θα πρέπει να αλλάξεις την δική του "υποδοχή".. εδώ δεν έχει καμία διαφορά πια με το mf μου που παίρνει ρεύμα από μπαταρία.
θα κάνω μια διόρθωση εδώ μιας και έκανα μια δοκιμή στα όρια, που μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον έχει..
το mf με μπαταρία είναι λίγο πιο ήσυχο στον "θόρυβο ηρεμίας" από το dino, αλλά το καταλαβαίνεις μόνο όταν το ποτ του προενισχυτή σχεδόν τερματίζει.
μάλλον λογικό αφού έχει υψηλότερο gain.
φυσικά εκεί μουσική δεν μπορεί να παιχτεί γιατί ..πάνε τα ηχεία..
(και αν δεν προλάβουν να φύγουν τα ηχεία πρώτα, θα φύγω εγώ από ροπαλιά εξαγριωμένου γείτονα)
το δικό μου είναι πολύ θορυβώδες . βόμβο βγάζει
ναι το Reply στον αόρατο έπρεπε να είναι πάνω πάνω...

δεν διάβασα κάτι κακό ή .."εξτρεμιστικό" στον τρόπο πλυσίματος των δίσκων σου στο πμ..
προτείνω να το κάνεις copy paste και να το ποστάρεις σε αυτό το νήμα:

έχουμε κοινά σημεία στο πλύσιμο αλλά επειδή για μία και μοναδική φορά μου φούσκωσε ακαριαία laber στην επαφή με το νερό, από τότε χωρίς label protector δεν κάνω τίποτα.

αυτό που λες με την εξόγκωση των αυλακιών στο ίσιωμα των δίσκων το σκέφτομαι αν μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν μου κάθεται καλά...
πάντως σε "ήπιο" ίσιωμα που θέλει μεγάλη υπομονή, δεν παρατήρησα κάτι κακό.. ήπιο εννοώ να βάλεις τον δίσκο στην δισκοθήκη 1ο στην σειρά και να "στουμπώσεις" δίπλα του όσους μπορείς..
αρκεί το πλαίσιο από ξύλο σε ξύλο να μην είναι πολύ μεγάλο..
τους βάζω έτσι και τους ξεχνάω για κανα δίμηνο..
τον βγάζω και δύσκολα λες ότι είναι στραβός πια...
μάλιστα τις προάλλες που ήρθε σπίτι μου ο analog-jimaras ξεψάχνισε έναν δίσκο των depeche mode που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα (τίποτα από αυτούς δεν μου αρέσει ιδιαίτερα και ας έχω αρκετά άλμπουμ τους) και θυμήθηκα ότι τον είχα αγοράσει πριν χρόνια από το media markt και ήταν θεόστραβος!
Ε δεν τον είδα να ...κυματίζει πια.. :ROFLMAO:

σαφώς και έχω δοκιμάσει extreme λύσεις που άλλες πήγαν καλά και άλλες στα σκουπίδια...
τώρα μόνο υπομονή.
Πολυ ωραιο συστημα πλυσίματος απλα μια ερώτηση ειναι εντελως υδατοστεγές αυτο clamp, δλδ σου εχει τυχει ποτε με αυτο να περάσει νερό απο μεσα σε περίπτωση πχ που δεν το σφιξεις σωστά??