Το chat του δικάναλου

Να σου στείλω τις Benz μου να τις περάσεις ένα χέρι; Ντρέπομαι να ανεβάσω φωτογραφία τους, μετά απο χρόνια καθαρισμό με υγρά Clearaudio/Nagaoka έχουν τα χάλια τους, είναι σαν τρακτέρ που όργωσαν το μισό θεσσαλικό κάμπο μήνα Νοέμβρη.

Η οδοντογλυφιδα /blue tuck ( για το hi-fi ονομαζεται cocktail stick :LOL: ) is your friend........χαχαχα
Ακουμπας ελαφρα οπου εχει βρωμια στο μαγνητη, πολους κλπ. Δεν της ξεφευγει τιποτα .

TPBT.jpg

Να σου στείλω τις Benz μου να τις περάσεις ένα χέρι; Ντρέπομαι να ανεβάσω φωτογραφία τους, μετά απο χρόνια καθαρισμό με υγρά Clearaudio/Nagaoka έχουν τα χάλια τους, είναι σαν τρακτέρ που όργωσαν το μισό θεσσαλικό κάμπο μήνα Νοέμβρη.
οι MC δεν μπορούν να πλυθούν με νερό και σαπούνι...

εδώ η zyx μου σε πολύ μεγάλο ζουμ..
πριν πολύ καιρό την πέρασα με Q20 μέχρι βαθιά στο εσωτερικό της, παρά τις έντονες διαφωνίες που είχα με τον δάσκαλο να μην το κάνω...
δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα και συνεχίζει να έχει την "ζωντάνια" που μου έλειπε πριν το κάνω.
δεν θα πω περισσότερα, ο καθένας με δική του ευθύνη να πάρει το ρίσκο αν τολμάει κάτι ανάλογο..

IMG_20220413_140810[1].jpg

IMG_20220413_140844[1].jpg

IMG_20220413_140936[1].jpg

IMG_20220413_141044[1].jpg

το στέλεχος είναι κράμα αλουμινίου/μαγνησίου και αυτό είναι το φυσικό του "χρώμα"

μην ακούσω σχόλια για τις βίδες της, επίτηδες έβαλα τις χειρότερες που είχα γιατί το "κεφάλι" τους είναι από κάτω και δεν φαίνεται....

μην ακούσω σχόλια για τις βίδες της, επίτηδες έβαλα τις χειρότερες που είχα γιατί το "κεφάλι" τους είναι από κάτω και δεν φαίνεται....
Μιας και αναφέρθηκες στις βίδες...τι γνώμη έχετε για τις νάυλον; Έχει κανείς χρησιμοποιήσει;

s-l1600.png

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Μιας και αναφέρθηκες στις βίδες...τι γνώμη έχετε για τις νάυλον; Έχει κανείς χρησιμοποιήσει;

View attachment 196372
έχω ένα ζευγάρι αλλά δεν μου αρέσουν.
ίσως τις δοκιμάσω πιο προσεκτικά κάποτε....

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Μα δεν φταιει ο ανθρωπος για το λαστιχο
και ποιός φταίει;;;
λέμε ότι ρίχνει υγρά κάθε μέρα!!!
ότι έκανε πριν 20 χρόνια, κάνει και τώρα...
έχει σκυλάκο στο σπίτι και καπάκι δεν αγοράζει για το πικάπ.. ξέρεις πως είναι η όψη του σήμερα;;
δεν βλέπεται...

ρίξε μια ματιά στην denon μου.. από το 2007 την έχω.. όταν ήρθε το πικάπ την πήρα.

IMG_20220413_154705[1].jpg

και ποιός φταίει;;;
λέμε ότι ρίχνει υγρά κάθε μέρα!!!
ότι έκανε πριν 20 χρόνια, κάνει και τώρα...
έχει σκυλάκο στο σπίτι και καπάκι δεν αγοράζει για το πικάπ.. ξέρεις πως είναι η όψη του σήμερα;;
δεν βλέπεται...

ρίξε μια ματιά στην denon μου.. από το 2007 την έχω.. όταν ήρθε το πικάπ την πήρα.

View attachment 196381
Διονύση , ασημενια καλωδια στο headshell (και στη ΖΥΧ) ο Μανχάταν :LOL::LOL::LOL:

• Haha
  • Like
Reactions: vlad66 and mparaxir
Μα δεν φταιει ο ανθρωπος για το λαστιχο
βρήκα σε φωτογραφίες την ακριβή ημερομηνία που αγόρασε την κεφαλή και την πέρασα στο πικάπ του..
Απρίλης του '19

μόλις έκλεισε 3 χρόνια ζωής...
να περίπτωση που η ανάρτηση παρέδωσε πνεύμα πριν την ακίδα.. γιατί έμαθε να καθαρίζει την ακίδα.
κάποτε είχε "φάει" το διαμάντι απο το πολύ τρίψιμο στις 2 από τις 3 DL του..
στην 3η κούρεψε το διαμάντι από το στέλεχος, αφού μάλλον "έλιωσε" την κόλλα που το κρατάει.
τελευταίο του κατόρθωμα πριν από αυτό, τα σάπια (από τα υγρά) πηνία μιας grado..

Last edited:
έχω ένα ζευγάρι αλλά δεν μου αρέσουν.
ίσως τις δοκιμάσω πιο προσεκτικά κάποτε....
Διαπίστωσες ηχητική διαφορά;

Στα χαρτιά φαίνονται ιδιανικές. Ακόμα μικρότερο βάρος, δε χαράζουν, δεν μαγνητίζονται και τις κόβεις εύκολα στο επιθυμητό μήκος.

Στα χαρτιά φαίνονται ιδιανικές. Ακόμα μικρότερο βάρος, δε χαράζουν, δεν μαγνητίζονται και τις κόβεις εύκολα στο επιθυμητό μήκος.
δεν τις άκουσα καν..
μόλις είδα πως σφίγγουν τις έβγαλα.
και οι αλουμινίου βαριές δεν είναι , ούτε μαγνητίζονται, με washers δεν χαράζουν και απλά πρέπει να έχεις στο κατάλληλο μήκος.

Πολύ μου αρέσουν αυτά τα "The truth about..." από κάποιους που νομίζουν ότι βρήκαν το δισκοπότηρο της μουσικής.
Το συγκεκριμένο video αναιρείται από μόνο του.
Ξεκινάει με ένα θέσφατο ότι η δειγματοληψία του CD είναι αρκετή για να "περιγράψει" τα πάντα.
Αν ίσχυε, δεν θα υπήρχε νόημα για τα HD ψηφιακά και τους σύγχρονους ρυθμούς δειγματοληψίας.

Δεν το ανέβασα για την "κόντρα", όσο για τις πολλές συγκεντρωμένες πληροφορίες για το τι εστί βινύλιο, πως λειτουργεί, ποια είναι τα όρια, ιδιαιτερότητες, κλπ. Πολλή πληροφορία σε μικρό χρόνο και ωραία παρουσιασμένη για μας τους άσχετους.

Τώρα περί συγκρίσεων, άντε να βγάλεις άκρη. Όπως είπα, είναι πολλές φορές που αισθάνθηκα ότι ο ήχος απογειώνεται με βινύλιο. Δεν έγραψα πουθενά όμως ότι ο ήχος είναι σωστότερος, ή πληρέστερος, απλά διαφορετικός και πιο ευχάριστος, στα δικά μου υποκειμενικά αυτιά. Άρα αυτή η διαφορά μπορεί να προέρχεται από διάφορους άλλους παράγοντες πέραν του φορμά, ενώ μπορεί να κρύβει και αλλοιώσεις/εξομαλύνσεις που απλά συμβαίνει να μου είναι ευχάριστες.

Last edited:

H κεφαλη πρεπει να ειναι αρκετα καλα βιδωμενη στο κελυφος/βραχιονα προκειμενου να μην προκυπτουν κραδασμοι απο μια χαλαρη στηριξη της.
Το προβλημα με τις νάυλον βιδες αυτο ειναι, η χαλαρη στηριξη . Παλια , η SME εδινε νάυλον βιδες με τον series III & IIIS βραχιονα, αλλα οχι με τους πιο συγχρονους βραχιονες της. Οποτε εχουμε και περιπτωση δημοφιλους εταιρειας που εστω και για καποιο διαστημα τις προσφερε με τους βραχιονες της. Μια δοκιμη ισως βοηθησει.

• Like
Reactions: Kostas P.
Τώρα περί συγκρίσεων, άντε να βγάλεις άκρη. Όπως είπα, είναι πολλές φορές που αισθάνθηκα ότι ο ήχος απογειώνεται με βινύλιο. Δεν έγραψα πουθενά όμως ότι ο ήχος είναι σωστότερος, ή πληρέστερος, απλά διαφορετικός και πιο ευχάριστος, στα δικά μου υποκειμενικά αυτιά.

Άκρη έβγαλα όταν ήρθε πακέτο βινύλιο + sacd μίας εταιρίας που πουλάει μάλιστα sacd και το έδινε για να τα συγκρίνεις.
Πέρα από το γούστο, ήταν σαν να έλειπαν όργανα από το sacd!
Και το esoteric που έχω δεν το λες κακό player...