Το chat του δικάναλου

πολυ καλο ,πιο ησυχο , δεν φωνσζει , πολυ καλη εικονα αλλα χανει στα χαμηλα και το trichord ειναι λιγο πιο διαυγες
σαν να περιγράφεις το Lx2 LPS της MF..
η "άτσαλη φωνή" ήταν το 1ο που παρατήρησα στο trichord (με ενόχλησε πολύ) και για κάποιο λόγο "ίσιωσε" με τις παρεμβάσεις.
το βάρος;; ο κλωβός;; τα Orings στα ..ποδόβιδα;; η συστροφή των καλωδίων της ac τάσης εισόδου;; λίγο το ένα, λίγο το άλλο;;

το σίγουρο είναι ότι άλλαξε προς το καλύτερο σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι άλλο phono!

θα το χαρακτήριζα πια σαν την μεθαδόνη που ανακουφίζει τον ..ναρκομανή (εμένα) από την έλλειψη του σκληρού ναρκωτικού (nvo spa) στο οποίο εθίστικα αμέσως, με το Lx2 να είναι απλά ένα ισχυρό υπνωτικό χάπι το οποίο μου επιτρέπει να κοιμάμαι τα βράδια... :ROFLMAO:

ξεκινάω σιγά σιγά με την βοήθεια των ντιούηδων του φόρουμ την κατασκευή ενός συμμετρικού τροφοδοτικού +/- 22v DC για να φύγει άπαξ δια παντός το βασικό 18v AC του και θα προσπαθήσω να παρακάμψω την υπάρχουσα ανόρθωση/εξομάλυνση/σταθεροποίηση.
ελπίζω και περιμένω να γίνει αν μη τι άλλο πιο ήσυχο, -μακάρι να γίνει V-LPS που δεν έχει αντίπαλο στον τομέα- και αν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στον ηχητικό τομέα, θα κάνω πάρτυ... :ROFLMAO:

αυτο ειναι καλο για γειωση στο trichord

το διχαλο δυσκολευεται να σφιξει με αυτο που εχει τωρα .

Παρε ενα καλο binding post τοτε. Και να εχει αξονα 5-6μμ οχι 8μμ. Μη θελεις να αλλαζεις και διχαλα των καλωδιων γειωσης (που συνηθως εχουν 5-6μμ διχαλα).
Δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να πληρωνεις για το cardas , 40 ευρω. Ειπαμε ,οκ να παιρνουμε κατι καλο, αλλα μη μας πιανουν και τον.............απ'αυτο :LOL:

• Like
Reactions: mparaxir and vlad66
Ωραια εικόνα γραψε και το μοντέλο να το ξερω οταν παω για βελόνα
αφού ξέρω ότι "φρόνιμος" δεν μπορείς να κάτσεις, να μερικές επιλογές:

και αυτή:
και οι 2 εκτός από το διαφορετικό χρωματάκι και το αλουμίνιο στέλεχος της 91R, έχουν υψηλότερη ενδοτικότητα (11,7 αντί 9 της 3600) άρα θα ταιριάξουν καλύτερα στον ελαφρύ βραχίονα του project κατεβάζοντας την υψηλή ΣΣ που έχεις τώρα..
(την μέτρησα, σε χαρτάκι έγραψα τα νούμερα και ..έχασα το χαρτάκι.. θυμάμαι όμως ότι ήταν 11+ Hz)

ξέρω επίσης ότι με τα ..φτηνά στο hifi δεν τα πας καλά....:LOL:
πάρε λοιπόν και 2 επιλογές για πιο ακριβές καταστάσεις, με την μία διαθέσιμη και την άλλη στο ..περίμενε..
on stock λοιπόν μία που την γουστάρω τρελά και για την υπερελλειπτική της ακίδα, αλλά και για το προστατευτικό της:
(χώρια που το μαύρο χρώμα τα σπάει...)

η επιλογή "περίμενε" είναι η ακριβότερη του πωλητή γιατί έχει την αγαπημένη σου shibata ακίδα.. (αν και όχι nude όπως λέει)

η λίστα με αυτήν την γεννήτρια τελειωμό δεν έχει και αν δεν είχα πρόβλημα με το paypal θα είχα πάρει ήδη αυτή την Ελβετική με το μαύρο συνθετικό διαμάντι:

μάλλον αυτή θα χτύπαγα.. nude ελλειπτική με το συνθετικό διαμάντι..

Last edited:
και για να μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι οι 91 κλπ ταιριάζουν στην γεννήτρια της 3600, να η απόδειξη αφού θυμήθηκα ότι έχω ΑΤ91R σεταρισμένη:

IMG_20220419_013000[1].jpg

IMG_20220419_013233[1].jpg

IMG_20220419_013506[1].jpg

εκτός της υψηλότερης ενδοτικότητας η 91R έχει διαφορά στο damping της ανάρτησης και αυτό της δίνει μια ελαφρά "διαφορετική" αίσθηση που είναι θέμα γούστου για το ποιά είναι καλύτερη.. εμένα μου αρέσουν και οι 2 εξίσου..
φυσικά εδώ στην φωτό η ακίδα της 91R στην γεννήτρια της 3600:

IMG_20220419_014532[1].jpg

τελικά δεν πρέπει να υπάρχει ΜΜ ΑΤ που να μην είναι dual magnet με τα διπλά "κερατάκια" στο στέλεχος...
ναι οι μαγνήτες είναι...

IMG_20220419_013351[1].jpg

ξέρω επίσης ότι με τα ..φτηνά στο hifi δεν τα πας καλά....:LOL:
πάρε λοιπόν και 2 επιλογές για πιο ακριβές καταστάσεις, με την μία διαθέσιμη και την άλλη στο ..περίμενε..
on stock λοιπόν μία που την γουστάρω τρελά και για την υπερελλειπτική της ακίδα, αλλά και για το προστατευτικό της:
Vlad με εχεις παρει απο κακό μάτι, καποια εποχη που η εργασία μας πραγματικά αμοιβόταν αντι να τα σκορπάω μαζευα και τα ακουμπαγα στην τρελλα μας.
Σημερα οπως εχουν οι μισθοί τιποτε απο αυτα δεν μπορείς να αγοράσεις πλεον.
Μονο σε κάποιες περιπτωσεις απο ανάγκη καποιοι σκοτωνουν μηχανήματα σε κλάσμα της αξίας τους αλλα και παλι μας είναι δύσκολο.
Σιγουρα εχω την τρελλα αλλα αν πιστευα οτι το φτηνό hi-fi δεν... ποτε μου δεν θα είχα ασχοληθει με το diy.
H κεφαλή παιζει πολυ καλά αλλα θα τη λιωσω σε dt χρονο με ξέρεις.
Ερχετε η αδεια του Πάσχα - εστω και μικρή- οπου η βελονίτσα θα πάρει σίγουρα φωτιά.

Last edited:
  • Haha
Reactions: AUDIOLYTIC
Οριστε τετοια πραγματα ποστάρεις και βρισκουμε το μπελά μας, μια νεαρή φωνη ειπε βλεποντας την αναρτηση σου τι ωραιο χρωμα δίσκου δεν το εχω ξαναδεί μπορείς να το βρείς???
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτος ειναι