Το chat του δικάναλου

Αντιγράφω εδώ, ελπίζοντας ότι δεν παραβιάζω κάποιον κανόνα, μια ανάρτησή μου από άλλο νήμα:

Να ρωτήσω τους επαΐοντες: μια AT-OC9XEN θα ταιριάξει με τον Grace G 707b που έχει ενεργό μάζα 7γρ. ;
Φυσικά θα χρησιμοποιηθεί και το φύλλο μολύβδου, από τα αξεσουάρ του βραχίονα.
(Διάβασα και αυτό εδώ και προβληματίζομαι...)

Ελπίζω να το δει κάποιος ξενύχτης...

χτες έκανα την 1η δοκιμή ενός ΜΚ2 με δύο αλλαγές σε τμήματα που δεν είχα πειράξει μέχρι τώρα..

μετά την δουλειά οι δοκιμές και τα "σταυρώματα" πήραν και έδωσαν μέχρι που πήγε 04:00 η ώρα.
στις δοκιμές πήρε μέρος και ο AUDIOLYTIC, μέχρι που τσακωθήκαμε και πήγαμε για ύπνο.... :ROFLMAO:
Τι δοκιμάσατε?

Τι δοκιμάσατε?
εγώ δοκίμαζα και ο AUDIOLYTIC διάβαζε τις εντυπώσεις μου.. :LOL:

έκανα μια παρέμβαση στην στήριξη του Μ/Σ με πολύ καλά αποτελέσματα στο στηθοσκόπιο και η 2η ήταν πάλι μια παρέμβαση στο damping της ουράς του βραχίονα.
(την οποία έκανα αρκετά πιο ελαστική)
αυτή κατά την γνώμη μου ήταν η κύρια αιτία της ηχητικής διαφοράς στα πικάπ, αν και κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι κόβοντας το βουητό από τα νήματα είναι πιο βασικό..
αντίρρηση δεν θα έφερνα.

μένει μια 3η και τελευταία δοκιμή πάλι στον βραχίονα και τέλος οι βελτιώσεις σε αυτό το στάδιο...

• Like
Reactions: mparaxir

έκανα μια παρέμβαση στην στήριξη του Μ/Σ με πολύ καλά αποτελέσματα στο στηθοσκόπιο και η 2η ήταν πάλι μια παρέμβαση στο damping της ουράς του βραχίονα.
(την οποία έκανα αρκετά πιο ελαστική)
αυτή κατά την γνώμη μου ήταν η κύρια αιτία της ηχητικής διαφοράς στα πικάπ, αν και κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι κόβοντας το βουητό από τα νήματα είναι πιο βασικό..
αντίρρηση δεν θα έφερνα.

μένει μια 3η και τελευταία δοκιμή πάλι στον βραχίονα και τέλος οι βελτιώσεις σε αυτό το στάδιο...
μπραβο βρε βλαδημιρε.
εχεις μερακι και δεν φοβασε να σκαλισεις το πικαπ σου,πιστευω τοσο εις βαθος κανενας δεν το κανει.
αληθεια εχω περιεργεια αμα πχ εστελνες το πικαπ σου με ολα αυτα που εχεις κανει τις βελτιωσεις στην τεκνικς ποσο θα το κοστολογουσε πιστυεω θα τριβανε τα ματια τους και τα αυτια τους που αμα το σκαλισεις που φτανει σε ηχο

Κρίμα, νόμιζα ότι ο Πάνος ήρθε Αθήνα.

...έκανα μια παρέμβαση στην στήριξη του Μ/Σ με πολύ καλά αποτελέσματα στο στηθοσκόπιο...
Γιατρέ μου θαυμάζω την υπομονή και το μεράκι σου!

μπραβο βρε βλαδημιρε.
εχεις μερακι και δεν φοβασε να σκαλισεις το πικαπ σου,πιστευω τοσο εις βαθος κανενας δεν το κανει.
αληθεια εχω περιεργεια αμα πχ εστελνες το πικαπ σου με ολα αυτα που εχεις κανει τις βελτιωσεις στην τεκνικς ποσο θα το κοστολογουσε πιστυεω θα τριβανε τα ματια τους και τα αυτια τους που αμα το σκαλισεις που φτανει σε ηχο
Δεν είμαι σίγουρος αν θα τους ενδιέφερε γιατι κάνουν μαζική παραγωγή, μιλάμε για μικροδιαφορές που ενδιαφέρουν εμάς τους άρρωστους με την υψηλή πιστότητα. Έχω προσπαθήσει να το μεταδώσω σε φίλους (άντρες & γυναίκες) που τους αρέσει η μουσική και τους είναι αδιάφορο πως θα στηθούν τα ηχεία ή αν η παίζει CD ή δίσκος. Όσο και να λές ότι η Χ κεφαλή έχει διαφορετικό ήχο από τη Ψ κεφαλή στον περισσότερο κόσμο το ίδιο ακούγεται.

μπραβο βρε βλαδημιρε.
βρε συ Διονύση, νομίζεις ότι δεν ξέρουν οι της technics πως να φτιάξουν το πικάπ να ακούγεται καλύτερα;
ή δεν ήξεραν;; φυσικά και ήξεραν!
αλλά αν το είχαν κάνει εξαρχής έτσι, τα μεγαλύτερα audiophile μοντέλα τι θα τα έκαναν;;; στον ..ποπό τους θα τα έβαζαν;;
χώρια το κόστος...

το ίδιο λίγο πολύ ισχύει και για τα σημερινά μοντέλα.. και εννοώ τις 2 ναυαρχίδες 1200G και GAE.
έβαλαν επιτέλους κλειστά ρουλεμάν για να έχει καλύτερη στιβαρότητα ο βραχίονας, αλλά πάλι η (μάλλον ίδια) καλωδίωση "κόβεται" σε ίδιο πλακετάκι και από κει φεύγει μια 4άδα καλώδια μέχρι τα rca εξόδου.
μόνο "hiendάδικη" δεν είναι αυτή η προσέγγιση, ούτε καν "χάιφιντελίστικη"....

Κρίμα, νόμιζα ότι ο Πάνος ήρθε Αθήνα.
ινκόγκνιτο θα έρθει όταν θα έρθει... :ROFLMAO:
Γιατρέ μου θαυμάζω την υπομονή και το μεράκι σου!
έχει τις βάσεις το μηχάνημα για καλύτερη απόδοση στον ήχο του.
ευτυχώς δλδ γιατί όσα άλλα παρόμοια έχω δει από άλλους κατασκευαστές, είναι για τα σκουπίδια.. τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτά.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα τους ενδιέφερε γιατι κάνουν μαζική παραγωγή, μιλάμε για μικροδιαφορές που ενδιαφέρουν εμάς τους άρρωστους με την υψηλή πιστότητα. Έχω προσπαθήσει να το μεταδώσω σε φίλους (άντρες & γυναίκες) που τους αρέσει η μουσική και τους είναι αδιάφορο πως θα στηθούν τα ηχεία ή αν η παίζει CD ή δίσκος. Όσο και να λές ότι η Χ κεφαλή έχει διαφορετικό ήχο από τη Ψ κεφαλή στον περισσότερο κόσμο το ίδιο ακούγεται.
δεν μιλάμε για μικροδιαφορές.
μιλάμε για μεγάλες διαφορές που ναι, ενδιαφέρουν μόνο εμάς. (αν ήταν μικροδιαφορές δεν θα ασχολιόμουν άλλωστε)
ο "νορμάλ" κόσμος δεν ενδιαφέρεται και δεν καταλαβαίνει την διαφορά στον ήχο ενός project των 200€ με ένα πικάπ των 10.000€.
μόνο την διαφορά στην εμφάνιση θα δουν.

βρε συ Διονύση, νομίζεις ότι δεν ξέρουν οι της technics πως να φτιάξουν το πικάπ να ακούγεται καλύτερα;
ή δεν ήξεραν;; φυσικά και ήξεραν!
αλλά αν το είχαν κάνει εξαρχής έτσι, τα μεγαλύτερα audiophile μοντέλα τι θα τα έκαναν;;; στον ..ποπό τους θα τα έβαζαν;;
χώρια το κόστος...

το ίδιο λίγο πολύ ισχύει και για τα σημερινά μοντέλα.. και εννοώ τις 2 ναυαρχίδες 1200G και GAE.
έβαλαν επιτέλους κλειστά ρουλεμάν για να έχει καλύτερη στιβαρότητα ο βραχίονας, αλλά πάλι η (μάλλον ίδια) καλωδίωση "κόβεται" σε ίδιο πλακετάκι και από κει φεύγει μια 4άδα καλώδια μέχρι τα rca εξόδου.
μόνο "hiendάδικη" δεν είναι αυτή η προσέγγιση, ούτε καν "χάιφιντελίστικη"....
Κατα την ταπεινη μου γνώμη οχι δεν νομιζω να κατσανε αυτοί της τεκνικς να το ψάξουν τόσο πολύ.
Δευτερο γιατι την υποτιμάς; ειπες αυτοί με τα audiophile πικαπ στον ποπο τους να τα βάλουν; γιατι οχι; εδω μιλάμε πλέον για κέρδος και ανταγωνισμό στο εμπόριο οποτε γιατι να μην βγάλει η τεκνικς με το μεγαλο ονομα που εχει απο παλια ενα πικαπ που να χτυπάει τα υπόλοιπα; αλλα με προσιτή τιμή; αμα το κανει δεν χτυπάει άμεσα τον ανταγωνισμό που στην ουσια τα περισοτερα παιζει να πληρώνεις την εμφάνιση και τον φανταζυ σχεδιασμό

Αντιγράφω εδώ, ελπίζοντας ότι δεν παραβιάζω κάποιον κανόνα, μια ανάρτησή μου από άλλο νήμα:

Να ρωτήσω τους επαΐοντες: μια AT-OC9XEN θα ταιριάξει με τον Grace G 707b που έχει ενεργό μάζα 7γρ. ;
Φυσικά θα χρησιμοποιηθεί και το φύλλο μολύβδου, από τα αξεσουάρ του βραχίονα.
(Διάβασα και αυτό εδώ και προβληματίζομαι...)

Ελπίζω να το δει κάποιος ξενύχτης...
Δεν υπαρχει "αχρηστο" νουμερο. Ολα εχουν τη σημασια τους. Αυτα που διαβασες, το ιδιο πραγμα λενε ουσιαστικα με αλλες γνωστες εξισωσεις.
Αν εχεις πολυ ψηλη ή πολυ χαμηλη συχνοτητα συντονισμου , συμβαινουν αυτα που διαβασες.
Οσον αφορα τον grace / at-oc9xen, προσωπικα θα προσθετα 3-4 γρ στο συνολο.

Κατα την ταπεινη μου γνώμη οχι δεν νομιζω να κατσανε αυτοί της τεκνικς να το ψάξουν τόσο πολύ.
Δευτερο γιατι την υποτιμάς; ειπες αυτοί με τα audiophile πικαπ στον ποπο τους να τα βάλουν; γιατι οχι; εδω μιλάμε πλέον για κέρδος και ανταγωνισμό στο εμπόριο οποτε γιατι να μην βγάλει η τεκνικς με το μεγαλο ονομα που εχει απο παλια ενα πικαπ που να χτυπάει τα υπόλοιπα; αλλα με προσιτή τιμή; αμα το κανει δεν χτυπάει άμεσα τον ανταγωνισμό που στην ουσια τα περισοτερα παιζει να πληρώνεις την εμφάνιση και τον φανταζυ σχεδιασμό
μάλλον δεν κατάλαβες τι εννόησα και θα το εξηγήσω καλύτερα και πιο απλά...
αν έφτιαχναν το ΜΚ2 να παίζει σαν καθαρόαιμο audiophile, αυτό θα έκοβε πωλήσεις από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα του εργοστασίου.
δεν είναι ότι "λυπήθηκαν" τον ανταγωνισμό.. τον εσωτερικό "κανιβαλισμό" δεν ήθελαν και δεν θέλουν ούτε σήμερα φυσικά.
όπως δεν τον θέλει κανένας κατασκευαστής ότι προϊόντα και να φτιάχνει.
γιατί το ακριβότερο μοντέλο, αφήνει περισσότερο κέρδος όπως είναι λογικό.
ίδιο κέρδος έχει η Honda πχ όταν πουλάει ένα ASTREA των 2,500€ και ίδιο όταν πουλάει ένα CBR 1000 των 30,000€ ;;;
το ίδιο κέρδος θα αφήσει το project debut με το singature 12 ;;; :LOL:

...εδω μιλάμε πλέον για κέρδος και ανταγωνισμό στο εμπόριο οποτε γιατι να μην βγάλει η τεκνικς με το μεγαλο ονομα που εχει απο παλια ενα πικαπ που να χτυπάει τα υπόλοιπα; αλλα με προσιτή τιμή; αμα το κανει δεν χτυπάει άμεσα τον ανταγωνισμό που στην ουσια τα περισοτερα παιζει να πληρώνεις την εμφάνιση και τον φανταζυ σχεδιασμό
Η γνώμη μου είναι ότι η Technics (Panasonic δηλαδή) είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει και πικάπ μεταξύ άλλων, έχει διαφορετική στρατηγική/νοοτροπία από μικρές εταιρείες που κατασκευάζουν μόνο πικάπ, π.χ. VPI και απ' όσο καταλαβαίνω στοχεύουν περισσότερο στο ευρύ κοινό παρά σε αυτούς που ασχολούνται με το HiFi. Το flagship μοντέλο υποδεικνύει τη τεχνογνωσία τους αλλά κατασκευάζεται κατά παραγγελία, δύσκολα θα το δεις σε βιτρίνα μαγαζιού και δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα.

Μου έκανε εντύπωση που για το συγκεκριμένο μοντέλο (SL-1000R) διαθέτουν τρία armboards και είναι για SME & Ortofon βραχίονες, δηλαδή κλασικοί & διαδεδομένοι βραχίονες αλλά όχι και τοπ (οι Ortofon λόγω Jelco ούτε καν παράγονται πια). Δεν ασχολούνται δηλαδή να ψάξουν στην αγορά ποιοι βραχίονες αντιστοίχου τιμής με το πικάπ τους θα μπορούσαν να ταιριάξουν, αφήνουν τον χρήστη που μετά από το υπέρογκο ποσό που έχει δώσει, να κατασκευάσει armboard αν θέλει εξτρά βραχίονα. Εγώ πάντως αν έδινα 20.000€ για το πικάπ δε θα έβαζα τον 3012 για δεύτερο βραχίονα να μου δώσει το παραπάνω - διαφορετικό από τον stock.

Τώρα για προσιτή τιμή ξέχνα το. Η Technics είναι η μόνη εταιρεία που θυμάμαι πρόσφερε προϊόν σε προσιτή τιμή (το ΜΚ2 πριν καταργηθεί) γιατί με τη νοοτροπία της μεγάλης εταιρείας θεωρούσαν ότι με τόσες δεκαετίες κυκλοφορίας είχε βγάλει τα λεφτά του και οι ανατιμήσεις ήταν μικρές. Τη σημερινή εποχή ότι πληρώνεις παίρνεις, προσωπικά τα 1000€ που κοστίζει το 1500C δε τα θεωρώ προσιτή τιμή. Μέσα σε λίγα χρόνια τα GR & G ανέβηκαν πολλές φορές και η κατασκευή τους πρόσφατα μεταφέρθηκε στη Μαλαισία. Μπορεί κατασκευαστικά να μείνουν ίδια όμως τα φθηνότερα εργατικά η εταιρεία δεν θα τα μεταφέρει στον καταναλωτή, δεν έχω δει εταιρεία να κατεβάζει τιμές.

Αληθεια ? Δεν πηρα χαμπαρι :LOL:

Μην ανησυχείς, το παθαίνει καμιά φορά, τσακώνεται με τον εαυτό του και νομίζει ότι και άλλοι μπαίνουν στον τσακωμό για να μη νιώθει μόνος. Π.χ.
- Να κατεβάσω τον συντονισμό στα 8Hz; Αλλά ο Πάνος θα φωνάζει ότι δεν παίζει καλά εκεί! Ναι, αλλά τι χάνω να δοκιμάσω στην τελική;
(μόλις τσακωθήκατε)

μάλλον δεν κατάλαβες τι εννόησα και θα το εξηγήσω καλύτερα και πιο απλά...
αν έφτιαχναν το ΜΚ2 να παίζει σαν καθαρόαιμο audiophile, αυτό θα έκοβε πωλήσεις από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα του εργοστασίου.
δεν είναι ότι "λυπήθηκαν" τον ανταγωνισμό.. τον εσωτερικό "κανιβαλισμό" δεν ήθελαν και δεν θέλουν ούτε σήμερα φυσικά.
όπως δεν τον θέλει κανένας κατασκευαστής ότι προϊόντα και να φτιάχνει.
γιατί το ακριβότερο μοντέλο, αφήνει περισσότερο κέρδος όπως είναι λογικό.
ίδιο κέρδος έχει η Honda πχ όταν πουλάει ένα ASTREA των 2,500€ και ίδιο όταν πουλάει ένα CBR 1000 των 30,000€ ;;;
το ίδιο κέρδος θα αφήσει το project debut με το singature 12 ;;; :LOL:
Μωρε το καταλαβα αυτό που έγραψες απλα έχουμε διαφορετική αντίληψη πανω σε αυτο.
Οπως ειπα ειναι μικρα αυτα που κάνεις σαν αναβαθμίσεις μεγαλα σε ηχο αυτο ηθελα να πω τελοσπαντον δεν εχω πιει ακομα καφέ.
Κατσε να φτιάξω και να αναψω τα μηχανηματα μου λιγο να ακουσω μουσικη

• Like
Reactions: vlad66
Να αλλάξω ελάχιστα το μονοπάτι της κουβέντας.
Αν πάρω το technics του Βλαδημιρου και του βάλω πάνω την παρακάτω βελόνα.
Και τοποθετήσω όλο το σύστημα του εδώ πάνω
Πόση θα είναι η ηχητική διαφορά του mk2?

Μου έκανε εντύπωση που για το συγκεκριμένο μοντέλο (SL-1000R) διαθέτουν τρία armboards και είναι για SME & Ortofon βραχίονες, δηλαδή κλασικοί & διαδεδομένοι βραχίονες αλλά όχι και τοπ (οι Ortofon λόγω Jelco ούτε καν παράγονται πια). Δεν ασχολούνται δηλαδή να ψάξουν στην αγορά ποιοι βραχίονες αντιστοίχου τιμής με το πικάπ τους θα μπορούσαν να ταιριάξουν, αφήνουν τον χρήστη που μετά από το υπέρογκο ποσό που έχει δώσει, να κατασκευάσει armboard αν θέλει εξτρά βραχίονα. Εγώ πάντως αν έδινα 20.000€ για το πικάπ δε θα έβαζα τον 3012 για δεύτερο βραχίονα να μου δώσει το παραπάνω - διαφορετικό από τον stock.
Μπορείς να βάλεις και Ikeda