Το chat του δικάναλου

Παίδες, τα εκτός θέματος έχουν γούστο όταν είναι το καρύκευμα, όταν όμως γίνονται το κύριο πιάτο έχουμε θέμα. Είναι υποχρέωση όλων μας να προσπαθούμε να είμαστε εντός θέματος, ειδικά οι διαχειριστές. Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ότι πρόκειται για δημόσια νήματα και οι πολύ προσωπικές προσεγγίσεις και αστεϊσμοί πέρα από τους γνωρίζοντες δεν λένε κάτι στους υπολοίπους, και φυσικά δεν επιτυγχάνουν τους στόχους μας ως κλαμπ. Ή θα διώξουν τους νεοεισερχόμενους που δεν γνωρίζουν πρόσωπα ή πράγματα ή θα επιτρέψουν στους 'επιτήδειους' τις εκτροπές. Πιστεύω να έγινα κατανοητός.

Συγχωρησε με για την παρεμβαση ομως δεν ξεκαθαριζεις αν γνωριζες τα προβληματικα σημεια πριν την επισκεψη, αν δεν τα ειχες προσεξει και τα προσεξες μετα τις υποδειξεις η αν θελησες να τα διορθωσεις επειδη απλως τα επισημαναν φιλοι με πολυ καλα αυτια.Αν συνεβη το ενα απο τα δυο πρωτα,εχει καλως.Αν ομως συνεβη το τριτο τοτε ρυθμισες τον ηχο σου συμφωνα με τις προτιμησεις των αλλων κι οχι συμφωνα με τις δικες σου.
καλά κάνεις με την παρέμβαση Παναγιώτη, γιατί έγραψα κάτω από πίεση χρόνου στην δουλειά και δεν ήμουν σαφής...

όταν βελτίωνα το technics μου, κάποιες αλλαγές μου άφηναν την εντύπωση ότι κάτι κερδίζω κάτι χάνω.. δεν ήμουν 100% σίγουρος για το αποτέλεσμα και ήθελα 2η γνώμη.

όταν φτιάχνεις κάτι από την αρχή ή επεμβαίνεις σε κάτι σε τέτοιο βαθμό που είναι σαν να το φτιάχνεις από την αρχή, εύκολα ο ενθουσιασμός μπορεί να σε παρασύρει.
τότε θες "καθαρά" και "ουδέτερα" αφτιά κάποιου που εμπιστεύεσαι.

κατά το Φθινόπωρο που θα ξεκινήσω ριζικές αλλαγές στον βραχίονα, θα έρθεις να μου πεις και εσύ την γνώμη σου;; κοντά μένεις..
μιλάω για αλλαγές σε πλαστικά τμήματα που θα γίνουν αλουμινένια ή από μαγνήσιο, άλλα θα αλλάξουν από αλουμίνιο σε μπρούτζο, δοκιμές με άλλα ρουλεμάν κλπ....

Βλαντ, ποιος είναι ο ζουμπάς ? Τα 40αρια ?

Τα αγόρασες ? Καλορίζικα !

Sent from my iPhone using Tapatalk
ναι τα προηγούμενα 40άρια είναι.

το "ζουμπάς" μου βγήκε αυθόρμητα όταν τα έβαλα δίπλα στα AS..
(με μια δόση υπερβολής), μου φάνηκαν σαν τον Ντάνι Ντε Βίτο δίπλα στην Βίκη Καγιά...

ευχαριστώ για τις ευχές!

• Like
Reactions: Θρησκος
κατά το Φθινόπωρο που θα ξεκινήσω ριζικές αλλαγές στον βραχίονα, θα έρθεις να μου πεις και εσύ την γνώμη σου;; κοντά μένεις..
μιλάω για αλλαγές σε πλαστικά τμήματα που θα γίνουν αλουμινένια ή από μαγνήσιο, άλλα θα αλλάξουν από αλουμίνιο σε μπρούτζο, δοκιμές με άλλα ρουλεμάν κλπ...
Σ' ευχαριστω για την προσκληση.Θα ελθω,ευχαριστως.Σαν υλικο,ο μπρουτζος ειναι χειροτερος απο το αλουμινιο.
ναι τα προηγούμενα 40άρια είναι.
Τα συγκεκριμενα τα εχει φιλος και μαλιστα στην περιοχη σου.Δεν πιστευα οτι αρκουσαν τα 80w του Supernait ομως διαψευσθηκα.Αργοτερα,προσεθεσε και το εξωτερικο τροφοδοτικο στον Naim.Αν συνετρεχαν οι προυποθεσεις,θα επαιρνα τα ATC και θα ησυχαζα.

• Like
Reactions: mparaxir
Σ' ευχαριστω για την προσκληση.Θα ελθω,ευχαριστως.Σαν υλικο,ο μπρουτζος ειναι χειροτερος απο το αλουμινιο.
o μπρούτζος θα αντικαταστήσει ένα αλουμινένιο κυλινδράκι που στις άκρες του έχει ¨φυτεμένα" τα ρουλεμάν του κατακόρυφου άξονα.
από κάτω το κυλινδράκι έχει 2 τρύπες με σπείρωμα και βιδώνει στον σταυρό.. ο σταυρός είναι πλαστικός και θα γίνει αλουμίνιο ή μαγνήσιο
Τα συγκεκριμενα τα εχει φιλος και μαλιστα στην περιοχη σου.Δεν πιστευα οτι αρκουσαν τα 80w του Supernait ομως διαψευσθηκα.Αργοτερα,προσεθεσε και το εξωτερικο τροφοδοτικο στον Naim.Αν συνετρεχαν οι προυποθεσεις,θα επαιρνα τα ATC και θα ησυχαζα.
δεν κατεβαίνει χαμηλά στην ωμική αντίσταση το ηχείο για να δυσκολέψει το τροφοδοτικό του ενισχυτή.
εμένα τελικά με βόλεψε πάρα πολύ και η χαμηλή ευαισθησία του, γιατί μπορώ και ακούω μουσική χωρίς πρόβλημα την νύχτα ακόμα και με phono που έχει υψηλή έξοδο..
κάτι που με την Αρτεμις ήταν αδύνατον.

Και οταν μπηκε το εξωτερικό τροφοδοτικό;ακομα καλύτερα;τα ατιμα ειναι πανάκριβα απλα έτσι ρωταω μιας που εχω φοκαλ και συνεχεια οι συγκεκριμενοι ενισχυτες τα ματσαρουν με φοκαλ

Πολύ καλή προσθήκη Βλαδίμηρε μπράβο καλοάκουστα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αρχικά με ποιον ενισχυτή τα οδηγείς τώρα και κατά δεύτερον είμαι πολύ περίεργος να μας πεις επειδή τα Άρτεμις όπως γράφεις είναι ομοιογενή και γλυκόηχα, πώς ακούγονται τα metal τραγούδια στο ηχείο αυτό όπως για παράδειγμα οι dimmu borgir που άκουγες τις προάλλες. σε ευχαριστώ πολύ

o μπρούτζος θα αντικαταστήσει ένα αλουμινένιο κυλινδράκι που στις άκρες του έχει ¨φυτεμένα" τα ρουλεμάν του κατακόρυφου άξονα.
από κάτω το κυλινδράκι έχει 2 τρύπες με σπείρωμα και βιδώνει στον σταυρό.. ο σταυρός είναι πλαστικός και θα γίνει αλουμίνιο ή μαγνήσιο

δεν κατεβαίνει χαμηλά στην ωμική αντίσταση το ηχείο για να δυσκολέψει το τροφοδοτικό του ενισχυτή.
εμένα τελικά με βόλεψε πάρα πολύ και η χαμηλή ευαισθησία του, γιατί μπορώ και ακούω μουσική χωρίς πρόβλημα την νύχτα ακόμα και με phono που έχει υψηλή έξοδο..
κάτι που με την Αρτεμις ήταν αδύνατον.
Τα μολις 80W ανα καναλι του Supernait εννοουσα,τα οποια,θεωρητικα,ειναι ανεπαρκη για τα ATC.Πρακτικα ομως,ηταν υπερεπαρκη.
Και οταν μπηκε το εξωτερικό τροφοδοτικό;ακομα καλύτερα;τα ατιμα ειναι πανάκριβα απλα έτσι ρωταω μιας που εχω φοκαλ και συνεχεια οι συγκεκριμενοι ενισχυτες τα ματσαρουν με φοκαλ
Δυστυχως για την τσεπη,ναι.Ο φιλος εχει προσθεσει τροφοδοτικο της Naim και στο ενα απο τα δυο cds που εχει,το xs,με παρομοιο αποτελεσμα.Καποτε,ειχα κανει το ιδιο σ' ενα cd5.Μεγαλη βελτιωση με το Flatcap 2.Οταν αγορασα το cd,ενας ξαδελφος μου ειπε να μη μπλεξω με τη Naim γιατι ειναι "μασονια",εννοωντας οτι σε κανει να πληρωνεις για τα τροφοδοτικα και η αποδοση ν' ανεβαινει αναλογα με το ποιο τροφοδοτικο θα συνδεσεις.Ο συγκεκριμενος Supernait χρησιμοποιει το Hicap.

Last edited:
Τα μολις 80W ανα καναλι του Supernait εννοουσα,τα οποια,θεωρητικα,ειναι ανεπαρκη για τα ATC.Πρακτικα ομως,ηταν υπερεπαρκη.
το κατάλαβα τι εννοούσες..
του Τζιμισκή τα 40άρια τα οδηγεί copland των 50w στο κανάλι και τα πάει τρένο!!!

Another one bites the dust... :ROFLMAO:
Αν θα μπορούσα να βρω κάτι κακό στα ATC είναι ότι σε σπρώχνουν διαρκώς να αγοράζεις τσιτσιμπλικόνια και να κάνεις αναβαθμίσεις γιατί "ακούνε" στα πάντα.
Και θα το γράψω για χιλιοστή φορά.
Τα ATC δεν θέλουν πολλά watt.
Αλλά θα σου δείξουν τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα όλου του συστήματος.
Θέλουν λοιπόν ποιοτική τροφοδοσία από την πηγή μέχρι και τον ενισχυτή.
Όσο αναρωτιέστε αν ο τάδε ενισχυτής θα παίξει με τα ATC άλλο τόσο θα πρέπει να αναρωτιέστε για την πηγή, τον προενισχυτή, ακόμη και τα καλώδια.
Ναι, ok, ακούω με 2x50W. Δεν ακούω σε εκκωφαντικές στάθμες, ζόρι να αγγίζω τα 100db στο peak και με τον ενισχυτή στο τέρμα. Δεν θα ήθελα άλλωστε παραπάνω.
Ας έρθει όμως οποιοσδήποτε να μου πει που έχει αδυναμία το σύστημά μου (χωρίς να πρέπει να χαλάσω κανένα πεντοχίλιαρο), να το διορθώσω και να του πω και ευχαριστώ!
Όσοι λοιπόν μπορείτε να πάτε σε αυτά τα λεφτά, ακούστε τα χωρίς φόβο. Πάρτε και τον ενισχυτή σας στη μασχάλη στην τελική.

• Like
Reactions: vlad66
Όχι απαραίτητα,απλά συμβαίνει γιατί Naim - Focal είναι ένα γκρουπ.
Αλλά αν ματσάρουν μεταξύ τους είναι άλλη κουβέντα.
Μια χαρά παίζουν μεταξύ τους,αλλά απο εμπειρία μπορώ να σου πώ ότι υπάρχουν πολλές εταιρίες ηχείων που ματσάρουν καλύτερα από τα φοκάλ.
Κυρίως αγγλικές...

Μια χαρά παίζουν μεταξύ τους,αλλά απο εμπειρία μπορώ να σου πώ ότι υπάρχουν πολλές εταιρίες ηχείων που ματσάρουν καλύτερα από τα φοκάλ.
Κυρίως αγγλικές...
oι γκουρου της naim σιγα μη περιμεναν τα focal για να αποφασισουν την καθε επιλογη στο σχαδιασμο του ηχου της εταιρειας.
Παλιες ..... καραβανες!!!!

• Haha
Reactions: superfly
Κυρίως αγγλικές...
Ε για ριξε καμια εταιρεία για πες

Ε για ριξε καμια εταιρεία για πες
Νaim με Αγγλους όπως σου είπα κουμπώνουν εξαιρετικά,με άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο,το σίγουρο όμως είναι ότι θα πάρεις καλό αποτέλεσμα.
Harbeth,Spendor,Proac,KEF,Acoustic Energy,ATC,Τannoy,Neat ματσάρουν καλά.
Απο εκεί και πέρα για εκτός Αγγλίας πάλι υπάρχουν εταιρίες που ματσάρουν πολύ καλά.

Last edited:
  • Like
Reactions: mparaxir
το κατάλαβα τι εννοούσες..
του Τζιμισκή τα 40άρια τα οδηγεί copland των 50w στο κανάλι και τα πάει τρένο!!!
Ναι αλλα του Τζιμισκη ειναι λαμπατος. Δεν ξερω γιατι και πως αλλα ενας λαμπατος 25 βατ οδηγει ηχεια που τρανζιστορατοι δεν οδηγουν. Επαναλαμβανω δεν ξερω πως και γιατι δεν ειμαι τεχνικος ουτε με πολυενδιαφερει το τεχνικο του θεματος. Αλλα οι λαμπατοι οδηγουν πιο στιβαρα σε χαμηλα βατ.

Εχω ακουσει κατι λαμπατους Fezz (απο Ουγγαρια αν θυμαμαι καλα), εικοσαρια η εικοσιπενταρια, που οδηγουσαν Harbeth... φαντασου.

Another one bites the dust... :ROFLMAO:
Αν θα μπορούσα να βρω κάτι κακό στα ATC είναι ότι σε σπρώχνουν διαρκώς να αγοράζεις τσιτσιμπλικόνια και να κάνεις αναβαθμίσεις γιατί "ακούνε" στα πάντα.
Και θα το γράψω για χιλιοστή φορά.
Τα ATC δεν θέλουν πολλά watt.
Αλλά θα σου δείξουν τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα όλου του συστήματος.
Θέλουν λοιπόν ποιοτική τροφοδοσία από την πηγή μέχρι και τον ενισχυτή.
Όσο αναρωτιέστε αν ο τάδε ενισχυτής θα παίξει με τα ATC άλλο τόσο θα πρέπει να αναρωτιέστε για την πηγή, τον προενισχυτή, ακόμη και τα καλώδια.
Ναι, ok, ακούω με 2x50W. Δεν ακούω σε εκκωφαντικές στάθμες, ζόρι να αγγίζω τα 100db στο peak και με τον ενισχυτή στο τέρμα. Δεν θα ήθελα άλλωστε παραπάνω.
Ας έρθει όμως οποιοσδήποτε να μου πει που έχει αδυναμία το σύστημά μου (χωρίς να πρέπει να χαλάσω κανένα πεντοχίλιαρο), να το διορθώσω και να του πω και ευχαριστώ!
Όσοι λοιπόν μπορείτε να πάτε σε αυτά τα λεφτά, ακούστε τα χωρίς φόβο. Πάρτε και τον ενισχυτή σας στη μασχάλη στην τελική.
το ξέρεις ότι σιγά σιγά θα βάλω σε εφαρμογή ύπουλο σχέδιο να μην διώξω την Αρτεμη παρά την καθημερινή πίεση της Σίας..
θα την κάνω V3 με 2 επιπλέον προσθήκες δικής μου επινόησης.
καθαρόαιμη Αρτεμη θα παραμείνει, ή τουλάχιστον καθαρόαιμο AS... και θα πάρει την κιλότα της πίσω από τον ζουμπά, μη σου πω ότι θα κατεβάσει και λίγο από το βρακί του..... :p

• Haha
Reactions: Tzimisce