Το chat του δικάναλου

Ο συνήθης τρόπος για να βγει ένα ρουλεμάν είναι να το ζεστάνεις στην ιδανική θερμοκρασία (ίσως ένα μικρό φλόγιστρο να έκανε δουλειά ) στην επανατοποθέτηση του Καινούργιου υπάρχουν επαγωγικοί θερμαντήρες που το ζεσταίνουν στην ιδανική θερμοκρασία ανάλογα το ρουλεμάν .
Αν πάλι έχει φαγωθεί η φωλιά ,η διάμετρος δηλαδή της τρύπας και έχουμε μικρή ανοχή μια Loctite 648 θα έκανε δουλειά .

Ο συνήθης τρόπος για να βγει ένα ρουλεμάν είναι να το ζεστάνεις στην ιδανική θερμοκρασία (ίσως ένα μικρό φλόγιστρο να έκανε δουλειά ) στην επανατοποθέτηση του Καινούργιου υπάρχουν επαγωγικοί θερμαντήρες που το ζεσταίνουν στην ιδανική θερμοκρασία ανάλογα το ρουλεμάν .
Αν πάλι έχει φαγωθεί η φωλιά ,η διάμετρος δηλαδή της τρύπας και έχουμε μικρή ανοχή μια Loctite 648 θα έκανε δουλειά .

Στην πρώτη περίπτωση και μια μικρή πρέσα ,θα έκανε δουλειά .

αν χρειαστεί θερμοκρασία (που δεν νομίζω), έχω θερμοπίστολο.

το αρχικό παράκεντρο ήταν από το εργοστάσιο Μάκη... φαίνεται στην φωτογραφία σχετικά εύκολα.
για να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να "πίνεις νερό" σε κανενός το όνομα.......
ούτε Κινέζο, ούτε Ιάπωνα , ούτε Ευρωπαίο

η Loctite 243 κάνει δουλειά;;

Αυτό ήθελα!!

δεν θέλει χτύπημα γιατί μπήκε σχετικά "λάσκα".
αν χρειαστεί να το βγάλω για να ξαναφτιάξω την "φωλιά" του , θα γεμίσω την τρύπα με permatex 2 συστατικών , θα το αφήσω 12 ώρες να γίνει πέτρα και θα φτιάξω εγώ το νέο κέντρο.

Πως θα το φτιάξεις, με τη παπαριά τη βάση που έχεις για το δράπανο; 😃
Υπάρχουν τορνάκια γι’αυτές τις δουλειές, και δε γεμίζεις τις τρύπες με κόλλες, φτιάχνεις χιτώνιο.
Μην ανησυχείς, λίγο θα σου στοιχίσει… απλα θα τραγουδήσεις το «Πανάθα μου σε αγαπώ».
:ROFLMAO:

αν χρειαστεί θερμοκρασία (που δεν νομίζω), έχω θερμοπίστολο.

το αρχικό παράκεντρο ήταν από το εργοστάσιο Μάκη... φαίνεται στην φωτογραφία σχετικά εύκολα.
για να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να "πίνεις νερό" σε κανενός το όνομα.......
ούτε Κινέζο, ούτε Ιάπωνα , ούτε Ευρωπαίο
Αν δώσεις την ιδανική θερμοκρασία το υλικό διαστέλλεται και είναι εύκολο να βγει αυτό για το ρουλεμάν ,αν πάλι υπάρχει πρέσα επειδή είναι μικρό πάλι βγαίνει .
Έχουν δει τα μάτια μου …

τι δουλειά έχει η παπαριά στο δράπανο με την φωλιά που θέλω να γεμίσω ( αν χρειαστεί ;; )
γεμίζω με το δάκτυλο την φωλιά (την τρύπα δλδ) με ψυχρή συγκόλληση μετάλλων και όταν γίνει σαν πέτρα φτιάχνω εγώ το νέο κέντρο.
αρχίζω το τρύπημα με ασσάκι και ανεβαίνω μέχρι τα 6mm που είναι η διάμετρος του ρουλεμάν..
από το "δικό" μου υλικό, θα μείνει χιλιοστό του χιλιοστού στο τέλος..
Υπάρχουν τορνάκια γι’αυτές τις δουλειές, και δε γεμίζεις τις τρύπες με κόλλες, φτιάχνεις χιτώνιο.
αν δεν τα καταφέρω, θα στο στείλω μαζί με το ρουλεμάν για να φτιάξεις εσύ χιτώνιο ;)
εγώ από χιτώνια δεν ξέρω...
Μην ανησυχείς, λίγο θα σου στοιχίσει… απλα θα τραγουδήσεις το «Πανάθα μου σε αγαπώ».
με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι......... :ROFLMAO:

ο Θανάσης μου είπε στο φαγοπότι προχτές ότι έχεις ένα τορνάκι και κάθεται...
το πουλάς;;
για να φτιάξω κυλινδράκι που παίρνει στις άκρες του τα άλλα 2 ρουλεμάν του συστήματος στον βραχίονα , μου πιάσανε "λιγουλάκι" τονγκώλο....
και μίνιμουμ 4 τεμάχια παρακαλώ.. αλλιώς δεν καθόταν να ασχοληθεί ο μηχανουργός.

θα μου πεις , - τώρα που σου φτιάχνουν 4 τεμάχια τι τον θες τον τόρνο....
-καλή ερώτηση... :ROFLMAO:

ο Θανάσης μου είπε στο φαγοπότι προχτές ότι έχεις ένα τορνάκι και κάθεται...
το πουλάς;;
Για το cnc σου ελεγα οτι το πουλαει γιατι δεν εχει υπομονη να το μαθει
Φιλε, το τορνακι δεν του το παιρνει κανεις ... καλυτερα να γινει ΑΕΚ παρα να δωσει το τορνακι :love:

• Haha
Reactions: vlad66
τελικά το έβαλα στην βενζίνη.

έβαλα το πάνω απλά "ακουμπητά" , το γύρισα ανάποδα και του έδωσα κίνηση..
γυρίζει χωρίς να φρενάρει, αλλά κοιτώντας την βάση εκεί που είναι το παράκεντρο, καταλαβαίνεις ότι η κίνηση είναι λίγο "οβάλ" .
κρίμα που δεν ξέρω να ανεβάσω βίντεο, παρά μόνο φωτογραφίες...

ώρες πολλές μου πήρε να "διώξω" το πρεσαριστό του εργοστασίου..
IMG_20230221_194201[1].jpg

στην νέα "φωλιά" έκανα και "τριμάρισμα" με το ηλεκτρικό κατσαβίδι και με ένα μαραφέτι που δεν θυμάμαι πως λέγεται..

IMG_20230221_194427[1].jpg

IMG_20230221_194558[1].jpg

IMG_20230221_193754[1].jpg

το εξάρτημα στο τέλος θα βαφτεί από την αρχή και τώρα που το σκέφτηκα ούτως ή άλλως το κάτω ρουλεμάν έπρεπε να βγει και κακώς το κόλλησα.
από το παλιό χρώμα, το σουρφασέρ και το νέο χρώμα, ποιός ξέρει τι θα "πέρναγε" μέσα όσο κλειστό και να είναι...

γιατί αν το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ανώτερο, το αφήνω στον βραχίονα και τέλος..
άρα θα πρέπει να τσεκάρω ή μάλλον να πάω όλο τον βραχίονα του M5G στο μαγαζί με τα χρώματα αυτοκινήτων για να μου βγάλουν την ίδια απόχρωση.
έχω ξεχάσει πια αν το M5G έχει άλλο χρώμα στα κομμάτια αυτά του βραχίονα όπως έχει στο armtube...

η 638 που πήρα έχει διαφορά με την 648 που λες;;

IMG_20230222_103920[1].jpg

τσουχτερή τιμή γμτ... τα 10ml , 14€ !!
έλεος..!!!

Η 638 είναι για σπειρώματα
Η 648 είναι για χιτώνια και ρουλεμάν
στην SKF στην Βλαχάκου (Πειραιά) είμουν και συζητούσα με τον μαγαζάτορα για τα ρουλεμάν...
αυτός μου την έδωσε για την ασφάλιση τους.. ότι είχε μου έδωσε ο μλκς ;;;;

Δε πειράζει… καλή είναι κι αυτή, ειδικά για τη δουλειά που τη θές είναι σα να παίρνεις τη νταλίκα για τα ψώνια του super market.

• Like
  • Haha
Reactions: aoratos and vlad66
Ο Vlad, που ανέφερε ξανά στο νήμα για τις Ortοfon τη διαδικασία με το ζύγισμα και τον τύπο, μου θύμισε να το κάνω κι εγώ, που το χα ξεχάσει. Και θα μου επιτρέψετε να τα γράψω λίγο εδώ, γιατί όταν τα γράφεις τα εμπεδώνεις καλύτερα και παίρνεις το κολάι - χώρια που πάλι κάτι μπορεί να μπέρδεψα και να με διορθώσετε.

14,13 g δείχνει η ζυγαριά (χωρίς αντίβαρο και χωρίς anti-skate). Κάτι που είναι ΟΚ και με βάση τα εργοστασιακά specs: 6 δίνει την ενεργή μάζα του βραχίονα η Project, 8 την κεφαλή η ΑΤ.

Η CU της 750SH είναι, όπως εμπέδωσα πια, 18 (10*1,8), άρα από τον τύπο βγαίνει ότι παίζω στα 9.98 HZ

Στο περίπου βέβαια. Και για αυτό που αναφέρετε συνέχεια για τα γιαπωνέζικα specs και ότι ο πολλαπλασιασμός με το 1,8 είναι κατά προσέγγιση, αλλά και γιατί ανάλογα πού ακριβώς θα ακουμπήσει ο βραχίονας πάνω στη ζυγαριά όταν τον ζυγίζω, λίγο πιο μπροστά/πίσω/αριστερά/δεξιά, παίζει λίγο και η ένδειξη, είδα από 14 έως και 14,25.

Attachments

• IMG_20230222_115032820_MFNR.jpg
    IMG_20230222_115032820_MFNR.jpg
    3.5 MB · Views: 9
Ο Vlad, που ανέφερε ξανά στο νήμα για τις Ortοfon τη διαδικασία με το ζύγισμα και τον τύπο, μου θύμισε να το κάνω κι εγώ, που το χα ξεχάσει. Και θα μου επιτρέψετε να τα γράψω λίγο εδώ, γιατί όταν τα γράφεις τα εμπεδώνεις καλύτερα και παίρνεις το κολάι - χώρια που πάλι κάτι μπορεί να μπέρδεψα και να με διορθώσετε.

14,13 g δείχνει η ζυγαριά (χωρίς αντίβαρο και χωρίς anti-skate). Κάτι που είναι ΟΚ και με βάση τα εργοστασιακά specs: 6 δίνει την ενεργή μάζα του βραχίονα η Project, 8 την κεφαλή η ΑΤ.

Η CU της 750SH είναι, όπως εμπέδωσα πια, 18 (10*1,8), άρα από τον τύπο βγαίνει ότι παίζω στα 9.98 HZ

Στο περίπου βέβαια. Και για αυτό που αναφέρετε συνέχεια για τα γιαπωνέζικα specs και ότι ο πολλαπλασιασμός με το 1,8 είναι κατά προσέγγιση, αλλά και γιατί ανάλογα πού ακριβώς θα ακουμπήσει ο βραχίονας πάνω στη ζυγαριά όταν τον ζυγίζω, λίγο πιο μπροστά/πίσω/αριστερά/δεξιά, παίζει λίγο και η ένδειξη, είδα από 14 έως και 14,25.
είσαι ΑΨΟΓΟΣ!!
σε όλα άψογος!!

το λίγο παραπάνω βάρος που βλέπει η ζυγαριά, είναι από τις βίδες που κρατάνε την κεφαλή.

Μπράβο ρε Νίκο, πολύ χάρηκα που κατάλαβες και "δουλεύεις" την διαδικασία...
μπορείς κάλλιστα τώρα να υπολογίσεις και το έξτρα βάρος στην ΣΕΜ του βραχίονα , ΑΝ θελήσεις να πειραματιστείς με χαμηλότερη ΣΣ.