Το chat του δικάναλου

Κι εσύ είσαι ΓΙ-ΓΑΣ!!! :cool:

Ντάξει, να πειραματιστώ δύσκολο μου φαίνεται, τουλάχιστον άμεσα, αλλά, μια που έχω πάρει τον αέρα της ζυγαριάς, για δώσε κάνα λινκ πού το έχετε συζητήσει το θέμα μην ψάχνω....

Καταστροφή..
.IMG_20230222_135518.jpg
IMG_20230222_135706.jpg
Πήγα σήμερα το πρωί να βάλω ένα δίσκο και βρήκα τη βελόνα σε αυτό το χάλι. Τι κάνουμε τώρα; Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον έμπορο που το αγόρασα, αλλά δεν ήταν πολύ ζεστός, πολύ πιθανό η Ortofon να μην επισκευάζει cantilever (!). Τώρα είμαι στις πολύ μαύρες μου...

Πως εγινε ?
Δεν έχω ιδέα! Από όσο ξέρω τη μεταχειρίστηκα προσεκτικά. Επίσης, δε μου έχει ξανατύχει να χαλάσω βελόνα από δικό μου φταίξιμο. Μια Ortofon Virgo έχει χαλάσει η σύζυγος ενώ καθάριζε και μια Grado Gold τα παιδιά μου , αλλά όλα αυτά έγιναν παλιά.

Μπορεις να βγαλεις μια κοντινη καθαρη φωτογραφια την κατω πλευρα της κεφαλης ?

Οσο πιο κοντα στο στελεχος για να φανει καθαρα αν εκτος του στραβωματος προς τα δεξια, πηρε και στροφη (γυρω απο τον εαυτο του) το στελεχος και ποσο.
Αν το στραβωμα ειναι μονο προς τα δεξια, ειναι πιο ευκολη δουλεια.

εγώ δεν βλέπω χτύπημα, ούτε ράγισμα στο στέλεχος.
πιθανόν να γύρισε το στέλεχος γύρω από τον άξονά του.
αν είναι έτσι, καμία καταστροφή.
ακόμα και αν "έχει πάρει" λίγο το στέλεχος μπορεί να ισιώσει αν δεν έχει "τσάκισμα".

Κώστα , αν δεν μπορείς να επέμβεις μόνος σου στείλε την ή σε μένα ή στον Πάνο..
εκτός αν κάποιος εκεί στην περιοχή σου ξέρει και μπορεί.

ο Πάνος πάντως έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία σε επισκευές από μένα.

Κι εσύ είσαι ΓΙ-ΓΑΣ!!! :cool:

Ντάξει, να πειραματιστώ δύσκολο μου φαίνεται, τουλάχιστον άμεσα, αλλά, μια που έχω πάρει τον αέρα της ζυγαριάς, για δώσε κάνα λινκ πού το έχετε συζητήσει το θέμα μην ψάχνω....
εδώ στο chat, και σε άλλα νήματα για πικάπ.
ίσως σε νήμα για τα rega..
δεν θυμάμαι και καλά να σου πω σίγουρα..
μπορεί να υπάρχει και ειδικό νήμα...

Κώστα , προσπάθησε να βγάλεις μια φωτογραφία με ζουμ προς το στέλεχος.

όπως αυτή παρακάτω..
βλέπεις το "τσάκισμα" αριστερά στην βάση του στελέχους;;

IMG_20230222_213041[1].jpg

το εξάρτημα με το ρουλεμάν που δεν βγαίνει μπήκε σε διαλυτικό για χρώματα σμάλτου.. να δω τι θα γίνει..

εν τω μεταξύ (αφού εδώ οι dealers της SKF & FAG) δεν φέρνουν ρουλεμάν σε μικρές διαστάσεις, ξαναπήγα στην NSK και πήρα ακόμα μία 4άδα για να κάνω δοκιμές με αυτά που είναι "απείραχτα", σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα τα οποία έχω "καθαρίσει" από το εργοστασιακό γράσσο αλλάζοντάς το με λάδι Q20.

στην κουβέντα που είχαμε , μου είπε και αυτός ότι για την δουλειά που τα θέλω τα καλύτερα είναι τα κεραμικά.
(είδε όλο το "κινούμενο" σύστημα του βραχίονα, αφού του έκανα demo με τα πρώτα NSK που είχα πάρει από αυτόν)

τα κεραμικά έχουν ίσως και 4 φορές την τιμή των SS και δεν τον συμφέρει να τα εισάγει γιατί δεν τα παίρνει κανείς.....
(μήπως ζητάνε και τα SS πολύ θα μου πείτε;; 2x3x6mm ..τέλος πάντων, άλλο θέμα αυτό..)

συμφωνήσαμε να κάνει μια προσπάθεια για εισαγωγή λογικής ποσότητας (100τεμ πχ) και εγώ του υποσχέθηκα να πάρω 8 τεμάχια μόλις έρθουν.
μακάρι να "κάτσει" το deal γιατί πολύ θα ήθελα το ασημί ΜΚ2 που είναι φύλλο και φτερό τώρα, να "φορέσει" κεραμικά ρουλεμάν κλειστού τύπου και να δω/ακούσω την διαφορά με το M5G που θα "φοράει" τα Stainless Steel που προσαρμόζω τώρα.

μήπως είναι "θόρυβος" της φωτογραφικής;;
σε ζουμ θολώνει η εικόνα για να το δω καλύτερα
Πολυ πιθανον. Στις νεες φωτογραφιες φαινεται οτι το στελεχος μετακινηθηκε και δεξια και κατω .

• Like
Reactions: vlad66
όποιος δεν βαριέται να δουλέψει, πληρώνεται επί τόπου με την παράδοση...

προχτές παρήγγειλα στον μηχανουργό τους άξονες για τα ρουλεμάν της κάθετης κίνησης, το μεσημέρι σήμερα πήγα και τα πήρα..

από αλουμίνιο 7075, μπαίνει χωρίς "μπόσικα" στον σταυρό του πίβοτ και τα σπειρώματα από κάτω Μ3 αντί για τις παπαριές της Technics....

IMG_20230222_215303[1].jpg

η εφαρμογή μέσα στον πλαστικό σταυρό είναι τόσο καλή και σφιχτή, που νομίζεις ότι έγιναν "ένα σώμα".

IMG_20230222_215924_HDR[1].jpg

φαίνονται καθαρά πιστεύω οι βίδες του εργοστασίου που κρατάνε τον κύλινδρο με τα ρουλεμάν σταθερό μέσα στον σταυρό του πίβοτ..
εγώ έχω άφθονες επιλογές σε αλλενόβιδες (και όχι μόνο), ακόμα και στο χρώμα...

η διαφορά του βάρους στα "νέα συστατικά" είναι μικρή σε σχέση με πριν και θα καθοριστεί από τις βίδες που θα επιλέξω..
σε κάθε περίπτωση η ΕΜ του βραχίονα θα προσαρμοστεί στα 8,5γρ χωρίς headshell , όπως ακριβώς του εργοστασίου.

το εργοστασιακό κυλινδράκι με τις βίδες του:

IMG_20230222_224736_HDR[1].jpg

το νέο χωρίς βίδες:

IMG_20230222_224833_HDR[1].jpg

και ο συνδυασμός με αυτές που είναι αλουμινίου και που εύκολα μπορώ να κοντύνω, ή να κάνω χρήση κάποιες από τις μαύρες που είναι SS

IMG_20230222_224941_HDR[1].jpg

το όνειρο κατασκευής αλουμινένιου σταυρού και ουράς με χύτευση, μάλλον είναι ανέφικτο.
το κόστος για το καλούπι πάει σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και με μίνιμουμ παραγγελία κάμποσες χιλιάδες κομμάτια..
αυτά , σύμφωνα με κουβέντα με 3 ανθρώπους του χώρου που τους έδειξα τον σταυρό......

ελπίζω η σφιχτή επαφή του νέου κυλίνδρου με τον πλαστικό σταυρό (με look αλουμινίου), να έχει ευεργετικά αποτελέσματα, πέρα από τα καλύτερα ρουλεμάν....

Last edited:
  • Like
Reactions: AUDIOLYTIC
αμόλυβδη και διαλυτικό, κλάσανε μια μάντρα @...δι@ στην Loctite super attak....:mad:

το ρουλεμάν βγήκε μετά από μεγάλη θερμοκρασία με το θερμοπίστολο και αφού κάηκε η γαμώκολλα..
μαζί της τίναξε τα πέταλα και το μικρό ρουλεμάν όμως....
κόλλησαν όλα μέσα του φαίνεται.
κάτι ήξερα και πήρα μια 4άδα για καβάντζα σήμερα...

IMG_20230223_011009[1].jpg

στο εξάρτημα τα υπολείμματα της καύσης καθάρισαν εντελώς..

IMG_20230223_002857_HDR[1].jpg

IMG_20230223_003059_HDR[1].jpg

και το γέμισα με την ψυχρή συγκόλληση "αντιχιτώνιο" , για την μπω στο ρουθούνι του στρατηγού Μπάμπη.....

IMG_20230223_005327_HDR[1].jpg

αύριο θα έχει στερεοποιηθεί , θα τριφτεί με ντουκόχαρτο και θα κάνω νέα τρύπα "φωλιά" για το νέο (επόμενο) ρουλεμάν που ελπίζω να σταθεί πιο τυχερό.