Το chat του δικάναλου

αυτη η jico sas πολυ κολλαει στους δισκους .
σε εναν δισκο κολλησε τρεις φορες στην μια πλευρα .
εβαλα την βελονα της shure , δεν κολλησε καθολου .
η microline έχει απαιτήσεις.
στην καθαριότητα, στις ρυθμίσεις.... αμ πως.... :p

Μηπως κατι με το βαρος αναγνωσης ή antiskating ?
Αν αλλαξες τη μια με την αλλη χωρις ρυθμιση βαρους αναγνωσης , εχεις λαθος βαρος αναγνωσης.
Η JICO ειναι πιο ελαφρια απο την original.

Last edited:
Μηπως κατι με το βαρος αναγνωσης ή antiskating ?
Αν αλλαξες τη μια με την αλλη χωρις ρυθμιση βαρους αναγνωσης , εχεις λαθος βαρος αναγνωσης.
Η JICO ειναι πιο ελαφρια απο την original.
η JICO παιζει με 1,20 gr

η JICO παιζει με 1,20 g
Το ξερω αλλα αλλο εννοουσα.Αν για παραδειγμα εχεις την original shure με 1.2 γρ και στη θεση της βαλεις τη jico και μετρησεις το βαρος αναγνωσης, δεν θα ειναι 1.2 γρ . Τωρα αν ρυθμισες την jico στο 1.2 γρ και κανει προβλημα, ειναι αλλο θεμα. Αν χρησιμοποιεις το βουρτσακι , χρειαζεται να προσθεσεις βαρος , περα απο το 1,2 γρ. Ποσο χρειαζεται να προσθεσεις , λεει η jico.

ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο έβαλα σε λειτουργία (δώρο από τον καλό φίλο mdvq)
με πολλές δυνατότητες που θα τις δουλέψω στο μέλλον...
θέλει ένα τριποδάκι και θα το έχει σύντομα.. :sneaky:

το "κατώφλι θορύβου" είναι αυτό της φωτό με τον απορροφητήρα της κουζίνας παραδίπλα να δουλεύει..
η κυρίως χρήση του, να ρυθμίζω την ίδια ένταση όταν τσεκάρω 2 ...πράγματα

IMG_20230308_215841[1].jpg

Μιχαλιό,,, σε ευχαριστώ πολύ!!! :love::love::love:

Χμμμμμ.......
μέχρι εκεί ακούω όταν δουλεύει η ενοχλητική συσκευή για τους ατμούς.. σιγά δεν το λες, αλλά ούτε ιδιαίτερα δυνατά....
τα βατόμετρα του τελικού γράφουν τιμές peak 0,007w

IMG_20230308_221802[1].jpg

το "κατώφλι θορύβου" όμως το βλέπω στα 62db τώρα.. η μαγείρισσα έριξε γκάζια στον απορροφητήρα.. κάτι καλό θα φάμε... :LOL:

• Haha
Reactions: christos56
Ωπ τι έχουμε εδώ; Κι άλλος ραδιοσακ?

Έχω κι εγώ με βελόνα στη δουλειά.

Χτύπα του ένα ροζ θόρυβο στα 85dB, όπως είσαι με slow και C-Weighting και θα είσαι jet.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
παρεμπιπτόντως , έχω να πω τα καλύτερα λόγια για την μικρή -την μικρότερη- ΑΤ VM95
η C δεν είναι απλά μια "Budget" κεφαλή (ή βελόνα αν προτιμάτε...)
αν την "τιμήσετε" με καλό και καλορυθμισμένο πικάπ, δύσκολα θα πιστέψετε τα αφτιά σας...
ειδικά σε χέβι μέταλ ακούσματα (όπως καλή ώρα τώρα εγώ) , δείχνει να είναι "ταμάμ" που λέμε...

IMG_20230308_224148[1].jpg

Ωπ τι έχουμε εδώ; Κι άλλος ραδιοσακ?

Έχω κι εγώ με βελόνα στη δουλειά.

Χτύπα του ένα ροζ θόρυβο στα 85dB, όπως είσαι με slow και C-Weighting και θα είσαι jet.
ναι , διάβασα τα περί ροζ θορύβου και πρέπει να βρω που έχω ένα cd με τέτοιο "σήμα" γιατί AV ενισχυτής δεν υπάρχει εδώ.
αν και νομίζω ότι το δισκάκι είναι dvd και ανάλογο player ...σε κάποιο κουτί πεταμένο :ROFLMAO:

έχεις καμιά ιδέα για "παραγωγή" ροζ θορύβου σε αυστηρά αναλογικό 2κάναλο σύστημα;;

ναι , διάβασα τα περί ροζ θορύβου και πρέπει να βρω που έχω ένα cd με τέτοιο "σήμα" γιατί AV ενισχυτής δεν υπάρχει εδώ.
αν και νομίζω ότι το δισκάκι είναι dvd και ανάλογο player ...σε κάποιο κουτί πεταμένο :ROFLMAO:

έχεις καμιά ιδέα για "παραγωγή" ροζ θορύβου σε αυστηρά αναλογικό 2κάναλο σύστημα;;

Ευκολάκι πλέον να βρεις δοκιμαστικούς τόνους.

ο απορροφητήρας στην κουζίνα έσβησε επιτέλους, οι δίσκοι άλλαξαν και αυτοί και αυτός που παίζει τώρα είναι ένας από τις "αναφορές" μου..
Γιάννης Σπανός , το Συμπόσιο.
η ένταση κατέβηκε στα 65db με κορυφή τα 71.. η μικρή C "ζωγραφίζει" και εκτός χέβι μέταλ βλέπω...
οι χροιές στα χτυπήματα των έγχορδων μπάσων είναι εξαιρετικές.
τα πιατίνια το ίδιο.. η γυναικεία φωνή χωρίς τον παραμικρό "κόκκο" ή "γρέζι"....
"μπέρδεμα" στα όργανα όταν "μπαίνουν" πολλά μαζί, πουθενά!
το βάθος της σκηνής εξαιρετικό και αυτό...
το κοκκινιστό μοσχαράκι λιώνει στο στόμα ...

χωρίς να το καταλάβω , συνειδητοποίησα ότι έχω τις 2 φθηνότερες και μικρότερες VM95 στα πικάπ..

IMG_20230308_233156[1].jpg

και με αυτές πραγματικά απολαμβάνω τα ακούσματα!

μήπως τελικά είναι δύσκολο το σπορ;;
μήπως η πλειοψηφία αδυνατώντας να φτιάξει σωστά ένα πικάπ , έναν βραχίονα στην σωστή συνεργασία με μια κεφαλή, αναζητάει την "λύτρωση" σε μια ακριβότερη από αυτή που έχει;;
μήπως και η πολύ ακριβότερη έχει την ανάλογη τύχη και στο τέλος το μέσο πάει στον αγύριστο και την θέση του παίρνει το ψηφιακό που δεν "πονοκεφαλιάζει" τον χρήστη τελικά;;;

άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω......

Ευκολάκι πλέον να βρεις δοκιμαστικούς τόνους.

και τι τους κάνω όταν τους κατεβάσω στο λάπτοπ πχ;;
συνδέω το λάπτοπ με hdmi στην τιβί, αυτή με οπτική στο dac, το dac με rca στον προ;;
εύκολο ακόμα και για μένα φαίνεται....

κάτσε όμως να απολάυσω κάτι πιάνα που παίζει η μικρή vm ......
και μετά τα πιάνα,,, ....είναι τρελοί αυτοί οι Νορβηγοί !!!
αμάν ....!!!!

IMG_20230308_235935[1].jpg

• Like
Reactions: mparaxir
και τι τους κάνω όταν τους κατεβάσω στο λάπτοπ πχ;;
συνδέω το λάπτοπ με hdmi στην τιβί, αυτή με οπτική στο dac, το dac με rca στον προ;;
εύκολο ακόμα και για μένα φαίνεται....

Με τόσες βόλτες που θα κάνει ο ροζ θόρυβος θα καταλήξει άλλο χρώμα στο τέλος. :ROFLMAO:

Κάπου πρέπει να έχω κάτι δοκιμαστικά CD με τέτοιους δοκιμαστικούς τόνους. Λογικά θα καταφέρω να τα ανασκάψω χωρίς άδεια από την εφορία αρχαιοτήτων... :LOL:

• Haha
Reactions: vlad66