Το chat του δικάναλου

Όχι καθόλου, κατi από mickey mouse σε ψυχεδέλεια μου βγάζει 🤣🤣🤣 μου παν πάντως πως τα ηχεία είναι κινέζικα κ δεν είναι κ όπως τα παρουσιάζουν. Μοιάζουν φιλοσοφία με τα spicom που ναι full range

Last edited:
Έγραψα το ίδιο ποστ και το έσβησα.
Αλήθεια,αυτά τα ηχεία που έβαλα,τα ήξερες?
Μπρρρρ δεν τα έβαζα σπίτι μου που να παίζαμε καλύτερα και από τους ίδιους τους Pink Floyd 😸
View attachment 214953
όχι δεν τα ξέρω.
αλλά έχω μια απορία.. αφού είναι full range γιατί έχουν 3 μονάδες και μάλιστα η μία φαίνεται να είναι ..πιο woofer από τις άλλες 2 ;;

Καλά , μιλάμε οτι τότενες τα είχαν αρκετοί σαν τα καλύτερα ηχεία του κόσμου (με αντίστοιχη φυσικά τιμη) και αλλοι βαζανε τα γέλια και με τον ήχο τους αλλά και με την ποιότητα κατασκευής τους.
Αν έπαιζαν σαν τα περιβόητα klipsch horn , τότε "καλά κρασιά ".......ισως το χειρότερο ηχειο που έχω ακούσει :confused:

Δεν θυμάμαι ρε φίλε, αλλά ήτανε πολύ πολύ ακριβά.
Έριξα μια ματιά και ένα Ιταλός τα δίνει τώρα 3.500 ευρω , αν αυτό λέει κάτι!

Αν έπαιζαν σαν τα περιβόητα klipsch horn , τότε "καλά κρασιά ".......ισως το χειρότερο ηχειο που έχω ακούσει :confused:
Είναι σύνηθες τα Klipschorn – όπως και όλα τα ηχεία κόρνας – κακοστημένα, με λάθος συνοδά και σε ακατάλληλους χώρους να ακούγονται όντως «σαν τα χειρότερα ηχεία του κόσμου». Το θέμα είναι τι γίνεται όταν διορθωθούν οι λάθος συνθήκες …τότε μάλλον αλλάζουν όλα άρδην…

Είναι σύνηθες τα Klipschorn – όπως και όλα τα ηχεία κόρνας – κακοστημένα, με λάθος συνοδά και σε ακατάλληλους χώρους να ακούγονται όντως «σαν τα χειρότερα ηχεία του κόσμου». Το θέμα είναι τι γίνεται όταν διορθωθούν οι λάθος συνθήκες …τότε μάλλον αλλάζουν όλα άρδην…
και αυτό είναι το λογικό...

• Like
Reactions: Struggler
Το Κlipschhorn είναι φτιαγμένο για να καθίσει στη γωνία, κολλημένο στον τοίχο.
Για αυτό δεν έχει και πλάτη.
Ε, αν ο άλλος το έβαλε στη μέση του σαλονιού, ας πρόσεχε.

@vlad66 τα ηχειάκια που σου έδωσα είναι βασισμένα σε full range αξίας κάπου 60€ το ένα.
Απλά είναι στημένα με τη φιλοσοφία "αυτό μπορώ να κάνω, θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ" και δεν τα έχω "τσιτώσει" :)

@vlad66 τα ηχειάκια που σου έδωσα είναι βασισμένα σε full range αξίας κάπου 60€ το ένα.
Απλά είναι στημένα με τη φιλοσοφία "αυτό μπορώ να κάνω, θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ" και δεν τα έχω "τσιτώσει" :)
Ποιά είναι αυτά;Θα με ενδιέφερε κάτι για το χωριό...

Θα στα δείξω σε φωτό το βράδυ..
Πρέπει να βγάλω κάτι παιχνιδάκια που ρίξανε μέσα τα παιδιά του Μιχάλη όταν ήταν πιτσιρίκια...:ROFLMAO::ROFLMAO:

Αν τα θέλεις, ευχαρίστως να τα πάρεις.

Αν θυμάμαι καλά, ήταν τα Fostex 126.
Βλέπω ότι ο γερμανός που τα είχα πάρει τα έχει πάει στα 76€ το κομμάτι + μεταφορικά.
Αλλά είχε βάλει και ένα πακέτο Haribo μέσα. 😜
Αυτά δεν τα έβαλα στο κουτί, αλλά ανέλαβαν τα μικρά να βάλουν άλλα πραγματάκια.
Η υλοποίηση δεν είναι ούτε το απλό bass reflex που έχει το pdf, ούτε φυσικά η τερατώδης κόρνα!
Είναι ένα σχέδιο με διπλό κουτί που έχει 2 bass reflex (το ένα εσωτερικό).

Μεγάφωνα, ξύλα, συμπράγκαλα, επένδυση (είναι και κροκό δέρμα τρομάρα τους) είχε πάει τότε ένα 200άρι...

Αν θυμάμαι καλά, ήταν τα Fostex 126.
Βλέπω ότι ο γερμανός που τα είχα πάρει τα έχει πάει στα 76€ το κομμάτι + μεταφορικά.
Αλλά είχε βάλει και ένα πακέτο Haribo μέσα. 😜
Αυτά δεν τα έβαλα στο κουτί, αλλά ανέλαβαν τα μικρά να βάλουν άλλα πραγματάκια.
Η υλοποίηση δεν είναι ούτε το απλό bass reflex που έχει το pdf, ούτε φυσικά η τερατώδης κόρνα!
Είναι ένα σχέδιο με διπλό κουτί που έχει 2 bass reflex (το ένα εσωτερικό).

Μεγάφωνα, ξύλα, συμπράγκαλα, επένδυση (είναι και κροκό δέρμα τρομάρα τους) είχε πάει τότε ένα 200άρι...
Έχω σκοπό να βάλω μια σίτα στα μεγάφωνα για προστασία.
Ειδικά αν ταξιδέψουν για Κρήτη, θα είναι απαραίτητη ..

Δεν καταλαβαίνω. Αυτός δίνει και σχέδιο για καμπίνα. Σκέτα τα μεγάφωνα ή δίνει μαζί και κιτ για συναρμολόγηση;
Πάνε σε οροφή;
Σκέφτομαι και το υπνοδωμάτιο.
Έχω βρεί ένα Luxman 10ετίας του '90 2x60 Watt/@8 Ohm στα 100 ευρώ!
(Στο υπνοδωμάτιο έχω αυτή τη στιγμή ένα παλιό Sansui 2x20 Watt.)

Δίνει τα μεγάφωνα.
Το σχέδιο είναι της fostex για να φτιάξεις την καμπίνα.
Σε οροφή δεν νομίζω να παίζουν...

Σε έκθεση τα έχω ακούσει μια δύο φορές και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό το θρυλικό ηχείο, είχε αυτόν τον ήχο.
Οπως επίσης μου ειχε κανει θλιβερη εντύπωση ενα πανάκριβο ελληνικό ηχείο, που ενώ ειχα διαβάσει διθυράμβους ,δεν έπαιξε ποτέ στην έκθεση με πανω απο δυο τρια όργανα (για μπασο ουτε συζήτηση) και ποτε πάνω απο εντάσεις ψιθύρου.
Είχαμε τότε δωμάτιο στην έκθεση, αν δεν κάνω λάθος,και πρέπει να ειχα πάει πάνω απο δέκα φορές μπας και μπορέσω να το ακούσω κανονικά....τζίφος.

Πως θα τη βάλεις βρε;
Μην κάνεις τρύπες στο δέρμα, θα ανοίξει.
Όχι νέες τρύπες.
Θέλω να βρω σίτες σαν αυτές στα ανεμιστηράκια στα τροφοδοτικά των πισί και να μπουν στις υπάρχουσες βίδες των μεγαφώνων.
Μπορεί να χρειαστούν αποστάτες, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Έχω πλαστικούς, έχω και μεταλλικούς σε διάφορα μεγέθη.