Το chat του δικάναλου

Αυτο ελειπε :LOL:

Το σίγουρο είναι πως θα ανάψει συζητήσεις όπως γίνεται συνήθως. Γιατί έχει αυτό και όχι εκείνο, για την τιμή, για τη σύγκριση με άλλα πικάπ (κλασικά).

High End δεν θα είναι πάντως. Premium θα είναι όπως το ονομάζει και η εταιρία και προφανώς δεν θα είναι στην ίδια κατηγορία με τα παλιά θηρία της.
Ίσως κρατάνε τη θέση αυτή για το άλλο μέλος του ομίλου τη Marantz η οποία έχει να βγάλει πικάπ από τον καιρό που βγήκε το ρύζι και έχει μείνει με εκείνο το TT-15 που είναι copy paste από Clearaudio.

Γεγονός είναι πάντως πως επιτέλους αποφάσισαν να φύγουν από την εντελώς basic κατηγορία που το μόνο που μπορούσες να διαλέξεις ήταν αν θα είχε... USB recording ή όχι. :eek:

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Δυστυχώς η αναβίωση των πικαπ συνοδεύεται με μια άνευ δικαιολογίας εκτίναξη των τιμών των όσων (πλατο και περιφερειακών) σχετίζονται με την εν λόγω πηγή, βλέποντας,
λόγου χάριν, το 50ετές επετειακό LP12 να κοστολογείται όσο και τα έτη του πέραν της όποιας λογικής και αγγίζοντας τα όρια του αστείου (...στην καλύτερη των περιπτώσεων...).
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι η εν λόγω αναβίωση δεν θα απευθύνεται - σε ότι αφορά στις σοβαρές κατασκευές της - μόνο και αποκλειστικά στους (υπερ)έχοντες...
Έχει χαθεί η μπάλα με τις εταιρείες mod του Sondek.
Δεν είναι μόνο το επετειακό,αλλά η ίδρυση νέων εταιρειών που υποτίθεται 'βελτιώνουν' τον ήχο.
Επίσης οι ως τώρα υφιστάμενες μικρές εταιρείες που είναι πολλές και τις έχω αναφέρει, συνεχώς παρουσιάζουν νέα προϊόντα.
Παλιός,καλός φίλος μου είπε τον Ιούλιο ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τις νέες mods,που προέρχονται απ' όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Μια βιομηχανία που ανθεί,βασιζόμενη σ ένα ιστορικό πλατό.
Εχω απαριθμήσει σ ένα θέμα όλες τις μέχρι το 2021,αλλά σύμφωνα με αυτά που μου είπε σε επικοινωνία, ' δεν παλεύεται '.
Μου πρότεινε δε αυτό απ την Valhalla Electronics,που αντιπροσωπεύει.

Κάποιοι μάλλον δεν έχει τύχει να ακούσουν ΜΚ2 όπου έχει αλλάξει ο βραχίονας...
Σύντομα θα ακούσω τον βραχίονα του με κεραμικά ρουλεμάν..
Και αν βρεθεί "άκρη" να αλλάξουν τουλάχιστον τα 2 από τα 3 πλαστικά του εξαρτήματα με αλουμινίου , τότε θα δούμε που είναι το ταβάνι του βραχίονα...

Εντάξει πέρα από την πλάκα 😂 το LP 12 το είχα ακούσει παλιότερα στην έκθεση με βραχίονα της project -Evolution με κεφαλή την Lyra Delos ,ενισχυτή τον ολοκληρωμένο της Luxman σε τάξη Α με τις κόρνες του γνωστού σε εμάς Έλληνα κατασκευαστή που απλά κένταγε …
Ήταν κατά ομολογία από πολλούς ο καλύτερος ήχος της έκθεσης .

@vlad66 ξέρω ότι πήρες να δοκιμάσεις τη Grado green.
Πες μου αν θες καταρχήν ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από τη συγκεκριμένη κεφαλή και που στέκεται σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχεις στην ίδια τιμή πάνω κάτω.

@vlad66 ξέρω ότι πήρες να δοκιμάσεις τη Grado green.
Πες μου αν θες καταρχήν ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από τη συγκεκριμένη κεφαλή και που στέκεται σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχεις στην ίδια τιμή πάνω κάτω.
αγόρασα green ακίδα και την έβαλα σε silver γεννήτρια που μου χάρισε φίλος.
σε γενικές γραμμές μου άρεσε, αλλά δεν μπορώ να την "ταξινομήσω" βάση τιμής..
έχει μια διαφορά σε σχέση με την gold , λογικό είναι.. έχει μεγάλη διαφορά με την MM1 jico sas , -ακόμα πιο λογικό..
με ποιά ΑΤ μοιάζει;; δεν ξέρω ακόμα να σου πω, δεν έχω κάνει δοκιμές σε τέτοιο "βάθος".. φταίει και ότι την ίδια περίοδο "κονόμησα" γεννήτρια Empire E200 και της έβαλα ακίδα S300 (αυτή βρήκα να ταιριάζει και να είναι ..Empire)
Ε.. αυτή μου πήρε τα μυαλά από τις πρώτες νότες!!
παίζει να είναι η καλύτερη "αμερικάνα" μου , θα πρέπει προσεκτικά να την συγκρίνω με την ΜΜ1 αλλά φοβάμαι λίγο...

αγόρασα green ακίδα και την έβαλα σε silver γεννήτρια που μου χάρισε φίλος.
σε γενικές γραμμές μου άρεσε, αλλά δεν μπορώ να την "ταξινομήσω" βάση τιμής..
έχει μια διαφορά σε σχέση με την gold , λογικό είναι.. έχει μεγάλη διαφορά με την MM1 jico sas , -ακόμα πιο λογικό..
με ποιά ΑΤ μοιάζει;; δεν ξέρω ακόμα να σου πω, δεν έχω κάνει δοκιμές σε τέτοιο "βάθος".. φταίει και ότι την ίδια περίοδο "κονόμησα" γεννήτρια Empire E200 και της έβαλα ακίδα S300 (αυτή βρήκα να ταιριάζει και να είναι ..Empire)
Ε.. αυτή μου πήρε τα μυαλά από τις πρώτες νότες!!
παίζει να είναι η καλύτερη "αμερικάνα" μου , θα πρέπει προσεκτικά να την συγκρίνω με την ΜΜ1 αλλά φοβάμαι λίγο...

Με ενδιαφέρει κυρίως η σύγκριση με τις ΑΤ παρόμοιας τιμής.. Τώρα η άλλη μου λες έχει μεγάλη διαφορά απ' ότι θυμάμαι.

Σπύρο, τι έπαθε το clearaudio basic σου;;
έγραψες σε άλλο νήμα ότι τα έπαιξε λίγο...

Έχει φοβερό και τρομερό φύσημα στο ένα κανάλι το οποίο φεύγει με μερικά χτυπήματα στο σασί αλλά επανέρχεται μετά από λίγο. Το είχα στείλει για service πριν από πολύ καιρό αλλά μου το ξαναπαρουσίασε.
Όταν δε χτυπάω το σασί για να φύγει το φύσημα, κάνει κρότο που αν το έχεις στο phono line μπορεί να σου κάψει και τα ηχεία (φαντάζομαι).
Τέλος πάντων , τσίμπησα το Ifi zen αλλά με το gain που έχει πρέπει να έχεις τον ενισχυτή σε φουλ ένταση για να ακούσεις σωστά. Το θετικό στο μηχανάκι αυτό είναι ο χαμηλός θόρυβος.
Κατά τα άλλα, ψαχνομαι πάλι για phono.

Με ενδιαφέρει κυρίως η σύγκριση με τις ΑΤ παρόμοιας τιμής.. Τώρα η άλλη μου λες έχει μεγάλη διαφορά απ' ότι θυμάμαι.
δώσε μου (πολύ) χρόνο γιατί έχω τρεχάματα και δεν έχω διάθεση για τέτοια αυτό το διάστημα...
αλλά αν βρω την διάθεση και τον χρόνο, θα το κάνω.

• Like
Reactions: Haagenti
Έχει φοβερό και τρομερό φύσημα στο ένα κανάλι το οποίο φεύγει με μερικά χτυπήματα στο σασί αλλά επανέρχεται μετά από λίγο. Το είχα στείλει για service πριν από πολύ καιρό αλλά μου το ξαναπαρουσίασε.
Όταν δε χτυπάω το σασί για να φύγει το φύσημα, κάνει κρότο που αν το έχεις στο phono line μπορεί να σου κάψει και τα ηχεία (φαντάζομαι).
Τέλος πάντων , τσίμπησα το Ifi zen αλλά με το gain που έχει πρέπει να έχεις τον ενισχυτή σε φουλ ένταση για να ακούσεις σωστά. Το θετικό στο μηχανάκι αυτό είναι ο χαμηλός θόρυβος.
Κατά τα άλλα, ψαχνομαι πάλι για phono.
smd υλικά έχει το basic ;;;