Το chat του δικάναλου

Τους moonriver τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση σαν ενισχυτές. Θεωρώ ότι και το module δεν είναι μια απλή εφαρμογή αλλά κάτι καλό και σε συνδυασμό με τα ηχεία σου θα έχει γούστο και πολύ ενδιαφέρον μια προσπάθεια να ακούσεις ποιοτικά αναλογικά βινύλια.

Παιδιά,, τι συμβαίνει με το S.M.S.L c200?

Θέλει ώρες να ζεσταθεί για να παίξει καλά;;

Και αν ναι, δεν παίζουν το ίδιο καλά όλες οι είσοδοι του μέχρι να πιάσει την θερμοκρασία που πρέπει ;;

IMG_20240826_030251.jpg

Η "ιστορία" έχει ως εξής:

Περιμένω φίλο που έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ΒΤ της earfün (εξαιτίας μου φυσικά, δεν τα έχει ακούσει πουθενά αλλού) και πριν έρθει είπα να ξεσκεπάσω τα ATC , να ανάψω τελικό, προ , cdp, πικάπ, tuner ,το dacάκι , μέχρι και το Α/C για να κάνουμε "κατάσταση"....
Σβήνω και τα 2 earfün πριν έρθει και "μεταφέρω" το κινητό από τα ΒΤ στο dac.

Δεν πιστεύω στα αφτιά μου...!!
Μιλάμε για ψοφίμι!!!

Οκ, έχω καιρό να βάλω μουσική από το κανονικό σύστημα, το καλοκαίρι είναι "νεκρό".

Αλλά εδώ το σοκ είναι τεράστιο!

Ο τελικός φταίει;;; (σκέφτομαι)
Το κινητό;;;
Το Spotify παίζει κακή παραγωγή;;;
Τσεκάρω εντάσεις, τηλ, dac , ανεβάζω gain στον προενισχυτή, μετριότητα της κακιάς ώρας....

Βάζω cd, μια χαρά παίζει..
Σώμα, χροιές, μπάσο...

Άρα 15' για να ζεσταθεί ο τελικός τέτοια εποχή, φτάνει και περισσεύει....

Βάζω tuner, μια χαρά και αυτό..
(Ας πούμε μια χαρά γιατί ο Lucky "μισοέκοψε" το RF καλώδιο της κεραίας και το όργανο της στάθμης ισχύος/σήματος των σταθμών χόρευε)

Βάζω δίσκο στο πικάπ, μια χαρά και αυτό..

Και το Spotify, για τα σκουπίδια!

Μπάσο, punch, σώμα, χάλια...!!

Χωρίς πλάκα, τα earfün ήταν καλύτερα!

Μα το cdp (αυτό το παλιό marantz που μου χάρισε ο Tzimisce) παίζει μέσω του dac και όχι μόνο του.. και έπαιζε "ζωντανά"!

Για να μην πολυλογώ, σταμάτησα να ασχολούμαι αφού δεν είδα κάτι κακό στις κανονικές πηγές..

Ήρθε ο φίλος, κουβέντα στην κουβέντα σημασία δεν δίναμε στην μουσική που ήταν απλά ένα "μουσικό χαλί"..
Ναι, το κινητό έπαιζε επιλογές από το Spotify χωρίς να ζητάω τίποτα...

Κάποια στιγμή ο φίλος ζήτησε "παραγγελιά" , δεν θυμάμαι τι..

Το βρίσκω, το παίζει...
Και δίνω σημασία πια στην ποιότητα του ήχου...
Ε... καμία σχέση με το αίσχος που άκουγα πριν!!

Πρέπει να πέρασαν ώρες μέχρι ακούσω ήχο της προκοπής στο Spotify.

Ρωτάω τον φίλο, (επίτηδες)
- Γουστάρεις τον ήχο από δω ή να βάλω τα earfün ;;;;

Και μου λέει,
- Πλάκα κάνεις;;; Υπάρχει σύγκριση;;

Δεν του είπα ότι μέχρι κάποια ώρα έφτυνα στραγάλια και προτιμούσα τα earfün....

Η απορία δεν λύθηκε στο 100%
Οκ, θέλει πολύ ώρα να έρθει στα ίσα του και να παίξει καλά...
Γιατί δεν έπαιξε το ίδιο χάλια με το marantz που δουλεύει σαν σκέτο transport και παίζει παρέα με το μικρό μαραφέτι ;;;;;

Λέω να μην το σβήσω ποτέ από δω και πέρα...

Καλυτερα μεινε στα ψηφιακα στο λεει άνθρωπος που εχει πικαπ και εχω μαζεψει γυρω στα 1.000 δίσκους.
Πλεον τα βυνιλια μεταχειρισμένα καινουργια εχουν παει στο θεο γυρω στο 30ευρω,ακομα και στο παζαρι δισκων που κατεβαινω εχουν δει οτι εχει απήχηση υο αθλημα και εχουν ακριβηνει και αυτοι.
Άστο μην βαζεις μπελαδες στο κεφαλι σου

• Like
Reactions: Struggler
Καλημέρα φίλε, αχ που είναι αυτη η νέκρα την αναζητώ πολυ αυτο το καλοκαιρι, (πρωτο καλοκαιρι που δεν πηγα καθόλου διακοπες λογο δουλειας)
Σίγουρα η ενισχυση είναι πτωχή αλλά οπως γραφει και ο Vlad είναι δύσκολοι οι καιροί, (αν και αυτο είναι διαφορετικό για τον καθένα).
θεωρω οτι βελόνα και phono εχουν μεγαλύτερη ευθυνη μιας και σε αλλους δίσκους είσαι ευχαριστημένος με την ενταση.
Θυμησε μου το phono σου ειναι λαμπάτο?
Τι βελόνα φοράς?
Δεν θεωρο οτι ειναι φτωχη η ενίσχυση, μπορεί τα ηχεια να μην βγαζουν το 100% αλλα τα οδηγεί ο ενισχυτής αλλιως θα ειχα και κλιπαρισματα πραγμα που δεν εχω.
Η βελονα είναι jico και ειναι καινουργια η δευτερη που πήρα και το phono λαμπατο.
Εγώ πιστεύω ειναι θεμα ηχογραφησης του δισκου πολυ συμπιεσμενος ηχος και ετσι είναι σχεδον φλαταρισμενη η εγγραφη η ελλειψη,πραμα που το διαβαζει η βελόνα και το phono και βγάζει την ηχογραφιση ψοφια γιατι ειναι πολυ απλα με συνδιασμό και με οχι 100% εκμετάλλευσης του ενισχυτή και ηχεία

Εγώ πιστεύω ειναι θεμα ηχογραφησης του δισκου
Αυτο ακριβως , κυριως σε θεματα διαφορας εντασης απο δισκο σε δισκο. Η κεφαλη/phono/ενισχυτης δεν εχουν την ικανοτητα επιλογης .Οσο το επιτρεπει ο δισκος, τοσο δυνατα παιζουν , παντα σε συγκριση με εναν αλλο δισκο, που μπορει να ακουγεται πιο δυνατα ή πιο σιγα.

• Like
Reactions: mparaxir
Ωχ αμάν αμάν 😵‍💫

Ωχ αμάν αμάν 😵‍💫
άρα η πιο αξιόπιστη λύση φαίνεται να είναι το βινύλιο :LOL:
ή ο μάστερ δίσκος (λάκερ)

Last edited:
Ωχ αμάν αμάν 😵‍💫

Α, καλά.. πέσαμε σε 100% άχρηστους εδώ..

Πρέπει να είσαι πολύ τζιμάνι για να γράφεις δεδομένα σε σκληρό δίσκο, να τον βάζεις στο ντουλάπι και να περιμένεις να δουλέψει ξανά μετά από 30 χρόνια.

Αυτά τα ξέρει και η κουτσή Μαρία στην Πληροφορική.

Αδικαιολόγητοι.

Α, καλά.. πέσαμε σε 100% άχρηστους εδώ..

Πρέπει να είσαι πολύ τζιμάνι για να γράφεις δεδομένα σε σκληρό δίσκο, να τον βάζεις στο ντουλάπι και να περιμένεις να δουλέψει ξανά μετά από 30 χρόνια.

Αυτά τα ξέρει και η κουτσή Μαρία στην Πληροφορική.

Αδικαιολόγητοι.
Καλα ποιος τα γραφει αυτα? Click bait

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραίο ντεκόρ το τραπέζι.
Καθαρή αντιγραφή βέβαια,αφού το είδα παλιότερα και αλλού.

• Love
  • Like
Reactions: vlad66 and MakisM
Άλλο ένα Rega...

• Like
Reactions: vlad66