Το chat του δικάναλου

παιδιά καθάρισα τα Τουίτερ μαλακού θόλου με πανάξια αφαίρεσης σκόνης, φυσικά προσεκτικά,αλλά ο θόλος 'βουλιαζει' όσο μαλακά και να το κάνω.
Υπάρχει περίπτωση για ζημιά.
seas twitter με θόλο μεμβράνη πολύ εύκαμπτη.
Έχει σπάσει; Αν όχι είσαι εντάξει. Προσωπικά θα καθάριζα το θόλο του τουίτερ μόνο με αέρα, είτε με αναρρόφηση (ηλεκτρική σκούπα σε χαμηλή σκάλα και από απόσταση) είτε με σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Αν έχει ήδη βουλιάξει ο θόλος μπορείς πάλι να τον επαναφέρεις με ηλεκτρική σκούπα: τη βάζεις στην πιο μεγάλη σκάλα και φέρνεις τη σωλήνα 1-2 πόντους από το τουίτερ.Προσοχή μεγάλη να μην "αγκαλιάσει"η σωλήνα το τουίτερ, υπάρχει περίπτωση να το ρουφήξει.

Έχει σπάσει; Αν όχι είσαι εντάξει. Προσωπικά θα καθάριζα το θόλο του τουίτερ μόνο με αέρα, είτε με αναρρόφηση (ηλεκτρική σκούπα σε χαμηλή σκάλα και από απόσταση) είτε με σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Αν έχει ήδη βουλιάξει ο θόλος μπορείς πάλι να τον επαναφέρεις με ηλεκτρική σκούπα: τη βάζεις στην πιο μεγάλη σκάλα και φέρνεις τη σωλήνα 1-2 πόντους από το τουίτερ.Προσοχή μεγάλη να μην "αγκαλιάσει"η σωλήνα το τουίτερ, υπάρχει περίπτωση να το ρουφήξει.
Ευχαριστώ πολύ κατ αρχήν.
Βουλιάζει ελαφρά αλλά επανέρχεται αυτόματα ,βλέπω με μεγεθυντικό φακό μοντελισμού ότι δεν υπάρχει κάποια 'λύση της συνέχειας' της μεμβράνης και ότι τριγύρω είναι κολλημένη καλά.
Το τσαλάκωμα επανέρχεται ,αλλά επειδή ολίγον ατζαμής με τις κεφαλές ,και επειδή είναι πολύ αποκαλυπτικό το τουίτερ μου μπήκε ιδέα..βέβαια παίζει καλά, στις υψηλές (με σπόντα για τις κάτω οκτάβες), αλλά αυτό το ανέχομαι'.
Επειδή η σκόνη είναι νοτισμένη λόγω κατοικίας πάνω απ την θάλασσα δεν βγαίνει με άλλο τρόπο.
Με απάλυνε η απάντηση σου πάντως.

Προσωπικά θα σου πρότεινα ένα καθαρό πινέλο μακιγιάζ απαλά και ωραία στριφογυρίζοντας καθαρίζει τα πάντα...

Και γω τετοια χρησιμοποιω εκτος σε θολους που ειναι κολλωδεις.

και δεν το λέτε τόσα χρόνια ;;;;

πινέλο μπογιατζή και αυτό το συνθετικό κίτρινο χρησιμοποιώ..

IMG_20241230_005826.jpg

Το πινέλο μακιγιάζ δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό !!

Αυτό το κίτρινο το κρύβω καλά γιατί αν το πιάσουν τα γατιά το ξεσκίζουν!
Γι'αυτό έχει τα χάλια του δλδ.....

• Like
Reactions: christos56
και δεν το λέτε τόσα χρόνια ;;;;

πινέλο μπογιατζή και αυτό το συνθετικό κίτρινο χρησιμοποιώ..

View attachment 244539

Το πινέλο μακιγιάζ δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό !!

Αυτό το κίτρινο το κρύβω καλά γιατί αν το πιάσουν τα γατιά το ξεσκίζουν!
Γι'αυτό έχει τα χάλια του δλδ.....
Το κίτρινο που έχεις είναι για χοντρά ξεσκονισματα...το πινελακι πούδρας δίνει λεπτομέρεια και είναι ... αφρός...
Χαχαχαχαχ

Του μπογιατζή το θεωρώ σκληρό για Τουίτερ..για κυκλώματα καλύτερα....

Σήμερα ευχαριστήθηκα γροθιές και κλωτσιές στο σώμα...
Πεντακάθαρες!!!!!

IMG_20241229_191258.jpg

Το 60κιλο (και βάλε) ηχείο με το 12" γούφερ δεν αστειεύεται......

Τα κρος είναι έξω για να μπορεί ο δαιμόνιος Γιώργος Κουν να κάνει εύκολα αλλαγές και έτσι όταν του ζήτησα ένα "κλικ" περισσότερες υψηλές αυτός τσακ μπαμ άλλαξε 2 αντιστάσεις και το φάσμα ήρθε στα γούστα μου...

IMG_20241229_205130.jpg

CD/ψηφιακά δεν ακούσαμε ούτε για δείγμα, τα πικάπ έδωσαν τα ρέστα τους...

Rega Ρ2 / RB250 με ουρά Pete Riggle με naga MP200

IMG_20241229_191351.jpg

και από την άλλη, Pioneer...χμ.... Automatic Return

IMG_20241229_191404.jpg

Στο Pioneer που έχει international headshell περάσαμε σχεδόν όλη την σειρά της ΑΤ VM95 ( C, EN, ML & SH ), ενώ την περισσότερη ώρα "φόρεσε" το κυρίως πιάτο Excel mm1 jico sas.

O CAV πάει τρένο τα ογκώδη ηχεία ενώ είναι και πανέμορφος..

IMG_20241229_191424.jpg

Οι βάσεις στήριξης στον τοίχο για τα πικάπ είναι καταπληκτικές!!
Ειδικά το pioneer που είναι πολύ κοντά στο δεξί ηχείο, θα έπρεπε να είχαμε ασταμάτητο feedback όμως δεν ακούστηκε το παραμικρό παρατράγουδο.

Χα... ξέχασα να πάρω μαζί μου το ντεσιμπελόμετρο.. πάω στοίχημα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έγραφε κάτω από 100db..
Πολιτισμένα πράγματα.. καθόλου δεν ενοχλήθηκαν οι γείτονες :LOL:

Κάποια στιγμή ήρθε και ο Νότης..
Γνωστό ότι είναι κολλητός φίλος του Γιώργου, μου έδωσε έναν σωρό πληροφορίες για τα ηχεία και όχι μόνο...

Η σπουδαιότερη ήταν αυτή που αφορούσε το χμ...πιάσιμο που ένιωθα -που νιώθαμε δλδ- στον κώλο μας από τον καναπέ....
Τα κάτω μαξιλάρια του ήταν πίσω από τα ηχεία για τον γνωστό ρόλο.. συν το ότι χωρίς τα μαξιλάρια για τους πάτους μας, ήμασταν στο σωστό ύψος αφτιά/tweeters....

η hiend αίσθηση είναι πανταχού παρούσα σε κάθε περίπτωση... αιτία σχολιασμού με τον Νότη για τα "μπλικ μπλικ" που ακούμε συνήθως στις εκθέσεις....

Την επόμενη εβδομάδα (με το καλό) θα το ξανακάνουμε..
Να δοκιμάσουμε και κάνα phono ας πούμε......

Το κίτρινο που έχεις είναι για χοντρά ξεσκονισματα...το πινελακι πούδρας δίνει λεπτομέρεια και είναι ... αφρός...
Χαχαχαχαχ

Του μπογιατζή το θεωρώ σκληρό για Τουίτερ..για κυκλώματα καλύτερα....
Πιο φθηνα αλλα εξ ισου αποτελεσματικα , ειναι μικρα πινελα ζωγραφικης.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Σήμερα ευχαριστήθηκα γροθιές και κλωτσιές στο σώμα...
Πεντακάθαρες!!!!!

View attachment 244540

Το 60κιλο (και βάλε) ηχείο με το 12" γούφερ δεν αστειεύεται......

Τα κρος είναι έξω για να μπορεί ο δαιμόνιος Γιώργος Κουν να κάνει εύκολα αλλαγές και έτσι όταν του ζήτησα ένα "κλικ" περισσότερες υψηλές αυτός τσακ μπαμ άλλαξε 2 αντιστάσεις και το φάσμα ήρθε στα γούστα μου...

View attachment 244542

CD/ψηφιακά δεν ακούσαμε ούτε για δείγμα, τα πικάπ έδωσαν τα ρέστα τους...

Rega Ρ2 / RB250 με ουρά Pete Riggle με naga MP200

View attachment 244543

και από την άλλη, Pioneer...χμ.... Automatic Return

View attachment 244544

Στο Pioneer που έχει international headshell περάσαμε σχεδόν όλη την σειρά της ΑΤ VM95 ( C, EN, ML & SH ), ενώ την περισσότερη ώρα "φόρεσε" το κυρίως πιάτο Excel mm1 jico sas.

O CAV πάει τρένο τα ογκώδη ηχεία ενώ είναι και πανέμορφος..

View attachment 244545

Οι βάσεις στήριξης στον τοίχο για τα πικάπ είναι καταπληκτικές!!
Ειδικά το pioneer που είναι πολύ κοντά στο δεξί ηχείο, θα έπρεπε να είχαμε ασταμάτητο feedback όμως δεν ακούστηκε το παραμικρό παρατράγουδο.

Χα... ξέχασα να πάρω μαζί μου το ντεσιμπελόμετρο.. πάω στοίχημα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έγραφε κάτω από 100db..
Πολιτισμένα πράγματα.. καθόλου δεν ενοχλήθηκαν οι γείτονες :LOL:

Κάποια στιγμή ήρθε και ο Νότης..
Γνωστό ότι είναι κολλητός φίλος του Γιώργου, μου έδωσε έναν σωρό πληροφορίες για τα ηχεία και όχι μόνο...

Η σπουδαιότερη ήταν αυτή που αφορούσε το χμ...πιάσιμο που ένιωθα -που νιώθαμε δλδ- στον κώλο μας από τον καναπέ....
Τα κάτω μαξιλάρια του ήταν πίσω από τα ηχεία για τον γνωστό ρόλο.. συν το ότι χωρίς τα μαξιλάρια για τους πάτους μας, ήμασταν στο σωστό ύψος αφτιά/tweeters....

η hiend αίσθηση είναι πανταχού παρούσα σε κάθε περίπτωση... αιτία σχολιασμού με τον Νότη για τα "μπλικ μπλικ" που ακούμε συνήθως στις εκθέσεις....

Την επόμενη εβδομάδα (με το καλό) θα το ξανακάνουμε..
Να δοκιμάσουμε και κάνα phono ας πούμε......
Ποια ηχεια ειναι;

...και από την άλλη, Pioneer...χμ.... Automatic Return

View attachment 244544

PL-518 ή PL-560 είναι το πικάπ; To international headshell τι είναι;

Ποιο phono χρησιμοποιήσατε ;

παιδιά καθάρισα τα Τουίτερ μαλακού θόλου με πανάξια αφαίρεσης σκόνης, φυσικά προσεκτικά,αλλά ο θόλος 'βουλιαζει' όσο μαλακά και να το κάνω.
Υπάρχει περίπτωση για ζημιά.
seas twitter με θόλο μεμβράνη πολύ εύκαμπτη.
Μόνο αν σκιστεί, επίσης μια συμβουλή για τα μόνιμα βαθουλωμένα πανί ηλεκτρική σκούπα επαφή και τράβηγμα. Πάντα προσεκτικά.

• Like
Reactions: westsound
Μόνο αν σκιστεί, επίσης μια συμβουλή για τα μόνιμα βαθουλωμένα πανί ηλεκτρική σκούπα επαφή και τράβηγμα. Πάντα προσεκτικά.
Χίλια ευχαριστώ.
Παρέλαβα μια V95EN ,αλλά δεν έστησα ακόμα...

Αγαπητός φίλος εδώ στο φόρουμ μου χάρισε μια 681ΕΕΕ με κομμένη ακίδα..

Μετά από μελέτη και σκέψη αποφάσισα να την "οπλίσω" με ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα...

Δεν έχω καλή εικόνα για τις Stanton .. ότι είχα ακούσει στο παρελθόν δεν μου άρεσε ιδιαίτερα..
Θα κλαίω τα 150€ (με φόρο και μεταφορικά) ή θα βρω άλλη μία αγαπημένη κεφαλή από το παρελθόν;;;

Η jico πάντως ξέρει να "φτιάχνει ατμόσφαιρα"...
Τέτοια προσοχή στην λεπτομέρεια για μία βελόνα:

IMG_20250101_143229.jpg

IMG_20250101_143546.jpg

IMG_20250101_143704.jpg

Τώρα είμαι σε σκέψη για το headshell...

Σκέφτομαι το μαγνήσιο MG10 της ΑΤ σαν αρχή....
Πανίκο τι λες;;;;

Χίλια ευχαριστώ.
Παρέλαβα μια V95EN ,αλλά δεν έστησα ακόμα...
Για τη βελόνα της έχω 2 ιδανικά σώματα, χωρίς κοψιμο το πλαστικό την linn k9 που με τη μαμά βελόνα με έχει τρελάνει και με κόψιμο τα πλαστικά την clearaudio virtuoso wood.
1000018635.jpg

• Like
Reactions: westsound