Το chat του δικάναλου

Μια ερώτηση αν μια ολοκαίνουρια βελόνα από την αρχή είναι παντελώς χωρίς μεσαία και μπάσα μπορεί να στρώσει λόγο ανάρτησης (break in) σε μεγαλο βαθμό?

Για τη βελόνα της έχω 2 ιδανικά σώματα, χωρίς κοψιμο το πλαστικό την linn k9 που με τη μαμά βελόνα με έχει τρελάνει και με κόψιμο τα πλαστικά την clearaudio virtuoso wood.
View attachment 244895
Που την θυμήθηκες την μαμά K 9 ?
Πέρασα απ την συγκεκριμένη πριν περίπου 38 χρόνια αφού πήρα την Κ5 και μετά την 18...
Τι κεφαλές...ιστορία, άσχετα αν κατασκευάζονταν από άλλους και 'τιουνάρονταν' απ την Linn ...
Μετά από χρόνια έμαθα για τις ανταλλακτικές,..
Πίστευα ότι απέκτησαν αυτή την εικόνα λόγω πακέτου , αλλά και συ συμπλέεις με 'άλλους' απ όσο παρατηρώ.
Τι 'σώματα' με τους Kairn pro και με τους μετέπειτα. .'ξεχωριστούς'.
Την αντικατέστησα στον Linn Basik με Goldrind σειρά 1010 τότε και έτσι πήγα .
Βέβαια καμιά σχέση με την Linn Karma που κούρεψα...για τρίτη φορά και αναγκάστηκα να στείλω για retip.
Πρέπει να έχω μια K5 ή Κ 9 .
Άκουγα τρεις κεφαλές τελευταία BETA S, 103 σφαιρική / ελλειπτική και Karma....
Aν βρεις την τελευταία έστω και στα 40ης γενέθλια ή μια ASAKA πάρτη με κλειστά ώτα.

Προσωπικές απόψεις ,γούστα ,υποκειμενική μουσική 'κατεύθυνση' το ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΩ.

Έτσι και την βρω θα ζητήσω βοήθεια ...μπορεί να ναι και η K9.

Aλλά σε MM απ όλες μ άρεσε η Goldring 1042/22.

Ξέρω τι λένε, με ποια μοιάζει, διάφορες θεωρίες ,αλλά μ άρεσε πάρα πολύ σε πολύ πρόσφατες ακροάσεις ,αλλά στα 900 ευρώ ...έχει σφοδρό ανταγωνισμό .(ΑΤ ΟC 9) κ.λπ.

Τι βαρος αναγνωσης θελει η jico ?
κάπου στο 1-1,25γρ ;;
αλλά γιατί ρωτάς για το βάρος ανάγνωσης ;;
είναι πρόβλημα αυτό ;;
Θα πετυχεις το overhang με το MG10 ? :LOL:
αυτό είναι ένα θέμα και θα φανεί αν θα μπορέσω να το λύσω...
αν δεν μπορέσω, έχω και άλλα "εύκαιρα" hs :LOL:

Μια ερώτηση αν μια ολοκαίνουρια βελόνα από την αρχή είναι παντελώς χωρίς μεσαία και μπάσα μπορεί να στρώσει λόγο ανάρτησης (break in) σε μεγαλο βαθμό?
όχι, αυτό δεν γίνεται.
από την αρχή δίνει τα "στοιχεία" και στην συνέχεια απλά βελτιώνεται

Ο CAV πάει τρένο τα ογκώδη ηχεία ενώ είναι και πανέμορφος..

Άκουσα το Σάββατο τον συγκεκριμένο με τα ομοσταυλα ηχεία.
Ο Φίλος (δάσκαλος μου κιόλας),δεν αντέχει το τσίριγμα.
Παίζει με καλή κάρτα ήχου αλλά χύμα καλώδια.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μ αυτό σαν sample,(Αγαπημένη ταϊβανέζικη φωνάρα) και σε μένα ακούστηκε πολύ χαμηλής ποιοτικής στάθμης.

• Sad
Reactions: vlad66
κάπου στο 1-1,25γρ ;;
αλλά γιατί ρωτάς για το βάρος ανάγνωσης ;;
είναι πρόβλημα αυτό ;;
Ο λογος που ρωτω για το βαρος αναγνωσης ειναι διοτι βοηθα στο να δουμε περιπου αν ειναι ψηλης ή χαμηλης ενδοτικοτητας η βελονα.
Με βαρος αναγνωσης 1-1.25 μαλλον φαινεται ψηλης , περιπου οπως οι πλειστες sas , αρα υπολογισε περιπου το σντονισμο , να δεις περιπου πως θα ειναι (παλι περιπου) ο συνδυασμος με το βραχιονα και το MG10. Πιστευω οτι θα ειναι αρκετα καλος.

Ποια βελονα ειναι και σε ποιο βραχιονα ;
Μπορει να μη φταιει η ιδια η βελονα.

1000018590.jpgΠοια βελονα ειναι και σε ποιο βραχιονα ;
Μπορει να μη φταιει η ιδια η βελονα.
Στη goldring 2500 που κούρεψα και μετά πατενταρισα με black diamond για sure v15 iii
Παίζει φανταστικά υψηλές αλλά είναι άδεια χαμηλά. Με τη μαμά βελόνα είναι πολύ καλύτερη από τη 1042.
Βραχίονας ο παρακάτω
1000018589.jpg

Σε γενικες γραμμες μετα απο περιπου 40 ωρες , η βελονα θεωρειται "στρωμενη" και δυσκολο να αλλαξει απο εκει και περα.
Σε ποια σημεια θα αλλαξει , αυτο εξατραται απο κυριως την αναρτηση και την ιδια την ακιδα. Αυτα τα σημεια σσυνηθως αφορουν πιο μαλαξες μεσαιες/ψηλες και γενικα πιο σωστες αρμονικες.
Τα πιο πανω , κυριως ισχυουν σε ενα λογικο συνδυασμο βραχιονα /κεφαλης οσον αφορα μαζα & ενδοτικοτητα. Αν αυτα δεν ειναι σε λογικα πλαισια , το αποτελεσμα δεν ειναι ευκολα προβλεψιμο , και μαλλον δεν θα ειναι και καλο.

Ο λογος που ρωτω για το βαρος αναγνωσης ειναι διοτι βοηθα στο να δουμε περιπου αν ειναι ψηλης ή χαμηλης ενδοτικοτητας η βελονα.
Με βαρος αναγνωσης 1-1.25 μαλλον φαινεται ψηλης , περιπου οπως οι πλειστες sas , αρα υπολογισε περιπου το σντονισμο , να δεις περιπου πως θα ειναι (παλι περιπου) ο συνδυασμος με το βραχιονα και το MG10. Πιστευω οτι θα ειναι αρκετα καλος.
η ενδοτικότητα της 681ΕΕΕ είναι 25cu , λογικά την ίδια θα έχει και η jico ή κάπου κοντά.

χτες πήρα την απόφαση να συναρμολογήσω 2ο βραχίονα με τα ρουλεμάν του εργοστασίου αφού δεν έχω φτιάξει ακόμα σωστές βάσεις για τα κεραμικά ρουλεμάν σε αυτόν που έχει το πικάπ τώρα..
τμήμα του θα είναι "άβαφο" αφού έχει περάσει αμμοβολή, άλλο τμήμα έχει ηλεκτροστατική βαφή (μετά από αμμοβολή) αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε..
καμία σημασία φυσικά στην ηχητική απόδοση, το θέμα είναι να έχω έναν βραχίονα που να παίζει σωστά..

σε αυτόν θα ακούσω την 681, δεν κάνω καν τον κόπο να την ρίξω στον τωρινό...

Τα γυμνά "πτερύγια" απαιτούν επιδέξιους χειρισμούς...

IMG_20250102_140308.jpg

Λείπουν οι πλαστικές βάσεις με το σπείρωμα.. κάπου έχω μια 500 που έχει τις βάσεις, αλλά βαριέμαι να την ψάξω...

Άλλωστε θα ήταν άχρηστες αν η γεννήτρια μπει τελικά στο MG10

Οι ροδέλες κολλήθηκαν ελαφρά για να μην τις κυνηγάω..

IMG_20250102_140625.jpg

Με μια πρόχειρη εκτίμηση τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα...

Στις έξω τρύπες του hs η βελόνα μάλλον θα "πέσει" πολύ έξω..

IMG_20250102_141943.jpg

Στις αμέσως επόμενες η βελόνα μάλλον θα είναι πολύ μέσα και θα πρέπει να δοκιμάσω παχύτερο λάστιχο στο κολάρο του hs....

IMG_20250102_141838.jpg

Αδύνατον να καλυφτεί αυτή η απόσταση..
Δεν χρειάζεται καν το χαρτάκι για να φανεί..
Κρίμα....

IMG_20250102_151740.jpg

Αύριο το ασημί hs της Technics θα φορέσει την 681
:(

@AUDIOLYTIC

Πανίκο τι λες;;;

να βγάλω το λάστιχο από το κολάρο για να πάει πίσω η ακίδα (κάπου στο 0.5μμ) στην επιλογή της 1ης σειράς,
ή να βάλω πιο χοντρό λάστιχο στο κολάρο (κάπου στο 1μμ) για να πλησιάσει η ακίδα την κορυφή του εργαλείου (στην επιλογή της 2ης σειράς) ;;

τι είναι προτιμότερο στην overhang ;;
λίγο πιο πίσω ή λίγο πιο μπροστά;;;

δεν θέλω να τα παρατήσω έτσι εύκολα με το MG10... το θέλω λέμε...!! 😫

η ενδοτικότητα της 681ΕΕΕ είναι 25cu , λογικά την ίδια θα έχει και η jico ή κάπου κοντά.

χτες πήρα την απόφαση να συναρμολογήσω 2ο βραχίονα με τα ρουλεμάν του εργοστασίου αφού δεν έχω φτιάξει ακόμα σωστές βάσεις για τα κεραμικά ρουλεμάν σε αυτόν που έχει το πικάπ τώρα..
τμήμα του θα είναι "άβαφο" αφού έχει περάσει αμμοβολή, άλλο τμήμα έχει ηλεκτροστατική βαφή (μετά από αμμοβολή) αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε..
καμία σημασία φυσικά στην ηχητική απόδοση, το θέμα είναι να έχω έναν βραχίονα που να παίζει σωστά..

σε αυτόν θα ακούσω την 681, δεν κάνω καν τον κόπο να την ρίξω στον τωρινό...
ενδιαφέρον μεγάλο για το πώς την αξιολογείς.
10.000 δρχ γράφει το κουτί, υπάρχει και κ 680 και η μεγάλη που ήταν καλύτερη,αλλά όχι του γούστου μου.

@AUDIOLYTIC

Πανίκο τι λες;;;

να βγάλω το λάστιχο από το κολάρο για να πάει πίσω η ακίδα (κάπου στο 0.5μμ) στην επιλογή της 1ης σειράς,
ή να βάλω πιο χοντρό λάστιχο στο κολάρο (κάπου στο 1μμ) για να πλησιάσει η ακίδα την κορυφή του εργαλείου (στην επιλογή της 2ης σειράς) ;;

τι είναι προτιμότερο στην overhang ;;
λίγο πιο πίσω ή λίγο πιο μπροστά;;;

δεν θέλω να τα παρατήσω έτσι εύκολα με το MG10... το θέλω λέμε...!! 😫
Η γεωμετρια του technics arm ειναι Stevenson που εχει χαμηλοτερη παραμορφωση στο εσωτερικο μερος του δισκου. Αν βαλεις πιο χοντρο λαστιχο και εισαι πολυ κοντα στο σημειο του εργαλειου καλως. Αν οχι, με ενα προτρακτορα αν εχεις , δες τι δειχνει και ισως με λιγη κλιση της κεφαλης στο headshell την πετυχεις ακριβως , με οποια γεωμετρια ειναι ο προτρακτορας.

Last edited: