Το chat του δικάναλου

ενδιαφέρον μεγάλο για το πώς την αξιολογείς.
10.000 δρχ γράφει το κουτί, υπάρχει και κ 680 και η μεγάλη που ήταν καλύτερη,αλλά όχι του γούστου μου.
κοίταξα για πλάκα τις τιμές στο ebay.... τρόμαξα....

(όχι NOS, για μτχ μιλάμε...)

Η γεωμετρια του technics arm ειναι Stevenson που εχει χαμηλοτερη παραμορφωση στο εσωτερικο μερος του δισκου. Αν βαλεις πιο χοντρο λαστιχο και εισαι πολυ κοντα στο σημειο του εργαλειου καλως. Αν οχι, με ενα προτρακτορα αν εχεις , δες τι δειχνει και ισως με λιγη κλιση της κεφαλης στο headshell την πετυχεις ακριβως , με οποια γεωμετρια ειναι ο προτρακτορας.
κλίση στο MG10 αποκλείεται... ξέχασες ότι είναι σταθερές οι θέσεις;;
άρα και ο προτράκτορσς που έχω δεν θα οφελήσει κάπου.

μένουν οι επιλογές στην προηγούμενη ερώτηση μου.. λίγο μέσα ή λίγο έξω ;;

αλλιώς hs Technics και το MG10 πάλι θα περιμένει και θα περιμένει........

κοίταξα για πλάκα τις τιμές στο ebay.... τρόμαξα....

(όχι NOS, για μτχ μιλάμε...)
Το έγραψα πριν 1 μήνα που έγινε ένα τεστ από κάποιον reviewer ξένου εντύπου ένα μικρό συγκριτικό.
Μάλλον το 'μετέφερα' κατά λέξη και πως την κατέταξε, αυτό όμως δεν με βρίσκει σύμφωνο, εκτός αν έχουν χαλάσει τ αυτιά.

Το έγραψα πριν 1 μήνα που έγινε ένα τεστ από κάποιον reviewer ξένου εντύπου ένα μικρό συγκριτικό.
Μάλλον το 'μετέφερα' κατά λέξη και πως την κατέταξε, αυτό όμως δεν με βρίσκει σύμφωνο, εκτός αν έχουν χαλάσει τ αυτιά.
23/11/24 όταν σύγκρινε την 681 ΕΕΕ με Jico νέα ακίδα (150 ευρώ) και την σύγκρινε με AT 740 λέγοντας ότι υπερέχει στα σημεία.
Η 680/1 είχαν 10.000 δρχ η 681 δεν είναι στο κουτί της.

Οι 1042/1022 ακόμα και 1012 στο χαμηλό υστερούν ,αλλά είναι φοβερές στα υπόλοιπα.
Την 2500 δεν θυμάμαι ,αλλά την Excel που είχα μετάνιωσα που την έδωσα..
Εδώ κάτι σχετικό για την αναβελόνωση της Excel

23/11/24 όταν σύγκρινε την 681 ΕΕΕ με Jico νέα ακίδα (150 ευρώ) και την σύγκρινε με AT 740 λέγοντας ότι υπερέχει στα σημεία.

Οι 1042/1022 ακόμα και 1012 στο χαμηλό υστερούν ,αλλά είναι φοβερές στα υπόλοιπα.

So, two thoughts out of this little adventure; firstly, the Goldring Excel is a great cartridge if you can find one and; secondly, the Goldring cartridge rebuild service is well worth consideration if you need a rebuild on a cartridge they're prepared to work on (they turned down the offer to work on my EMT).

Λιγη κλιση που ισως χρειαστει θα μπορεσεις να δωσεις. Μου ετυχε ξανα.
Καταλαβαίνω τι λες αλλά μου φαίνεται πολύ πολύπλοκο..
Και μόνο που σκέφτομαι ότι πρέπει να βγει το hs με την κεφαλή κάθε φορά για να πετύχεις την σωστή κλίση, μου φεύγει κάθε όρεξη..

Μετά την δουλειά θα μπει στο Technics και τέλος.. κάποια στιγμή θα βρεθεί κεφαλή για το MG10.. ίσως η Shure M97 σταθεί πιο τυχερή

Καταλαβαίνω τι λες αλλά μου φαίνεται πολύ πολύπλοκο..
Και μόνο που σκέφτομαι ότι πρέπει να βγει το hs με την κεφαλή κάθε φορά για να πετύχεις την σωστή κλίση, μου φεύγει κάθε όρεξη..

Μετά την δουλειά θα μπει στο Technics και τέλος.. κάποια στιγμή θα βρεθεί κεφαλή για το MG10.. ίσως η Shure M97 σταθεί πιο τυχερή
Αν καταλαβα, το technics σου ειναι original? Καλυτερο ταιριασμα για την ενδοτικοτητα της 681 θα ειναι σχεδον σιγουρα.
(y)

Last edited:
Αν καταλαβα, το technics σου ειναι original? Καλυτερο ταιριασμα για την ενδοτικοτητα της 681 θα ειναι σχεδον σιγουρα.
(y)
Ναι original και ακριβό...
Καλύτερο ταίριασμα θα το έλεγα για κάποιον που δεν μπορεί να αυξομειώσει την ΕΜ του.. εμένα δεν με απασχολεί γιατί με "τα μέσα" που έχω μπορώ και το "τούβλο" να το κάνω "πούπουλο"...

Βαλτός είσαι Γιάννη .
Τα ίδια ακριβώς μου λέει συνάδελφος που έχει κάνει παιχνίδι με τις Goldring ,γεροντοκόρη την ονόμαζε μια από αυτές δεν θυμάμαι πια ακριβώς μου είχε πει ,θα τον ρωτήσω,μετάνιωσε όμως που την έδωσε .

• Like
Reactions: westsound
Βαλτός είσαι Γιάννη .
Τα ίδια ακριβώς μου λέει συνάδελφος που έχει κάνει παιχνίδι με τις Goldring ,γεροντοκόρη την ονόμαζε μια από αυτές δεν θυμάμαι πια ακριβώς μου είχε πει ,θα τον ρωτήσω,μετάνιωσε όμως που την έδωσε .
Εχει και 'χειρότερους' επιθετικούς προσδιορισμούς
Ένα πρώην μέλος του φόρουμ, αυτήν την κατηγορία κεφαλών πριν μια δεκαετία τις ονόμασε 'μεσαιατές'..

Το Περιοδικό Hi-Fi & Music.se (ELSA κ αυτό) που παίρνω χρόνια λέει ότι επιμένουν 'Βρετανικά' σε αντίθεση με άλλες Βρετανικές εταιρείες που άλλαξαν κατεύθυνση και δίνουν πια σημασία στα άκρα ,όπως ATC,M.A,Linn (παρόλο που οι κεφαλές της παλιάς σειράς της Linn που έχω για 4η δεκαετία είχαν περισσότερο extended edges,όπως ακριβώς το γράφει το περιοδικό, ενώ των τελευταίων σειρών είναι κάτι παραπάνω και άκουσα πολλές γι αυτό τα τελευταία Sondek προτείνονται με Lyra)..κ.λπ.

Μάκη προσωπικά μ επηρέασε ένα live,που παρευρέθηκα και αγόρασα όπως έφευγα το single,ως συνήθως.
To κουβαλούσα τα χρόνια της τεχνητής ή μη ευμάρειας και την πρωτο-άκουσα όταν την prom-όταραν εισαγωγείς στον Βορά με το ακουστικό αποτύπωμα φρέσκο στον 'σκληρό' ,early 90s.

Έμεινε μια ανταλλακτική ...απ την σειρά 10ς πήγα στις MC ...αλλά οι τιμές πήγαν πολύ ψηλά..
Τώρα εισήλθε και ο παράγων Brexit για e-bay...
Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ανάρπαστες σαν μτχ.
Εύχομαι ο συμπολίτης που την έδωσα να είναι καλά...γιατί έχω να τον δω χρόνια. (πικαπάς και με πολύ καλή δισκοθήκη από διάφορα εξωτικά σημεία του κόσμου).
Κάτι που λαμβάνω υπόψη είναι ότι δεν βγάζει 'τις τηγανητές πατάτες' που λέει και ο G-Poly κατάμουτρα, όπως άλλες και εγώ παίρνω ακόμα μτχ και δανείζομαι.
Δεν το χω και το πλύσιμο όπως εσείς ,έκανα χειρότερους τους δίσκους που προσπάθησα.
Αλλά μιας και τό 'φερε η κουβέντα γιατί ένας γνωστός retieper επιμένει στο dry -cleaning?

• Like
Reactions: MakisM
...κάποια στιγμή θα βρεθεί κεφαλή για το MG10...

Υποθέτω ότι έχουν σχεδιαστεί για τις δικές τους κεφαλές πρωταρχικά και μετά τις υπόλοιπες. Παρότι διαβάζω πάντα καλά σχόλια για τα headshells τους δεν έχω αγοράσει ούτε ΑΤ ούτε άλλης εταιρείας με αντίστοιχη σχεδίαση. Μου φαίνεται μαζοχιστικό να προσπαθείς να ταιριάξεις κεφαλή σε σύγκριση με ένα heashell σαν των Technics, ADC κλπ

Υποθέτω ότι έχουν σχεδιαστεί για τις δικές τους κεφαλές πρωταρχικά και μετά τις υπόλοιπες. Παρότι διαβάζω πάντα καλά σχόλια για τα headshells τους δεν έχω αγοράσει ούτε ΑΤ ούτε άλλης εταιρείας με αντίστοιχη σχεδίαση. Μου φαίνεται μαζοχιστικό να προσπαθείς να ταιριάξεις κεφαλή σε σύγκριση με ένα heashell σαν των Technics, ADC κλπ
Συμφωνω μαζι σου Κωστα. Αν εχεις μια κεφαλη "ακριβείας" δυστυχως το MG10 δεν...................
Παλαιοτερα ειχαν το MS10 , σχεδον ιδιο αλλα με επιπλεον ρυθμιση azimuth & overhang , και damping rubber στο πανω μερος.Επισης το MS8 ( & 6 ) ,λιγο πιο ελαφρια.
Κριμα που δεν τα εχουν ακομη. Βεβαια τετοια headshells δεν ειναι καταλληλα για κεφαλες που δεχονται τις βιδες κατευθειαν στο σωμα τους και τετοιες κεφαλες υπαρχουν πολλες, ακομη και audio technica.

Οι φωτογραφιες απο εδω https://www.springair.de/en/audio-technica-at-ms10-headshell/h66640

AT MS10.jpgAT MS10-2.jpg

Last edited:
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Εχω ενα διλημμα η πατέντα μου με την εναλλάκτική βελονα στην Goldring δεν εφερε τα αναμενόμενα τα μεσο χαμηλά δεν λενε να επιστρέψουν.
Εδω ειναι το forum που μου έδωσε την ιδέα.
Στο post no 5 γραφει οτι κανει και η nagaoka MP-110 να συνεχίσω την προσπάθεια ή να τα παρατήσω και να ασχολήθώ με την shure v15 iii να της βάλω jico sas να τελειωνω?
Στη δέυτερη περίπτωση
Boron, Sapphire, ή Ruby? (Η τσέπη θα προτιμούσε Boron) αν δεν ειναι μεγάλη η ηχητική διαφορα Boron, Sapphire, Ruby θα μπορούσα να πάρω και την ΜP-110 και την 192-VN35E B-SAS (ΒΟRON)

...............να τα παρατήσω και να ασχολήθώ με την shure v15 iii να της βάλω jico sas να τελειωνω?
ΝΑΙ
Υπαρχει και jico nude elliptical για την v15iii , με 148 ευρω αν δεν θες να πας στα 265 της sas.

Συμφωνω μαζι σου Κωστα. Αν εχεις μια κεφαλη "ακριβείας" δυστυχως το MG10 δεν...................
Παλαιοτερα ειχαν το MS10 , σχεδον ιδιο αλλα με επιπλεον ρυθμιση azimuth & overhang , και damping rubber στο πανω μερος.Επισης το MS8 ( & 6 ) ,λιγο πιο ελαφρια.
Κριμα που δεν τα εχουν ακομη. Βεβαια τετοια headshells δεν ειναι καταλληλα για κεφαλες που δεχονται τις βιδες κατευθειαν στο σωμα τους και τετοιες κεφαλες υπαρχουν πολλες, ακομη και audio technica.

Οι φωτογραφιες απο εδω https://www.springair.de/en/audio-technica-at-ms10-headshell/h66640

View attachment 244983View attachment 244984
1. Δεν κάνει για κεφαλές με βίδες στο σώμα
2. Κοστίζει δεκα φορές πιο πολυ απο το βασικό μοντέλο
Θα κάνουν κάποια ακουστή διαφορά οι επιχρυσες επαφές στην έισοσο και τα πιθανά special καλωδιάκια και αυτά δικαιολογούν το κόστος?

1. Δεν κάνει για κεφαλές με βίδες στο σώμα
2. Κοστίζει δεκα φορές πιο πολυ απο το βασικό μοντέλο
Θα κάνουν κάποια ακουστή διαφορά οι επιχρυσες επαφές στην έισοσο και τα πιθανά special καλωδιάκια και αυτά δικαιολογούν το κόστος?
Οσον αφορα το κοστος σαφως και δεν ειναι αντιπροσωπευτικο, αλλα τι να κανεις αφου ειναι vintage ? :LOL:
Ολα κανουν ακουστη διαφορα. Το θεμα ειναι να βρεις αυτα που κανουν βελτιωση οχι απλα διαφορα.