κοίταξα για πλάκα τις τιμές στο ebay.... τρόμαξα....ενδιαφέρον μεγάλο για το πώς την αξιολογείς.
10.000 δρχ γράφει το κουτί, υπάρχει και κ 680 και η μεγάλη που ήταν καλύτερη,αλλά όχι του γούστου μου.
(όχι NOS, για μτχ μιλάμε...)
κοίταξα για πλάκα τις τιμές στο ebay.... τρόμαξα....ενδιαφέρον μεγάλο για το πώς την αξιολογείς.
10.000 δρχ γράφει το κουτί, υπάρχει και κ 680 και η μεγάλη που ήταν καλύτερη,αλλά όχι του γούστου μου.
κλίση στο MG10 αποκλείεται... ξέχασες ότι είναι σταθερές οι θέσεις;;Η γεωμετρια του technics arm ειναι Stevenson που εχει χαμηλοτερη παραμορφωση στο εσωτερικο μερος του δισκου. Αν βαλεις πιο χοντρο λαστιχο και εισαι πολυ κοντα στο σημειο του εργαλειου καλως. Αν οχι, με ενα προτρακτορα αν εχεις , δες τι δειχνει και ισως με λιγη κλιση της κεφαλης στο headshell την πετυχεις ακριβως , με οποια γεωμετρια ειναι ο προτρακτορας.
Λιγη κλιση που ισως χρειαστει θα μπορεσεις να δωσεις. Μου ετυχε ξανα.κλίση στο MG10 αποκλείεται... ξέχασες ότι είναι σταθερές οι θέσεις;;
Πιθανά να άργησα λίγο αλλά εγώ θα διάλεγα το δεξιά.
Καθόλου δεν άργησες, για εκεί πάει το πράμα...Πιθανά να άργησα λίγο αλλά εγώ θα διάλεγα το δεξιά.
Το έγραψα πριν 1 μήνα που έγινε ένα τεστ από κάποιον reviewer ξένου εντύπου ένα μικρό συγκριτικό.κοίταξα για πλάκα τις τιμές στο ebay.... τρόμαξα....
(όχι NOS, για μτχ μιλάμε...)
23/11/24 όταν σύγκρινε την 681 ΕΕΕ με Jico νέα ακίδα (150 ευρώ) και την σύγκρινε με AT 740 λέγοντας ότι υπερέχει στα σημεία.Το έγραψα πριν 1 μήνα που έγινε ένα τεστ από κάποιον reviewer ξένου εντύπου ένα μικρό συγκριτικό.
Μάλλον το 'μετέφερα' κατά λέξη και πως την κατέταξε, αυτό όμως δεν με βρίσκει σύμφωνο, εκτός αν έχουν χαλάσει τ αυτιά.
So, two thoughts out of this little adventure; firstly, the Goldring Excel is a great cartridge if you can find one and; secondly, the Goldring cartridge rebuild service is well worth consideration if you need a rebuild on a cartridge they're prepared to work on (they turned down the offer to work on my EMT).23/11/24 όταν σύγκρινε την 681 ΕΕΕ με Jico νέα ακίδα (150 ευρώ) και την σύγκρινε με AT 740 λέγοντας ότι υπερέχει στα σημεία.
Η 680/1 είχαν 10.000 δρχ η 681 δεν είναι στο κουτί της.
Οι 1042/1022 ακόμα και 1012 στο χαμηλό υστερούν ,αλλά είναι φοβερές στα υπόλοιπα.
Την 2500 δεν θυμάμαι ,αλλά την Excel που είχα μετάνιωσα που την έδωσα..
Εδώ κάτι σχετικό για την αναβελόνωση της Excel
Καταλαβαίνω τι λες αλλά μου φαίνεται πολύ πολύπλοκο..Λιγη κλιση που ισως χρειαστει θα μπορεσεις να δωσεις. Μου ετυχε ξανα.
Αν καταλαβα, το technics σου ειναι original? Καλυτερο ταιριασμα για την ενδοτικοτητα της 681 θα ειναι σχεδον σιγουρα.Καταλαβαίνω τι λες αλλά μου φαίνεται πολύ πολύπλοκο..
Και μόνο που σκέφτομαι ότι πρέπει να βγει το hs με την κεφαλή κάθε φορά για να πετύχεις την σωστή κλίση, μου φεύγει κάθε όρεξη..
Μετά την δουλειά θα μπει στο Technics και τέλος.. κάποια στιγμή θα βρεθεί κεφαλή για το MG10.. ίσως η Shure M97 σταθεί πιο τυχερή
Ναι original και ακριβό...Αν καταλαβα, το technics σου ειναι original? Καλυτερο ταιριασμα για την ενδοτικοτητα της 681 θα ειναι σχεδον σιγουρα.
![]()
Βαλτός είσαι Γιάννη .23/11/24 όταν σύγκρινε την 681 ΕΕΕ με Jico νέα ακίδα (150 ευρώ) και την σύγκρινε με AT 740 λέγοντας ότι υπερέχει στα σημεία.
Η 680/1 είχαν 10.000 δρχ η 681 δεν είναι στο κουτί της.
Οι 1042/1022 ακόμα και 1012 στο χαμηλό υστερούν ,αλλά είναι φοβερές στα υπόλοιπα.
Την 2500 δεν θυμάμαι ,αλλά την Excel που είχα μετάνιωσα που την έδωσα..
Εδώ κάτι σχετικό για την αναβελόνωση της Excel
Εχει και 'χειρότερους' επιθετικούς προσδιορισμούςΒαλτός είσαι Γιάννη .
Τα ίδια ακριβώς μου λέει συνάδελφος που έχει κάνει παιχνίδι με τις Goldring ,γεροντοκόρη την ονόμαζε μια από αυτές δεν θυμάμαι πια ακριβώς μου είχε πει ,θα τον ρωτήσω,μετάνιωσε όμως που την έδωσε .
...κάποια στιγμή θα βρεθεί κεφαλή για το MG10...
Συμφωνω μαζι σου Κωστα. Αν εχεις μια κεφαλη "ακριβείας" δυστυχως το MG10 δεν...................Υποθέτω ότι έχουν σχεδιαστεί για τις δικές τους κεφαλές πρωταρχικά και μετά τις υπόλοιπες. Παρότι διαβάζω πάντα καλά σχόλια για τα headshells τους δεν έχω αγοράσει ούτε ΑΤ ούτε άλλης εταιρείας με αντίστοιχη σχεδίαση. Μου φαίνεται μαζοχιστικό να προσπαθείς να ταιριάξεις κεφαλή σε σύγκριση με ένα heashell σαν των Technics, ADC κλπ
ΝΑΙ...............να τα παρατήσω και να ασχολήθώ με την shure v15 iii να της βάλω jico sas να τελειωνω?
1. Δεν κάνει για κεφαλές με βίδες στο σώμαΣυμφωνω μαζι σου Κωστα. Αν εχεις μια κεφαλη "ακριβείας" δυστυχως το MG10 δεν...................
Παλαιοτερα ειχαν το MS10 , σχεδον ιδιο αλλα με επιπλεον ρυθμιση azimuth & overhang , και damping rubber στο πανω μερος.Επισης το MS8 ( & 6 ) ,λιγο πιο ελαφρια.
Κριμα που δεν τα εχουν ακομη. Βεβαια τετοια headshells δεν ειναι καταλληλα για κεφαλες που δεχονται τις βιδες κατευθειαν στο σωμα τους και τετοιες κεφαλες υπαρχουν πολλες, ακομη και audio technica.
Οι φωτογραφιες απο εδω https://www.springair.de/en/audio-technica-at-ms10-headshell/h66640
View attachment 244983View attachment 244984
Οσον αφορα το κοστος σαφως και δεν ειναι αντιπροσωπευτικο, αλλα τι να κανεις αφου ειναι vintage ?1. Δεν κάνει για κεφαλές με βίδες στο σώμα
2. Κοστίζει δεκα φορές πιο πολυ απο το βασικό μοντέλο
Θα κάνουν κάποια ακουστή διαφορά οι επιχρυσες επαφές στην έισοσο και τα πιθανά special καλωδιάκια και αυτά δικαιολογούν το κόστος?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.