Το chat του δικάναλου

οκ, θα την βάλω σε hs , θα την ακούσω και θα στην στείλω στο κουτί της.
Αν θα τη στειλεις βαλε της και ενα κομματι σελοτεηπ στο μπρος μερος και το κουτι να μη φυγει απο τη θεση της.

• Like
Reactions: vlad66
Είπα να οπλίσω και την 680ΜΚΙΙ σε ρέπλικα hs πάμφθηνο από Κίνα αγορασμένο πριν χρόνια...
Ούτε hs wires της προκοπής, ούτε κάτι άλλο ιδιαίτερο..

IMG_20250106_154959.jpg

IMG_20250106_155015.jpg

IMG_20250106_155725.jpg

Να πω την αλήθεια, δεν έχω βρει τα καλά hsw που έχω για να μπουν στην 681ΕΕΕ.. κάπου είναι κρυμμένα αλλά που;;;;

Και έκανα την "αμαρτία"...
Δεν άντεξα στον πειρασμό...

IMG_20250106_162314.jpg

Πάντα με κλειστό καπάκι γιατί ο κόκκινος Lucky (ο αγαπημένος γατούλης του Πανίκου) είναι τέρμα μ@λ@κ@ς και κάνει ότι μλκι@ του κατέβει σε χρόνο αστραπής....

IMG_20250106_162403.jpg

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Δεν έχω τσεκάρει και ρυθμίσει μάζες για ΣΣ , δεν έχω ιδέα σε ποιά ΣΣ παίζει η κεφαλή..
Ο δίσκος είναι ένας πολύ παλιός εγχώριας κόπιας των pet shop boys που βρέθηκε στο πλατώ από.. σπόντα;;;

Να πω εντυπώσεις από την 680ΜΚΙΙ με την jico nude Elliptical ;;;;

Πρώτα απ' όλα να αναφέρω κάτι που έχω παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες και αφορά τις λάθος βάσεις των κεραμικών ρουλεμάν..

Οι βάσεις (που είναι σαν καρφιά) με τον καιρό και την χρήση φαίνεται να έκατσαν στο κέντρο των κυλίνδρων στα ρουλεμάν και ο βραχίονας παίζει πια χωρίς τονικά λάθη..

Το κατάλαβα από τότε που το πικάπ έπαψε να χάνει με τα "χέρια κάτω" από το SMSL C200 ..

Τους τελευταίους μήνες είναι στα ίσα θα έλεγα και έτσι η ακρόαση δίσκων δεν μου σπάει τα νεύρα..
Φυσικά θα συναρμολογήσω βραχίονα με τα ρουλεμάν του εργοστασίου μέχρι να φτιάξω σωστές βάσεις για τα κεραμικά..

Αφού μάζεψα το σαγόνι μου, είπα να την ρυθμίσω όπως πρέπει...

IMG_20250106_170409.jpg

IMG_20250106_170502.jpg

IMG_20250106_170515.jpg

Ο τύπος μου λέει ότι έπαιξε στα 7,3Hz
Αρκετά χαμηλά, όχι υπερβολικά όμως...

IMG_20250106_170608.jpg

Για να την ανεβάσω στα 8,5Hz θα πρέπει να κατεβάσω την ΣΕΜ στα 17,5γρ

IMG_20250106_170643.jpg

Για να δούμε τι θα ακούσουμε.....

Μάλιστα..........

Να μου κοπούν τα χέρια και τα πόδια αν δεν έχουν νόημα αυτά που κάνουμε....

Με συγκίνηση γράφω ότι το SMSL C200 με Spotify premium & iPhone, τρώει ξύλο από την 680ΜΚΙΙ & jico nude Elliptical με ελληνικής κοπής δίσκο...

Οι ενέργειες είναι οι κάτωθι:

Επιλογή του σωστού sub weight...

IMG_20250106_171924.jpg

Αυτό είναι ένα των 20γρ και μας κατεβάζει την ΣΕΜ στα 17,42γρ
Πολύ κοντά στα 17,5γρ που μας ζήτησε ο τύπος για τα 8,5Hz....

IMG_20250106_171954.jpg

IMG_20250106_172829.jpg

(Κοιτάξτε εκεί στο τοξάκι/κέρσορα)

Φυσικά το εργοστασιακό αντίβαρο των 100γρ πέφτει πια βαρύ και θέλουμε ένα ελαφρύτερο..

Χωρίς πολύ ψάξιμο για να "ορίσω" την απόσταση από το πίβοτ, έπιασα ένα των 77γρ
Και βάρος ανάγνωσης 1,2γρ.. μια χαρά για την jico

IMG_20250106_172550.jpg

Αυτά................

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Εν τω μεταξύ με την Stanton υπάρχει μεγάλο πρόβλημα που δεν το συνειδητοποίησα στην αρχή...

Όχι δεν υπάρχει θέμα στο σετάρισμα, ειδικά στο hs της technics είναι παιχνίδι..
Πιθανόν η πιο εύκολη κεφαλή που έβαλα σε hs ποτέ ...

View attachment 245114

View attachment 245115

Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει προστατευτικό για την ακίδα!!!

Χτες και προχτές έριξα μια ματιά στο eBay και είδα ότι η Stanton δεν χρησιμοποιεί προστατευτικά !

Ξέρετε κάτι γι'αυτό;;;
Έχετε καμιά ιδέα;;;

Εγώ να αφήσω έτσι χυμαδιό βελόνα που την πλήρωσα με VAT και μεταφορά 170€ δεν υπάρχει περίπτωση.....

Την έβαλα στην θέση της (στην συσκευασία της δλδ) μέχρι να βρω λύση...

Περιττό να πω ότι αυτή η αηδία έφυγε κατευθείαν....

View attachment 245117
Μα για τα Technics 'φτιάχτηκαν' Vlad.
Όχι δεκάδες,όχι εκατοντάδες ,μιλάμε για χιλιάδες 1200 είχαν αυτήν την κεφαλή.
Από μπαρ,club,δισκάδικα,καφετέρειες, μέχρι κομμωτήρια .

• Like

δεν τις είχα σε εκτίμηση.... η τελευταία που είχα ακούσει ήταν μια 500 σε ΜΚ2 φίλου του οποίου το "προσέχω" εγώ και του έχω κάνει αρκετές αλλαγές μέχρι τώρα στον τομέα της αναβάθμισης..

θυμάμαι του είχα πει, -τι αηδία κεφαλή είναι αυτή;; άντε πέτα τη...

την άλλαξε με grado red και μέχρι να την καταστρέψει ευχαριστιόταν τους δίσκους του ευτυχισμένος.. ένα κλικ κάτω σε ευτυχία (ο φίλος) με την (2η πια) Ortofon 2m blue..

αν του πάω την 680ΜΚΙΙ στο σπίτι του και την ακούσει, είμαι σίγουρος ότι θα βάλει τα κλάματα....

και με hs wires της πλάκας...... :LOL:

υποπτεύομαι ότι η jico με την nude elliptical κάνει θαύματα.......

Οι συγκεκριμένες κεφαλές πωλούντο ακόμα και από δισκάδικα, όπως και άλλα αξεσουάρ.
Θα μου μείνει αξέχαστη η εμπειρία ότι από την 'απέναντι' μεριά έκαναν ταξίδια για αγορά δίσκων και 680ς ,ανταλλακτικές βελόνες.
Με τα πικάπ είχαν ένα ταίριασμα στο χαμηλό που έμεινε...
Επίσης αξέχαστη εμπειρία ότι όσοι δοκίμαζαν AT ,τις ξε-έστηναν και παράγγελναν 680ς/681ς.
Μέχρι που έμαθαν όλοι για την V15 ..μετά έμεναν στοκ.

• Like
δεν τις είχα σε εκτίμηση.... η τελευταία που είχα ακούσει ήταν μια 500 σε ΜΚ2 φίλου του οποίου το "προσέχω" εγώ και του έχω κάνει αρκετές αλλαγές μέχρι τώρα στον τομέα της αναβάθμισης..

θυμάμαι του είχα πει, -τι αηδία κεφαλή είναι αυτή;; άντε πέτα τη...

την άλλαξε με grado red και μέχρι να την καταστρέψει ευχαριστιόταν τους δίσκους του ευτυχισμένος.. ένα κλικ κάτω σε ευτυχία (ο φίλος) με την (2η πια) Ortofon 2m blue..

αν του πάω την 680ΜΚΙΙ στο σπίτι του και την ακούσει, είμαι σίγουρος ότι θα βάλει τα κλάματα....

και με hs wires της πλάκας...... :LOL:

υποπτεύομαι ότι η jico με την nude elliptical κάνει θαύματα.......
Πλήρης σύμπλευση με ότι έγραφε ο reviewer περιοδικού Βόρειας Ευρώπη,ότι δηλαδή κτυπάει στα ίσια (overall) κατά λέξη την AT 740.

Tα headsell wires που μου πρότεινες σαν εναλλακτική λύση των A.T ακριβής σειρά είναι ίδιας ακουστικής φιλοσοφίας?
Να θυμήσω ότι η δυσκαμψία αυτών που είχα είναι ζημιογόνα για μένα,αλλά θυμίζουν αυτά της Linn που είναι ακριβότερα.

Παρέλαβα ένα sut Κινέζικο και μου χάλασε τις γιορτές.
Σήμερα θα κάνει την δεύτερη και τελευταία του πτήση ...προς τα σκουπίδια.

Πλήρης σύμπλευση με ότι έγραφε ο reviewer περιοδικού Βόρειας Ευρώπη,ότι δηλαδή κτυπάει στα ίσια (overall) κατά λέξη την AT 740.

ήθελα μια ΑΤ VM740ML αλλά πόσα να δώσω πια για κεφαλές ;;;
Το ότι την χτυπάει στα ίσια μου φαίνεται κάπως, αλλά για να το λέει...... ελπίζω να είχε ρυθμίσει τις μάζες στον βραχίονά του και να έπαιξαν στην ίδια ΣΣ.

2ος δίσκος που ακούω και "πιστοποιώ" μεταξύ άλλων την πολύ "γλυκιά" μεσαία περιοχή, τα υπέροχα πρίμα και το πολύ καλό και στακάτο μπάσο.

η ισορροπία στα κανάλια είναι υποδειγματική και η ομοιογένεια στο φάσμα είναι απόλαυση...

IMG_20250106_190830.jpg

Δίσκος που με "πίεσε" ο @Νότης να αγοράσω όταν βρεθήκαμε στα εγκαίνια του Γιάννη Μιχαήλου

Το ότι την χτυπάει στα ίσια μου φαίνεται κάπως, αλλά για να το λέει...... ελπίζω να είχε ρυθμίσει τις μάζες στον βραχίονά του και να έπαιξαν στην ίδια ΣΣ.

2ος δίσκος που ακούω και "πιστοποιώ" μεταξύ άλλων την πολύ "γλυκιά" μεσαία περιοχή, τα υπέροχα πρίμα και το πολύ καλό και στακάτο μπάσο.

η ισορροπία στα κανάλια είναι υποδειγματική και η ομοιογένεια στο φάσμα είναι απόλαυση...

View attachment 245179

Δίσκος που με "πίεσε" ο @Νότης να αγοράσω όταν βρεθήκαμε στα εγκαίνια του Γιάννη Μιχαήλου
Εχμμ, τον καλύτερο δίσκο όλων των εποχών σε πίεσε να πάρεις.

• Love
  • Like
Reactions: superfly and vlad66
Tα headsell wires που μου πρότεινες σαν εναλλακτική λύση των A.T ακριβής σειρά είναι ίδιας ακουστικής φιλοσοφίας?
Να θυμήσω ότι η δυσκαμψία αυτών που είχα είναι ζημιογόνα για μένα,αλλά θυμίζουν αυτά της Linn που είναι ακριβότερα.
τα εύκαμπτα oyaide εννοείς ;;
απ'όσο τα θυμάμαι είναι πολύ "γλυκόηχα" και ισορροπημένα , χωρίς να τονίζουν κάποια περιοχή συχνοτήτων.. ΑΤ έχω να ακούσω πολύ καιρό και δεν θυμάμαι..

hs wires Linn δεν έχω ακούσει.. πολύ αμφιβάλλω να τα φτιάχνει η ίδια η Linn.. κάποιος άλλος πιστεύω τα κάνει για λογαριασμό της..

μιας και μου θύμησες τα oyaide , πρέπει να έχω 2 τετράδες...
θα μπουν στις Stanton .......

Παρέλαβα ένα sut Κινέζικο και μου χάλασε τις γιορτές.
Σήμερα θα κάνει την δεύτερη και τελευταία του πτήση ...προς τα σκουπίδια.

μην βιαστείς.....
δώσε λεπτομέρειες να βοηθήσουν όσοι ξέρουν από SUTs ....

Εχμμ, τον καλύτερο δίσκο όλων των εποχών σε πίεσε να πάρεις.

δεν υπάρχει τρακ στον δίσκο που να μην το ξέρω σαν την παλάμη μου , αλλά το άλμπουμ (νομίζω) δεν το είχα..

λέω "νομίζω" γιατί έχω την εντύπωση ότι το έχω αγοράσει μτχ πριν χρόνια, αλλά σε άθλια κατάσταση.. δεν μπόρεσα να τον ακούσω ποτέ.. πρέπει να είχα δώσει 3-6€

αν ισχύει, θα δώσω τον παλιό στην κόρη μου.... :LOL:

• Love
Reactions: Haagenti

View attachment 245179

Στο 1200 GR αν θυμάμαι,παλιά καραβάνα με ιστορία...
αλλά υπάρχει και η υποκειμενική πλευρά, η δική σου 'κοψιά', ακοή.
Αν είχε μεγάλη αρτηριακή πίεση την ώρα της δοκιμής, μπορεί να μπερδεύτηκε.
Κάποια πράγματα παίζουν ρόλο.

Ποτέ δεν βγάζω συμπέρασμα κοιτώντας τεχνικά χαρακτηριστικά ΜΟΝΟ.

Ένα παράδειγμα είναι η αγορά δρομικών παπουτσιών.
Δεν πάν να λένε ..αν δεν το δοκιμάσεις ,να τρέξεις ο ίδιο μικρές και μεγάλες αποστάσεις ,είναι αδύνατο να καταλήξεις, καθώς ο σωματότυπος,το 'γ@μημένο το πάτημα' ,δηλαδή το πως προσγειώνεται το κάθε πέλμα, το τρίγωνο λεκάνης ποδιών,η καμάρα και πολλά λοιπά, είναι διαφορετικά και μοναδικά για κάθε άτομο.
Ναι μπορεί να μου ταιριάζει το neutral/υπτιακό ,αλλά το ένα σκέλος είναι μικρότερο απ το άλλο ενώ το αριστερό δεν είναι ακριβώς neutral.(πρινίζει ολίγον).
Αυτά μετρημένα από ειδικούς, Όχι έναν, από πολύ ειδικούς και μάλιστα ατέλειωτες ώρες βιντεοσκόπησης.
Από άτομο που τρέχει ο ίδιος και μαζεύει στους Μαραθώνιους αυτούς που εγκαταλείπουν.

Κάπως έτσι νοιώθω και τις ακουστικές συγκριτικές δοκιμές με γνωστούς....δεν είναι μόνο αριθμοί ,αλλά και η οξύτητα της ακοής που επηρεάζεται από διάφορα.

Αυτό το εκτός θέματος παράδειγμα ,γι αυτούς που κοιτάνε μόνο αριθμούς ,σχεδιαγράμματα και τεχνικά χαρακτηριστικά.
Μπορεί ένα παπούτσι να έχει πάρει τις τέλειες κριτικές και να ταιριάζει,'απογειώνει' χιλιάδες ,αλλά δεν σημαίνει ότι είναι τέλειο σε σένα τον ίδιο.

• Like
@ vlad
1. Για το δίσκο no comment ο καθένας με τα γούστα του απλά δεν τον λες και reference εγγραφή.
2. 17.42 ακριβώς είναι το βάρος που εχω στη goldring τώρα, σημαδιακό?? (Η οποία ξαφνικά άρχισε να παίζει τελεια)
3. Το SMSL C200 δεν θα το έλεγα από τα πιο πετυχημένα dac της εταιρείας (και τα έχω ακούσει σχεδόν όλα), κόντρα σε πικαπ και να κερδίσει??? μόνο παίζοντας sacd με φουλ dsd κόντρα σε φθαρμενο δίσκο :ROFLMAO:

@ vlad
1. Για το δίσκο no comment ο καθένας με τα γούστα του απλά δεν τον λες και reference εγγραφή.
Δεν ακούω reference εγγραφές αυτή την στιγμή, ακούω όποιον δίσκο βρω μπροστά μου..
2. 17.42 ακριβώς είναι το βάρος που εχω στη goldring τώρα, σημαδιακό?? (Η οποία ξαφνικά άρχισε να παίζει τελεια)
Εκεί την ήθελες ή έτσι έτυχε;;
3. Το SMSL C200 δεν θα το έλεγα από τα πιο πετυχημένα dac της εταιρείας (και τα έχω ακούσει σχεδόν όλα), κόντρα σε πικαπ και να κερδίσει??? μόνο παίζοντας sacd με φουλ dsd κόντρα σε φθαρμενο δίσκο :ROFLMAO:
Ελπίζω να διαβάζεις προσεκτικά τι γράφω...
Μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιζε καλύτερα από το πικάπ μου..

ΥΣ.. η εταιρεία έχει καλύτερα dacs στην ίδια τιμή;;;

ΥΣ2..
Έχουν άλλες εταιρείες καλύτερα dacs στην ίδια τιμή;;;