Το chat του δικάναλου

Μήπως την άκουσες τσιτωμένη σε κάποιο club,με ανακλάσεις ή βαρύ ξύλινο ντεκόρ και σου θόλωσε τα μυαλά?
Παλιά τα κέντρα διασκέδασης είχαν επιμέλεια μουσικής, αλλά και βαρύ ντεκόρ,άσχετους DJS που ναι μεν έπαιζαν βινύλιο αλλά λάθος ρυθμισμένο και καθώς πολλά maxi τονισμένα χαμηλά για χορευτικό προσανατολισμό μαζί με το όντως γεμάτο αλλά όχι (γρήγορο χαμηλό των V 15 ) σε ξενέρωνε..
που να θυμάμαι που , πότε και πόσες φορές άκουσα stanton...

αλλά μικρή σημασία έχει...

διάβασες τι έγραψα μετά ;;;

τώρα στις 03:30 έκλεισα το πικάπ...

Ορίστε και τα δικά μου headshells

1.jpg
2.jpg
Από αριστερά προς τα δεξια
Goldenote Vasari Gold (πολύ δυνατό χαμηλό)
Linn K9 (πολυ καλή μεσαία)
Philips Gp501 mkii (αριστη αναγνωση)
Grado Signature Gold (ωραια πρίμα)
Philips Gp500 mkii (αριστη αναγνωση)
Goldring 2500 ( πολύ καλή σε ολα)
Shure V15 Type III ( πολύ καλή σε ολα) πάνω στο βραχίονα
Clearaudio Virtuoso Wood ( Η καλύτερη ) πάνω στο βραχίονα

που να θυμάμαι που , πότε και πόσες φορές άκουσα stanton...

αλλά μικρή σημασία έχει...

διάβασες τι έγραψα μετά ;;;

τώρα στις 03:30 έκλεισα το πικάπ...
Σήμερα τα είδα

• Like
Reactions: vlad66
Και αυτή η φωτογραφία Γιάννη θα σε γυρίσει 45 χρόνια πίσω.....

View attachment 245201

Σε άφησε η λύσσα με τις VM και σε έπιασε με τις Stanton τώρα έ;

:ROFLMAO:

Λοιπόν, με έβαλες να ψάξω και 'γω δεν ξέρω πού...

IMG_20250107_150701.jpg

Αγορασμένη στις 22 Δεκεμβρίου 1980, με την πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων απο την πρώτη μου δουλειά, σπουδαστής ακόμα, για πρακτική άσκηση στο εργοστάσιο - Βιομηχανία γάλακτος ΑΣΤΥ στην Πέτρου Ράλλη, εκεί που τώρα είναι το Lidl.

Αντικατέστησε την κεραμική που είχε επάνω του το Dual 1209 , μπήκα στη διαδικασία να γίνουν οι τροποποιήσεις απο 5-pin DIN σε RCA για να της πάρουμε έξοδο και να τη δώσουμε στον Nikko NA-950 που είχε αγοραστεί τρείς μήνες πρίν και περίμενε στο ράφι, και μια βδομάδα μετά έκαναν ζευγάρι την παρθενική τους εμφάνιση στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι μέσα σε βιοτεχνικό χώρο, με 85 άτομα κόσμο. Τα ηχεία ήταν φτιαχτά με μεγάφωνα Philips και θυμάμαι τον κάτοχό τους να κυνηγάει τα dust cups στην "πίστα" :ROFLMAO: .
Πως λέμε "τα πιο ωραία λαϊκά, σε σπίτια με μωσαϊκά...", περίπου έτσι! Γιατί και οι Stones, λαϊκά παιδιά ήτανε
Φόρεσε τη δεύτερη βελόνα της τέσσερα χρόνια μετά (είναι αυτή της φωτο) και παροπλίστηκε το 1989, όταν πήρα τότε τη Shure.
Όχι μόνο γιατί έχει μεγάλη συναισθηματική αξία, θα πώ τα καλύτερα για τη συμπεριφορά της στους δίσκους μου, που αν αναλογιστώ την κακοποίηση που είχαν υποστεί οι περισσότεροι με τα σούρτα φέρτα απο οικίας εις οικίαν, και τα εκατοντάδες παιξίματα που έχουν "φάει" ορισμένοι,τους έχει συμπεριφερθεί άψογα!

Η μιά απο αυτές τις επόμενες, ήταν επάνω στο Rega όταν μου το δωρίσανε πριν καμμιά δεκαπενταριά χρόνια, δεν μου έκανε.
Η άλλη δε μπορώ να θυμηθώ πως προέκυψε.
Τώρα εσύ τους βρίσκεις λέει αρετές. Γιατί; για να μας ξαναβάλεις στην πρίζα;
:rolleyes:
Χαχαχα

IMG_20250107_150800.jpg

IMG_20250107_150849.jpg

@Γιώργος Κουν.

Γιώργο, ήθελα να σε ρωτήσω για τις διαστάσεις στις βάσεις των πικάπ σου..

Την Κυριακή που μας έρχεται 12/1 έχω πάλι ρεπό..
Εκτός από το SPA (phono) θα ήθελα να φέρω και το technics μου να το ακούσουμε στο σύστημα σου..
Αν φυσικά έχεις χρόνο...
Αν ναι, θα φέρω πάλι την excel mm1 jico sas, την vm95EN και τις 2 Stanton..
Αλλά και όποια άλλη θες..
Μέχρι τότε ελπίζω να έχει έρθει και η analogis BD nude.

Αν θες να φέρω και το trichord dino, πες μου...

Τι λες;;;;

Last edited:
@Γιώργος Κουν.

Γιώργο, ήθελα να σε ρωτήσω για τις διαστάσεις στις βάσεις των πικάπ σου..

Την Κυριακή που μας έρχεται 12/1 έχω πάλι ρεπό..
Εκτός από το SPA (phono) θα ήθελα να φέρω και το technics μου να το ακούσουμε στο σύστημα σου..
Αν φυσικά έχεις χρόνο...
Αν ναι, θα φέρω πάλι την excel mm1 jico sas, την vm95EN και τις 2 Stanton..
Αλλά και όποια άλλη θες..
Μέχρι τότε ελπίζω να έχει έρθει και η analogis BD nude.

Αν θες να φέρω και το trichord dino, πες μου...

Τι λες;;;;
Φίλε, υπάρχει ένα μόνο μικρό ενδεχόμενο, να μην μπορώ, αλλά θα μπορώ να σου πω σίγουρα σε κανα δυό μέρες.
Και συνάμα να βγάλουμε και το πρόγραμμα. Κάτσε να μετρήσω βάση και επανέρχομαι...

• Like
Μιας και υπήρξε αναφορά για καλώδια headshell τα Nerve Audio Viscera Copper Litz Wire Headshell είναι τα καλύτερα που φόρεσα σε ελαφρά headshell με Shure V15IV. Όσο και αν ακούγεται περίεργο όπως προείπε και ο vlad66 κάνουν τεράστια διαφορά, παρά το ασήμαντο μήκος τους. Εξαίρετα επίσης είναι τα pinάκια σύνδεσης. Επειδή τα είδα κάπου στο eBay να πωλούνται χύμα αναζητήστε τα και προμηθευτείτε μια οκτάδα για δοκιμή. Θα εκπλαγείτε... Στην αντίθετη κατεύθυνση οτιδήποτε έχω δοκιμάσει οπουδήποτε στην αλυσίδα αναπαραγωγής και περιέχει ασήμι προκάλεσε ...ζημία...s-l1600.jpg

Κέντρα ποδιών αριστερά - δεξιά : 37cm
Κέντρα ποδιών εμπρός - πίσω : 28cm
Διάμετρος "πιάτου" : 6cm

την επίπεδη επιφάνεια θέλω να μου πεις.. είναι 37 x 46εκ τουλάχιστον ή λιγότερο ;;
αν είναι λιγότερο, θα φέρω έξτρα βάση που θα μπει πάνω στην δική σου βάση..
πιστεύω να αντέχει η βάση σου καμιά 20ριά κιλά.. έτσι δεν είναι ;;

μακάρι να μπορέσεις γιατί το επόμενο ρεπό Κυριακής (ΣΚ δλδ) θα είναι μετά από μήνα+....

Μιας και υπήρξε αναφορά για καλώδια headshell τα Nerve Audio Viscera Copper Litz Wire Headshell είναι τα καλύτερα που φόρεσα σε ελαφρά headshell με Shure V15IV. Όσο και αν ακούγεται περίεργο όπως προείπε και ο vlad66 κάνουν τεράστια διαφορά, παρά το ασήμαντο μήκος τους. Εξαίρετα επίσης είναι τα pinάκια σύνδεσης. Επειδή τα είδα κάπου στο eBay να πωλούνται χύμα αναζητήστε τα και προμηθευτείτε μια οκτάδα για δοκιμή. Θα εκπλαγείτε... Στην αντίθετη κατεύθυνση οτιδήποτε έχω δοκιμάσει οπουδήποτε στην αλυσίδα αναπαραγωγής και περιέχει ασήμι προκάλεσε ...ζημία...View attachment 245245
Τα έψαξα αλλά στην Ελλάδα δεν τα βρήκα και από Αμερική είναι ασύμφορα τα μεταφορικά.
Τα παρακάτω τα έχεις δοκιμάσει?

Όπως είναι αδύνατον να επαναφέρεις έναν δίσκο που 'χαρακώθηκε κάποια πλευρά' από λάθος ρύθμιση ..έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να φέρεις στα ίσια ένα κακογραμμένο τραγούδι με τονισμένα συρριστικά.
Έχω αναφερθεί παλιότερα σε δίσκους Ελληνικής κοπής ,όπως Al Jarreu σε νήμα του Μάκη.

Παίρνοντας την σκυτάλη απ τον Vlad που δοκίμασε ένα χορευτικό χθες , θα βάλω για παράδειγμα ένα σιγκλάκι που έχω και στην Long Version.
Με οποιοδήποτε συνδυασμό και ρυθμίσεις, τύπους από εμένα και άλλους κατόχους γνωστούς φυσικά ,ένας απ αυτούς πολύ διάσημος παραγωγός.

Motown 1979 νούμερο ένα στα τσαρτς, στα πάρτι ,στα σχολικά, στις παραλίες, στις ντίσκο:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ότι 'τύπο' και να χρησιμοποιήσεις ,όσα αντίβαρα, βάρη ,ζυγαριές ακόμα και η Standon που δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τις υψηλές τα τόνιζε.
Απ τα τρακ που ο DJ χρησιμοποιούσε το Equalizer για να μην ξυρίσει κανένα ...κεφάλι.
Όχι δεν είναι το U tube και η παραμόρφωση, είναι η εγγραφή, ειδικά στο 45άρι.
Κρίμα γιατί είναι κομματάρα με μεγάλη ιστορία .

ο τύπος για την ΣΣ , τα βάρη , τα αντίβαρα κλπ δεν είναι για αυτή την δουλειά... αν ένας δίσκος είναι γραμμένος με έντονα και ενοχλητικά συριστικά, έτσι θα ακουστεί μη σου πω και χειρότερα..

σε αυτή την περίππτωση, ναι μόνο ένα EQ θα έκανε κάτι και ίσως χαμήλωμα το "treble" στους ενισχυτές που έχουν tone control.. αλλά μαζί με τα συριστικά θα φύγουν και αρκετά καλά πιατίνια, καμπανάκια και ότι άλλο εκεί ψηλά....

• Like
Reactions: christos56
την επίπεδη επιφάνεια θέλω να μου πεις.. είναι 37 x 46εκ τουλάχιστον ή λιγότερο ;;
αν είναι λιγότερο, θα φέρω έξτρα βάση που θα μπει πάνω στην δική σου βάση..
πιστεύω να αντέχει η βάση σου καμιά 20ριά κιλά.. έτσι δεν είναι ;;

μακάρι να μπορέσεις γιατί το επόμενο ρεπό Κυριακής (ΣΚ δλδ) θα είναι μετά από μήνα+....
Βρε συ, δεν υπάρχει επίπεδη επιφάνεια. Τέσσερα πιατάκια-υποδοχές για τα πόδια του πικάπ είναι. Αν το mkII δεν μπορεί να καθίσει ακριβώς επάνω τους, θα βάλουμε μια ενδιάμεση βάση όπως λες

• Wow
Βρε συ, δεν υπάρχει επίπεδη επιφάνεια. Τέσσερα πιατάκια-υποδοχές για τα πόδια του πικάπ είναι. Αν το mkII δεν μπορεί να καθίσει ακριβώς επάνω τους, θα βάλουμε μια ενδιάμεση βάση όπως λες

τα ηχεία σου μου πήραν το μυαλό και δεν "μελέτησα" καλά τις βάσεις...

κανένα πρόβλημα (πιστεύω), θα φέρω δική μου βάση για να "κάτσει" πάνω στην δική σου.

Αυτό που βρίσκετε σκουπιδοπαραγωγές και περιμένετε από τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας να κάνει διορθώσεις το έχετε και με άλλα πράγματα στη ζωή σας;
Φιλτράρετε την βενζίνη αν έχει σκουπίδια πριν τη βάλετε στο αυτοκίνητο, ξύνετε το καμμένο φαγητό που σας πουλάνε ή ρυθμίζετε την τηλεόραση σύμφωνα με το πως είναι η εκπομπή κάθε φορά;
Σιγά μην κάτσω να ρυθμίσω το πικάπ μου επειδή αυτός που έκανε την παραγωγή είναι ανίκανος.

• Like
Reactions: MakisM and mdvq
Μιας και υπήρξε αναφορά για καλώδια headshell τα Nerve Audio Viscera Copper Litz Wire Headshell είναι τα καλύτερα που φόρεσα σε ελαφρά headshell με Shure V15IV. Όσο και αν ακούγεται περίεργο όπως προείπε και ο vlad66 κάνουν τεράστια διαφορά, παρά το ασήμαντο μήκος τους. Εξαίρετα επίσης είναι τα pinάκια σύνδεσης. Επειδή τα είδα κάπου στο eBay να πωλούνται χύμα αναζητήστε τα και προμηθευτείτε μια οκτάδα για δοκιμή. Θα εκπλαγείτε... Στην αντίθετη κατεύθυνση οτιδήποτε έχω δοκιμάσει οπουδήποτε στην αλυσίδα αναπαραγωγής και περιέχει ασήμι προκάλεσε ...ζημία...
Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης που έκανα για να αγοράσει όποιος ενδιαφερθεί τα pinάκια σύνδεσης των καλωδίων στο headshell μπορεί να τα αναζητήσει στο ebay σαν CARTRIDGE CONNECTOR CLIPS και θα τα βρει. Σε κάποιους από τους πωλητές που θα εμφανισθούν (κάποιοι είναι στην Ευρώπη) υπάρχουν και άλλα πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές - προσφορές...

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης που έκανα για να αγοράσει όποιος ενδιαφερθεί τα pinάκια σύνδεσης των καλωδίων στο headshell μπορεί να τα αναζητήσει στο ebay σαν CARTRIDGE CONNECTOR CLIPS και θα τα βρει. Σε κάποιους από τους πωλητές που θα εμφανισθούν (κάποιοι είναι στην Ευρώπη) υπάρχουν και άλλα πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές - προσφορές...
Σχετικά πρόσφατα πήρα ενα δεύτερο πικάπ με universal headshell και ξεκινησα να παίζω με τις διάφορες κεφαλές δεν είχα ιδέα οτι τα pinάκια σύνδεσης των καλωδίων στο headshell κάνει διαφορά.
Προφανώς οι περισότεροι hi-end κατασκευαστες - σχεδιαστες βραχιόνων θεωρούν οτι η συνδεση στο headshell επηρεάζει τον ήχο, ακόμη κι έτσι είναι πολυ διασκεδαστικό το παιχνίδι της εναλλαγής κεφαλών.
Εχεις αποψη για τα παρακάτω?