Το chat του δικάναλου

Mια ερώτηση η χρήση του παρακάτω rca splitter θα επηρεάσει τον ήχο?
Πιθανά οχί λόγο ποιοτητας του rca αλλα λογο αντιστάσης??

Θα ήθελα στο λαμπατο buffer μου (κατι σαν προ χωρις ποτενσιομετρο) να ρίξω και το dac και το phono stage. Mε τη μια συσκευη πάντα στο stand by οταν δουλευει η αλλη.
Το Volume που βρίσκεται;
Διευκρίνισε μας αυτό πρώτα για καταλάβουμε τι πραγματικά χρειάζεσαι.
Η διαίσθηση μου, μου λέει ότι δεν ψάχνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αυτο εδω που ηταν για tape?

Πολλά βλέπω κάνει, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει switch μεταξύ δυο πηγών.

Αλλά δεν θα αγόραζα εύκολα τόσο παλιό μηχάνημα του οποίου η πρωταρχική δουλειά είναι να δουλεύουν σωστά οι μηχανικοί διακόπτες του.

Όπως είπαμε και πιο πάνω δεν υπάρχει αναλογική είσοδος. Το ερώτημα είναι: Μπορούμε να βρούμε τρόπο να συνδέσουμε πάνω στο Eversolo ως προενισχυτή την Behringer UFO 202. Η γενικότερα μπορούμε να βρούμε τρόπο να συνδέσουμε και πικάπ, ώστε όλα να λειτουργούν ως ενιαίο σύστημα;

Υποχρεωτικά αναζητούμε το manual.
Αντιγράφω:

USB-C Audio InputUSB Compatibility: Windows (7, 10, 11), Mac, Android, IOS Support Up to Stereo DSD512, PCM 768 KHz 32 Bit, MQA

Δηλαδή ακριβώς τα ίδια, όπως με το DAC του φίλου μας του Δημήτρη (analog-jimaras) πιο πάνω. Επομένως θα είναι ίδια και η απάντηση.
《Το βέβαιο είναι με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία, ότι αν συνδέσεις στη θύρα USB υπολογιστή (PC ή Mac) ή κινητό (Android ή iPhone) θα "δεί" το DAC ως κάρτα ήχου (Interface).》
Δηλαδή το Eversolo DMP-A6 θα λειτουργεί ως το DAC του υπολογιστή. Πάνω στον υπολογιστή, π.χ. πανω σ' ένα παλιό Laptop που θα χρησιμοποιούμε μόνο γι' αυτή τη δουλειά θα συνδέσουμε την UFO 202, ή οποία θα χρησιμοποιείται ως είσοδος για το πικ-άπ, ενώ το Eversolo DMP-A6 θα είναι το DAC και προενισχυτής εξόδου.

Υ.Γ.1 Σημειώνω ότι στα Windows θα χρειαστεί να φορτώσουμε και σχετικούς drivers.

Υ.Γ.2 Εννοείται ότι ο παραπάνω υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιείται και για άλλες δουλειές, π.χ. να φορτώνει βιβλιοθήκες, ως HTPC, κλπ.

Υ.Γ.3 Εκτός της Behringer UFO 202 υπάρχουν και άλλα Phono Stages επιπέδου Hi-End που κάνουν αυτή τη δουλειά μετατρέποντας on-the-fly τα βινύλια σε ψηφιακή μορφή. Αυτά είναι:

FURUTECH ADL GT40a Alpha DAC / ADC CS4270 Phono Preamp Headphone Amplifier 24bit/192kHz

Korg - DS-DAC-10R 1BIT USB DAC/ADC Phono Converter, DSD Recording System

Κοστίζουν, αλλά το αξίζουν! :)
Εεε, δεν ειναι φωτο απο το δικό μου dac αυτή, το minimal R2R μου εχει μόνο τις απολύτος απαραιτητες εισόδους εξοιδους.

Πολλά βλέπω κάνει, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει switch μεταξύ δυο πηγών.

Αλλά δεν θα αγόραζα εύκολα τόσο παλιό μηχάνημα του οποίου η πρωταρχική δουλειά είναι να δουλεύουν σωστά οι μηχανικοί διακόπτες του.
Εγω δηλαδή Δημήτριε τώρα που τρεμουν τα χέρια μου + δεν βλεπω τέλεια = ξεχνα το κολλητήρι με τι θα ασχοληθώ θα σου πω, με μηχανικά μέροι που θα αναστηθούν με WD σιλικόνης και λαδάκι ραπτομηχανής.

Εεε, δεν ειναι φωτο απο το δικό μου dac αυτή, το minimal R2R μου εχει μόνο τις απολύτος απαραιτητες εισόδους εξοιδους.
Το γνωρίζω, δεν έχει σημασία. Αναφέρομαι στη USB Audio Input που έχουν και τα δύο μηχανήματα. Και τα αντίστοιχα manual αναφέρουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Οπότε-πολύ λογικά- για το συγκεκριμένο ερώτημα ότι ισχύει για το ένα θα ισχύει και για το άλλο.

Εγω δηλαδή Δημήτριε τώρα που τρεμουν τα χέρια μου + δεν βλεπω τέλεια = ξεχνα το κολλητήρι με τι θα ασχοληθώ θα σου πω, με μηχανικά μέροι που θα αναστηθούν με WD σιλικόνης και λαδάκι ραπτομηχανής.

Για σένα που είσαι χαϊεντάς είναι ένα τέτοιο: http://www.dact.com/html/input_selectors.html

Και θα βάλεις και ωραία ακριβά βυσματάκια και θα είσαι άρχοντας..

Πάρα πολύ εύκολο project, δεν χρειάζεται καν σταθερό χέρι.

Το Volume που βρίσκεται;
Διευκρίνισε μας αυτό πρώτα για καταλάβουμε τι πραγματικά χρειάζεσαι.
Η διαίσθηση μου, μου λέει ότι δεν ψάχνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Νο volume, ενα διακόπτη απο 2 rca σε 1 rca

Για σένα που είσαι χαϊεντάς είναι ένα τέτοιο: http://www.dact.com/html/input_selectors.html

Και θα βάλεις και ωραία ακριβά βυσματάκια και θα είσαι άρχοντας..

Πάρα πολύ εύκολο project, δεν χρειάζεται καν σταθερό χέρι.
Μου αρέσει πολύ ευχαριστώ Δημητριε μολις τελειώσω το project που τρέχω αυτό θα είναι το επόμενο.

Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε να δουλέψει με το eversolo γιατί ο Μιχάλης θα βρει ευκαιρία να μην δουλέψει ποτέ ξανά το πικάπ.....
Και είναι κρίμα για 2 λόγους..
1ον γιατί έχει αρκετούς μην πω πολλούς δίσκους και
2ον έχει πικαπάρα με γ@μώ τους βραχίονες!!!
Πάντως αν παίξει η UFO 202 στο smsl,δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην παίξει και στο eversolo.
Tο βράδυ που θα σου δώκω τα ανταπτορακια,θα μας λυθούν οι απορίες.
Όσο για το πικαπ μου , νομίζω ότι υπερβάλεις.
Και για του λόγου το αληθές:

Attachments

• IMG_20250203_164733.jpg
    IMG_20250203_164733.jpg
    1.7 MB · Views: 39
  • IMG_20250203_164654.jpg
    IMG_20250203_164654.jpg
    1.9 MB · Views: 38
  • IMG_20250203_164645.jpg
    IMG_20250203_164645.jpg
    2.7 MB · Views: 36
Last edited by a moderator:
Πάντως αν παίξει η UFO 202 στο smsl,δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην παίξει και στο eversolo.
Και για του λόγου το αληθές:
Μιχάλη τα dynaudio δίπλα είναι ενεργά??

Καμμία υπερβολή. Ο Βλαδίμηρος έχει δίκιο. Βλέπω ότι έχεις πικάπ το Thorens TD 160 Super, βραχίονα SME και κεφαλή Ortofon MC15. Είναι όντως πάρα-πάρα πολύ καλό και θα είναι κρίμα να το παροπλίσεις. Χώρια που βάζεις σε αχρησία και τη δισκοθήκη.

Η Behringer UFO 202 δεν θα δουλέψει με το Eversolo DMP-A6. Ούτε με το SMSL C200 και με κανένα SMSL. Τολμώ να το προβλέψω με βεβαιότητα 99,99%. Αν διαψευστώ σας κάνω το τραπέζι. Στοίχημα για να υπάρχει και σασπένς! 😉

Και κάτι ακόμα. Η UFO 202 παίρνει μόνο MM κεφαλές. Η δική σου Ortofon MC15 είναι κινητού πηνίου, σωστά;
Πως θα γίνει λοιπόν να συνεργαστούν αυτά τα δύο;

Λύσεις υπάρχουν και τις έγραψα πιο πάνω. Υπάρχουν κι' άλλες:

-Να χρησιμοποιηθεί κάποιος τυχόν υπάρχων προενισχυτής. Αλλά τότε το Eeversolo θα περιοριστεί στο ρόλο της πηγής και ίσως αυτό να μην το θέλουμε.

-Να χρησιμοποιηθεί κάποιος Monitor Controller. Που θα δεχτεί πάνω και το Eversolo και το πικάπ. Οι καλοί όμως Monitor Controllers για την ποιότητα που μας ενδιαφέρει (του Eversolo) έχουν κι' αυτοί σοβαρό κόστος.

Μην σκατε βρε σεις.
Έχω να ακούσω πικάπ πάνω από 10 χρόνια.
ΔΕΝ με ενδιαφέρει το θέμα.
Έχω βρει τo νιρβάνα μου στα άυλα.
Δημοκηδης rules 😁
Τελείωσε για μένα το ψάξιμο για καλό ήχο.
Το eversolo με τα dynaudio,με κάλυψαν μέχρι το τέλος της ζωής μου.
ΚΑΜΜΊΑ όρεξη δεν έχω να βάζω νταλκαδες στο κεφάλι μου.
Θέλω να περνάω ευχάριστα και όχι στενάχωρα.
Τι πικάπ κρατήθηκε μόνο και μόνο για την κόρη μου,σαν vintage διακοσμητικό.
Όπως έχω στο σπίτι,το ράδιο με λυχνίες του παππού μου και την γραφομηχανή του πατέρα της γυναίκας μου.
Ιδού:

Attachments

• IMG_20250203_180606.jpg
    IMG_20250203_180606.jpg
    3.3 MB · Views: 14
Last edited:
  • Like
Reactions: SHERPA
@mdvq σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστούμε που μας έλυσες την απορία περί πικαπ γιατί με αυτόν...... που έχουμε μπλέξει πίσω από κάθε γωνιά βλεπει και μια ίντριγκα.
Το μόνο που θέλω να σου θυμίσω είναι ότι τα ηλεκτρονικά δεν σχεδιάζονται σήμερα για να αντέξουν μια ζωή, αντίθετα σκοπος του σχεδιαστή είναι να χαλάσουν την επόμενη ημέρα της ληξης της εγγύησης.
Αναφορικά στο μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Last edited:
@mdvq σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστούμε που μας έλυσες την απορία περί πικαπ γιατί με αυτόν...... που έχουμε μπλέξει πίσω από κάθε γωνιά βλεπει και μια ίντριγκα.
Το μόνο που θέλω να σου θυμίσω είναι ότι τα ηλεκτρονικά δεν σχεδιάζονται σήμερα για να αντέξουν μια ζωή, αντίθετα σκοπος του σχεδιαστή είναι να χαλάσουν την επόμενη ημέρα της ληξης της εγγύησης.
Αναφορικά στο μέχρι το τέλος της ζωής μου.
Αν αυτά που έχω, κρατήσουν όσο αυτά που είχα,θα μου φτάσει 😄
Δεν είμαι και κανένας πρόσκοπος!!
Αν στα βαθιά γεράματα,έχω ακόμα διάθεση να ακούω μουσική,τα ξαναλλαζω 😆

Καμμία υπερβολή. Ο Βλαδίμηρος έχει δίκιο. Βλέπω ότι έχεις πικάπ το Thorens TD 160 Super, βραχίονα SME και κεφαλή Ortofon MC15. Είναι όντως πάρα-πάρα πολύ καλό και θα είναι κρίμα να το παροπλίσεις. Χώρια που βάζεις σε αχρησία και τη δισκοθήκη.

Η Behringer UFO 202 δεν θα δουλέψει με το Eversolo DMP-A6. Ούτε με το SMSL C200 και με κανένα SMSL. Τολμώ να το προβλέψω με βεβαιότητα 99,99%. Αν διαψευστώ σας κάνω το τραπέζι. Στοίχημα για να υπάρχει και σασπένς! 😉

Και κάτι ακόμα. Η UFO 202 παίρνει μόνο MM κεφαλές. Η δική σου Ortofon MC15 είναι κινητού πηνίου, σωστά;
Πως θα γίνει λοιπόν να συνεργαστούν αυτά τα δύο;

Λύσεις υπάρχουν και τις έγραψα πιο πάνω. Υπάρχουν κι' άλλες:

-Να χρησιμοποιηθεί κάποιος τυχόν υπάρχων προενισχυτής. Αλλά τότε το Eeversolo θα περιοριστεί στο ρόλο της πηγής και ίσως αυτό να μην το θέλουμε.

-Να χρησιμοποιηθεί κάποιος Monitor Controller. Που θα δεχτεί πάνω και το Eversolo και το πικάπ. Οι καλοί όμως Monitor Controllers για την ποιότητα που μας ενδιαφέρει (του Eversolo) έχουν κι' αυτοί σοβαρό κόστος.
Μάικ,
για να μιλήσουμε στην γλώσσα που καταλαβαίνουμε και γω και ο Vlad ,η συγκεκριμένη είσοδος παίρνει πακέτα ήχου από τον player της εκάστοτε συσκευής και δεν αναγνωρίζει σκέτο αρχείο.
Άρα αυτό που θα της δώσει η UFO θα είναι αρχείο μη αναγνωρισημο.
.
Όμως το eversolo έχει και κανονική usb είσοδο.
Αν συνδεθεί η UFO εκεί πάνω κάνουμε δουλειά?
Νομίζω πως ναι, γιατί εκεί μπορεί να συνδεθεί εξωτερικός σκληρός που προφανώς την ταΐζει σκέτα αρχεία.
Αν ούτε εκεί δουλέψει,θα χαριστεί σε όποιον του είναι χρήσιμη αυτή η συσκευουλα.

Το θέμα της κεφαλής λύνεται εξίσου εύκολα ,μέσω Vlad.
Θα έχει στην συλλογή του συν μία MC, μείον μια mm που θα την δώσει σε μένα 😸
Άρα η ερώτηση είναι προς τους αγαπητούς βηνυλιολατρες-κεφαλολατρες.
Γνωρίζετε ποια mm έχει την πιο υψηλή έξοδο και να είναι σε ανθρώπινη τιμή??
Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο η ποιότητα.
Έτσι για να γυρνάει μια στο τόσο το πλατώ και να μην είναι τελείως διακοσμητικό το Thorens.
Τα υπόλοιπα που έγραψες δεν υπάρχει περίπτωση ούτε καν να τα σκεφτώ,πόσο μάλλον να εκταμιευσω.
Ήδη έχω ξεπεράσει κατά που το ποσό που είχα στο μυαλό μου.
Και φυσικά έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης,με τις προτάσεις σου 😄😄

Μάικ,
για να μιλήσουμε στην γλώσσα που καταλαβαίνουμε και γω και ο Vlad ,η συγκεκριμένη είσοδος παίρνει πακέτα ήχου από τον player της εκάστοτε συσκευής και δεν αναγνωρίζει σκέτο αρχείο.
Άρα αυτό που θα της δώσει η UFO θα είναι αρχείο μη αναγνωρισημο.
.
Όμως το eversolo έχει και κανονική usb είσοδο.
Αν συνδεθεί η UFO εκεί πάνω κάνουμε δουλειά?
Νομίζω πως ναι, γιατί εκεί μπορεί να συνδεθεί εξωτερικός σκληρός που προφανώς την ταΐζει σκέτα αρχεία.
Αν ούτε εκεί δουλέψει,θα χαριστεί σε όποιον του είναι χρήσιμη αυτή η συσκευουλα.

Το θέμα της κεφαλής λύνεται εξίσου εύκολα ,μέσω Vlad.
Θα έχει στην συλλογή του συν μία MC, μείον μια mm που θα την δώσει σε μένα 😸
Άρα η ερώτηση είναι προς τους αγαπητούς βηνυλιολατρες-κεφαλολατρες.
Γνωρίζετε ποια mm έχει την πιο υψηλή έξοδο και να είναι σε ανθρώπινη τιμή??
Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο η ποιότητα.
Έτσι για να γυρνάει μια στο τόσο το πλατώ και να μην είναι τελείως διακοσμητικό το Thorens.
Τα υπόλοιπα που έγραψες δεν υπάρχει περίπτωση ούτε καν να τα σκεφτώ,πόσο μάλλον να εκταμιευσω.
Ήδη έχω ξεπεράσει κατά που το ποσό που είχα στο μυαλό μου.
Και φυσικά έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης,με τις προτάσεις σου 😄😄
Θα μας πει ο vlad που γνωρίζει καλύτερα εμένα πιο δυνατά από όλες τις mm μου στο αυτί μου ακούγεται η philips gp500 mk2 με analogis black diamond έχω 2 αν τελικά είναι και στα χαρτιά έτσι στη διάθεσή σου.

• Like
Reactions: mdvq