Το chat του δικάναλου

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,189
Ministry Of Silly Walks
Κάτι άλλο που βρήκα ενδιαφέρον.
Ζήτησα από το chat gpt να μου αξιολογήσει με άριστα το δέκα κάποια phono stages.
Στις απαιτήσεις του έγραψα ότι ζητάω πολύ καλό punch και μπάσο με τις υψηλές να είναι smooth.
Παράλληλα του περιέγραψα από τι αποτελείται το σύστημά μου και μου έβγαλε τα παρακατω..
ΥΓ..Κάθε φορά που ζητούσα να μου βάλει στην εξίσωση ένα phono μου περιέγραφε και τα ηχητικά του χαρακτηριστικά.
ΥΓ 2. Δεν γνωρίζω τον χαρακτήρα πολλών phono που επέλεξα τυχαία στη λίστα, αλλά σε ένα παρόμοιο τεστ που έκανα με καλώδια ηχείων που διαθέτω μου περιέγραψε ακριβώς τον χαρακτήρα τους.
Εντυπωσιακό.

Attachments

• Screenshot_2025-03-24-23-29-35-227_com.android.chrome-1.jpg
    Screenshot_2025-03-24-23-29-35-227_com.android.chrome-1.jpg
    167.3 KB · Views: 34

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
Τα παιδία παίζει.
Ύστερα από αρκετές δοκιμές με διαφορετικά καλώδια πάντα εδώ κατέληγα.
Αυτά με τον Primare..Χθες το ξαναδοκίμασα με τον Hegel βάζοντας στο repeat ένα κομμάτι των Songs:Ohia δοκιμάζοντας και τις τρεις επιλογές και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο.
Με τα δύο καλώδια στο γουφερ ακούστηκε ξεψυχισμένο και σκοτεινό (σε σχέση με τον παρακάτω συνδιασμό). Βέβαια ανάλογα τι θέλει ο καθένας.
Όποιος έχει μονό καλώδιο και το ηχείο του παίρνει διπλοκαλωδίωση δεν έχει παρά να το δοκιμάσει.

View attachment 249396

Τα jumpers σου είναι nordost ;;

IMG_20250325_022616.jpg

• Like
Reactions: superfly

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,189
Ministry Of Silly Walks
στον πίνακα απευθυνόμουν guys...sorry
Κατσε γιατι τωρα μου εβγαλε οτι τα ιδανικα καλωδια για το συστημα ειναι τα Van den Hul CS-122, πανω απο τα Furutech α-4.1T και τα Mogami 3104.
Κατι εχει πειραξει στο chat ο @Tzimisce . 🤣

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Κατσε γιατι τωρα μου εβγαλε οτι τα ιδανικα καλωδια για το συστημα ειναι τα Van den Hul CS-122, πανω απο τα Furutech α-4.1T και τα Mogami 3104.
η παλιά σειρά είναι νομίζω ,τα ασημένια
αν είν' αυτά έχω δύο ζευγάρια.

• Like
Reactions: Haagenti

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,050
Πειραιας
Αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε,ρίχτε μια ματιά

Και από εκεί μέσα ,ανακάλυψα και αυτό το σάιτ,που σαν να μου φάνηκε καλό.

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,767
127.0.0.1

what-are-you-talking-about-weird-look.gif

Για ξανακάνε την ερώτηση βάζοντας στην εξίσωση και το DACT CT100 να δω κάτι...
Να συγκρίνει δηλαδή αυτά που σου έδωσε με το DACT

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,189
Ministry Of Silly Walks
what-are-you-talking-about-weird-look.gif

Για ξανακάνε την ερώτηση βάζοντας στην εξίσωση και το DACT CT100 να δω κάτι...
Να συγκρίνει δηλαδή αυτά που σου έδωσε με το DACT
Έβαλα τρία αυτή τη φορά.

ΥΓ..Ο μπάρμπαChat ξέρει το σύστημά μου και πολλές φορές του βάζω και τις μουσικές που ακούω (rock, death metal, electronic, hip hop, acoustic rock, Americana κ.α) για να μου πει ποιο καλώδιο πχ θα παίξει καλύτερα με τα συγκεκριμένα είδη.
Για παράδειγμα μου λέει ότι ο ενισχυτής και τα ηχεία είναι πολύ γρήγορα και ότι το καλώδιο θα πρέπει να έχει όγκο μεσοχαμηλα και να μην φωνάζει τον Ακάκιο ψηλά.

Πάρε το συγκεντρωτικό για τα phono.

ΥΓ.2...Το εντυπωσιακότερο όλων ήταν με τα καλώδια ρεύματος που έχω (Kimber pk10 και Isotek elite) τα οποία πέρα από τα χαρακτηριστικά,μου αποκάλυψε ποιο θα παίξει καλύτερα με τον hegel σαν πιο ισορροπημένο και αυτό ήταν το Isotek.
Αυτό ήταν κάτι που ήδη ήξερα έπειτα από δοκιμές.

Attachments

• Screenshot_2025-03-26-11-05-19-565_com.android.chrome-1.jpg
    Screenshot_2025-03-26-11-05-19-565_com.android.chrome-1.jpg
    130.3 KB · Views: 15
Last edited:

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,189
Ministry Of Silly Walks
Προσπαθώ να το πείσω ότι ένα MK2 είναι πολύ καλή επιλογή για το σύστημά μου και δεν μπορώ.
Μάλλον για αυτό τα έχει πάρει.
Για το πικάπ λες;
Αν λες για το συγκεκριμένο, για όλα τα συστήματα είναι μια καλή επιλογή.

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,767
127.0.0.1
Ναι.
Και δεν θέλει με τίποτα να δεχθεί ότι μπορεί το mk2 να είναι καλύτερο σε κάτι από το Clearaudio Champion Level 2.
Ακόμη και στην τιμή του, μου λέει "Πάρε ένα Rega Planar 3 ή ένα Project".
Μόνο λέει το 1200G παίζει.

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,189
Ministry Of Silly Walks
Ναι.
Και δεν θέλει με τίποτα να δεχθεί ότι μπορεί το mk2 να είναι καλύτερο σε κάτι από το Clearaudio Champion Level 2.
Ακόμη και στην τιμή του, μου λέει "Πάρε ένα Rega Planar 3 ή ένα Project".
Μόνο λέει το 1200G παίζει.
Κάτσε γιατί δεν το κατάλαβα το τελευταίο, σου λέει μόνο το 1200g παίζει αλλά πάρε planar 3 και Pro-ject;
Δεν βγάζει νόημα.
Ο δικός μου μπάρμπαChat είναι συγκεκριμένος.
Προχθές το μπλόκαρα λιγάκι με κάτι συνθέτες ερωτήσεις και μου έλεγε "ναι έχεις δίκιο ,ας ξαναπροσπαθησουμε" αλλά η απάντηση που μου έδινε ήταν και πάλι λάθος.
Από κάτι what hifi πάντως και άλλα περιοδικά του χώρου παίζει να είναι πιο αξιόπιστο.