Ας αναλύσουμε λίγο αυτό - το έχετε φάει κόλλημα με την εικόνα, όπως και το - διαφορετική αντίληψη για τον ήχο.
Η εικόνα της μουσικής σκηνής και η αναπλαση της στο χώρο μας ειναι αυτο που προσπαθούμε να πετυχουμε στο σύστημα μας ειναι η πεμπτουσία του ήχου. Οσο περισσότερο απλώνεται η εικόνα στο χωρο μας τοσο μεγαλυτερη η ψευδαίσθηση οτι ειμαστε εκει μπροστά στο μουσικό γεγονός. Αν δεν προσπαθούμε για αυτό τότε ναι έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον ήχο.
Aς αναλύσουμε τότε το " Όσο περισσότερο απλώνεται η εικόνα στο χώρο μας τόσο μεγαλύτερη η ψευδαίσθηση ότι είμαστε εκεί μπροστά στο μουσικό γεγονός."
Σε ποιό μουσικό γεγονός ;;
Αυτό μιας συναυλίας ;;
Γιατί από τότε που σε γνώρισα, αυτό το πρότυπο μου έδωσες την εντύπωση ότι έχεις (και δεν είναι κακό αυτό)
Αν όντως ναι, τότε τα έχεις καταφέρει μια χαρά !
Τεράστια ΡΑ ηχεία για να καλύψουν τα αφτιά 2-3000 ακροατών, τεράστια ενισχυτικά και πάει λέγοντας... μάλιστα τα έχεις καταφέρει και καλύτερα από μια συναυλία γιατί έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου από το "πραγματικό" μουσικό γεγονός..
Όμως.. τα τεράστια ηχεία "δίνουν" εκτός από την τεράστια μουσική σκηνή και τεράστιες φωνές... μια Χαρούλα Αλεξίου (πχ) , 8 μέτρα ύψος... με την ανάλογη σωματική διάπλαση, με τις ανάλογες φωνητικές χορδές κλπ...
Το ανάλογο ισχύει και για τα μουσικά όργανα που την συνοδεύουν... μια ντραμς σαν γκαζάδικο, ένα σαφόφωνο σαν τον πύργο του Άιφελ και πάει λέγοντας....
Και γω όταν ακούω τέτοιες "διαστάσεις" νιώθω σαν να είμαι 25 εκατοστά σε ύψος...
Βεβαίως πολλοί άνθρωποι γουστάρουν τέτοιο ήχο και με γειά τους με χαρά τους.. και ο φίλος μου ο Νίκος6699, ξετρελάθηκε με την τεράστια σκηνή που έχεις..
Εμένα δεν είναι του γούστου μου.. προτιμώ και "κυνηγάω" μικρότερα πράγματα.. αυτά που έχω ακούσει χωρίς ΡΑ "βοήθεια", χωρίς ατελείωτες κονσόλες και KW...
Πρότυπο έχω μια "ομάδα" οργάνων που θα μπορούσε να χωρέσει στο μικρό καθιστικό μου..
μια μαζεμένη ντραμς, 1-2 κιθάρες, ένα μπάσο, κανένα πνευστό εκεί που είναι το γραφείο της Σίας και άμα χωρέσει κανά πλήκτρο στην θέση που είναι οι δίσκοι, μια χαρά.....
Φυσικά ΔΕΝ τα έχω καταφέρει ακόμα, αλλά ελπίζω κάποτε να φτάσω αρκετά κοντά..
Ο λόγος που έκανα την παραπάνω ανάλυση, είναι για να καταλάβουν οι αναγνώστες ποιό είναι το δικό σου "πρότυπο" και ποιό το δικό μου.. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιο είναι καλύτερο ή πιο σωστό..
Κατά τα άλλα έγραψες κάποιες ανακρίβειες και το άλλο στο πόστ 9.994 απευθυνόμενος στον Sonus Naturalis..
Τον αποπλανώ σε λάθος μονοπάτια ;;
Γιατί ;; έχω να κερδίσω κάτι;; θέλω να του πουλήσω κάτι μήπως ;;;
Για το πως άκουσες το lurne εσύ και πως εγώ, μικρή σημασία έχει... θα έλεγα όμως να προσέξεις τον γραπτό λόγο, είναι εύκολα παρεξηγήσιμος...
Στο τηλ ή από κοντά, πες μου ότι θες...