Το chat του δικάναλου

Έχω το πλακάκι ανάμεσα στο headshell και την κεφαλή μήπως το έβαζα πάνω από το headshell να κατέβει λίγο και να έρθει καλύτερα.
Λογικα ναι θα ερθει καλυτερα.
Χρειαζεται το βαριδακι ;

Το αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι τρεις ροδελιτσες στο παχος που θα υπολογισεις εσυ , κατω απο τη βαση του βραχιονα ,μεταξυ αυτης και του πλινθου.

Last edited:
Λογικα ναι θα ερθει καλυτερα.
Χρειαζεται το βαριδακι ;

Το αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι τρεις ροδελιτσες στο παχος που θα υπολογισεις εσυ , κατω απο τη βαση του βραχιονα ,μεταξυ αυτης και του πλινθου.
όπως αναφέρω και στα της παρουσίασης χωρις το πλακακι η συχνότητα συντονισμού είναι 8,7 hz ενώ με το πλακάκι πέφτει στα 8,4 hz. δεν ξέρω αν κάνει διαφορά και αν χρειάζεται......

όπως αναφέρω και στα της παρουσίασης χωρις το πλακακι η συχνότητα συντονισμού είναι 8,7 hz ενώ με το πλακάκι πέφτει στα 8,4 hz. δεν ξέρω αν κάνει διαφορά και αν χρειάζεται......
Τιποτα το σοβαρο, που μαλλον δεν θα ειναι και ακουστο.

• Like
Reactions: dimitris_av
@vlad.
Οσονουπω θα έχεις και μουσική συντροφιά στο εργαστήρι 😉

ποτέ δεν θα πήγαινε το μυαλό μου στο τι εννοούσες τότε με αυτό....

εγώ σου είχα μεγάλη υποχρέωση!!

τι να πω.. σε ευχαριστώ πολύ !!!

IMG_20250621_001917_HDR.jpg

το δώρο σου θα πάει στο χωριό και θα μείνει εκεί για να μην κουβαλάω από εδώ τα .. εδώ 😆 😍

Πόσα UBoomX & L έχουμε αγοράσει άραγε;;;
Για μας, για τα παιδιά μας, για φίλους...;;;

Σαν σύνολο το AVclub πρέπει να έχει ρεκόρ.....
Εσύ και γω, οι "αχόρταγοι".... :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: mdvq
Τελικά,αν δεν είχαμε και οι δύο στραβωμαρα,δεν μπορέσαμε να βρούμε eq για το boombox.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε,ότι η κολοκυθόπιτα,καλά κρατεί στον άθλημα μας.
Εμένα μου άρεσε πιο πολύ το JBL, του Vlad το earfun.
Το μόνο που ήταν αδιαμφισβήτητο ήταν ότι το iPhone,έκανε κορδέλες το Xiaomi.
Μιλάμε για ήχο άλλου επιπέδου.
Όποιος θέλει να ακούει από τηλέφωνο,ένα μεταχειρισμένο iPhone του κατοσταρικου,είναι μονόδρομος!

Τελικά,αν δεν είχαμε και οι δύο στραβωμαρα,δεν μπορέσαμε να βρούμε eq για το boombox.
Όποιος θέλει να ακούει από τηλέφωνο,ένα μεταχειρισμένο iPhone του κατοσταρικου,είναι μονόδρομος!

δεν λάβαμε υπόψη μας κάτι βασικό (στην δοκιμή JBL vs earfun)

βάλαμε το earfun σε flat eq με το σκεπτικό ότι αφού το JBL δεν έχει eq (?) θα ήταν flat από το εργοστάσιο..
ποιός όμως μας λέει ότι το εργοστάσιο "άφησε" flat το eq του ;;;
μήπως ήταν "κουρδισμένο" με ελαφρύ "χαμόγελο" ;;;

και γι'αυτό τα λίγο πιο τσιμπημένα πρίμα και η λιγότερο προβολική μεσαία περιοχή ;; (στο JBL)

όταν "κούρδισα" λίγο το earfun ποιό σου άρεσε περισσότερο ;;
τι είπες για το μπάσο του ;; θυμάσαι ;;;

εν τέλει , συμφωνείς ότι 2 earfunΧ σε stereo λειτουργία προσφέρουν ήχο ασύλληπτης ποιότητας για το κόστος τους και όχι μόνο ;;

• Like
Κατ' αρχήν τα περισσότερα κινητά έχουν λειτουργία EQ ενσωματωμένη και αν θες, τη χρησιμοποιείς. Το δικό μου έχει (Samsung S20 FE). Δεν είναι απαραίτητο να ψάχνεις για EQ του ίδιου του Bluetooth ηχείου, παρόλο που είναι προτιμότερη, αν υπάρχει. Έχουν επίσης EQ πολλοί Software Players, όπως π.χ. ο Neutron.

Η σύγκριση ήχου μεταξύ iPhone και Xiaomi έχει να κάνει με την Bluetooth κωδικοποίηση. Αν το Xiaomi κωδικοποιεί σε SBC (που είναι κοινή και υπάρχει δε όλα τα κινητά) και
AAC (επινόηση της Apple), τότε σίγουρα κερδίζει το iPhone.

Υπενθυμίζω τις κωδικοποιήσεις Bluetooth, οι οποίες είναι όλες format απωλεστικής συμπίεσης κατά σειρά ποιότητας εκ των άνω προς τα κάτω:
- LDAC (ποιότητα Near CD)​
- aptX HD​
- aptX​
- AAC​
- SBC​
Για να χρησιμοποιηθεί μία συγκεκριμένη κωδικοποίηση (codec) πρέπει να υποστηρίζεται και από τις δύο συσκευές και τον πομπό (transmitter) και το δέκτη (receiver). Ειδάλλως πάμε στην αμέσως επόμενη προς τα κάτω κατά σειρά ποιότητας με τελευταία την SBC που είναι ο κοινός παρονομαστή για όλες τις Bluetooth συσκευές χωρίς εξαίρεση. Είναι και η παλαιότερη όλων.
Τελευταία εξελίχθηκε μία ακόμα Bluetooth κωδικοποίηση, ή aptX HD Lossless, ανώτερη όλων των προηγούμενων, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα συσκευές να την υποστηρίζουν και από τις δύο μεριές. Θέμα χρόνου, βεβαίως.

Έψαξα, αλλά δεν βρήκα στα Specs ποιά codecs υποστηρίζει το Earphun UBoom X. Υπάρχει τρόπος να το βρούμε; Ναι, υπάρχει. Το iBasso το δικό σου συνονόματε Μιχάλη πρέπει να υποστηρίζει όλους τους codecs (όπως και το δικό μου Fiio M11S). Χρησιμοποιώντας το μπορείς να εξακριβώσεις ποιά codex δέχεται το UBoom X.
Αυτά... :)

Παιδιά, τι σημαίνει στην απόκριση συχνότητας :
52 – 25,000 Hz (Free field)
37 – 30,000 Hz (In room)

για ένα ηχείο; Το γράφει στην ιστοσελίδα της Monitor Audio συγκεκριμένα για το Bronze 100 6G. Είδα το link σε μία αγγελία εδώ, στο AVclub.

Καλά παιδιά την έχω καταβρεί με το chat gpt...
Το ρωτάω ότι λαλακία θες σχετικά με ματσαρίσματα ηχείων ενισχυτές ποιός είναι καλύτερος από τον άλλο για κάθε είδος μουσικής
... φάση.
Κάνω συγκριτικά ηχείων.....
Απαντά αντικειμενικά η αλήθεια είναι από δημοσιεύματα στο ίντερνετ.

Πάρτε μια ιδέα πόσο πρέπει να εμπιστευόμαστε την ΑI.
Και φυσικά ΔΕΝ έχει Chromecast το Eversolo!!

Attachments

• Screenshot_2025-06-25-22-48-44-038_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2025-06-25-22-48-44-038_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    219.5 KB · Views: 16
Έχουνε και χαρακτήρα.
Το chatgpt είναι πιο χαϊεντάδικο, το gemini πιο τεχνοκρατικό.

Και φυσικά ΔΕΝ έχει Chromecast το Eversolo!!

Όπως τα λέει είναι. Κάποιες παλιές εκδόσεις δεν είχαν chromecast και το λέει παρακάτω.
Στο WhatHiFi λέει ότι είναι built-in.

1750919463866.png

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εμπιστευόμαστε, από μπαρούφες είναι πρώτο.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Στις προδιαγραφές του δεν λέει τίποτα για Chromecast και στο ASR διαβάζω ότι δεν έχει.

Εδώ διαβάζω ότι δεν έχει και ποτέ δεν είχε.

Οπότε απ' ότι φαίνεται το ChatGPT αποφάσισε να "πιστέψει" το WhatHiFi, το οποίο προφανώς γράφει μπαρούφες.

• Like
Άμα επιμείνετε με το chatgtp και το copilot, μια και αυτά χρησιμοποιώ, θα τα γυρίσετε με τα νερά σας.

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει.

Είπαμε είναι αυλικοί, όχι βοηθοί. Εμένα με εξυπηρετούν μόνο σε πράγματα που έχω πλήρη άγνοια. Σε οτιδήποτε άλλο, απλώς θα κάνουν λάθος κάποια στιγμή.

Παίζει να μπερδεύει το V2 με το V1;
Κάποιες versions;
Πάντως, αν κάποιος γράψει μπαρούφα στο internet, το chatgpt θα τη τσιμπήσει και θα σου τη σερβίρει.