Το chat του δικάναλου

Χαιρετισμους απο μένα στην ακόμη μια φορά άσχετη Τεχνητή Νοημοσύνη.Το πρώτο που βελτιώνεται με μια καλή βάση πικάπ είναι το μπασσο.
Τα ηχεία είναι μια άλλη ιστορία.Χρειαζονται τις δικές τους βάσεις.
Το "κορίτσι" μάλλον μπερδεύτηκε.

Εντάξει, καλά τα λέει η Κα AI.
Αν και είναι γνωστά, τίποτα καινούργιο.
Αλλά πολύ κουτσομπόλα αυτή η κυρία!
Όλα τα προσωπικά μας βρίσκει τρόπο να τα μαθαίνει! 😡

Μου τη δίνει η AI! 💢

griniarhs201.jpg

Το πρώτο που βελτιώνεται με μια καλή βάση πικάπ είναι το μπασσο.
Εξαρταται απο το πικαπ. Αλλο ειναι ενα ελαφρυ πικαπ χωρις μια υποτυπωδη αναρτηση ή αποσυζευξη απο το περιβαλλον του, και αλλο ενα βαρυ πικαπ ή ενα με αποτελεσματικη αναρτηση .

Εξαρταται απο το πικαπ. Αλλο ενα ελαφρυ πικαπ χωρις μια υποτυπωδη αναρτηση ή αποσυζευξη απο το περιβαλλον του, αλλο ενα βαρυ πικαπ ή ενα με αποτελεσματικη αναρτηση .
Δεν ισχύει.Avid Volvere και Michell Gyro se "υπέφεραν" δίχως μια καλή βάση.Η ιστορία του πρώτου έχει γραφτεί στο forum από τον ιδιοκτήτη του και την επιβεβαίωσα προσωπικά στο σύστημά του.( Βάση Symposium Acoustics).
Η ιστορία του δεύτερου αφορά το τελευταίο πικάπ μου.(Βαση Project Ground-it deluxe)
Υπάρχει και φίλος με Michell Orbe se και βάση TAOC.
Δεν είναι αποτελεσματικές οι αναρτήσεις τους;

Δεν θελω να σε "απογοητευσω" οποτε αν θελεις απαντησε εσυ, αν σε συγκριση με την αναρτηση ας πουμε ενος Pink Triangle , ολες οι αναρτησεις εχουν την ιδια αποτελεσματικοτητα ή αναγκες. Αν γνωριζεις επισης για την αναρτηση ενος Thorens TD125 ή TD550 , Reference , ή ενος Alphason Sonata , κλασικα παραδειγματα συνδυασμου αναρτησης και μαζας , σκεψου αν ολα τα πικαπ αναρτησης εχουν ιδια αποτελεσματικοτητα ή αναγκες στη στηριξη τους.

Last edited:
Δεν ισχύει.Avid Volvere και Michell Gyro se "υπέφεραν" δίχως μια καλή βάση.Η ιστορία του πρώτου έχει γραφτεί στο forum από τον ιδιοκτήτη του και την επιβεβαίωσα προσωπικά στο σύστημά του.( Βάση Symposium Acoustics).
Η ιστορία του δεύτερου αφορά το τελευταίο πικάπ μου.(Βαση Project Ground-it deluxe)
Υπάρχει και φίλος με Michell Orbe se και βάση TAOC.

Έχεις δει / ακούσει Technics SL 1200/1210 MK2 να "υποφέρει" από κραδασμούς ;;

(Μόνο εγώ το είχα καταφέρει μία φορά σε συνθήκες που "δημιούργησα" επί τούτου...) :LOL:

Έχεις δει / ακούσει Technics SL 1200/1210 MK2 να "υποφέρει" από κραδασμούς ;;

(Μόνο εγώ το είχα καταφέρει μία φορά σε συνθήκες που "δημιούργησα" επί τούτου...) :LOL:
Θα με κάνεις να σου φέρω μια από τις βάσεις μου όταν θα σε επισκεφθώ και τότε θα δεις/ακούσεις.

Δεν θελω να σε "απογοητευσω" οποτε αν θελεις απαντησε εσυ, αν σε συγκριση με την αναρτηση ας πουμε ενος Pink Triangle , ολες οι αναρτησεις εχουν την ιδια αποτελεσματικοτητα ή αναγκες. Αν γνωριζεις επισης για την αναρτηση ενος Thorens TD125 ή TD550 , Reference , ή ενος Alphason Sonata , κλασικα παραδειγματα συνδυασμου αναρτησης και μαζας , σκεψου αν ολα τα πικαπ αναρτησης εχουν ιδια αποτελεσματικοτητα ή αναγκες στη στηριξη τους.
Αν είσαι κάτοχος ενός εκ των ανωτέρω και κατοικείς στην Αθήνα,η προ(σ)κληση προς τον Βλαδίμηρο ισχύει και προς εσενα.

Θα με κάνεις να σου φέρω μια από τις βάσεις μου όταν θα σε επισκεφθώ και τότε θα δεις/ακούσεις.

Αυτό θα το κάνεις όταν τελειώσω με κάποιο από τα πικάπ μου.. ( Technics ή Thorens )

Προσωπικά έχω δοκιμάσει βάση από MDF (δεν μου άρεσε) , βάση από μάρμαρο (μου άρεσε αλλά την έβαλα κάτω από τον τελικό) και plexi glass το οποίο μου άρεσε εξίσου με το μάρμαρο (γρανίτης στην ουσία) και αγόρασα 2ο plexi για να έχουν και τα 2 πικάπ ίδια βάση..

Να πω την αλήθεια, σχεδόν ίδια γιατί το ένα plexi έχει πάχος 30mm , το άλλο 20mm.

Αυτό θα το κάνεις όταν τελειώσω με κάποιο από τα πικάπ μου.. ( Technics ή Thorens )

Προσωπικά έχω δοκιμάσει βάση από MDF (δεν μου άρεσε) , βάση από μάρμαρο (μου άρεσε αλλά την έβαλα κάτω από τον τελικό) και plexi glass το οποίο μου άρεσε εξίσου με το μάρμαρο (γρανίτης στην ουσία) και αγόρασα 2ο plexi για να έχουν και τα 2 πικάπ ίδια βάση..

Να πω την αλήθεια, σχεδόν ίδια γιατί το ένα plexi έχει πάχος 30mm , το άλλο 20mm.
Επιφάνεια από μπαμπού 3cm με σορμποθανη κάτω από το μπαμπού δεν δοκίμασες;
Δοκίμασες;

Τα ανωτέρω δεν εχουν αντικραδασμικες αρετές.Μονον ο γρανίτης βοηθά όμως μόνον κατ' ελάχιστον και μόνον στο μπασσο.

Επιφάνεια από μπαμπού 3cm με σορμποθανη κάτω από το μπαμπού δεν δοκίμασες;
Δοκίμασες;

Όχι
Δεν θέλω βάση που να έχει χαμηλό βάρος.

Την βάση κάτω από το πικάπ δεν την θέλω για να μου "φτιάξει" κάτι στον ήχο του..

Την θέλω για να μπορώ να ρυθμίσω την ευθυγράμμιση του πικάπ χωρίς να πειράξω τα πόδια του.. έχω 3 ρυθμιζόμενους κώνους κάτω από κάθε βάση και αν η βάση είναι "πούπουλο" εύκολα σηκώνεται σούζα...

Technics και Thorens (εκεί που το έφτασα μέχρι τώρα στα κιλά) δεν επηρεάζονται ηχητικά από τις βάσεις.

Αν είσαι κάτοχος ενός εκ των ανωτέρω και κατοικείς στην Αθήνα,η προ(σ)κληση προς τον Βλαδίμηρο ισχύει και προς εσενα.
Μα σε πιστευω οταν ειπες οτι το Michell Gyro SE υπεφερε χωρις καλη βαση ......
Το γιατι με προ(σ)καλεις δεν καταλαβα.

Όχι
Δεν θέλω βάση που να έχει χαμηλό βάρος.

Την βάση κάτω από το πικάπ δεν την θέλω για να μου "φτιάξει" κάτι στον ήχο του..

Την θέλω για να μπορώ να ρυθμίσω την ευθυγράμμιση του πικάπ χωρίς να πειράξω τα πόδια του.. έχω 3 ρυθμιζόμενους κώνους κάτω από κάθε βάση και αν η βάση είναι "πούπουλο" εύκολα σηκώνεται σούζα...

Technics και Thorens (εκεί που το έφτασα μέχρι τώρα στα κιλά) δεν επηρεάζονται ηχητικά από τις βάσεις.
Η μεγάλη του ΙΚΕΑ είναι 3 κιλά περίπου, δεν πάει πουθενά .
Αλλά αφού θες να ρυθμίσεις την ευθυγράμμιση πάω πάσο. (Αν και υπάρχουν τρόποι)

• Haha
Reactions: vlad66
Η μεγάλη του ΙΚΕΑ είναι 3 κιλά περίπου, δεν πάει πουθενά .
Αλλά αφού θες να ρυθμίσεις την ευθυγράμμιση πάω πάσο. (Αν και υπάρχουν τρόποι)

Βάλε της 3 κώνους από κάτω και κάνε ότι τους ρυθμίζεις.. θα δεις αν θα κάνει σούζα ή όχι...

(ειδικά με τα 12,5kg του ΜΚ2 πάνω της...)

Αυτή του ΙΚΕΑ την είχα βάλει παλιότερα εγώ κάτω από το πικάπ μου, και την έβγαλα αμέσως, πρέπει να ήταν η χειρότερη επίδραση που έχω βιώσει ποτέ στον ήχο μου, σαν να σκέπασα τα πάντα με ένα πολύ βαρύ χαλί, κι ακόμη χειρότερα...

Βέβαια, δεν είχα βάλει ποδαράκια από κάτω, και ακουμπούσε κατευθείαν πάνω στο ρακ. Μετά κάποια στιγμή διάβασα για ποδαράκια σομπορθάνης, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα να ξαναδοκιμάσω.

Βάλε της 3 κώνους από κάτω και κάνε ότι τους ρυθμίζεις.. θα δεις αν θα κάνει σούζα ή όχι...

(ειδικά με τα 12,5kg του ΜΚ2 πάνω της...)
Και το δικό μου 8 κιλά πάει αν θυμάμαι καλά. Δεν πάει πουθενά. Αλλά εγώ έχω ρακ που αντέχει 800 κιλά από κάτω, εσύ έχεις το τσόφλι, αχαχαχα

Μα σε πιστευω οταν ειπες οτι το Michell Gyro SE υπεφερε χωρις καλη βαση ......
Το γιατι με προ(σ)καλεις δεν καταλαβα.
Δεν μίλησα μόνο για το Gyro.
Σε προ(σ)καλώ για να αποδείξω πως η ανάρτηση δεν είναι πανάκεια.
Τον Βλαδίμηρο,για να συνειδητοποιήσει πως ο,τι κι αν έχει κάνει στα πικάπ του δεν είναι αρκετό.

Αυτή του ΙΚΕΑ την είχα βάλει παλιότερα εγώ κάτω από το πικάπ μου, και την έβγαλα αμέσως, πρέπει να ήταν η χειρότερη επίδραση που έχω βιώσει ποτέ στον ήχο μου, σαν να σκέπασα τα πάντα με ένα πολύ βαρύ χαλί, κι ακόμη χειρότερα...

Βέβαια, δεν είχα βάλει ποδαράκια από κάτω, και ακουμπούσε κατευθείαν πάνω στο ρακ. Μετά κάποια στιγμή διάβασα για ποδαράκια σομπορθάνης, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα να ξαναδοκιμάσω.
Εντάξει, κατευθείαν στο ρακ τι δουλειά να κάνει.
Το χειρότερο που έχω δοκιμάσει κάτω από το πικάπ είναι ο γρανίτης.
Για τα γούστα μου πάντα.

Και το δικό μου 8 κιλά πάει αν θυμάμαι καλά. Δεν πάει πουθενά. Αλλά εγώ έχω ρακ που αντέχει 800 κιλά από κάτω, εσύ έχεις το τσόφλι, αχαχαχα

Πραγματικό τσόφλι !

Αν δεν το είχα βιδώσει στον τοίχο θα έπεφτε κάτω από το δικό του βάρος και μόνο !

Το μάρμαρο το έβαλα κάτω από τον ενισχυτή ούτως ώστε το συνολικό τους βάρος (amp 20kg + 12,4kg ο γρανίτης) να βοηθήσουν την στιβαρότητα..

Κάτω από το τσόφλι έχω συνθετικά "παπουτσάκια" καλής αντοχής και φυσικά αυτό το σύνολο είναι στην βάση της "κατασκευής".

Ναι, κάποια στιγμή θα πρέπει να φτιάξω ή να αγοράσω κάτι καλό σαν το δικό σου...