Καλό χρόνο με υγεία και με πολλή και καλή μουσική!
Ευχή κατά το 1/3,κατάρα κατά τα 2/3.Καλή, φουλ ρέιντζ, χρονιά σε όλους.
Είθε η απόκριση και η καθαρότητα στα χαμηλά να γίνει καλύτερη, η μεσαια σας να γίνει πιο υγρή και μεστή, τα πρίμα σας να είναι αιθέρια και μεταξένια, το wow & flutter να εξαφανιστεί και η ροή των data σας να είναι απρόσκοπτη χωρίς θόρυβο.
Και όλα αυτά χωρίς ξοδέψετε φράγκο.
Χρόνια πολλά!
Καλη χρονια.Καλή χρονιά, καλύτερη από τις προηγούμενες και από μένα.
Στο θέμα της ανάρτησης σχεδόν όλοι οι retipers εκτός του ότι είναι πολύ έμπειροι, κάνουν εξουθενωτικά τεστ πριν αποφανθούν για το αν η ανάρτηση τηρεί τις εργοστασιακές προδιαγραφές.
Κάποιοι δέχονται κεφαλές ακόμα και από Ιαπωνία.
Σ' αυτή την χώρα υπάρχουν κάποιοι χομπίστες πρώην εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες κατασκευών κεφαλών που κάνουν αναβελονωση π.χ Koetsu που ακούγεται ότι κλείνει η έκλεισε λόγω απώλειας του γιου και γενικά είναι συλλέκτες vintage Hi fi/Hi End.
Οι πληροφορίες προέρχονται από editor ξένου περιοδικού που εργάζεται Ιαπωνία.
Οι μετρήσεις και ακουστικές εκτιμήσεις επισκευασμένων κεφαλών είναι 'εξαντλητικές'.
Μιλάμε για μουσικόφιλους με μεγάλες βάσεις δεδομένων και μεγάλη εμπειρία στην πλειοψηφία τους.
Κάποιοι είδαν 'φως και μπήκαν' ,αλλά είναι εξαιρέσεις.
Έχουν γίνει επισκέψεις στους χώρους τους από περιοδικά για εκτίμηση εργασίας.
Πολλοί επισκευάζουν κεφαλές για να τις έχουν σαν 'δεύτερες' έχοντας αγοράσει ακριβώς την ίδια και έχουν κάνει συγκρίσεις για το αποτέλεσμα.
Συνάντησα και επισκέφτηκα γνωστό μου που έχει κάνει το ίδιο ,έχοντας μάλιστα μεγάλη γκάμα MC.
Γνωρίζεις ότι έστειλα την ίδια κεφαλή πίσω πέντε φορές και κάποιοι που είχαν απ' την ίδια εταιρεία έκαναν το ίδιο στα 90ς.Καλη χρονια.
Ενα ονομα δεν μας λες ομως. Θετικα σχολια κανεις , δεν θα ενοχληθει κανενας.
Προφανως ( θα ) υπαρχουν και καποιοι (περισσοτεροι ισως) που δεν εχουν ουτε τη γνωση ουτε την εμπειρια που λες , και ακομα περισσοτεροι που δεν εχουν ουτε τη γνωση ουτε την εμπειρια αυτου που σχεδιασε και κατασκευαζει μια κεφαλη.
Δεν ετυχε να διαβασεις καπου για μερικους που αγοραζουν ανταλλακτικες βελονες κεφαλων ΜΜ γνωστων εταιρειων , αφαιρουν το στελεχος βοριου με ακιδα micro ridge ή shibata και τα κολλανε στην κεφαλη που θα τους στειλεις ?
Αν τα πραγματα ηταν τοσο απλα οσο λες , θα εφτιαχναν δικες τους κεφαλες .
Μετα απο αυτα, ναι υπαρχουν και μερικοι που αποτελουν σοβαροτερες επιλογες για επιδιορθωση αν αυτη δεν ειναι δυνατη απο τον ιδιο τον κατασκευαστη .
Μια τετοια δουλεια σε BENZ LP-S , ακουσα προσφατα σε σπιτι φιλου, και σε συγκριση με μια ιδια 100% εργοστασιακη ΒΕΝΖ , οι διαφορες ηταν ευκολα ακουστες και σαφεστατα υπερ της εργοστασιακης. Ο ιδιος φιλος, εστειλε σε επισκευαστη στην Αγγλια μια ortofon Rondo Bronze ,μετα απο "διαβεβαιωσεις" και υποσχεσεις για "καλυτερο αποτελεσμα , και ηταν και πανακριβος. Ο φιλος, μολις την παρελαβε την στησαμε, την ακουσε για καποιες ωρες, και την πουλησε στα μισα λεφτα του κοστους επισκευης.
Να το πω διαφορετικα. Αλλαξες την αναρτηση , ξεχνα την κεφαλη που ειχες. Το αν σου αρεσει περισσοτερο η διορθωμενη , καλως, εισαι τυχερος. Αν το ζητουμενο ειναι να εχεις τον ηχο που ειχες , σου αρεσε και θα ηθελες να τον εχεις ξανα , απλα ατυχησες. Εκεινο το μικροσκοπικο λαστιχακι ειναι ισως το πλεον σημαντικο κοματι , για να αναδειχθουν ακιδες και γεννητριες. Και γι αυτο κανενας original κατασκευαστης , δεν αποκαλυπτει σε κανεναν ουτε πουλαει σε κανεναν τη "συνταγη" ή το damping rubber. Ουδεις. Ουτε σε επισκευαστη, ουτε σε retiper ,ουτε σε editors περιοδικων.
Και γω ρωτησα 2-3 επισκευαστες, και τα πιο πανω τα ακουσα απο το στομα τους. Το καλυτερο σχολιο τους " ...... Ι will try my best ......"
Μα δεν το αρνουμαι αυτο . Ο λογος που σχολιαζω για το θεμα της ΒΕΝΖ του Μιχαλη, ειναι εμμεσως, καπως σε............. αμεση σχεση με αυτο που λες.επίσης υπάρχει κατασκευαστής που δεν μπορούσε να φτιάξει τις δικής του παραγωγής κεφαλές και γνωρίζω από πμ ότι είχες αυτήν την κακή εμπειρία.
10 = η βρώμη, αλλιώς και "ταή" (θηλ.)Αυτή η μονάδα μας ταλαιπώρησε πολύ ως οικογένεια.Ο παπούς μου πριν το θάνατο του ειχε αφήσει ένα χαρτί, κάτι σαν διαθήκη, με το οποίο μοίραζε τα χωράφια στις τρεις θυγατέρες του. Όριζε λοιπόν ότι το Α χωράφι εκτάσεως 8 μουζουριών το αφήνω στην πρώτη κόρη, το Β χωράφι 6 μουζουριών το αφήνω στη δεύτερη, κλπ.Αναρωτιόμασταν για πολύ καιρό σε τι αντιστοιχεί το μουζούρι. Μετά από αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε. Το μουζούρι ως μονάδα όγκου είναι ο όγκος ενός σάκου με σπόρο που σηκώνει ο γεωργός στην πλάτη του, καθώς σπέρνει.Το βάρος του σάκου διαφέρει ανάλογα με το είδος του σπόρου (σιτάρι, κριθάρι, κλπ). Στη Συμβολαιογραφική Επιθεώρηση" βρήκαμε τις αντιστοιχίες που είχε δημοσιευμένες.Σήμερα πια γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα.Κατ' αρχήν από εδώ.μουζούρι ουδέτερο (ιδιωματικό, κρητικά)
- (μονάδα μέτρησης, παρωχημένο)
- μονάδα βάρους για δημητριακά που χρησιμοποιούνταν στην Κρήτη και αντιστοιχεί σε περίπου 17 κιλά (15 οκάδες σιταριού ή 13 οκάδες κριθαριού)
- (συνεκδοχικά) μονάδα έκτασης που αντιστοιχούσε στην ποσότητα του καρπού που χρειαζόταν για να σπαρθεί ένα χωράφι. Εικάζεται ότι ήταν περίπου 400 τετραγωγνικά μέτρα
※ - Αποφάσεις Αρείου Πάγου - Νομολογία, Αθήνα, στις 11 Απριλίου 2017.Ειδικότερα το μουζούρι (που αναφέρεται στο πρώτο συμβόλαιο του έτους 1895), ως μονάδα μέτρησης όγκου δημητριακών και λοιπών καρπών στη Κρήτη, που μετεξελίχθηκε σε μονάδα μέτρησης της καλλιεργούμενης με αυτά (δημητριακά) έκτασης, ταυτίζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις με το στρέμμα για τα γόνιμα εδάφη, ενώ για άγονα εδάφη η έκταση που αντιστοιχεί στο μουζούρι είναι πολύ μεγαλύτερη του στρέμματος, ενώ η αναφορά που γίνεται στους παλιούς τίτλους σε αυτό, ως μονάδα μέτρησης, περιλάμβανε μόνο την δεκτική καλλιέργειας με σπορά δημητριακών έκταση και δεν περιελάμβανε βραχώδη, πρανή και άλλα άγονα εδάφη που δεν επιδεχόταν σπορά αλλά όμως περιλαμβανόταν στην όλη ιδιοκτησία. Το μουζούρι ως μονάδα όγκου χωρούσε περίπου 15 οκάδες (1.280 γραμμάρια η οκά) σιτάρι, ενώ διαφορετικές ήταν οι ποσότητες για άλλα δημητριακά που αντιστοιχούσαν σε αυτό, ως καλλιεργήσιμη δε με σπορά έκταση οι οκάδες ή αργότερα τα κιλά σπόρου αντιστοιχούσαν σε υποδιαιρέσεις του μουζουριού, με αποτέλεσμα τα τριάντα κιλά σπόρου που αναφέρεται ως έκταση το όλο ακίνητο στο άνω διανεμητήριο συμβόλαιο να αντιστοιχούσε κατά προσέγγιση σε 2 περίπου στρέμματα, που όμως δεν αντιστοιχούσε ως προελέχθη στην έκταση του ακινήτου που έλαβε στο μερίδιό της η δικαιοπάροχος της ενάγουσας, η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη, δεδομένου και ότι στα παλιά συμβόλαια, όπως το παραπάνω, χρησιμοποιούνταν μονάδες έκτασης χωρίς ακριβή αντιστοίχηση και η αναφορά της έκτασης ήταν μόνο η ωφέλιμη (καλλιεργούμενη).
Από AIΤο μουζούρι είναι παραδοσιακή μονάδα μέτρησης στην Κρήτη, που αναφερόταν κυρίως σε όγκο (περίπου 24 λίτρα) και βάρος (περίπου 17 κιλά για δημητριακά, δηλαδή 15 οκάδες σιτάρι ή 13 οκάδες κριθάρι). Χρησιμοποιούνταν επίσης ως συνώνυμο για μια μονάδα έκτασης γης (το πόσο δημητριακό χρειαζόταν για να σπαρθεί) και αναφέρεται συχνά σε λαογραφικές εκφράσεις και κάλαντα, δηλώνοντας ποσότητα ή έκταση.
Σημασίες του μουζουριού:
- Μονάδα Βάρους/Όγκου: Αντιστοιχεί περίπου σε 17 κιλά ή 24 λίτρα, ανάλογα με το δημητριακό (σιτάρι, κριθάρι).
- Μονάδα Έκτασης: Η έκταση που χρειαζόταν για να σπαρθεί ένα μουζούρι σπόρου, εκτιμάται περίπου στα 400 τετραγωνικά μέτρα.
- Λαογραφικά: Χρησιμοποιείται σε εκφράσεις όπως "δέκα μουζουργιές ξύλο" (πολύ ξύλο) ή σε κάλαντα για να δηλώσει ποσότητα.

Μα δεν το αρνουμαι αυτο . Ο λογος που σχολιαζω για το θεμα της ΒΕΝΖ του Μιχαλη, ειναι εμμεσως, καπως σε............. αμεση σχεση με αυτο που λες.
Επιπλεον, σου ζητησα καποια ονοματα , διοτι πιστευω οτι και στον Μιχαλη αλλα και σε αλλους ισως φανουν χρησιμα σε περιπτωση που χρειαστουν κατι για τις κεφαλες τους.
ΟΜΩΣ ............ επιμενω στο θεμα αναρτησης. ΚΑΝΕΝΑΣ κατασκευαστης δεν αποκαλυπτει τη "συνταγη" του damping rubber, και δεν πουλαει "damping rubbers" σε κανενα επισκευαστη. Γι αυτο λεω οτι χωρις αυτο , ειναι σχεδον αδυνατο καποιος τριτος να επαναφερει μια κεφαλη στην ποιοτητα ή χαρακτηρα αν προτιμας, ιδια με του κατασκευαστη.
Και μια διευκρινηση, στην περιπτωση που ξερεις για τη δικη μου κεφαλη παλαιοτερα, το προβλημα αφορουσε το suspension wire και οχι το damping rubber. Για μενα οπως και να'χει , ηταν αρκετος λογος για να μην σκεφτω ξανα επισκευη απο αυτους.
Εδώ και κάποια χρόνια έχω εκτιμήσει την δουλειά του VAS σε σχέση με τις τιμές ,αλλά και την εξυπηρέτηση ,όταν πενθούσα .Μα δεν το αρνουμαι αυτο . Ο λογος που σχολιαζω για το θεμα της ΒΕΝΖ του Μιχαλη, ειναι εμμεσως, καπως σε............. αμεση σχεση με αυτο που λες.
Επιπλεον, σου ζητησα καποια ονοματα , διοτι πιστευω οτι και στον Μιχαλη αλλα και σε αλλους ισως φανουν χρησιμα σε περιπτωση που χρειαστουν κατι για τις κεφαλες τους.
ΟΜΩΣ ............ επιμενω στο θεμα αναρτησης. ΚΑΝΕΝΑΣ κατασκευαστης δεν αποκαλυπτει τη "συνταγη" του damping rubber, και δεν πουλαει "damping rubbers" σε κανενα επισκευαστη. Γι αυτο λεω οτι χωρις αυτο , ειναι σχεδον αδυνατο καποιος τριτος να επαναφερει μια κεφαλη στην ποιοτητα ή χαρακτηρα αν προτιμας, ιδια με του κατασκευαστη.
Και μια διευκρινηση, στην περιπτωση που ξερεις για τη δικη μου κεφαλη παλαιοτερα, το προβλημα αφορουσε το suspension wire και οχι το damping rubber. Για μενα οπως και να'χει , ηταν αρκετος λογος για να μην σκεφτω ξανα επισκευη απο αυτους.
Ίσως το πρόβλημα ήταν οι όχι και τόσο καλοί βοηθοί ? (Γνώρισα τον έναν).Μα δεν το αρνουμαι αυτο . Ο λογος που σχολιαζω για το θεμα της ΒΕΝΖ του Μιχαλη, ειναι εμμεσως, καπως σε............. αμεση σχεση με αυτο που λες.
Επιπλεον, σου ζητησα καποια ονοματα , διοτι πιστευω οτι και στον Μιχαλη αλλα και σε αλλους ισως φανουν χρησιμα σε περιπτωση που χρειαστουν κατι για τις κεφαλες τους.
ΟΜΩΣ ............ επιμενω στο θεμα αναρτησης. ΚΑΝΕΝΑΣ κατασκευαστης δεν αποκαλυπτει τη "συνταγη" του damping rubber, και δεν πουλαει "damping rubbers" σε κανενα επισκευαστη. Γι αυτο λεω οτι χωρις αυτο , ειναι σχεδον αδυνατο καποιος τριτος να επαναφερει μια κεφαλη στην ποιοτητα ή χαρακτηρα αν προτιμας, ιδια με του κατασκευαστη.
Και μια διευκρινηση, στην περιπτωση που ξερεις για τη δικη μου κεφαλη παλαιοτερα, το προβλημα αφορουσε το suspension wire και οχι το damping rubber. Για μενα οπως και να'χει , ηταν αρκετος λογος για να μην σκεφτω ξανα επισκευη απο αυτους.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.