Το chat του δικάναλου

Που πήγε κι έπεσε η καχύποπτη ματια του αγνού καλωδιοφίλου;
Μα φυσικά,σε δύο ολόιδια καλωδια ρεύματος(το μοντέλο δεν έχει αλλάξει)τα οποία όμως δεν είναι ολόιδια ούτε παίζουν ολόιδια.Μαντεψτε ποιο παίζει καλύτερα.
Εννοείται πως είναι ολόιδια στην τιμή.

View attachment 266059
το ενα ολόιδιο.

• Haha
Reactions: Θρησκος
Πιο χοντρο το αριστερα , πως ειναι ολόιδια ?
Κι όμως,πρόκειται για το ίδιο μοντελο.
Isotek Evo3 Elite.Η διαφορά στην εξωτερικη διατομή(εύχομαι να μην υπάρχει διαφορά και στην διατομή των αγωγών)έγκειται στις πιο πρόσφατες παρτίδες.Ο γνωστός μου επιμένει πως το πιο λεπτό παίζει χειρότερα.

Isotek Evo3 Elite.Η διαφορά στην εξωτερικη διατομή(εύχομαι να μην υπάρχει διαφορά και στην διατομή των αγωγών)έγκειται στις πιο πρόσφατες παρτίδες.Ο γνωστός μου επιμένει πως το πιο λεπτό παίζει χειρότερα.
Μηπως ειναι μαιμουδια;

Κατι αναλογο , δηλαδη "ιδια" καλωδια αλλα με διαφορετικη εξωτερικη διαμετρο , ειναι τα van den hul Mainsstream & Mainsstream BS (UK version).
Υπαρχει μια μονο διαφορα η οποια κανει και τη διαφορα στην εξωτερικη διαμετρο. Στο Mainsstream , μεταξυ αγωγων και θωρακισης υπαρχει μια επιπλεον μονωση η οποια ουσιαστικα αυξανει την αποσταση μεταξυ αγωγων και θωρακισης. Καποτε δοκιμασα και τα δυο, και βρηκα το Mainsstream καλυτερο απο το BS.
To BS σαν πιο λεπτο , μπορουσε επισης να χωρεσει πιο ευκολα στα UK plugs.

• Like
Κατι αναλογο , δηλαδη "ιδια" καλωδια αλλα με διαφορετικη εξωτερικη διαμετρο , ειναι τα van den hul Mainsstream & Mainsstream BS (UK version).
Υπαρχει μια μονο διαφορα η οποια κανει και τη διαφορα στην εξωτερικη διαμετρο. Στο Mainsstream , μεταξυ αγωγων και θωρακισης υπαρχει μια επιπλεον μονωση η οποια ουσιαστικα αυξανει την αποσταση μεταξυ αγωγων και θωρακισης. Καποτε δοκιμασα και τα δυο, και βρηκα το Mainsstream καλυτερο απο το BS.
To BS σαν πιο λεπτο , μπορουσε επισης να χωρεσει πιο ευκολα στα UK plugs.
Η διαφορά είναι πως στην περίπτωση του γνωστού μου πρόκειται για την ίδια Ευρωπαϊκή έκδοση.Θεωρητικα,η διατομή των αγωγών έχει παραμείνει η ίδια όμως η εξωτερική διατομή του "καλού" κομματιού είναι σχεδόν ίδια με αυτή του Oyaide Tunami.
Πρακτικά,ο γνωστός μου επιμένει πως το κομμάτι με την μεγαλύτερη διατομή παίζει καλύτερα.Ευτυχως,το δικό μου κομμάτι φαίνεται να είναι επίσης "καλό".

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Η διαφορά είναι πως στην περίπτωση του γνωστού μου πρόκειται για την ίδια Ευρωπαϊκή έκδοση.Θεωρητικα,η διατομή των αγωγών έχει παραμείνει η ίδια όμως η εξωτερική διατομή του "καλού" κομματιού είναι σχεδόν ίδια με αυτή του Oyaide Tunami.
Πρακτικά,ο γνωστός μου επιμένει πως το κομμάτι με την μεγαλύτερη διατομή παίζει καλύτερα.Ευτυχως,το δικό μου κομμάτι φαίνεται να είναι επίσης "καλό".
Ισως να εκαναν καποια αλλαγη παρομοια με αυτη των vdH. Και στα vdH η διατομη των αγωγων ειναι ακριβως η ιδια και στα δυο.

• Like
Επισκεψη στο σπιτι του κ. Βλαδιμηρου σημερα για ενα προτζεκτ που εχω στο μυαλο μου και του εχω αναθεσει.

Το προτζεκτ εχει να κανει με πικαπ, κατι το οποιο το ειχα απωθημενο απο χρονια και δεησε ο κυριος να βρεθει η δυνατοτητα να υλοποιηθει.

Το πικαπ ειναι το thorens td 160 mk2 με sme βραχιονα και ευτυχως στην αποσφραγιση του πακετου φαινεται εκ πρωτης οψεως οτι ολα ειναι οπως πρεπει.
Θα φανει βεβαια και στην πραξη ολο αυτο τις επομενες ημερες.

Μεσα σε ολα αυτα βεβαια υπηρχε και μια εκπληξη (ευχαριστη) την οποια δεν θα σας αποκαλυψω εγω αλλα ο Βλαδιμηρος εαν θελησει (παντως τον ειδα να θελει να βαλει τα κλαματα απο τη συγκινηση χαχα)

Το κυριοτερο ολων οτι το χομπυ μας φερνει πιο κοντα, ακουσαμε μουσικη απο τη συστηματαρα του και χαρηκα που τα ειπαμε ξανα μετα απο τοσο καιρο και ειναι ολοι τους καλα (ο ιδιος, η συμπαθεστατη Σια και οι γατοι προφανως)

Υ.γ. εκτος απο το προτζεκτ εχω ανοιξει παρτιδες και για αξιολογο phono πλεον

Υ.γ. 2 θα πεσουν και τα απαραιτητα call και στον μεντορα (Πανικο) βεβαιως βεβαιως

Αναμενεται συνεχεια

Καλορίζικο Δημήτρη και από εδώ !

Η έκπληξη παίδες ήταν η κεφαλή που είχε μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να ξέρει ο Δημήτρης αν ο Βέλγος πωλητής του έβαλε καν κεφαλή....

Μόλις την είδα μου βγήκαν τα μάτια και λέω στον Δημήτρη, - τι είναι αυτό ρε συ;;;;

Αμέσως σύνδεσα πικάπ και phono για να δούμε απλά αν δουλεύει !!

Έλεγα - δεν μπορεί.... κάποιο πρόβλημα θα έχει για να του την στείλει έτσι "αέρα πατέρα"....

IMG_20260212_141902.jpg

IMG_20260212_141950.jpg

Άψογη η κουκλάρα !!!!

Το phono μου έκανε κάτι νούμερα με θόρυβο γείωσης, αλλά θα ασχοληθώ και με αυτό κάποια στιγμή γιατί το έχω παραμελήσει...

Παρά το πρόβλημα όμως, το πικάπ για μία ακόμα φορά δεν έχασε ούτε από το Qobuz !!
(Αυτή είναι η γνώμη μου)

Η κεφαλή δε, χωρίς την παραμικρή σοβαρή ρύθμιση παρά μόνο βάρος ανάγνωσης και vta, πέρασε με απόλυτη επιτυχία μέχρι και τα κανόνια του 1812 του Τσαϊκόφσκι..

Μήτσο, ( @dimmanoukas ) πες με πάσα ειλικρίνεια την γνώμη σου για το πικάπ vs streamer.

Χωρίς ντροπές και συναισθηματισμούς...!!

Απλά βγάλε από την εξίσωση τον θόρυβο της γείωσης (που 1η φορά έχω θέμα σε οποιαδήποτε phono μου) και όσο μπορείς τα λιγοστά "σκρατς" γιατί ο δίσκος αγοράστηκε μεταχειρισμένος και καταλαβαίνεις....

Ααααα... και αν κατά την γνώμη σου θέλω ή όχι sub ( ή subs).....

Αρχικα να πω οτι ομορφουλι ειναι το heashell στο μκ2 αλλα μην σου μπαινουν ιδεες, χαχα.

Τωρα για τη συγκριση να πω οτι δεν ειχα ακουσει ξανα το συστημα του Vlad ουτε ως συνολο ουτε καποιο απο τα επι μερους κομματια.

Παιζει παρα πολυ καλα και η αληθεια ειναι οτι απο το πικαπ δεν ελλειψε πραγματικα τιποτα, τουναντιον μαλιστα.

Βεβαια εγω ειμαι της αποψης και μου αρεσουν και οι δυο πηγες.

Χοντρικα για εμενα γραφοντας γενικοτητες, ακρα, χαμηλοτερο κοστος και ευκολια σεταρισμαστος στα ψηφιακα, αλλα ενα καλοστημενο βινυλιακο συστημα εχει τη χαρη του.

Οταν η ακιδα πεφτει στο αυλακι ειναι αλλιως, μουσικοτητα, ροη κλπ χαριτωμενα, αλλα θελει κοπο, χρημα και διαβασμα.

Προσωπικα ακουω καθημερινα με ψηφιακα ακομη και ως πηγη το κινητο, αλλα η διαδικασια του βινυλιου ειναι αλλιως, για αυτο αλλωστε μπηκα στο τρυπακι του thorens.

Τωρα το βινυλιακο (και οχι μονο) συστημα του vlad ειναι υψηλου επιπεδου.

Τελος μπορω να πω με ευκολια οτι το Qobuz ξεσκισε το tidal πανευκολα, αλλα αυτο φαινεται και στο συστημα του vlad που μπορει να αναδειξει τετοιες διαφορες.

Υ.γ. sub θελεις σαφως, για να τα χρησιμοποιησεις ως σκαμπω, γιατι τα γατια πιανουν ολες τις θεσεις χαχα

Last edited:
Καλορίζικο Δημήτρη και από εδώ !

Η έκπληξη παίδες ήταν η κεφαλή που είχε μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να ξέρει ο Δημήτρης αν ο Βέλγος πωλητής του έβαλε καν κεφαλή....

Μόλις την είδα μου βγήκαν τα μάτια και λέω στον Δημήτρη, - τι είναι αυτό ρε συ;;;;

Αμέσως σύνδεσα πικάπ και phono για να δούμε απλά αν δουλεύει !!

Έλεγα - δεν μπορεί.... κάποιο πρόβλημα θα έχει για να του την στείλει έτσι "αέρα πατέρα"....

View attachment 266508

View attachment 266509

Άψογη η κουκλάρα !!!!

Το phono μου έκανε κάτι νούμερα με θόρυβο γείωσης, αλλά θα ασχοληθώ και με αυτό κάποια στιγμή γιατί το έχω παραμελήσει...

Παρά το πρόβλημα όμως, το πικάπ για μία ακόμα φορά δεν έχασε ούτε από το Qobuz !!
(Αυτή είναι η γνώμη μου)

Η κεφαλή δε, χωρίς την παραμικρή σοβαρή ρύθμιση παρά μόνο βάρος ανάγνωσης και vta, πέρασε με απόλυτη επιτυχία μέχρι και τα κανόνια του 1812 του Τσαϊκόφσκι..

Μήτσο, ( @dimmanoukas ) πες με πάσα ειλικρίνεια την γνώμη σου για το πικάπ vs streamer.

Χωρίς ντροπές και συναισθηματισμούς...!!

Απλά βγάλε από την εξίσωση τον θόρυβο της γείωσης (που 1η φορά έχω θέμα σε οποιαδήποτε phono μου) και όσο μπορείς τα λιγοστά "σκρατς" γιατί ο δίσκος αγοράστηκε μεταχειρισμένος και καταλαβαίνεις....

Ααααα... και αν κατά την γνώμη σου θέλω ή όχι sub ( ή subs).....
Λυσαξατε με αυτά τα Sub-s..😁

• Haha
Reactions: vlad66

Άμα συγκρίνεις τα ψηφιακά με αυτό τον δίσκο το λες και κλεψιά. 😂

Λυσαξατε με αυτά τα Sub-s..😁

Με τρία γατιά θέλει τουλάχιστον 4 sub! Αυτός που θα κάθεται;

Thorens προτζεκτ συνεχεια προβληματισμών...

Αρα η αξιολογοτατη κεφαλή που εχει πανω το thorens επισπευδει την αναγκη κτησης ενος αξιολογου phono για να παρει κανεις τα μεγιστα απο αυτη (βεβαια υπομονη υπαρχει και μπορει να παμε μεχρι και τα χριστουγεννα)

Το συστημα αποτελειται πλεον* απο
Ηχεια:
chario lynx αλλα τη θεση τους εχουν κερδισει πλεον τα proac tablette 50 (τα οποια μου αρεσουν αρκετα και δεν σκοπευω να τα αλλαξω προς ωρας μου ταιριαζει το ηχοχρωμα τους)

Ενισχυτης:
Xindak 6200

ΠΙΚΑΠ:
Thorens td 160mk2 με sme 3009 και κεφαλη την at oc9xsl

Αλλες κεφαλες
benz micro mc20e2l
Jvc z1s με sas
Goldring (χρειαζεται βελονα παιρνει και την 1042)

Phono
Εδω στοχευουμε σε αναβαθμιση
Nad pp2

*στο παρελθον ειχα πιο αξιολογα μηχανηματα πχ πικαπ μκ2 και oracle paris
Ενισχυτη λαμπατο της tri με el34
Phono trichord Dino, ear 834p κλπ αλλα πουληθηκαν λογω αναγκης μετρητών εκεινη τη στιγμη.

Σαν ακροατης ειμαι περιστασιακος απο το κυριως συστημα, συνηθως ακουω απο ακουστικα.
Το συστημα ομως και δη το βινυλιακο του μερος θελω να το φτιαξω μεχρι ενα καλο σημειο ως απωθημενο περισσοτερο (και στο βαθμο που η οποια επιλογη δεν θα δυσκολεψει απο οικονομικης αποψης την υπολοιπη οικογενεια).

Σκεψεις ειναι η αγορα ενος αξιολογου phono (εχω δει καποια πχ trichord Diablo,
ifi iphono 3 black label) ή εναλλακτικα με μια υπερβαση να ανεβασω το budget και να παω σε yamaha as2200 που διαβαζω οτι εχει αξιολογο phono και ενισχυτη ακουστικων που θα το αξιοποιησω σιγουρα (και θα με θαψει καποια στιγμη και αυτος θα παιζει ακομη χαχα)

Περιμενω τις γνωμες - αποψεις σας με μεγαλη αγωνια.

Υ.γ. τωρα που το σκεφτομαι με το yamaha ισως να μπορω να προσθεσω και subs χαχα (περα απο την πλακα ενα πραγμα που εχω μαθει εως τωρα στη ζωη μου και ειδικα στο χωρο του hifi ειναι το ποτε μην λες ποτε)

Μεγάλο δίλημμα Δημήτρη !!!

Με τα εξαιρετικά specs της, με τα 0,4mV της, η κεφαλή "ζητάει" κάτι πολύ καλό..

Και το πολύ καλό είναι ακριβό , ειδικά στα phono..

Όχι, το phono του Yamaha θα την αδικήσει.. σκέψου και τι πικάπ πήρες...

Και με ποιόν βραχίονα.....

Το μυστήριο του Isotek Evo3 Elite λύθηκε αφού και δεύτερος γνωστός παρατήρησε το ίδιο φαινόμενο(διατομή)στα δύο Isotek του.
Κατά την Isotek,εδω και μερικά χρόνια κυκλοφορει δεύτερη έκδοση με μεγαλύτερη διατομή χωρίς αλλαγή στην ονομασία του μοντέλου.Η πρώτη έκδοση διεθετε 7 πυρήνες ίδιας διατομής ενώ η δεύτερη έκδοση διαθέτει 6 πυρήνες ίδιας διατομής με την πρώτη συν έναν πυρήνα τριπλασιας διατομης.Η εταιρία ισχυρίζεται πως παίζουν ακριβώς ίδια.Ο πρώτος γνωστός μου λέει,ύστερα από συγκριση,πως αυτό ισχύει μονο σε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση.Επιμενει,σε αντίθεση με την Isotek, πως η νέα έκδοση έχει πιο λεπτή διατομή.