Το chat του δικάναλου

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Ποιό low bap αδελφέ , αυτός είναι όρος που επινόησε ο άλλος από το Πέραμα για να χτίσει το δικό του παραμύθι και είναι εμπνευσμένο στην ουσία από το Boom Bap.

Μαύρα μεσάνυχτα δηλώνω σε αυτά τα είδη.
Η μικρή τρέχει σε συναυλίες Λόγω τιμής και Λεξ και από εκεί έχω ακούσει κάτι ψιλά.
Και ότι έλεγαν παλιά οι active member

• Like
Reactions: Haagenti
Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω.
Ποιός τρικλοποδάκιας έφερε κοντά το Colors και όχι το OG Original Gangster ή το μεταγενέστερο Home Invasion;
Έστω το Power βρε αδελφέ . 🤗

@Tzimisce εσύ;
Είχα δει την ομώνυμη ταινία Colors πριν χρόνια και είχα βρει πολύ ταιριαστή την μουσική με το θέμα της ταινίας. Τότε είχα αγοράσει τον δίσκο. Δεν γνωρίζω το είδος και θα χρησιμοποιήσω τις σχετικές πληροφορίες,σχετικά με τον Ice-T, που μετά ανέφερες στην συζήτηση.
Παραμένω πάντα μαθητής.

Το <δεν ήταν το καλύτερο μου> πήγαινε στην απόδοση του συστήματος όχι στην μουσική.

Last edited:
Είχα δει την ομώνυμη ταινία Colors πριν χρόνια και είχα βρει πολύ ταιριαστή την μουσική με το θέμα της ταινίας. Τότε είχα αγοράσει τον δίσκο. Δεν γνωρίζω το είδος και θα χρησιμοποιήσω τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τον Ice-T που μετά ανέφερες στην συζήτηση.
Παραμένω πάντα μαθητής. Το <δεν ήταν το καλύτερο μου> πήγαινε στην απόδοση του συστήματος όχι στην μουσική.
Μείνε στην κλασική που τόσο αγαπάς. Άλλωστε δεν είναι και από τους πιο εγκεφαλικούς στον χώρο ο συγκεκριμένος.
Το σχόλιο που έκανα δεν ήταν να "την πω" σε κανέναν. Πλακίτσα ήταν . :)

Δεν μιλάω για το Technics που το έχω αφήσει προσωρινά "στην άκρη"..

Μιλάω για οποιαδήποτε πικάπ που ακούω σε φίλους..

Από τον Tzimisce μέχρι τον Κώστα χτες...

Σύντομα θα έχω το Thorens του dimmanoukas σε λειτουργία εδώ στο σπίτι μου και στα μηχανήματα μου.. λες να χτυπήσει τα ψηφιακά σε ησυχία;;;

Αργότερα θα έχω και το δικό μου Thorens.. την ίδια τύχη με το Technics θα έχουν..
Πάντα υπάρχουν λύσεις γύρω σου που απλά δεν έχεις ακούσει. Θέλει πολύ ακόμα για να χάσει το πικαπάκι τη θέση του ... και ναι υπό συνθήκες μπορεί να είναι παντελώς ...αθόρυβο...

Πάντα υπάρχουν λύσεις γύρω σου που απλά δεν έχεις ακούσει. Θέλει πολύ ακόμα για να χάσει το πικαπάκι τη θέση του ... και ναι υπό συνθήκες μπορεί να είναι παντελώς ...αθόρυβο...
Με πόσα λεφτά έχεις παντελώς ήσυχο Πικάπ;...
Θα ήθελες να αναφέρεις παραδείγματα;
Σαν μέσο αναπαραγωγής (από την φύση του), δεν γίνεται ένα Πικάπ να φτάσει την ησυχία του ψηφιακού..
Τεχνικά δεν γίνεται αυτό, (βλέπε προδιαγραφές)..
Θα ήθελα να δω προτάσεις ησυχων Πικάπ + Phono κλπ, για να καταλάβω τις "προϋποθέσεις" που αναφέρεις..

Με πόσα λεφτά έχεις παντελώς ήσυχο Πικάπ;...
Θα ήθελες να αναφέρεις παραδείγματα;
Σαν μέσο αναπαραγωγής (από την φύση του), δεν γίνεται ένα Πικάπ να φτάσει την ησυχία του ψηφιακού..
Τεχνικά δεν γίνεται αυτό, (βλέπε προδιαγραφές)..
Θα ήθελα να δω προτάσεις ησυχων Πικάπ + Phono κλπ, για να καταλάβω τις "προϋποθέσεις" που αναφέρεις..
Πιο ησυχο (απο αλλα πικαπ) σε θεμα θορυβου επιφανειας , θα εχεις οσο βελτιωνεις την βελονα. Οι micro-ridge ειναι οι πιο ησυχες ως τωρα λογω σχηματος.
Απολυτα ησυχο δισκο δεν θα βρεις ιδιαιτερα στο κενο μεταξυ τραγουδιων. Ησυχα phono υπαρχουν πολλα.
Τωρα αν θελεις ησυχια σε ολα τα επιπεδα οπως ενα ψηφιακο μεσο, μην ασχοληθεις με το πικαπ καθολου.
Αν το ζητουμενο ειναι ο ηχος και ποσο τον απολαμβανει καποιος , αλλαζει το πραμα .

Όταν μιλάμε για μία πηγή με έξοδο 0.x volt κόντρα σε μία πηγή στα 2-3 volt το "μονοπάτι" του σήματος πρέπει να είναι ιδανικό για να κοντραριστούν.
Πόσο μάλλον που το ψηφιακό πρακτικά δεν συνεχίζει να δίνει σήμα όπως το αναλογικό όταν δεν παίζει.

Τα μικροδυναμικά, τη ροή και την ενέργεια του αναλογικού όμως δεν την έχει το ψηφιακό.
Επίσης τη διαφορά στο χαρακτήρα που θα πάρεις με άλλη κεφαλή/ βελόνα στο αναλογικό δεν θα την πάρεις στα ψηφιακά με κανένα τρόπο.

Πιο ησυχο (απο αλλα πικαπ) σε θεμα θορυβου επιφανειας , θα εχεις οσο βελτιωνεις την βελονα. Οι micro-ridge ειναι οι πιο ησυχες ως τωρα λογω σχηματος.
Απολυτα ησυχο δισκο δεν θα βρεις ιδιαιτερα στο κενο μεταξυ τραγουδιων. Ησυχα phono υπαρχουν πολλα.
Τωρα αν θελεις ησυχια σε ολα τα επιπεδα οπως ενα ψηφιακο μεσο, μην ασχοληθεις με το πικαπ καθολου.
Αν το ζητουμενο ειναι ο ηχος και ποσο τον απολαμβανει καποιος , αλλαζει το πραμα .
Τα γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα των Πικάπ..
Γι'αυτό ρώτησα των φίλο να πει κάποια πράγματα διότι φάνηκε πολύ σίγουρος με αυτό που ανέφερε..

Φυσικά ένα καλό Πικάπ έχει πολύ ωραίο ήχο (γι'αυτό τα αγαπάμε), όμως στο θέμα ησυχία σε σχέση με ένα ψηφιακό τα πράγματα είναι σκούρα...

• Like
Reactions: vlad66
Όταν μιλάμε για μία πηγή με έξοδο 0.x volt κόντρα σε μία πηγή στα 2-3 volt το "μονοπάτι" του σήματος πρέπει να είναι ιδανικό για να κοντραριστούν.
Πόσο μάλλον που το ψηφιακό πρακτικά δεν συνεχίζει να δίνει σήμα όπως το αναλογικό όταν δεν παίζει.

Τα μικροδυναμικά, τη ροή και την ενέργεια του αναλογικού όμως δεν την έχει το ψηφιακό.
Επίσης τη διαφορά στο χαρακτήρα που θα πάρεις με άλλη κεφαλή/ βελόνα στο αναλογικό δεν θα την πάρεις στα ψηφιακά με κανένα τρόπο.
Δεν είναι έτσι τα πράγματα..
Όμως δεν έχει νόημα αντιπαραβολης Πικάπ/Ψηφιακό διότι είναι δύο εντελώς διαφορετική κόσμοι σαν μέσα αναπαραγωγής..

• Like
Reactions: vlad66
Φυσικά ένα καλό Πικάπ έχει πολύ ωραίο ήχο (γι'αυτό τα αγαπάμε), όμως στο θέμα ησυχία σε σχέση με ένα ψηφιακό τα πράγματα είναι σκούρα...
Προσωπικα δεν θεωρω τα πραγματα "σκουρα" εκτος κι αν μιλαμε για πολυ φθαρμενους ή πολυ κακογραμμενους δισκους.
Ομως, ακομα και αυτοι πολλες φορες στο θεμα του ηχου , ειναι προτιμοτεροι απο ψηφιακες εκδοσεις , ιδιαιτερα αν αυτες εγιναν απο αναλογικα masters.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα..
Όμως δεν έχει νόημα αντιπαραβολης Πικάπ/Ψηφιακό διότι είναι δύο εντελώς διαφορετική κόσμοι σαν μέσα αναπαραγωγής..

Όταν ενισχύεις ένα σήμα κατά 60db+ για να φτάσει την ένταση του ψηφιακού δεν ενισχύεις μόνο ότι πιάνει η κεφαλή 😉
Αλλά ακόμη και έτσι, το υλικό πρέπει να είναι άψογο.
Αγαπάμε βινύλιο αλλά οι μάπες που έχουμε πληρώσει (ακριβά) είναι εξωφρενικό ποσοστό σε σχέση με τα καλά.

Τα πράγματα με τα βινύλια είναι πολύ ποιο σύνθετα από τους θορύβους που αναφέρετε και που είναι ασήμαντα. Ευτυχώς το discogs λύνει μερικά.
Εκτός από το hardware που είναι ακριβό (αλλά όλα είναι ποια ακριβά) χρειάζεται για το software, (τον δίσκο) πρώτα γνώση μετά υπομονή μετά έξοδα και αρκετές φορές τύχη να είναι καθαρός.
Ας δούμε κάποια παραδείγματα.
1.Έχετε ακούσει <τον ματωμένο γάμο και το παραμύθι χωρίς όνομα>. Τον έχω σε τρεις πεντακάθαρες εκδόσεις αγορασμένες μέσα σε πολλά χρόνια. Ο αριστερά δίσκος είναι ο πρωτότυπος και παίζει με διαφορά καλύτερα από τους άλλους δύο παρότι υποψιάζομαι ότι είναι ψευδό στέρεο (μην συζητήσουμε για το cd). Τον πλήρωσα τρεις φορές και ήμουν τυχερός που τον βρήκα original. Γνώριζα όμως ότι παίζει καλύτερα γιατί τον είχα ακούσει σε φίλο.

Χατζιδάκις.jpg

2. Δίσκοι που δεν αγοράζονται γιατί δεν υπάρχουν στην original μορφή ή γιατί είναι πολύ ακριβοί. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωρίζεις την καλύτερη επανέκδοση. Παράδειγμα αυτός ο εξαιρετικός καλλιτέχνης που οι επανεκδόσεις της Contemprorary από την King Ιαπωνίας είναι ότι κοντινότερο στην original εγγραφή. Αυτή είναι πληροφορία που μπορείς να έχεις από συλλέκτες Jazz μουσικής.
Διαφορετικά πας στο sacd της mobile fidelity και δεν ασχολείσαι. Αμφίβολο όμως είναι αν είναι οικονομικότερο.

Art Pepper.jpg

Ένα ακόμη παράδειγμα σε μουσική που γνωρίζω. Εκεί που αγοράζεις φθηνούς (όχι δυσεύρετους δίσκους) λόγω της μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας του περιεχομένου με την προσδοκία ότι το βινύλιο θα παίζει καλύτερα από τα άλλα format που διαθέτεις (μια και βρίσκεις τα πάντα στις πλατφόρμες). Το κουτί αυτό του Sibelius περιλαμβάνει κατά την γνώμη μου την καλύτερη 3τη και ενδεχομένως την καλύτερη 7η συμφωνία.

box.jpg