Το chat του δικάναλου

Αποκλειστικά δική μου γνώμη και χωρίς να θέλω να διεκδικήσω δάφνες και πρωτεία,αλλά αν περιμένω να αναθεωρήσω πράγματα στην ζωή μου, αγαπώντας την κλασσική μουσική (και οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης) ,θεωρώ ότι κάτι λάθος έχω κάνει στην ζωή μου.
Έχω γνωρίσει θαυμάσιους ανθρώπους που ούτε καν ακούνε μουσική και καθάρματα που η μουσική είναι προτεραιότητα τους.
Σαφώς δεν το γράφω αυτό για να απαντήσω στον συμφορουμιτη Petvul που η γνώμη του είναι απολύτως σεβαστή,αλλά με αφορμή αυτό που έγραψε, εξέφρασα μια προσωπική μου σκέψη.
Άλλος ασχολείται με την μουσική άλλος με το θέατρο άλλος με τον κινηματογράφο άλλος με την ζωγραφική,άλλος με την σκηνοθεσία,κλπ μορφές τέχνης.
Δεν μπορώ (το επαναλαμβάνω ,για εμένα μιλάω) να θεωρήσω την μουσική σαν το υπέρτατο αγαθό.
Με λίγα λόγια βάζω την μουσική μέσα στην ζωή μου...δεν ζω την ζωή μου μέσα από την μουσική.
Όποιον στεναχωρώ,να με σχωρνά!

Last edited:
Αυτο που περιγραφεις ειναι κριτηριο ποιοτητας για εναν ενισχυτη.
Υποδηλωνει χαμηλο επιπεδο θορυβου και μεγαλο δυναμικο ευρος.
Το δευτερο που γραφεις ειναι δειγμα συμπιεσης της δυναμικης περιοχης
η οποια καταληγει μια στενη ζωνη οποτε σε προγραμμα με μεγαλες διακυμανσεις παιζεις με το volume
γιατι ειτε θα χανεις πληροφορια ειτε θα σε ξεκουφαινει.
Διαφωνώ κομματάκι,αλλά δεν τρέχει τίποτα.
Εγώ έτσι το κάνω (όταν το κάνω) .
Δεν θα σκάσω κιόλας άμα χρειάζεται να κατεβάσω το volume όταν αρχίζουν οι παραμορφώσεις..τι τα έχουμε τα τηλεκοντρολια!

Το παρακάτω δεν το ακούς σε αυτοκίνητο.

Για να σας δω.... :p Το έβαλα σε συγκεκριμένο σημείο με τεράστια δυναμική περιοχή.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν θα σκάσω κιόλας άμα χρειάζεται να κατεβάσω το volume όταν αρχίζουν οι παραμορφώσεις..τι τα έχουμε τα τηλεκοντρολια!

Προφανως και δεν πρεπει να φτασεις σε αυτο το σημειο γιατι μετα δεν σωζεται τιποτα.
Αυτα που εγραψα δεν αφορουν παραμορφωσεις αφορουν σταθμες, πριν το κλιπαρισμα.
Αν μπορεις να ακουσεις καλα (πληρως) σε χαμηλες σταθμες το βραδυ πχ.

Αυτο που περιγραφεις ειναι κριτηριο ποιοτητας για εναν ενισχυτη.
Υποδηλωνει χαμηλο επιπεδο θορυβου και μεγαλο δυναμικο ευρος.
Το δευτερο που γραφεις ειναι δειγμα συμπιεσης της δυναμικης περιοχης
η οποια καταληγει μια στενη ζωνη οποτε σε προγραμμα με μεγαλες διακυμανσεις παιζεις με το volume
γιατι ειτε θα χανεις πληροφορια ειτε θα σε ξεκουφαινει.
Τα συγχρονα μουσικα ιδιωματα δεν εχουν μεγαλες διακυμανσεις της δυναμικης περιοχης
και ικανοποιουν και με πιο μετριους ενισχυτες.
Δεν είναι μόνο κριτήριο ποιότητας για τον ενισχυτή, είναι και για τα ηχεία και για την πηγή..
Σε ένα σωστό σύστημα οι διακυμάνσεις που έχει πχ η κλασσική μουσική δεν πρέπει να ενοχλεί τον ακροατή ώστε να ανεβάζει ή να χαμηλώνει την στάθμη ώστε να μην ενοχλείτε στο εύρος φάσματος που έχει ευαισθησία το αυτί μας και ο εγκέφαλος μας..
Το σύστημα πρέπει να παραμένει ακλόνητο στα μουσικά δρώμενα χωρίς να ενοχλεί τον ακροατή, να έχει απόλυτο έλεγχο σε όλο το φάσμα της μουσικής που να αναπαράγει χωρίς να συμπιέζει κλπ..
Εκεί είναι όλη η φάση στο Hiend και δυστυχώς θέλει πολύ χρήμα για να το πετύχεις, και γνώσεις φυσικά διότι πολλοί έχουν χρήμα αλλά δεν ακούν σωστά σύμφωνα με αυτά που έχουν δώσει..
Είναι αρκετά πολύπλοκο το όλο θέμα και έχει πολλούς παραμέτρους και κανόνες ώστε να έχεις ορθό αποτέλεσμα..
Το Audio έχει κάποιους κανόνες, αν τους χρησιμοποιούμε πάντα θα έχουμε καλό ήχο, θέλει δουλειά και όρεξη..
Δεν είναι απλά τα πράγματα..

Αυτό όμως δεν έχει σχέση με τη μουσική, έχει σχέση με τα ακούσματα σου.

Το έχω γράψει πιο πάνω, το φινάλε της Δεύτερης του Μάλερ, ξεκινάει με την χορωδία στο pianissimo και τελειώνει με χορωδία να ξελαρυγγιάζεται, την ορχήστρα στο fortissimo σύν εκκλησιαστικό όργανο!
Κοιτα σύμπτωση! Μολις ακουγα την 4η πλευρα το φιναλε. Εξαιρετική κοπη η εκδοση original source της DG και μαγευτικη ακροαση!IMG_8557.jpeg

Το ανθρώπινο αυτί είναι αναίσθητο στις χαμηλές συχνότητες, δεν μας ενοχλούν ποτέ, αχόρταγοι είμαστε σε αυτό το φάσμα..
Άλλου έχουμε τεράστια ευαισθησία, και εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι και αρχίζει στο Hiend...
Σωστα , αρκει να μην μας τα χαλαει ο χωρος , να μην μπουμαρει και να μην εχει "πολλα" στασιμα .
Και ναι στις μεσαιες και στις υψηλες εχουμε πιο πολυ ευαισθησια , διοτι εκει ακουμε πιο ευκολα τις παραμορφωσεις , εκει αρχιζει το παιχνιδι των αρμονικων ( με την καλη εννοια παντα ) και οχι τα γλυκαναλατα ακουσματα εις βαρος της λεπτομερειας - αναλυσης κ.τ.λ .

Σωστα , αρκει να μην μας τα χαλαει ο χωρος , να μην μπουμαρει και να μην εχει "πολλα" στασιμα .
Και ναι στις μεσαιες και στις υψηλες εχουμε πιο πολυ ευαισθησια , διοτι εκει ακουμε πιο ευκολα τις παραμορφωσεις , εκει αρχιζει το παιχνιδι των αρμονικων ( με την καλη εννοια παντα ) και οχι τα γλυκαναλατα ακουσματα εις βαρος της λεπτομερειας - αναλυσης κ.τ.λ .
Ακριβώς, εννοείτε ότι ο χώρος μας πρέπει να "παίζει" σωστά, να έχουμε δημιουργήσει την επιμέλεια μας σε αυτόν και τις σωστές συνθήκες ώστε να μπορεί το σύστημα μας να δώσει τον καλό του εαυτό μέσα σε αυτόν...

• Like
Reactions: Dim.AR
Ναι ολα αλληλενδετα ειναι , συστημα , χωρος και ηχεια , π.χ καποιοι κανουν το λαθος και νομιζουν οτι ο ενισχυτης τους εχει μπολικα ρευματα , ενω απλα ετυχε ο συνδυασμος ενισχυτη - ηχειου που εχουν να δινει αυτον τον χαρακτηρα - αυτη την εντυπωση ( στα μπασα εννοω ) , και καποιοι αλλοι να εχουν εναν σαφως πιο ικανο , πιο βαρβατο ενισχυτη αλλα ο συνδυασμος με το ηχειο να μην τραβαει τοσο πολυ .

Αν μπορεις να ακουσεις καλα (πληρως) σε χαμηλες σταθμες το βραδυ πχ.
Αυτό ,για να είμαι ειλικρινής,δεν το έχω πετύχει ποτέ μου ,με κανένα από τα συστήματα που κατά καιρούς είχα.