Το chat του δικάναλου

Αλήθεια ;;;; :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

400€ πήγαν στο παλικάρι μόνο οι αλλαγές που του έκανα (μαζί με τα headshell wires)

Χώρια τα έξτρα headshells και η Shure v15/jico sas

Πάλι καλά που είχε την ΑΤ που βλέπεις με την αγορά του πικάπ.
Αφήνω αυτό εδώ και φεύγω.
2μιση χιλιάρικα θέλει αυτός.
Του είπα να μου το χαρίσει, κάνε πάρα πέρα μου λέει. :😄

6715.webp

Όλα αυτά που λέω είναι άσχετα σύμφωνα με την δική σου γνώμη/γνώση..

Λευτερη αν μου επιτρεπεις την παρεμβαση οι εμπειριες και τα ζητουμενα του καθενος ειναι διαφορετικα.
Επι πλεον ειναι δυσκολο να εχουμε αποψη για ενα συστημα που δεν εχουμε δοκιμασει οι ιδιοι.
Διαβαζοντας απειρες αναρτησεις σε ξενα και ελληνικα fora
εχω καταληξει οτι ειναι αδυνατον να υπαρξει ομοφωνια σε θεματα ηχου.
Ακομα και οι επαγγελματιες δινουν πολυ προσωπικες λυσεις στα προβληματα τους.
απο ενα σημειο και μετα δεν κερδιζεις σε καθαροτητα και σκηνη, αντιθετως ο ηχος στεγνωνει (ειδικα το μπασο) και οι μεσαιες αραιωνουν.

Ακριβως αυτα ηταν τα πλεονεκτηματα, καθαροτητα και σκηνη.
Το μπασο γινεται πιο καθαρο, περιγραφικο αλλα και πιο αναιμικο.
Σου δινεται ομως το πλεονεκτημα να ανεβασεις την ενταση.
Αν ο ενισχυτης ειναι ησυχος και δυναμικος μπορεις να αναπληρωσεις τους ηχητικους ογκους
κρατωντας παραλληλα τα πλεονεκτηματα.
Ο μονος περιορισμος ειναι η χρηση του χωρου.
Ο πρακτικος κανονας στον δικο μου ορθογωνιο παραλληλογραμμο χωρο
ειναι τα ηχεια στο ενα τριτο του μηκους.

1. Δεν εγγυαται παντα η τιμη την αποδοση
2. Μπορει να νομιζατε οτι επαιξε την κλασικη μουσικη καλα
3. Μπορει να νομιζατε οτι επαιξε την ραπ μουσικη οχι καλα
Μπορει και να σαλπαρω με πλοιο φορτηγο!

Ο κάθε κατασκευαστής δίνει οδηγίες τοποθέτησης των ηχείων τους, είναι σωστές, δεν κάνουν λάθος..
Αν δεν αρέσει σε κάποιον το λιμάνι να είναι πίσω, μπορεί να επιλέξει ηχεία με το λιμάνι μπροστά. Δεν είναι λάθος σχεδίασης..
Συμφωνώ στο κομμάτι που κάποιοι κατασκευαστές «κουρδίζουν» τα λιμάνια των ηχείων τους (ειδικά όταν είναι μικρά σε μέγεθος) με έμφαση στις χαμηλές για χάρη του εντυπωσιασμού ώστε να τραβήξουν τον ακροατή σε αγορά τους..
Οι παλιοί και οι μεγαλύτερες ηλικίες γνωρίζουν ότι δεν έχουν μικρά ηχεία κάποτε, για λόγους lifestyle όμως η μόδα άλλαξε και το γύρισαν στα minimal ηχεία με όλες τις μικρές μονάδες μεγαφώνων..
Εκεί άλλαξε πολύ το Hifi...
:unsure:

• Haha
Reactions: vlad66
Αλήθεια ;;;; :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

400€ πήγαν στο παλικάρι μόνο οι αλλαγές που του έκανα (μαζί με τα headshell wires)

Χώρια τα έξτρα headshells και η Shure v15/jico sas

Πάλι καλά που είχε την ΑΤ που βλέπεις με την αγορά του πικάπ.
ΑΤ, αστυνομικη ταυτοτητα;

Κάπου σε προηγούμενο ποστ έγραψα για σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ (και όχι απλά κάποιων), το οποίο ήταν άψογο και απολαυστικό στην κλασική μουσική αλλά καθόλου καλό στην ραπ και στην ηλεκτρονική.

Άρα οι δυσκολίες δεν είναι ίδιες σε όλα τα συστήματα/για όλα τα συστήματα.
Μεγάλη κουβέντα και σωστή.... Δεν γίνεται ένα σύστημα να παίζει τα πάντα το ίδιο καλά. Όσο πιο νωρίς γίνει αυτό αντιληπτό, τόσο καλύτερα καταλαβαίνει κανείς πρός τα πού να
κινηθεί. Κι όλη αυτή η κουβέντα με το ποιά μουσική είναι πιο "δύσκολη" μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει για τον σχεδιαστή του ηχείου παρά γι αυτόν που το βάζει σπίτι του. Προσωπική άποψη πάντα.

• Like
Reactions: vlad66
Ο κάθε κατασκευαστής δίνει οδηγίες τοποθέτησης των ηχείων τους, είναι σωστές, δεν κάνουν λάθος..
Αν δεν αρέσει σε κάποιον το λιμάνι να είναι πίσω, μπορεί να επιλέξει ηχεία με το λιμάνι μπροστά. Δεν είναι λάθος σχεδίασης..
Συμφωνώ στο κομμάτι που κάποιοι κατασκευαστές «κουρδίζουν» τα λιμάνια των ηχείων τους (ειδικά όταν είναι μικρά σε μέγεθος) με έμφαση στις χαμηλές για χάρη του εντυπωσιασμού ώστε να τραβήξουν τον ακροατή σε αγορά τους..
Οι παλιοί και οι μεγαλύτερες ηλικίες γνωρίζουν ότι δεν έχουν μικρά ηχεία κάποτε, για λόγους lifestyle όμως η μόδα άλλαξε και το γύρισαν στα minimal ηχεία με όλες τις μικρές μονάδες μεγαφώνων..
Εκεί άλλαξε πολύ το Hifi...
Τί γράφεις ανθρωπέ μου? Τι λιμάνια και ακτή Τζελέπη είναι αυτά? Port χαμένο στη μετάφραση....:(

Μπορει και να σαλπαρω με πλοιο φορτηγο!
Γεια σου Λάκη με τον στίχο σου!
Καλή προσπάθεια όμως κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από τραγούδι που δεν μου 'ρχεται αυτήν την στιγμή στο μυαλό.
Παπακωνσταντίνου μήπως;

Γεια σου Λάκη με τον στίχο σου!
Καλή προσπάθεια όμως κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από τραγούδι που δεν μου 'ρχεται αυτήν την στιγμή στο μυαλό.
Παπακωνσταντίνου μήπως;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Αυτοδικαιώνομαι επειδή ο μουσικός μου ορίζοντας έχει παραμείνει στενός όπως η Διώρυγα της Κορίνθου και όχι πλατύς όπως τα Στενά του Ορμούζ.

Μπες λίγο στα παπούτσια του σχεδιαστή. Θέλεις να φτιάξεις ένα ηχητικό έπιπλο σε συγκεκριμένες διαστάσεις και επειδή ξέρεις ότι είναι ηχητικό έπιπλο θέλεις να το έχεις σε συγκεκριμένες διαστάσεις και ας πούμε πιο κοντινή απόσταση από τον πίσω τοίχο σε σχέση με τον ανταγωνισμό για να κερδίσεις το πλεονέκτημα της πιο «εύκολης» (με όρους επίπλου) χωροταξίας, αλλά και ένα καθαρό look στην μπάφλα με όσο το δυνατό λιγότερες ασυνέχειες στην εμφάνιση.
Το φτιάχνεις και δοκιμάζεις με αυτές τις προυποθέσεις και βλέπεις ότι θέλει κι άλλο μπάσο. Ε, βάζεις ή δεν βάζεις τρύπα εκεί στην πλάτη;

Το θέμα με τα bass reflex πίσω έχει καταντήσει σαν τις τουαλέτες στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών που όλες πλέον είναι χωρίς παράθυρο.

Το θέμα με τα bass reflex πίσω έχει καταντήσει σαν τις τουαλέτες στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών που όλες πλέον είναι χωρίς παράθυρο.

Έχει πλεονεκτήματα, τόσο το bass reflex, όσο και η τοποθέτηση στην πλάτη. Και μειονεκτήματα φυσικά.