Το chat του δικάναλου

@Haagenti γιατί παραπονιέσαι αφού η μουσική που ακούς θυμίζει βασανιστήριο επι Ιεράς Εξέτασης;
Έλα να σε μάθω Garage Punk μπαλλιτσα και η οθόνη θα αποδειχθεί πολύ μικρή για να χωρέσει τα likes.
Άστο

• Like
Reactions: Acherontas
Το λέω επειδή έχω ακούσει δύο "σκαλισμένα" Magnepan πριν και μετά και τα εργοστασιακά υλικά της πλάκας απέδωσαν καλύτερα.Οι γνώσεις οιουδήποτε δεν είναι συγκρίσιμες με τις γνώσεις των μηχανικών της εταιρίας οι οποίοι συνεχίζουν να μην βάζουν εξωτικά υλικά στα ηχεία τους.
Δεν ξέρεις καν τι έκανε ο άνθρωπος και μου φέρνεις για παράδειγμα άλλα Mag που έχεις ακούσει.

Και μπερδεύεις τις γνώσεις με την πολιτική πωλήσεων.. τους μηχανικούς με το marketing...

Σαν να μου λες ότι το SL1200 είναι από το εργοστάσιο το τέλειο σε απόδοση πικάπ και όσοι ασχολούμαστε με την ηχητική του βελτίωση το υποβιβάζουμε αντί να το αναβαθμίζουμε..

Να πω και εγώ τη γνώμη μου και ας φανώ κακός.
Όποιος αγαπάει τη μουσική είναι στη μουσική κατηγορία και παίζει μπαλίτσα εκεί, δεν είναι 24/7 στα μηχανάκια.

Χθες ανέβασα δύο άλμπουμ εκεί και δεν ασχολήθηκε κανείς. (Νταξ, πήρα δύο τρία λάικς, στην εποχή του thumbs up ζούμε, δεν περίμενα κάτι καλύτερο, αμφιβάλω αν θα τα ακούσει και κανένας))

Το δικό μου αναλογικό σύστημα είναι σαφώς κατώτερο από το "ψηφιακό" αλλά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι να βάζω έναν δίσκο στο πικάπ και να τον ακούω δυο-τρεις φορές σερί κάθε φορά από άκρη σε άκρη, όχι να έχω λίστες σε κάποια πλατφόρμα με σκοπό να συγκρίνω καλώδια και dac.

Εντάξει, γίνεται και αυτό αλλά στο 1/100 των ακροάσεων.

Νομίζω ότι βλέπουμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετική οπτική.
Εσύ ψάχνεις τον καλύτερο ήχο με τον πιο απλό και ανώδυνο τρόπο (ο σύντομος δρόμος που λες), εγώ ψάχνω για αξιοπρεπή ήχο, προτεραιότητά μου όμως είναι το φυσικό φορμά και η περιπλάνησή μου μέσα στις μυρωδιές των εσωφύλλων.

Όπως καταλαβαίνεις, εμείς οι δυο ψάχνουμε για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Εγώ ζω μέσα από τα βινύλια και τα cd, εσύ μέσα από τα μηχανάκια.

Και επειδή δεν μπορώ οικονομικά να ανταπεξέλθω με δύο καρπούζια κάτω από τη μασχάλη, φροντίζω να μην παραμελώ αυτό που μου με χαροποιεί (βινύλια) και οπότε μπορώ παλεύω με σφήνες (μεταχειρισμένα κυρίως) να βελτιώσω την όποια ηχητική εμπειρία μπορώ να έχω.

Αυτά τα ολίγα.
Πριν σε πείραζα.
Χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει παίζεις το παιχνίδι του Λάκη.Το ζητούμενο δεν είναι μουσικόφιλος η μηχανάκιας,η υφή του σαγρε εξωφύλλου η η ακροαση ολόκληρου του δίσκου(αυτό το αποκλείεις και με το cd).Είναι το τι παίζει καλύτερα.Χαιδευει το τσιγκελωτο του μουστάκι ο Λάκης όταν διαβάζει πως το αναλογικό σου παίζει χειρότερα από το ψηφιακό.

Δεν ξέρεις καν τι έκανε ο άνθρωπος και μου φέρνεις για παράδειγμα άλλα Mag που έχεις ακούσει.

Και μπερδεύεις τις γνώσεις με την πολιτική πωλήσεων.. τους μηχανικούς με το marketing...

Σαν να μου λες ότι το SL1200 είναι από το εργοστάσιο το τέλειο σε απόδοση πικάπ και όσοι ασχολούμαστε με την ηχητική του βελτίωση το υποβιβάζουμε αντί να το αναβαθμίζουμε..
Μιλώ αποκλειστικά για Magnepan και δεν συμπεριλαμβάνω εξωτερική επέμβαση(ασφάλειες,μπορνες)η αναποφευκτη επέμβαση(μεμβράνες).
Άκουσες και το πριν η μόνο το μετά;

Τα Magnepan δεν πρέπει να "σκαλίζονται".

Ολα μπορουν να "σκαλιστουν". Σε πολλες περιπτωσεις πρεπει.
Οι σχεδιαστες δεν γνωριζουν παντα τα ορια της σχεδιασης τους,
ουτε μπορουν να γνωριζουν κατω απο ποιες συγκεκριμμενες συνθηκες θα κληθουν να λειτουργησουν.
Το να προσαρμοσεις ενα προιον στο δικο σου γουστο, αν μπορεις, ειναι θεμιτο.
Εχει αναφερθει και σε σχεση με τα καλωδια.
Το θεμα ειναι να μην αρεσει μονο σε εσενα.
Να προκυπτει δηλαδη αντικειμενικη βελτιωση.

Κατ' αρχάς, και μ' όλη την καλή διάθεση, τι θα πεί "χρόνια ενασχόλησης με τον ήχο"; Κι εγώ είμαι χρόνια στο χόμπι, αλλά με reel to reel δεν έχω παίξει ποτέ.
Ούτε με κόρνες. Ούτε με μαγνητοστατικά, ηλεκτροστατικά κλπ. Έχει νόημα να βγαίνω στα fora και να κοντράρω όσους παίζουν μ' αυτά;!

Όσα χρόνια και να 'χεις ασχοληθεί, αν δεν έχεις ασχοληθεί με αναλογικές πηγές, δεν δικαιούσαι να λες πώς παίζουν. Και δεν λέω να 'χεις ακούσει απλά... Αλλά
να μπείς στον κόπο να στήσεις, αρα να διαβάσεις πώς πρέπει να στηθεί σωστά, να δοκιμάσεις, ν' ακούγεται χάλια, να ξαναδοκιμάσεις μέχρι ν' ακουστεί καλά.
Και μάντεψε, όσοι το 'χουν κάνει αυτό, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συγκρίνουν ποιό παίζει "γενικώς καλύτερα".
Φιλε μου, ουτε ναρκωτικα εχω δοκιμασει και γνωριζω πολυ καλα τι κανουν.
Αφηστε τις σοφιστειες εαν θελετε να σας απαντησει ο αλλος και να γινεται διαλογος.

Θυμίζεις αντικαλωδια που δεν έχει βάλει στο σύστημά του ο,τιδηποτε άλλο εκτός από μαύρα καλώδια όμως έχει άποψη περί καλωδίων γενικώς.
Εσεις, ολοι που εχετε δοκιμασει τα παντα εκει εξω αφηστε εμας που δεν τα εχουμε να ονειρευομαστε.

Να πω και εγώ τη γνώμη μου και ας φανώ κακός.
Όποιος αγαπάει τη μουσική είναι στη μουσική κατηγορία και παίζει μπαλίτσα εκεί, δεν είναι 24/7 στα μηχανάκια.

Χθες ανέβασα δύο άλμπουμ εκεί και δεν ασχολήθηκε κανείς. (Νταξ, πήρα δύο τρία λάικς, στην εποχή του thumbs up ζούμε, δεν περίμενα κάτι καλύτερο, αμφιβάλω αν θα τα ακούσει και κανένας))

Το δικό μου αναλογικό σύστημα είναι σαφώς κατώτερο από το "ψηφιακό" αλλά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι να βάζω έναν δίσκο στο πικάπ και να τον ακούω δυο-τρεις φορές σερί κάθε φορά από άκρη σε άκρη, όχι να έχω λίστες σε κάποια πλατφόρμα με σκοπό να συγκρίνω καλώδια και dac.

Εντάξει, γίνεται και αυτό αλλά στο 1/100 των ακροάσεων.

Νομίζω ότι βλέπουμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετική οπτική.
Εσύ ψάχνεις τον καλύτερο ήχο με τον πιο απλό και ανώδυνο τρόπο (ο σύντομος δρόμος που λες), εγώ ψάχνω για αξιοπρεπή ήχο, προτεραιότητά μου όμως είναι το φυσικό φορμά και η περιπλάνησή μου μέσα στις μυρωδιές των εσωφύλλων.

Όπως καταλαβαίνεις, εμείς οι δυο ψάχνουμε για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Εγώ ζω μέσα από τα βινύλια και τα cd, εσύ μέσα από τα μηχανάκια.

Και επειδή δεν μπορώ οικονομικά να ανταπεξέλθω με δύο καρπούζια κάτω από τη μασχάλη, φροντίζω να μην παραμελώ αυτό που μου με χαροποιεί (βινύλια) και οπότε μπορώ παλεύω με σφήνες (μεταχειρισμένα κυρίως) να βελτιώσω την όποια ηχητική εμπειρία μπορώ να έχω.

Αυτά τα ολίγα.
Εντελως αστοχος, δυστυχως βαζεις ταμπελες σε ανθρωπους που δεν γνωριζεις απο κοντα.
Ενα απλο πραγμα θα πω και δεν θα επεκταθω περισσοτερο γιατι δεν εχω ορεξη να κανω επιδειξη γνωσεων.
Τον περισσοτερο χρονο που ακουω μουσικη και ακουω πολλες ωρες καθημερινα ειναι απο τα
ηχειακια του υπολογιστη σε ποσοστο 90-10.
Το οτι δεν γραφω στη μουσικη κατηγορια δεν σημαινει οτι ειμαι μηχανηματακιας απλα, δεν με ενδιαφεουν αυτα που
ανεβαζετε.
Σαν αγελη πεσατε ολοι επανω μου, εθιξα την ιερη αγελαδα του ηχου.
Το φορουμ δεν εχει αναγκη τετοιου ειδους συμπεριφορες, αυτο ακριβως συμβαινει και στο διπλανο φορουμ
και παραπαιει, αγελες που δεν ανεχονται την αντιθετη αποψη.

Φιλε μου, ουτε ναρκωτικα εχω δοκιμασει και γνωριζω πολυ καλα τι κανουν.
Αφηστε τις σοφιστειες εαν θελετε να σας απαντησει ο αλλος και να γινεται διαλογος.
Κατ'αρχάς κανείς δεν ήρθε να σου πεί ν' ακούς αναλογικό. Γράφουν οι του βινυλίου για τα χρώματα των δίσκων, μπαίνεις στην κουβέντα και τους προκαλείς, και όταν σου λένε "μη μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις" τους λες ότι λένε σοφιστείες κι ότι δεν δέχονται το διάλογο... Και ότι πέσαν πάνω σου σαν αγέλη που άγγιξες την ιερή αγελάδα του ήχου...

Και τι θες να κάνουν; Να σ' αφήσουν να γράφεις ό,τι μ****ία σου κατέβει, για κάτι που δεν γνωρίζεις, σε δημόσιο φόρουμ που μπαίνει κόσμος να διαβάσει για hifi;
Εντάξει, στο chat του δικάναλου γράφουμε, αυτό δε σημαίνει ότι γράφουμε ό,τι να 'ναι... Έλεος!

Με γειά σου με χαρά σου ν' ακούς από τα ηχειάκια του υπολογιστή 90-10, αλλά άποψη θα 'χεις γι αυτά που ξέρεις και που ακούς, όχι για όσα δεν ξέρεις και
δεν έχεις ακούσει.

Κατ'αρχάς κανείς δεν ήρθε να σου πεί ν' ακούς αναλογικό. Γράφουν οι του βινυλίου για τα χρώματα των δίσκων, μπαίνεις στην κουβέντα και τους προκαλείς, και όταν σου λένε "μη μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις" τους λες ότι λένε σοφιστείες κι ότι δεν δέχονται το διάλογο... Και ότι πέσαν πάνω σου σαν αγέλη που άγγιξες την ιερή αγελάδα του ήχου...

Και τι θες να κάνουν; Να σ' αφήσουν να γράφεις ό,τι μ****ία σου κατέβει, για κάτι που δεν γνωρίζεις, σε δημόσιο φόρουμ που μπαίνει κόσμος να διαβάσει για hifi;
Εντάξει, στο chat του δικάναλου γράφουμε, αυτό δε σημαίνει ότι γράφουμε ό,τι να 'ναι... Έλεος!

Με γειά σου με χαρά σου ν' ακούς από τα ηχειάκια του υπολογιστή 90-10, αλλά άποψη θα 'χεις γι αυτά που ξέρεις και που ακούς, όχι για όσα δεν ξέρεις και
δεν έχεις ακούσει.
Εκτος απο το παραληρημα λες και ψεματα.
Μια χαρα γνωριζω τι λεω και για τα αναλογικα και για τα ψηφιακα.
Προκαλω λες;
Μαλλον δεν πρεπει να ειναι η μητρικη σου τα ελληνικα.

Εντελως αστοχος, δυστυχως βαζεις ταμπελες σε ανθρωπους που δεν γνωριζεις απο κοντα.
Ενα απλο πραγμα θα πω και δεν θα επεκταθω περισσοτερο γιατι δεν εχω ορεξη να κανω επιδειξη γνωσεων.
Τον περισσοτερο χρονο που ακουω μουσικη και ακουω πολλες ωρες καθημερινα ειναι απο τα
Το οτι δεν γραφω στη μουσικη κατηγορια δεν σημαινει οτι ειμαι μηχανηματακιας απλα, δεν με ενδιαφεουν αυτα που
ανεβαζετε.
Το φορουμ δεν εχει αναγκη τετοιου ειδους συμπεριφορες, αυτο ακριβως συμβαινει και στο διπλανο φορουμ
Σε παρακαλώ μην δαιμονοποιείς την αντίθετη με την δική σου άποψη και το να κατατάσσεις συνομιλούντες - σε όποιο site και να κατοικοεδρεύουν - σε αγέλες το βρίσκω κάπως …άδικο. Αν δεν σου αρέσει το πικαπ εμένα προσωπικά με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Δεν είσαι εξάλλου ο μόνος. Άκου μουσική απ΄όπου νομίζεις και με όποιο τρόπο κρίνεις καλύτερο και πιο εποικοδομητικό για σένα. Αυτό είναι το μόνο που αξίζει…

Εκτος απο το παραληρημα λες και ψεματα.
Μια χαρα γνωριζω τι λεω και για τα αναλογικα και για τα ψηφιακα.
Προκαλω λες;
Μαλλον δεν πρεπει να ειναι η μητρικη σου τα ελληνικα.
Γενικώς, δεν νομίζω οτι αντιλαμβάνεσαι πού γράφεις... Και γι αυτό δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ πλέον.

Σε παρακαλώ μην δαιμονοποιείς την αντίθετη με την δική σου άποψη και το να κατατάσσεις συνομιλούντες - σε όποιο site και να κατοικοεδρεύουν - σε αγέλες το βρίσκω κάπως …άδικο. Αν δεν σου αρέσει το πικαπ εμένα προσωπικά με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Δεν είσαι εξάλλου ο μόνος. Άκου μουσική απ΄όπου νομίζεις και με όποιο τρόπο κρίνεις καλύτερο και πιο εποικοδομητικό για σένα. Αυτό είναι το μόνο που αξίζει…
Με κατηγορεις γι αυτο το οποιο κατηγγειλα πρωτος!
Ωραια.
Και δαρμενος και κερατας.

Γενικώς, δεν νομίζω οτι αντιλαμβάνεσαι πού γράφεις... Και γι αυτό δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ πλέον.
Και πολυ καλα θα κανεις.
Πού γραφω, μηπως γραφω εκει που ησουν εξαφανισμενος και ξαφνικα ειδες φως και μπηκες;

ανεβαζετε.
Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά άστοχος.
Εγώ για διαφορετική οπτική μίλησα, δεν σου έκανα καμία προσωπική επίθεση, ο καθένας θέτει προτεραιότητες και πορεύεται με αυτές.
Τώρα τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή είμαι μέρος αγέλης, απορώ και που τα σκέφτηκες.

7288.gif

Οπως το ειπες, πιστευεις.
Ακριβώς, πιστεύω διότι η χρονιά πορεία (δηλαδή η οποία εμπειρία έχω), έχει δείξει ότι το αναλογικό δεν "πιάνεται" εύκολα..
Η εμπειρία με ψηφιακά συστήματα κόστους 100k plus έχουν δείξει ότι δύσκολα πιάνουν αναλογικό setup χαμηλότερου κόστους..
Ο ψηφιακός ήχος (Streaming) είναι ψεύτικος..
Δεν υπάρχει η οργανικοτητα του αναλογικού..

Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά άστοχος.
Εγώ για διαφορετική οπτική μίλησα, δεν σου έκανα καμία προσωπική επίθεση, ο καθένας θέτει προτεραιότητες και πορεύεται με αυτές.
Τώρα τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή είμαι μέρος αγέλης, απορώ και που τα σκέφτηκες.

View attachment 272440
Το αγελη παει στο οτι εισαστε 5-6 και μου τη πεφτετε γιατι τολμησα να θιξω το βινυλιο.
Εσυ, πώς το λες αυτο;
Ο ενας με λεει ασχετο, ο αλλος δεν ξερω για τι πραγμα μιλαω, εσυ με λες μηχανηματακια και ενα σωρο αλλα ''ωραια''.
Αμα εχεις ακουσει στη ζωη σου 100-200 συστηματα με αναλογικα και δεν σου κανει ο ηχος του, πρεπει σωνει και καλα
να παρεις και δικο σου για να εχεις αποψη;
Σαν τον Ποντιο που βλεπει τη μπανανοφλουδα και λεει, γαμωτο παλι θα πεσω!

Ακριβώς, πιστεύω διότι η χρονιά πορεία (δηλαδή η οποία εμπειρία έχω), έχει δείξει ότι το αναλογικό δεν "πιάνεται" εύκολα..
Η εμπειρία με ψηφιακά συστήματα κόστους 100k plus έχουν δείξει ότι δύσκολα πιάνουν αναλογικό setup χαμηλότερου κόστους..
Ο ψηφιακός ήχος (Streaming) είναι ψεύτικος..
Δεν υπάρχει η οργανικοτητα του αναλογικού..
Αν διαβασεις το ''πορισμα'' που βγηκε πιο πισω, δεν αρκει για να εκφερεις αποψη.
Πρεπει να εχεις κορυφαιο συστημα και απο τους δυο κοσμους για να μπορεσεις να εχεις αποψη.

• Haha
Reactions: Busoni
Το αγελη παει στο οτι εισαστε 5-6 και μου τη πεφτετε γιατι τολμησα να θιξω το βινυλιο.
Εσυ, πώς το λες αυτο;
Ο ενας με λεει ασχετο, ο αλλος δεν ξερω για τι πραγμα μιλαω, εσυ με λες μηχανηματακια και ενα σωρο αλλα ''ωραια''.
Αμα εχεις ακουσει στη ζωη σου 100-200 συστηματα με αναλογικα και δεν σου κανει ο ηχος του, πρεπει σωνει και καλα
να παρεις και δικο σου για να εχεις αποψη;
Σαν τον Ποντιο που βλεπει τη μπανανοφλουδα και λεει, γαμωτο παλι θα πεσω!
Σε προσωπικό επίπεδο δεν με ενδιαφέρει ποιό παίζει καλύτερα. Με ενδιαφέρει με ποιό συνδέομαι συναισθηματικά.
Αυτό προσπαθώ να σου πω αλλά δεν νομίζω να θες να το καταλάβεις.
Κάθε φορά που γίνεται αναφορά στο βινύλιο, γράφεις "τι τα θέλετε τα πικάπ, πετάξτε τα, το streaming του ρίχνει στ' αυτιά" και άλλα παρόμοια.
Εγώ δεν σε είπα άσχετο, έχεις απείρως μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα σε επίπεδο ακροάσεων setup, αλλά για μένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο στο προσωπικό μου ταξίδι με τη μουσική.
Και αν ήταν να διαλέξω κάποια στιγμή μεταξύ streamer και πικάπ σε ένα απόλυτα μινιμαλιστικό σύστημα, να είσαι σίγουρος πως το σουτ θα το φάει το streamer, έστω και αν παίζει καλύτερα από το πικάπ.