Το chat του δικάναλου

Πολύ ωραίο setup φαίνεται και μπράβο που το χαίρεσαι..
Δεν υπάρχει λόγος για στεναχώριες, απορώ πως ο Βλαδίμηρος είπε ότι θα στεναχωρεσει κόσμο αν μιλήσει..
Αυτά που δοκιμάζει τώρα έχουν δοκιμαστεί 10 + χρόνια πριν, τα αποτελέσματα γνωστά..
Το αναλογικό και το ψηφιακό (οποιασδήποτε μορφής του) είναι δύο εντελώς διαφορετικοί ακουστικοι δρόμοι, δεν πρέπει να συγκρίνονται μεταξύ τους, κακώς υπάρχει αυτή η διαμάχη εδώ και τόσα πολλά χρόνια ανάμεσα στους χομπίστες...
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια , δεν εχω ουτε ειχα άυλα μεχρι τωρα , οποτε δεν μπορω να εχω γνωμη γι' αυτα , αλλα για κοντρες cd vs πικαπ εχω βγαλει καποια συμπερασματα τα οποια ειναι λιγο ως πολυ γνωστα .

Κανείς δεν έδωσε σημασία στο "νόμιμα αγορασμένα αρχεία" ;;;

Η βασική σύγκριση ήταν αυτή.

Τα (νόμιμα) αρχεία υψηλής ανάλυσης vs Qobuz που είναι από τις καλύτερες πλατφόρμες.

Όποιος δίνει λεφτά για να αγοράσει μουσική, ακούει πολύ καλύτερα από αυτόν που τα κυνηγάει τζάμπα.

Και φυσικά ακούει καλύτερα από οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Άμεση σύγκριση με το πικάπ μου δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος.

Ακόμα και το Thorens του dimmanoukas είναι χαμένο από χέρι.

Είστε οκ τώρα ;;;;

Το ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το πικάπ μου είναι άλλο θέμα και αυτονόητο!
Τώρα μίλησες σωστά..
Έχω αρκετούς σκληρούς δηλαδή πολλά TB μουσικής και πάντα ήταν ξεκάθαρο ότι έπαιζαν καλύτερα από οποιαδήποτε πλατφόρμα μουσικής..

Αν άκουγες τα αγοράσμενα αρχεία του φίλου σου από ένα Fanless PC (πειραγμενο) με συγκεκριμένο player , με γραμμική τροφοδοσία και εξωτερικά clock κλπ, όχι από laptop που εισάγει αρκετό θορυβο, θα άκουγες πολύ καλύτερο ήχο και δεν θα ξανα ασχολιοσουν με πλατφόρμες τύπου Tidal, Qobuz κλπ..
Η πλατφόρμες το μόνο που προσφέρουν είναι ευκολία στην εύρεση μουσικής..
Βέβαια τα αγοράσμενα άυλα κοστίζουν, οι πλατφόρμες όχι...
Ηχητικά όμως τα άυλα είναι μονόδρομος για αξιοπρεπή ακρόαση μουσικής από ψηφιακό μέσο..

Ετοιμάζω ένα πολύ καλό Fanless PC για χρέη Transport το οποίο θα εκτοπίσει όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά Transport που έχω..
Δεν θα ξανα ασχοληθώ με το Streaming από την στιγμή που έχω πολύ μουσική σε άυλα...

(το οποίο μπορείς να αποκλείσεις εν μέρη με ένα optical media (fiber) αντί χαλκού στην διασύνδεση των)

Αυτό είναι μύθος.

Το μόνο που καταφέρνει καλύτερα το fiber σε σχέση με τον χαλκό είναι ότι δεν τσιμπάει (το ίδιο το μέσο) θόρυβο από το περιβάλλον.

Όσος θόρυβος μπει στο SFP, τουλάχιστον τόσος θα φτάσει και στην άλλη άκρη. Τα SFPs δεν κάνουν conditioning στο σήμα. Ότι πάρουν, το στέλνουν. Αν το σήμα σου είχε θόρυβο, αυτός θα φτάσει απέναντι κανονικά.

Είναι "χαζά" εξαρτήματα.

Η εμπειρία του Vlad με τα αγορασμένα τοπικά αρχεία (πολύ υψηλής ανάλυσης αν κατάλαβα καλά) είναι άλλη περίπτωση.

Κανένας πάροχος streaming δεν δίνει τέτοιας ανάλυσης αρχεία, οπότε δεν μπορεί να γίνει εύκολα σύγκριση.

Οπότε δεν ξέρεις κατά πόσο η διαφορά οφείλεται στον πάροχο streaming ή στο απλά ανώτερο υλικό λόγω τεχνικών προδιαγραφών του.
Δημήτρη καμία πλατφόρμα δεν παίζει όπως θα παίξει ένα αυλό αρχείο από ένα σωστό Transport...

Αυτό είναι μύθος.

Το μόνο που καταφέρνει καλύτερα το fiber σε σχέση με τον χαλκό είναι ότι δεν τσιμπάει (το ίδιο το μέσο) θόρυβο από το περιβάλλον.

Όσος θόρυβος μπει στο SFP, τουλάχιστον τόσος θα φτάσει και στην άλλη άκρη. Τα SFPs δεν κάνουν conditioning στο σήμα. Ότι πάρουν, το στέλνουν. Αν το σήμα σου είχε θόρυβο, αυτός θα φτάσει απέναντι κανονικά.

Είναι "χαζά" εξαρτήματα.
Πολύ σωστα... Και έχουν χειρότερο ήχο σε σχέση με τον χαλκό..

Αυτό είναι μύθος.

Είναι "χαζά" εξαρτήματα.

Μα αυτό είναι και ένας σκοπός της ιδέας. Να αποκλείσουμε όσο περισσότερο σκουπίδι γίνεται.
Προφανώς και δεν μπορείς να τα κόψεις όλα.
Το αν θα είναι καλύτερο ή όχι, remains to be seen, εξαρτάται και από τα components/combination/... βράστα καλύτερα :D