Το chat του δικάναλου

Η αλήθεια είναι πως από τα καινούργια μηχανήματα δεν λείπει η λεπτομέρεια. Λείπουν όμως άλλα στοιχεία όπως η μεγάλη σκηνή/εικόνα, το άπλωμα του ήχου στον χώρο, δυναμικά, η ικανότητα να παίζουν τα πάντα πολύ καλά και όχι μόνο τις καλές ηχογραφήσεις. Τουλάχιστον αυτή ήταν η εμπειρία μου συγκρίνοντας προενισχυτη fosi, gustard (δύο) με έναν vintage.
Μια μικρή λεπτομέρεια.Ο συγκεκριμένος vintage προενισχυτης τρώει για Αμερικανικο πρωινό και τους τρεις μαζί.

Last edited:
  • Love
Reactions: Frenz
Η αλήθεια είναι οτι για καποιες άλλες εφαρμογές της fosi (σκέτο προενισχυτή και ολοκληρωμένο) δεν έχει διατυπώσει και τα πιο κολακευτικά σχόλια.

Επίσης άσχετα με το δικό μου χωρο όπου τα ηχεια δεν ειναι τοσο αυστηρα οσο τα atc του Βλαδιμηρου, στο χωρο το δικο του οπου το συστημα το ξερω πιο αρκετα καλα, το fosi s3 ως σκέτο streamer έκατσε πολυ πολυ καλά. Το ιδιο και οι τελικοί αφού πρώτα ζεστάθηκαν 10 λεπτά και βέβαια τσιμπούσες λίγο την ένταση. (Το λιγο λεω ειναι σχετικό καθώς καποια στογμη ο Βλαδίμηρος το ποτ του ροτελ το γύρισε εως και τις 3 !!! και απλα δυνάμωσε ο ήχος, χωρίς παραμόρφωση, χωρίς ξυσιματα - ξυρίσματα, χωρίς τιποτα.

Η λεπτομέρεια και η διαφάνεια δεν του λείπει καθόλου, η σκηνή (εαν τηρούνται οι προυποθέσεις ορθής τοποθέτησης) είναι τεράστια τοσο σε πλάτος, οσο και σε βάθος. Η ατάκα και η ταχύτητα είναι ασύλληπτη και οχι απαρατήρητη με βάση το κόστος κτήσης τους αλλα πολυ πολυ παραπάνω.

Εκεί που υστερούν οι τελικοί είναι οτι ζεσταίνονται αρκετά* έως πολύ και οτι απαιτούν καποια ένταση για να αποδώσουν τα χαρακτηριστικά που αναφέρω παραπάνω.

*οι τελικοί που πήραν ως πακετο προσφοράς από audiophonics εχουν ένα βελτιωμένο τροφοδοτικό το όποιο αποδεδειγμένα ευθύνεται για τις θερμοκρασίες αλλα εικάζω και για την καλή τους απόδοση.

Μάλιστα ο Βλαδίμηρος αναρωτήθηκε οτι εαν η σύγκριση γινόταν με τον μαμά advance τελικό του (καθώς έχει βελτιωθεί αρκετα από τον ίδιο) ίσως να μην υπήρχε και διαφορά μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση που θα γίνει επαναληπτική ακρόαση, αυτή τη φορά πιο άνετα από αποψη χρόνου καθως εχουν μείνει οι εξής εκκρεμότητες.

1) να παίξει το s3 μεσω ενσυρμάτης σύνδεσης για να δώσουμε τι θα γίνει στην απόδοση του έναντι και του eversolo
2) να παίξουν οι v3 τελικοί με προενισχυτική το s3 αλλά και τον audiolab προενισχυτή του vlad

Σε ολα αυτα ισως τραβηχτει και κανενα βιντεο ετσι για την ιστορια.
Τι καλώδια ρεύματος δουλέψατε στους τελικούς Fosi και στο Streamer σου;

Α καλά τωρα Λευτερη τα έπιασες τα λεφτά σου χαχα.

Δεν ξερω κατι "φίδια" που εχει ο Βλαδίμηρος εκεί πίσω απο το ρακ του χαχα.

Περίμενε να ξυπνήσει απο τα του μουντιάλ και θα γράψει πιστεύω.

Α καλά τωρα Λευτερη τα έπιασες τα λεφτά σου χαχα.

Δεν ξερω κατι "φίδια" που εχει ο Βλαδίμηρος εκεί πίσω απο το ρακ του χαχα.

Περίμενε να ξυπνήσει απο τα του μουντιάλ και θα γράψει πιστεύω.
Οκ, αν δουλέψατε τα καλώδια του Βλαδίμηρου, δηλαδή αυτά που δουλεύει στο δικό του setup, ok...
Ξέρω ποια είναι..

• Like
Reactions: dimmanoukas
Για την θερμοκρασία των Fosi μπορεί να φταίει ο τελικός μου .

Όλο το σετ το έβαλα πάνω στον πολύ ζεστό τελικό (γιατί δεν γινόταν αλλιώς) και ναι μεν πήρα το δικό του καλώδιο ρεύματος για να τροφοδοτηθεί το σετ των Fosi, αλλά μέχρι να κρυώσει οι τελικοί της Fosi είχαν μια σόμπα από κάτω τους.

Φυσικά είχα και a/c και τον ανεμιστήρα σε λειτουργία

Οι fosi v3 ανεβάζουν τρελες θερμοκρασίες, δοκιμασμένοι και στο δικό μου συστημα και με air-condition κλπ.

Ξαναλέω ολα αυτα με αυτο Fosi Audio AC/DC Switching Power Adapter: 100-240VAC to 48V DC 10A

Το bundle ειναι αυτό

Οι fosi v3 ανεβάζουν τρελες θερμοκρασίες, δοκιμασμένοι και στο δικό μου συστημα και με air-condition κλπ.

Ξαναλέω ολα αυτα με αυτο Fosi Audio AC/DC Switching Power Adapter: 100-240VAC to 48V DC 10A

Το bundle ειναι αυτό

Εάν δουλεύουν όντως στα 48v το 3255 δουλεύει κοντά στα όρια του άρα γι'αυτό ανεβάζει αυτές τις θερμοκρασίες..
Κανονικά σε αυτά τα νolt θέλει ανεμιστηρακι το ολοκληρωμένο.
Πιθανόν η ψηκτρα του 3255 να ακουμπάει πάνω σε ολόκληρο το σασί για να ψύχεται καλύτερα διότι γίνεται όλο το σασί ψήκτρα για το chip ώστε να έχει καλύτερη απολαβή θερμοκρασίας ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα για το chip από την στιγμή που δεν παίζει ανεμιστηρακι εσωτερικά..

• Like
Reactions: dimmanoukas
Εάν δουλεύουν όντως στα 48v το 3255 δουλεύει κοντά στα όρια του άρα γι'αυτό ανεβάζει αυτές τις θερμοκρασίες..
Κανονικά σε αυτά τα νolt θέλει ανεμιστηρακι το ολοκληρωμένο.
Πιθανόν η ψηκτρα του 3255 να ακουμπάει πάνω σε ολόκληρο το σασί για να ψύχεται καλύτερα διότι γίνεται όλο το σασί ψήκτρα για το chip ώστε να έχει καλύτερη απολαβή θερμοκρασίας ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα για το chip από την στιγμή που δεν παίζει ανεμιστηρακι εσωτερικά..

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ όταν είπατε ότι ανεβάζει τρελή θερμοκρασία, ότι ακουμπάνε οι ψύκτρες στο σασί.

Αν έχετε θερμόμετρο φαγητού, αυτά με την ακίδα που χρησιμοποιούμε για να δούμε αν ψήθηκε το κρέας στον φούρνο, θα έχει ενδιαφέρον να ακουμπήσετε πάνω στο σασί του την ακίδα να δούμε τι θα δείξει. Συνήθως αυτά πάνε έως 200-250 βαθμούς που φτάνουν και οι φούρνοι δεν θα έχει πρόβλημα

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ όταν είπατε ότι ανεβάζει τρελή θερμοκρασία, ότι ακουμπάνε οι ψύκτρες στο σασί.

Αν έχετε θερμόμετρο φαγητού, αυτά με την ακίδα που χρησιμοποιούμε για να δούμε αν ψήθηκε το κρέας στον φούρνο, θα έχει ενδιαφέρον να ακουμπήσετε πάνω στο σασί του την ακίδα να δούμε τι θα δείξει. Συνήθως αυτά πάνε έως 200-250 βαθμούς που φτάνουν και οι φούρνοι δεν θα έχει πρόβλημα
Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο που έχει τους τελικούς, σωστή η σκέψη σου για μέτρηση θερμοκρασίας με την ακίδα, αλλά εγώ θα τον μετρούσα με άλλο όργανο..
Δεν έχουν θέμα που ζεσταίνονται...
Έτσι δουλεύουν σε αυτά τα volt...