Το chat του δικάναλου

Ήθελα να ρωτήσω αν σ' αυτο το χρηματικό 'όριο' πιστεύετε ότι ένας Βρετανικός 'νευρικός' και με πυκνή πληροφορία ενισχυτής παλιότερων εποχών όπως πχ ένας Cyrus 2/3 με το έξτρα τροφοδοτικό,ένας Roxsan Caspian 1/2 ,ένας naim 1 , ή linn majik 1 ή meridian int ( έχω τους 3 απ' αυτούς) με μια καλή πηγή και πχ τα ασημί καλώδια της V.D.H δεν θα οδηγήσουν 'καλύτερα' τα Proac/Castle ?

Όταν έψαχνα για ενισχυτή η κόντρα έγινε με reference τον Rogers M300i που είχα τότε.
Το να έρχονται μεγαθήρια σε τάξη D των 3 και 5k και ο Rogers των 400-500€ να τα βιάζει δεν ήταν προς τιμή τους.
Ναι, ok, έπαιζαν ΠΟΛΥ πιο δυνατά, έδιναν οδήγηση, έλεγχο, αλλά μη τυχών και τραγουδούσε κανείς...

Στέκομαι στην πυκνότητα της πληροφορίας,τον όγκο των φωνών,το άπλωμα της σκηνής αλλά και τις χροιές..

Σε αυτά ακριβώς έχαναν κατά κράτος.
Αν τώρα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, δεν το γνωρίζω.

Συνεχίζονται εκτιμήσεις βασισμένες σε εντυπώσεις που παρελθόντος ...

Ένας purifi από τον Γάλλο, στα 1400 ευρώ, κυριολεκτικά διαλύει οτιδήποτε σε τιμές μέχρι τις 5000 ...

Στο σύστημα που εκποίησα προ μηνών, με martin logan theos, ο Purifi ισοπέδωσε ότι ανταγωνισμό του έβαλα, από artemis Ultra με KT150, ένα ακριβό ολοκληρωμένο roksan, και τελικούς Plinius και parasound ... ήταν καθαρότερος, γρηγορότερος, εξαιρετικός σε οδήγηση αφήνοντας τα πάντα πίσω του σε αυτούς τους τομείς, ενώ δεν έχανε σε χροιές, σώματα ή οτιδήποτε άλλο σημαντικό ...

Ένας purifi από τον Γάλλο, στα 1400 ευρώ, κυριολεκτικά διαλύει οτιδήποτε σε τιμές μέχρι τις 5000 ...

Στο σύστημα που εκποίησα προ μηνών, με martin logan theos, ο Purifi ισοπέδωσε ότι ανταγωνισμό του έβαλα, από artemis Ultra με KT150, ένα ακριβό ολοκληρωμένο roksan, και τελικούς Plinius και parasound ... ήταν καθαρότερος, γρηγορότερος, εξαιρετικός σε οδήγηση αφήνοντας τα πάντα πίσω του σε αυτούς τους τομείς, ενώ δεν έχανε σε χροιές, σώματα ή οτιδήποτε άλλο σημαντικό ...
Με τι προενισχυτη έπαιξες Σπύρο;

Έτοιμος ενισχυτής υπάρχει να τον ακούσουμε;
Γενικά, κάποιος ολοκληρωμένος σε κλάση D, μέχρι τα 3k που να θεωρείται top.

Έχω τον nad 3140 νομίζω είναι ο μεγάλος αδελφός του 3020.
Ερώτηση.
Υπήρχαν διαφορές ακούγοντας τον 3020 σαν ολοκληρωμένο σε σχέση με την χρήση του σαν προ ενισχυτή και προσθήκη των fosi?

Σαφώς και υπήρχε σημαντικοτατη διαφορά.
Αυτό που ηταν το πιο σημαντικό ηταν το στακατο μπάσο, έφυγε το μπουμαρισμα.

Να εξηγήσω στο δεύτερο συστημα οπου παιζουν οι fosi με προενισχυτη τον nad ειναι σε τελείως λάθος τοποθέτηση, δεξιά και αριστερά απο τηλεόραση, το ενα ηχείο σε γωνία, το αλλο ελεύθερο κλπ.

Με σκέτο τον nad, όταν ανέβαζα λίγο ένταση ξεκινούσε το μπουμαρισμα καθως το μπάσο είχε ουρές. Τωρα τίποτα, το μπάσο εκεί, πιο στακατο, πιο πληθωρικό χωρις να μπουμαρει σε λογικές εντάσεις.

Ειδικά στο δικό σου χώρο (ο οποίος ειναι πανέμορφος παρεπιμπτοντως) θεωρώ τα οφέλη θα ειναι πολλαπλά.

Oι Purifi έχουν ένα καλό, δεν έχουν ήχο!
Είναι τόσο διάφανα ενισχυτικά που δεν καθορίζουν αυτοί αυτό που θα ακούσεις από ένα σύστημα...
Όποιος ψάχνει ενισχυτές με "χρώμα" , "προσωπικότητα", κλπ, ας προχωρήσει παρακάτω ...

Εχουν ένα κακό όμως... Οτιδήποτε στην αλυσίδα του συστήματος δεν είναι καλό οι Purifi θα στο πετάξουν στην μούρη άμεσα...

Αυτό δεν αρέσει σε πολύ κόσμο...😁

Πολλες εντυπωσεις του παρελθοντος και πολλες εντυπωσεις του παροντος δεν διαφερουν καθολου σε βαρυτητα , απο τη στιγμη που ενας ακροατης ειναι πραγματι σε θεση να κρινει κατι καλο και κατι οχι και τοσο καλο.

Last edited:
  • Like
Reactions: Tzimisce
Είχα κάνει ένα μικρό σέρβις στον nad 3020 του mdvq και τον είχα βάλει να οδηγήσει τα atc.. κάπου είχα γράψει σχετικά, μάλλον εδώ στο chat.

Αντικειμενικά δεν μπορούσε παρά του ότι ήταν ο καλύτερος "μικρός" ενισχυτής που πέρασε για λίγο από εδώ.

Οι Fosi μπόρεσαν και αυτό τα λέει όλα.

Oι Purifi έχουν ένα καλό, δεν έχουν ήχο!
Είναι τόσο διάφανα ενισχυτικά που δεν καθορίζουν αυτοί αυτό που θα ακούσεις από ένα σύστημα...
Όποιος ψάχνει ενισχυτές με "χρώμα" , "προσωπικότητα", κλπ, ας προχωρήσει παρακάτω ...

Εχουν ένα κακό όμως... Οτιδήποτε στην αλυσίδα του συστήματος δεν είναι καλό οι Purifi θα στο πετάξουν στην μούρη άμεσα...

Αυτό δεν αρέσει σε πολύ κόσμο...😁
Πολύ βολικό.Αν συμβεί ο,τιδηποτε ψάξτε οπουδήποτε εκτός του Purifi.
Η πολιτική αποποίηση ευθυνών μετατεθεισα στο audio.

• Like
Reactions: Frenz
Αν δεν παιξει καλα με τον Purifi το συστημα τοτε αλλαζεις το συστημα οχι τον ενισχυτη.
Κι αν παλι δεν παιξει το καινουριο συστημα, ε ρε φιλε μπορει να φταιει το σπιτι, αλλαξε σπιτι στο φιναλε!

• Like
Reactions: Frenz
Έτοιμος ενισχυτής υπάρχει να τον ακούσουμε;
Γενικά, κάποιος ολοκληρωμένος σε κλάση D, μέχρι τα 3k που να θεωρείται top.
ο Γάλλος έχει διάφορους τελικούς, με τις υπάρχουσες purifi μοντούλες ... δεν έχω τσεκάρει αν άλλες εταιρείες προσφέρουν σε ολοκληρωμένο... η nad χρησιμοποιεί στην ακριβή σειρά purifi αλλά νομίζω είναι σε τελικούς ...

με το EVERSOLO A8, το οποίο εκτός από στρίμερ έχει εξαιρετικό ballanced προενισχυτικό τμήμα με R2R ποτενσιόμετρο με αντιστάσεις, κλπ ...
Τι αντιστασεις χρησιμοποιει το Α8 στο ποτενσιομετρο του ?

Πολλες εντυπωσεις του παρελθοντος και πολλες εντυπωσεις του παροντος δεν διαφερουν καθολου σε βαρυτητα , απο τη στιγμη που ενας ακροατης ειναι πραγματι σε θεση να κρινει κατι καλο και κατι οχι και τοσο καλο.
Πανίκο, η κατάθεση μου αφορούσε στο γεγονός ότι ο Τσιμισκής συνέκρινε με μηχανήματα που κυκλοφόρησαν προ δεκαετίας και βάλε ... όχι ότι αμφισβητώ τις τότε εντυπώσεις του, που ηταν παρόμοιες με τις δικές μου εκείνων των χρόνων ... ωστόσο, υπάρχουν τώρα μηχανάκια που έχουν αλλάξει το παιχνίδι ...

με το EVERSOLO A8, το οποίο εκτός από στρίμερ έχει εξαιρετικό ballanced προενισχυτικό τμήμα με R2R ποτενσιόμετρο με αντιστάσεις, κλπ ...
Χωρίς κλπ.Ειναι εξασθενητης κι όχι προενισχυτης.Το ίδιο και στο z10 όπου πέρα από τον μετριο ηχο,"ρουφούσε" τον τελικό για να "γεμίσουν" ηχεία 87db.

• Angry
Reactions: Δημοκηδής
Πανίκο, η κατάθεση μου αφορούσε στο γεγονός ότι ο Τσιμισκής συνέκρινε με μηχανήματα που κυκλοφόρησαν προ δεκαετίας και βάλε ... όχι ότι αμφισβητώ τις τότε εντυπώσεις του, που ηταν παρόμοιες με τις δικές μου εκείνων των χρόνων ... ωστόσο, υπάρχουν τώρα μηχανάκια που έχουν αλλάξει το παιχνίδι ...
Καταλαβα οτι αυτο εννοουσες. Απλα εβαλα και στην εξισωση (οπως αλλωστε κανω παντα) και το τι προτιμα ο καθενας μας και το που ειναι διατεθημενος να δεχτει συμβιβασμους. Προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχουν μηχανηματα (και κυριως μοναδες) χωρις συμβιβασμους που μαλιστα να θεωρουνται και ως "end of the road".
Ολα συνεργαζονται με αλλα μηχανηματα με σκοπο να δωσουν ενα/το επιθυμητο τελικο αποτελεσμα για τον καθενα μας.
Διαχρονικα, υπαρχουν ομως "παλια" μηχανηματα που δεν περνανε ευκολα στο περιθωριο εξ αιτιας καποιων πιο συγχρονων προσφορων.

Τι αντιστασεις χρησιμοποιει το Α8 στο ποτενσιομετρο του ?
Δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί αυτή η πληροφορία ... μιλάμε για αναλογικό έλεγχο R2R με διακριτά εξαρτήματα (ρελέ και αντιστάσεις), σε βήματα των 0,5dB.
Γενικά η εβερσολο σε αυτό το μηχάνημα δεν λυπήθηκε τα έξοδα ούτε στο προενισχυτικό κομμάτι ούτε στο ψηφιακό που έβαλε την αφρόκρεμα της ΑΚΜ ... το ποτενσιόμετρο αυτό είναι καταφανώς ακριβότερη λύση από αυτά με τσιπ ή από ένα ποτενσιόμετρο της συνήθους σειράς από alps, κλπ .

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Πολύ βολικό.Αν συμβεί ο,τιδηποτε ψάξτε οπουδήποτε εκτός του Purifi.
Η πολιτική αποποίηση ευθυνών μετατεθεισα στο audio.
Παναγιώτη, μπορείς να μην σχολιάζεις πάντα σε ότι γράφω; Μια κουβέντα της προκοπής δεν έχεις πει σε εμένα..
Έχεις εμπειρίες από Purifi και σχολιάζεις τα λεγόμενα μου;
Κουράζεις πολύ την κατάσταση φίλε...
Σε παρακαλώ μην ασχολησε μαζί μου από την στιγμή που δεν έχεις γνώσεις..

Χωρίς κλπ.Ειναι εξασθενητης κι όχι προενισχυτης.Το ίδιο και στο z10 όπου πέρα από τον μετριο ηχο,"ρουφούσε" τον τελικό για να "γεμίσουν" ηχεία 87db.
Λάθος, είναι κανονικός προενισχυτής, σε ότι συνδέσεις πάνω του και εξασθενητής μόνος όταν παίζει το εσωτερικό player του στρίμερ... δεν έχει καμμία σχέση με το Ζ10 ...

Αν δεν παιξει καλα με τον Purifi το συστημα τοτε αλλαζεις το συστημα οχι τον ενισχυτη.
Κι αν παλι δεν παιξει το καινουριο συστημα, ε ρε φιλε μπορει να φταιει το σπιτι, αλλαξε σπιτι στο φιναλε!
Με την ειρωνία δεν γίνεται κουβέντα, μεγάλα παιδιά είστε...