Το chat του δικάναλου

Είχες παλιότερα τα Ursa Major, καλά θυμάμαι? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια ακρόαση με τον purifi.
Παθαίνω κάτι τέτοια come back.
"αν είχα τώρα τα τάδε ηχεία που είχα τότε με τον ενισχυτή που έχω τώρα πως θα έπαιζε" κλπ κλπ
:LOL:

Η αληθεια ειναι οτι σύμφωνα με τα γούστα μου η τάξη δ ταιριάζει στα chario καθως η ταχύτητα της και η διαφάνεια ξυπνάει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) την λιγο πιο βαρια προσέγγιση στο ηχόχρωμα των ηχείων.

Το πληθωρικό τους μπάσο ελέγχεται καλύτερα, σφίγγει και τα τελειώματα τους ειναι πιο κοντρολαρισμενα, κοινώς τα κολακεύει αρκετά.

Μερικες φορές έχω παράξενες σκέψεις.Μπορει να ευθύνεται το Ψυχεδελικό Μονοπάτι γι αυτές όμως δεν είναι του παρόντος.
Στην ουσία,είναι επέκταση της ιδέας του Βλαδίμηρου δηλαδή να κοντραρω ATC και Primare πάνω στα ATC.Γιατι όμως να μην επιχειρήσω διενισχυση;
Υπάρχουν αμφιβολίες.Αφου ο ATC είναι καλύτερος από τον Primare σε όλους τους τομείς γιατί να περιοριστει στο ένα ή στα δύο από τα τρία μεγάφωνα;
Επίσης,ποιος απ' τους δυο θα συνδεθεί στο woofer και ποιος σε mid και tweeter?
Δεν έχω δύο ζεύγη ίδιων καλωδίων ηχείων.Να ψαξω ώστε να ζευγαρώσω τα καλώδια που παίζουν καλύτερα;
Στο παρελθόν, εκανα διενισχυση με τελικους της ίδιας εταιρίας αλλά με διαφορετική ισχύ και τα καλώδια ηχείων ήταν ίδια.Τωρα,αξίζει τον κόπο;
Μπορείς να κάνεις το εξής πείραμα: πάρε ένα φθηνό και τίμιο καλώδιο(πχ VanDamme) ώστε να φτάνει και για τους 2 ενισχυτές, και δοκίμασε,

1. Τον ATC πάνω στα SCM40
2. Τον ATC στο ενα εκ των 2 woofer και το tweeter, τον Primare στο άλλο woofer

Στο 2 μπορείς να κάνεις όσους συνδυασμούς θέλεις βέβαια, αλλά θα απέφευγα τον Primare στα tweeter καθώς οι παλιότεροι class-D είχαν θέματα
παραμορφώσεων στις ψηλές. Όχι ότι βλάπτει να το δοκιμάσεις βέβαια.

Αν καταλήξεις ότι η διενίσχυση βελτιώνει τα πράγματα, αλλάζεις τα φθηνά και τίμια καλώδια με άλλα.

Η αληθεια ειναι οτι σύμφωνα με τα γούστα μου η τάξη δ ταιριάζει στα chario καθως η ταχύτητα της και η διαφάνεια ξυπνάει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) την λιγο πιο βαρια προσέγγιση στο ηχόχρωμα των ηχείων.

Το πληθωρικό τους μπάσο ελέγχεται καλύτερα, σφίγγει και τα τελειώματα τους ειναι πιο κοντρολαρισμενα, κοινώς τα κολακεύει αρκετά.
Νομιζω πλεον εαν υπαρχει ενας κοινος παραγοντας για τους class d δεν ειναι οτι ειναι ψυχροι η υπεραναλυτικοι αλλα οτι εχουν καλο ελεγχο των woofer λογω damping factor. Παρολα αυτα ο ηχος τους δεν ταιριαζει παντα σε ολα τα ηχεια ακομα και αν εχουν επαρκη ισχυ για την οδηγηση τους.

• Like
Reactions: dimmanoukas
Μπορείς να κάνεις το εξής πείραμα: πάρε ένα φθηνό και τίμιο καλώδιο(πχ VanDamme) ώστε να φτάνει και για τους 2 ενισχυτές, και δοκίμασε,

1. Τον ATC πάνω στα SCM40
2. Τον ATC στο ενα εκ των 2 woofer και το tweeter, τον Primare στο άλλο woofer

Στο 2 μπορείς να κάνεις όσους συνδυασμούς θέλεις βέβαια, αλλά θα απέφευγα τον Primare στα tweeter καθώς οι παλιότεροι class-D είχαν θέματα
παραμορφώσεων στις ψηλές. Όχι ότι βλάπτει να το δοκιμάσεις βέβαια.

Αν καταλήξεις ότι η διενίσχυση βελτιώνει τα πράγματα, αλλάζεις τα φθηνά και τίμια καλώδια με άλλα.
Δεν ταιριάζουν οι ενισχυτές του για να κάνει δοκιμές, τσάμπα κόπος..

Είχες παλιότερα τα Ursa Major, καλά θυμάμαι? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια ακρόαση με τον purifi.
Παθαίνω κάτι τέτοια come back.
"αν είχα τώρα τα τάδε ηχεία που είχα τότε με τον ενισχυτή που έχω τώρα πως θα έπαιζε" κλπ κλπ
:LOL:
Ναι, υπέροχα ηχεία κι αυτά, τελείως διαφορετικού χαρακτήρα. Βέβαια τα είχα σε dedicated χώρο που είχα και το σινεμά, στημένα με το ‘‘σείς και το σας ‘

Τα Μαρτιν Λογκαν άλλης φιλοσοφίας και ήχου, τα έστησα στο σαλόνι του εργένικου (πλέον) διαμερίσματος. Πρέπει να ομολογήσω ότι πολλές φορές δίνω σημασία και σε άλλα -πλην ηχητικών - χαρακτηριστικών. Τα Μαρτιν τα πήρα για να απολαύσω εκτός μουσικής και κανα στριπτηζακι…..

Πιθανολογώ ότι όντως ο πιουριφαις θα ταίριαζε με τα ursa …

• Like
Reactions: dimmanoukas
Νομιζω πλεον εαν υπαρχει ενας κοινος παραγοντας για τους class d δεν ειναι οτι ειναι ψυχροι η υπεραναλυτικοι αλλα οτι εχουν καλο ελεγχο των woofer λογω damping factor. Παρολα αυτα ο ηχος τους δεν ταιριαζει παντα σε ολα τα ηχεια ακομα και αν εχουν επαρκη ισχυ για την οδηγηση τους.

Αυτό, ότι το μεγάλο DF ορίζει τον καλό ή κακό έλεγχο των woofer, είναι μύθος.

Αλλά καλύτερα να τα συζητήσουμε αυτά στο σωστό νήμα, εδώ είναι το chat.

• Like
Reactions: Θρησκος