Το chat του δικάναλου

Είχες παλιότερα τα Ursa Major, καλά θυμάμαι? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια ακρόαση με τον purifi.
Παθαίνω κάτι τέτοια come back.
"αν είχα τώρα τα τάδε ηχεία που είχα τότε με τον ενισχυτή που έχω τώρα πως θα έπαιζε" κλπ κλπ
:LOL:

Η αληθεια ειναι οτι σύμφωνα με τα γούστα μου η τάξη δ ταιριάζει στα chario καθως η ταχύτητα της και η διαφάνεια ξυπνάει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) την λιγο πιο βαρια προσέγγιση στο ηχόχρωμα των ηχείων.

Το πληθωρικό τους μπάσο ελέγχεται καλύτερα, σφίγγει και τα τελειώματα τους ειναι πιο κοντρολαρισμενα, κοινώς τα κολακεύει αρκετά.

Μερικες φορές έχω παράξενες σκέψεις.Μπορει να ευθύνεται το Ψυχεδελικό Μονοπάτι γι αυτές όμως δεν είναι του παρόντος.
Στην ουσία,είναι επέκταση της ιδέας του Βλαδίμηρου δηλαδή να κοντραρω ATC και Primare πάνω στα ATC.Γιατι όμως να μην επιχειρήσω διενισχυση;
Υπάρχουν αμφιβολίες.Αφου ο ATC είναι καλύτερος από τον Primare σε όλους τους τομείς γιατί να περιοριστει στο ένα ή στα δύο από τα τρία μεγάφωνα;
Επίσης,ποιος απ' τους δυο θα συνδεθεί στο woofer και ποιος σε mid και tweeter?
Δεν έχω δύο ζεύγη ίδιων καλωδίων ηχείων.Να ψαξω ώστε να ζευγαρώσω τα καλώδια που παίζουν καλύτερα;
Στο παρελθόν, εκανα διενισχυση με τελικους της ίδιας εταιρίας αλλά με διαφορετική ισχύ και τα καλώδια ηχείων ήταν ίδια.Τωρα,αξίζει τον κόπο;
Μπορείς να κάνεις το εξής πείραμα: πάρε ένα φθηνό και τίμιο καλώδιο(πχ VanDamme) ώστε να φτάνει και για τους 2 ενισχυτές, και δοκίμασε,

1. Τον ATC πάνω στα SCM40
2. Τον ATC στο ενα εκ των 2 woofer και το tweeter, τον Primare στο άλλο woofer

Στο 2 μπορείς να κάνεις όσους συνδυασμούς θέλεις βέβαια, αλλά θα απέφευγα τον Primare στα tweeter καθώς οι παλιότεροι class-D είχαν θέματα
παραμορφώσεων στις ψηλές. Όχι ότι βλάπτει να το δοκιμάσεις βέβαια.

Αν καταλήξεις ότι η διενίσχυση βελτιώνει τα πράγματα, αλλάζεις τα φθηνά και τίμια καλώδια με άλλα.

Η αληθεια ειναι οτι σύμφωνα με τα γούστα μου η τάξη δ ταιριάζει στα chario καθως η ταχύτητα της και η διαφάνεια ξυπνάει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) την λιγο πιο βαρια προσέγγιση στο ηχόχρωμα των ηχείων.

Το πληθωρικό τους μπάσο ελέγχεται καλύτερα, σφίγγει και τα τελειώματα τους ειναι πιο κοντρολαρισμενα, κοινώς τα κολακεύει αρκετά.
Νομιζω πλεον εαν υπαρχει ενας κοινος παραγοντας για τους class d δεν ειναι οτι ειναι ψυχροι η υπεραναλυτικοι αλλα οτι εχουν καλο ελεγχο των woofer λογω damping factor. Παρολα αυτα ο ηχος τους δεν ταιριαζει παντα σε ολα τα ηχεια ακομα και αν εχουν επαρκη ισχυ για την οδηγηση τους.

Μπορείς να κάνεις το εξής πείραμα: πάρε ένα φθηνό και τίμιο καλώδιο(πχ VanDamme) ώστε να φτάνει και για τους 2 ενισχυτές, και δοκίμασε,

1. Τον ATC πάνω στα SCM40
2. Τον ATC στο ενα εκ των 2 woofer και το tweeter, τον Primare στο άλλο woofer

Στο 2 μπορείς να κάνεις όσους συνδυασμούς θέλεις βέβαια, αλλά θα απέφευγα τον Primare στα tweeter καθώς οι παλιότεροι class-D είχαν θέματα
παραμορφώσεων στις ψηλές. Όχι ότι βλάπτει να το δοκιμάσεις βέβαια.

Αν καταλήξεις ότι η διενίσχυση βελτιώνει τα πράγματα, αλλάζεις τα φθηνά και τίμια καλώδια με άλλα.
Δεν ταιριάζουν οι ενισχυτές του για να κάνει δοκιμές, τσάμπα κόπος..

• Like
Reactions: christos56
Είχες παλιότερα τα Ursa Major, καλά θυμάμαι? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια ακρόαση με τον purifi.
Παθαίνω κάτι τέτοια come back.
"αν είχα τώρα τα τάδε ηχεία που είχα τότε με τον ενισχυτή που έχω τώρα πως θα έπαιζε" κλπ κλπ
:LOL:
Ναι, υπέροχα ηχεία κι αυτά, τελείως διαφορετικού χαρακτήρα. Βέβαια τα είχα σε dedicated χώρο που είχα και το σινεμά, στημένα με το ‘‘σείς και το σας ‘

Τα Μαρτιν Λογκαν άλλης φιλοσοφίας και ήχου, τα έστησα στο σαλόνι του εργένικου (πλέον) διαμερίσματος. Πρέπει να ομολογήσω ότι πολλές φορές δίνω σημασία και σε άλλα -πλην ηχητικών - χαρακτηριστικών. Τα Μαρτιν τα πήρα για να απολαύσω εκτός μουσικής και κανα στριπτηζακι…..

Πιθανολογώ ότι όντως ο πιουριφαις θα ταίριαζε με τα ursa …

Νομιζω πλεον εαν υπαρχει ενας κοινος παραγοντας για τους class d δεν ειναι οτι ειναι ψυχροι η υπεραναλυτικοι αλλα οτι εχουν καλο ελεγχο των woofer λογω damping factor. Παρολα αυτα ο ηχος τους δεν ταιριαζει παντα σε ολα τα ηχεια ακομα και αν εχουν επαρκη ισχυ για την οδηγηση τους.

Αυτό, ότι το μεγάλο DF ορίζει τον καλό ή κακό έλεγχο των woofer, είναι μύθος.

Αλλά καλύτερα να τα συζητήσουμε αυτά στο σωστό νήμα, εδώ είναι το chat.

Τι θα πει δεν ταιριάζουν;
Αυτό που λέω, δεν ταιριάζουν...
Δεν μπορείς να ταιριάξει έναν class d με έναν class AB σε ένα 3 δρόμο ηχείο..
Μόνο αν είναι ενεργό στις χαμηλές μπορείς να βάλεις την τάξη d στις χαμηλές...

Η θα κάνεις διενισχυση/τριενίσχυση/ με ίδια τάξης λειτουργίας ενισχύσεις η τίποτα...

Αλλιώς δουλεύει ένας ενισχυτής ΑΒ , αλλιώς ο D...
Παντα θα είναι ανομιο το αποτέλεσμα...

• Like
Reactions: christos56
Αυτό που λέω, δεν ταιριάζουν...
Δεν μπορείς να ταιριάξει έναν class d με έναν class AB σε ένα 3 δρόμο ηχείο..
Μόνο αν είναι ενεργό στις χαμηλές μπορείς να βάλεις την τάξη d στις χαμηλές...

Η θα κάνεις διενισχυση/τριενίσχυση/ με ίδια τάξης λειτουργίας ενισχύσεις η τίποτα...

Αλλιώς δουλεύει ένας ενισχυτής ΑΒ , αλλιώς ο D...
Παντα θα είναι ανομιο το αποτέλεσμα...
Εντάξει, ό,τι πείς... Φαντάζομαι απάντηση τεκμηριωμένη δεν παίζει να πάρω :D

• Like
Reactions: supersonic
Ναι, υπέροχα ηχεία κι αυτά, τελείως διαφορετικού χαρακτήρα. Βέβαια τα είχα σε dedicated χώρο που είχα και το σινεμά, στημένα με το ‘‘σείς και το σας ‘

Τα Μαρτιν Λογκαν άλλης φιλοσοφίας και ήχου, τα έστησα στο σαλόνι του εργένικου (πλέον) διαμερίσματος. Πρέπει να ομολογήσω ότι πολλές φορές δίνω σημασία και σε άλλα -πλην ηχητικών - χαρακτηριστικών. Τα Μαρτιν τα πήρα για να απολαύσω εκτός μουσικής και κανα στριπτηζακι…..
:oops: :devilish: :oops:

• Haha
Reactions: Δημοκηδής
Εντάξει, ό,τι πείς... Φαντάζομαι απάντηση τεκμηριωμένη δεν παίζει να πάρω:ΡΕ
Επείδη είσαι άνθρωπος που γνωρίζεις 5 πράγματα, δεν έπρεπε να περιμένεις απάντηση από εμένα..🙂
Ξέρεις είδη τους λόγους γιατί δεν ταιριάζουν...😉

...............

Τα Μαρτιν Λογκαν άλλης φιλοσοφίας και ήχου, τα έστησα στο σαλόνι του εργένικου (πλέον) διαμερίσματος. Πρέπει να ομολογήσω ότι πολλές φορές δίνω σημασία και σε άλλα -πλην ηχητικών - χαρακτηριστικών.

Θελω να επιμεινω λιγο στα Μαρτιν Λογκαν αυτα. Γιατι να το πω καθαρα, ειναι τα μονα ηχεια που μου κανουν κλικ να αγορασω καποτε, αν ποτε αλλαξω ηχεια η κατοικησω σε μεγαλυτερο σπιτι για να εχω τα δυο.
Ειναι το μονο γιατι εκανε πραξη μια ιδεα που ειχα νεος οταν ακουγα τα ηλεκτιρστατικα του νονου μου οταν πηγαινα καμμια φορα α τους επισκεφτω στην Πατρα.

Φοβερη διαφανεια, Παρουσια μεσα στον χωρο ... καταπληκτικα. Αλλα μου ελειπε κατι, η ατακα η συμπαγης των μπασσων. Του ειχα πει Νονε το μασο λιγο πιο μαζικο και δυναμικο, εχεις σκεφτει ποτε να βαλεις σαμπγουφερ.

Τον εβαλα σε μεγαλες σκεψεις, τον ειδα, λεει αρα να γινεται να ρωτησω το ταδε τον δινα... Ειδα ενα ειδος tourment και σημερα εχω ψιλο-τυψεις. Μετα καποιον καιρο αλλαξε και πηρε εκεινα τα τεραστεια B&W, τα κορυφαια τοτε. Τα 802 αν δεν μ'απατα η μνημη μου.

Οταν βλεπω αυτα τα Μαρτιν Λογκαν ειναι σαν να βλεπω εκεινη την ιδεα μου υλοποιημενη.
Εαν κρατησαν αυτην την διαφανη αναλυτικοτητα σαν ηλεκτροστατικα, και το μπασι που κανει ιμπακτ στο σωμα τοτε ειναι μια εμπειρια , η μονη ισως ακουστικα, που θα ηθελα να εχω καποτε.

Για πες μας, ποιες οι εντυπωσεις σου ; Πως τα εζησες και πως τα αποχωρηστηκες ; Ευκολα ;
Και επειδη ξερω και τι μουσικες ακους. Συμφωνικες & Ροκ

Αυτή είναι μια συζήτηση που απασχολεί χρόνια την κοινότητα, δηλαδή η ενσωμάτωση του ηλεκτροδυναμικού γούφερ στην ηλεκτροστατική μονάδα, και κατά πόσο υπάρχει ομοιογένεια στο τελικό αποτέλεσμα ...

Στα παλιότερα μοντέλα αυτό ήταν και το σημείο κριτικής όλων των κριτικών ... το γούφερ δεν ακολουθούσε σε ταχύτητα την μεμβράνη ...

Και όχι μόνον στα Μάρτιν Λόγκαν, αλλά γενικά σε παρόμοιες υλοποιήσεις ...

Με βάση το δικό μου παράδειγμα, αλλά και αυτά που διαβάζω τα τελευταία χρόνια γενικότερα, δεν υφίσταται πλέον το προβλημα αυτό ... δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά εισπράττεις ένα ενιαίο μουσικό όλον ... τα μάρτιν είχαν κατά κόρον τις ιδιότητες που γουστάρω, διαφάνεια, ταχύτητα, λεπτομερής αναπαραγωγή του μουσικού γεγονότος ...

στα δικά μου τώρα : είμαι audioplile από παιδάκι, όταν ολόκληρα καλοκαίρια κουβαλούσα κιβώτια στην ΗΒΗ στο Μαρούσι, για να πάρω τον πρώτο μου ενισχυτή, ηχεία, πικάπ, κλπ (καθώς η οικογένεια ήταν άφραγκη) ... μεσ τα χρόνια , όπως όλοι οι πυροβολημένοι άλλαξα αρκετά συστήματα και οπτικές στο θέμα .... προ εικοσαετίας μετακόμισα εκτός Αθηνων, σε μονοκατοικία, όπου πραγματοποίησα το όνειρο του dedicated χώρου ... ο οποίος απεδείχθη μια χίμαιρα, καθώς είχα τότε μικρά παιδιά και ήταν αδύνατον εγώ να απομονώνομαι στην κοσμάρα μου και τα υπολοιπα δρώμενα να τρέχουν εν τη απουσία μου ... εν ολιγοις και ο χώρος και το καλό σύστημα που έστησα πήγε χαμένο ... ελάχιστα το άκουσα και τελικά το εκποίησα ... θεώρησα λοιπόν ότι το σύστημα, καλύτερα είναι να ενσωματώνεται στην καθημερινότητα και ασ είναι και σε ένα αφρόντιστο ηχητικά σαλόνι ...
Προ διετίας, ο κύκλος της συγκεκριμένης ζωής έκλεισε και γύρισα, ως αναγενημμένος εργένης στην Αθήνα ... επειδή η πετριά και το χούι δεν φεύγει, ένα από αυτά που έκανα κατά προτεραιότητα, ήταν να στήσω ένα καλό σύστημα, στο σαλόνι αυτή την φορά .... αυτό με τα Μάρτιν ... χίμαιρα και πάλι ... η τωρινή μου ζωή περιλαμβάνει 15 ώρες εργασίας την μέρα, και όταν γύριζα ταλαιπωρημένος, παρότι ήθελα μουσική, βαριόμουν να ανοιξω σύστημα και να στηθώ στο sweet point κλπ ... αντίθετα, πάταγα ένα κουμπί στο κινητό μου και αμέσως έπαιζε μια ηχομπάρα που είχα στην τηλεόραση ... όταν κατάλαβα ότι αυτός θα είναι ο κανόνας, (συν το τραγικό του πράγματος, ότι όταν ΣΠΑΝΙΑ άνοιγα το σύστημα, αντί να ακόυω τις μουσικές μου, ακουγα μλκς για να τσεκάρω το σύστημα, και αντί να απολαμβάνω και να χαλαρώνω, εγώ ψείριζα λεπτομέρειες ηχητικού χαρακτήρα, υποκύπτοντας στην ψυχαναγκαστική φύση του χόμπυ αυτού) ... εκποίησα τα πάντα και ακούω πιο χαλαρός τις μουσικές μου (που πλέον έρχονται μόνον από την συνδρομή μου στο σποτιφάι ) με ένα b&o beoplay A9 ... είμαι μια χαρά ... άλλωστε, πάνω από audiophile ήμουν κυρίως μουσικόφιλος, όπως εμφαίνεται και στο κλαμπ, που έχω 200+ παρουσιάσεις δίσκων και λίγες σχετικά αναρτήσεις για παρουσιάσεις μηχανημάτων ...