Αυτή είναι μια συζήτηση που απασχολεί χρόνια την κοινότητα, δηλαδή η ενσωμάτωση του ηλεκτροδυναμικού γούφερ στην ηλεκτροστατική μονάδα, και κατά πόσο υπάρχει ομοιογένεια στο τελικό αποτέλεσμα ...
Στα παλιότερα μοντέλα αυτό ήταν και το σημείο κριτικής όλων των κριτικών ... το γούφερ δεν ακολουθούσε σε ταχύτητα την μεμβράνη ...
Και όχι μόνον στα Μάρτιν Λόγκαν, αλλά γενικά σε παρόμοιες υλοποιήσεις ...
Με βάση το δικό μου παράδειγμα, αλλά και αυτά που διαβάζω τα τελευταία χρόνια γενικότερα, δεν υφίσταται πλέον το προβλημα αυτό ... δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά εισπράττεις ένα ενιαίο μουσικό όλον ... τα μάρτιν είχαν κατά κόρον τις ιδιότητες που γουστάρω, διαφάνεια, ταχύτητα, λεπτομερής αναπαραγωγή του μουσικού γεγονότος ...
στα δικά μου τώρα : είμαι audioplile από παιδάκι, όταν ολόκληρα καλοκαίρια κουβαλούσα κιβώτια στην ΗΒΗ στο Μαρούσι, για να πάρω τον πρώτο μου ενισχυτή, ηχεία, πικάπ, κλπ (καθώς η οικογένεια ήταν άφραγκη) ... μεσ τα χρόνια , όπως όλοι οι πυροβολημένοι άλλαξα αρκετά συστήματα και οπτικές στο θέμα .... προ εικοσαετίας μετακόμισα εκτός Αθηνων, σε μονοκατοικία, όπου πραγματοποίησα το όνειρο του dedicated χώρου ... ο οποίος απεδείχθη μια χίμαιρα, καθώς είχα τότε μικρά παιδιά και ήταν αδύνατον εγώ να απομονώνομαι στην κοσμάρα μου και τα υπολοιπα δρώμενα να τρέχουν εν τη απουσία μου ... εν ολιγοις και ο χώρος και το καλό σύστημα που έστησα πήγε χαμένο ... ελάχιστα το άκουσα και τελικά το εκποίησα ... θεώρησα λοιπόν ότι το σύστημα, καλύτερα είναι να ενσωματώνεται στην καθημερινότητα και ασ είναι και σε ένα αφρόντιστο ηχητικά σαλόνι ...
Προ διετίας, ο κύκλος της συγκεκριμένης ζωής έκλεισε και γύρισα, ως αναγενημμένος εργένης στην Αθήνα ... επειδή η πετριά και το χούι δεν φεύγει, ένα από αυτά που έκανα κατά προτεραιότητα, ήταν να στήσω ένα καλό σύστημα, στο σαλόνι αυτή την φορά .... αυτό με τα Μάρτιν ... χίμαιρα και πάλι ... η τωρινή μου ζωή περιλαμβάνει 15 ώρες εργασίας την μέρα, και όταν γύριζα ταλαιπωρημένος, παρότι ήθελα μουσική, βαριόμουν να ανοιξω σύστημα και να στηθώ στο sweet point κλπ ... αντίθετα, πάταγα ένα κουμπί στο κινητό μου και αμέσως έπαιζε μια ηχομπάρα που είχα στην τηλεόραση ... όταν κατάλαβα ότι αυτός θα είναι ο κανόνας, (συν το τραγικό του πράγματος, ότι όταν ΣΠΑΝΙΑ άνοιγα το σύστημα, αντί να ακόυω τις μουσικές μου, ακουγα μλκς για να τσεκάρω το σύστημα, και αντί να απολαμβάνω και να χαλαρώνω, εγώ ψείριζα λεπτομέρειες ηχητικού χαρακτήρα, υποκύπτοντας στην ψυχαναγκαστική φύση του χόμπυ αυτού) ... εκποίησα τα πάντα και ακούω πιο χαλαρός τις μουσικές μου (που πλέον έρχονται μόνον από την συνδρομή μου στο σποτιφάι ) με ένα b&o beoplay A9 ... είμαι μια χαρά ... άλλωστε, πάνω από audiophile ήμουν κυρίως μουσικόφιλος, όπως εμφαίνεται και στο κλαμπ, που έχω 200+ παρουσιάσεις δίσκων και λίγες σχετικά αναρτήσεις για παρουσιάσεις μηχανημάτων ...