Το chat του δικάναλου

Η κεφαλή που φοράει το πικάπ από προχτές είναι η μικρή και φτηνή Empire E200 με ακίδα S300 , η οποία θα έλεγα ότι είναι κάτω από την μέση του εύρους ποιότητας των κεφαλών μου.

View attachment 274988
Της εξηγησες οτι τα headshell wires που της εβαλες κοστιζουν περισσοτερο απο την ιδια ?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Haha
Reactions: vlad66
Η συσκευή που ωφελήθηκε σε τεράστιο βαθμό από το ρακ, ίσως περισσότερο και από το πικάπ, είναι το λαμπάτο phono μου !

Υπάρχει εξήγηση φυσικά και είναι πολύ απλή και εύκολα κατανοητή, δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε τα αυτονόητα..

Αυτό που δεν βαριέμαι να γράψω και να δείξω είναι η έξτρα βοήθεια που πήρε το phono :

View attachment 274986

Ένας γρανίτης βάρους 12,4kg που κάποτε στήριζε το Technics πικάπ μου και μέχρι χτες ήταν κάτω από τον τελικό.

2πλο το όφελος γιατί το δεξί ρακ πάντα θα είναι πιο άδειο και ελαφρύτερο από το αριστερό που φιλοξενεί τον βαρύ τελικό και το Ν2 σε βάρος μηχάνημα (προενισχυτής Rotel)

View attachment 274987

Η κεφαλή που φοράει το πικάπ από προχτές είναι η μικρή και φτηνή Empire E200 με ακίδα S300 , η οποία θα έλεγα ότι είναι κάτω από την μέση του εύρους ποιότητας των κεφαλών μου.

View attachment 274988

Την έβαλα γιατί φοβάμαι μη τυχόν γίνει καμιά ζημιά στις κεφαλές που άφησε εδώ ο Δημήτρης για να γράψουν ώρες, άρα δεν του κάνω την χάρη γιατί είμαι χέστης με τα ξένα πράγματα, ειδικά με τις κεφαλές...
(Και με τις δικές μου το ίδιο είμαι, αλλά τέλος πάντων...)

Η επιλογή έγινε στην τύχη και ευτυχώς που δεν έπεσε ο "κλήρος" σε καμιά καλύτερη γιατί αύριο αποφασίσαμε να φύγουμε για λίγες μέρες και με καλύτερη κεφαλή υπήρχε ο κίνδυνος να μην το κουνήσω ρούπι......
Αυτό τώρα το πρόσεξα.Η μύτη των κώνων(μοιάζουν με Goldring)πρέπει να κοιτάζει προς τα κάτω.

Αυτό τώρα το πρόσεξα.Η μύτη των κώνων(μοιάζουν με Goldring)πρέπει να κοιτάζει προς τα κάτω.
Κάτω από το plexi.

Καταλαβαίνεις ότι αν δεν κολλήσουν στο πλεξι θα είναι αδύνατο να μπουν χωρίς να γίνει ζημιά στο ρακ ;;;

Ενώ έτσι, καμία ζημιά πουθενά.

Και δεν βλέπω τον λόγο να κοιτάνε προς τα κάτω, που αν μη τι άλλο θα είναι και πιο δύσκολοι στην ρύθμιση.

Υπάρχει και άλλος λόγος που κοιτάνε προς τα πάνω..
Μετακινούνται πολύ εύκολα.. στο ανάποδο θα ήταν αδύνατη η μετακίνηση.

Με αφορμή 'γειτονικό' νήμα είπα να γυρίσω πίσω στο χρόνο και να παραθέσω μέσω του Οικογενειακού μου αρχείου κάποια θέματα όπως αυτό με την διάδοση της μουσικής.

Σίγουρα ένας νέος αλλά και ένας της ηλικίας μου που έμενε σε πόλη θα αγνοεί ότι εν έτη 1966-67 υπήρχαν πλανόδιοι πωλητές δίσκων, κυρίως 45αριών που επισκέπτονταν νησιά της άγονης με μια βαλίτσα και έδειχναν στους μαζεμένους σε κάποιο σημείο κατοίκους τις νέες κυκλοφορίες,τα ευπώλητα ..μέσω κασετοφώνου με ηχογραφημένα τα ολιγόλεπτα διαφημιστικά των Μουσικών εταιρειών ή και ολόκληρες 'πλευρές' δίσκων με το Forward (cuing).
Ο πλανόδιος είχε μαζί του ένα βιβλίο με τις παραγγελίες,τις προκαταβολές, υπόλοιπα κ.λπ.
Με λίγα λόγια δεχόταν παραγγελίες για κάποιες εκδόσεις και ερχόταν Πλοίου Θέλοντος, καιρού επιτρέποντος μετά από 1-2 μήνες.
Μ αυτό τον τρόπο γινόταν η μετάδοση της μουσικής σε μέρη που τα θυμούνται όλοι μόνο το καλοκαίρι.
Φυσικά πολλοί κάτοικοι νησιών ήξεραν τι έβγαινε μέσω της Ελληνικής Κρατικής φυσικά Ραδιοφωνίας..
Οι δίσκοι έπαιζαν σε προικώα πικάπ μπαταρίας, ρεύματος που διατηρώ ακόμα...
Όσοι ήθελαν να αγοράσουν τα απαγορευμένα (λόγω 7ετιας) πλήρωναν παραπάνω.
Υπήρχε κατάλογος με τα σχετικά άσματα αναρτημένος σε κάθε τμήμα Βασιλικής Χωροφυλακής.
Έτσι έγινε η πρώτη επαφή μου με δίσκους όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα πέριξ .Στα 4-5.

Πολλοί έκαναν παραγγελίες δίσκων με μουσικα θέματα νησιωτικής προέλευσης.

Υπάρχουν κάποια 45άρια με τις τιμές.
Όπως τρέιλερ Δισκογραφικών..Μίνως ,Lyra, Polygram κ.λπ.

Πώς αντιδρά ένας σημερινός 25αρης που τσακώνεται με τους Μανατζαραίους του Σπότυ για διάφορες τακτικές προώθησης ,όταν του λες ότι οι τελειόφοιτοι του έτους 1973 έπρεπε να βγάλουν άδεια τελέσεως χοροεσπερίδος απ' την Χωροφυλακή για το πάρτι στήριξης της 5νθημερης εκδρομής ,που διοργάνωναν και θα έπρεπε να είναι μέσα και οι γονείς του Προεδρείου.

Θα μπορέσει να καταλάβει ο σημερινός νέος του πανελλαδικού σάιτ,ότι ο Σχολάρχης του 77-81 ,όπως τον έλεγαν ειρωνικά,αυτός που διατηρούσε κυλικείο και κτυπούσε τα κουδούνια των διαλειμμάτων, τριγυρνούσε τα βράδια έξω απ' τις καφετέριες,τα σινεμά,τις ντίσκο και κατέγραφε σε μπλοκ ποιοι μαθητές 'ξενυχτουσαν' μετά τις 21:00 και τι άκουγαν (!!!!!!) ,ώστε την επόμενη να παρουσιάσει την αναφορά στην Γυμνασιάρχη.

Οι δίσκοι στο περιβάλλον μου πολλοί απ' τα παιδικά χρόνια,(είχε τον ιό ο πατέρας σαν μουσικός παραδοσιακού βιολιού και από μουσική οικογένεια.
Η πρώτη φορά όμως που μου έπεσαν τα σαγόνια και άρχισα να ονειρεύομαι ήταν όταν 10-11 χρονών άκουσα για πρώτη φορά Seperates AKAI σε σπίτι Ναυτικού φίλου που ακόμα παίζει.

Μέσω μπαρκου προμηθεύονταν πολλοί τότε,αργούσε βέβαια,αλλά στο 1/4 της τιμής.

Σκέψεις ανάμικτες.. καλημέρα.

Της εξηγησες οτι τα headshell wires που της εβαλες κοστιζουν περισσοτερο απο την ιδια ?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Υπάρχει πουθενά σχετική συζήτηση για τα headshell wires; Θα ήταν χρήσιμες οι απόψεις όσων έχουν δοκιμάσει διάφορα.

Υπάρχει πουθενά σχετική συζήτηση για τα headshell wires; Θα ήταν χρήσιμες οι απόψεις όσων έχουν δοκιμάσει διάφορα.
Όχι δεν υπάρχει ειδικό νήμα απ' όσο γνωρίζω.

Ότι συζητάμε για αυτά είναι σκόρπια εδώ και κει...

Ναι, τι να σας πω. Ανοίξτε ένα θέμα και γι αυτά.
ο πιό αδύναμος κρίκος.
o_O

ωρε θα πέσει φωτιά να μας κάψει....

Εχω δοκιμασει και φτιαξει εκατονταδες. Υπαρχουν και εδω και σε πολλα φορα συζητησεις. Δεν διαφερουν καθολου απο αλλες συζητησεις περι καλωδιων.
Επειδη ομως μεγαλυτερες και περισσοτερες συζητησεις γινονται για τις βελτιωσεις που επιφερουν ανακαλωδιωσεις σε βραχιονες αλλα και καλωδια βραχιονα, αραγε αν/αφου οι ανακαλωδιωσεις και τα καλωδια βραχιονα κανουν διαφορα/βελτιωση , γιατι τα headshell wires που ειναι τα πρωτα που ακουμπα η κεφαλη στην εξοδο της να μην κανουν ?

Ναι, τι να σας πω. Ανοίξτε ένα θέμα και γι αυτά.
ο πιό αδύναμος κρίκος.
o_O

ωρε θα πέσει φωτιά να μας κάψει....
Εγώ προσπάθησα να φτιάξω ένα σετ και δεν τα κατάφερα παρόλο που έχω όλα τα υλικά.

Άφησα αυτή την δουλειά για τον AUDIOLYTIC και προτιμώ να μου τα στέλνει έτοιμα.

Έχω δοκιμάσει όχι εκατοντάδες όπως αυτός, αλλά λίγες δεκάδες..

Και του εμπορίου και δικά του..

Σε κάθε δοκιμή αυτά που υποβάθμιζαν τον ήχο ήταν τα έτοιμα που συνοδεύουν το κάθε headshell που αγόραζα.

Κάποια ήταν πανέμορφα, επάργυρα και δεν συμμαζεύεται.. καταστροφή για τους καλούς βραχίονες που πέρασαν από τα χέρια μου, κατάλληλα μόνο για το headshell του CEC που άφησα στην κόρη μου.

Υπάρχει και το θέμα της ποιότητας κατασκευής και αξιοπιστίας.. πρόσφατα ο dimmanoukas μου έφερε ένα σετ της oyaide σε προσιτή τιμή που βρήκε και αγόρασε..
Δεν είχαμε ήχο στο ένα κανάλι και τελικά η αιτία ήταν το πολύ κακό grip του καλωδίου στο pin το οποίο ξεκούμπωνε με την παραμικρή πίεση.

Απαράδεκτη κατασκευή για oyaide , όσα δικά της σετ έχω από παλιά ποτέ δεν είχαν θέμα και πάντα είχαν πολύ καλή απόδοση.

Τα του Πάνου είναι υπεράνω κριτικής και σε αξιοπιστία και σε ήχο.

Σε γενικές γραμμές είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα που αν δεν προσεχτεί θα καταστρέψει έναν καλό βραχίονα με αποσπώμενο headshell ως προς την ηχητική του απόδοση.. στην ουσία θα υποβαθμίσει την απόδοση μιας καλής κεφαλής.

Προτιμώ μια κεφαλή με λίγο κατώτερη ακίδα αλλά με κορυφαία hs wires, παρά την ίδια κεφαλή με καλύτερη ακίδα αλλά με κακά hs wires.

• Like
Reactions: dimmanoukas
Δεν πειράζει
Νεοι ειστε ακομα

Ε ναι.. όταν γεράσουμε για τα καλά και χάσουμε την ακοή μας, θα αλλάξουμε χόμπι.

Τουλάχιστον εγώ..
Ίσως ακολουθήσω την πορεία του Στρατηγού (Μπάμπη Κ.)

Κατασκευές στον τόρνο που δεν θα έχουν σχέση με τα ηχητικά.. μέταλλο να τρώνε τα κοπτικά να περνάει η ώρα....

Κατασκευές στον τόρνο που δεν θα έχουν σχέση με τα ηχητικά.. μέταλλο να τρώνε τα κοπτικά να περνάει η ώρα....
Εχε το νου σου , διοτι αυτες ναι μεν δεν εχουν σχεση με τα ηχητικα και την ακοη , αλλα εχουν με την οραση . Μακρια τα χερια νεαρε ........... παππού
:LOL::LOL::LOL:

Με αφορμή 'γειτονικό' νήμα είπα να γυρίσω πίσω στο χρόνο και να παραθέσω μέσω του Οικογενειακού μου αρχείου κάποια θέματα όπως αυτό με την διάδοση της μουσικής.

Σίγουρα ένας νέος αλλά και ένας της ηλικίας μου που έμενε σε πόλη θα αγνοεί ότι εν έτη 1966-67 υπήρχαν πλανόδιοι πωλητές δίσκων, κυρίως 45αριών που επισκέπτονταν νησιά της άγονης με μια βαλίτσα και έδειχναν στους μαζεμένους σε κάποιο σημείο κατοίκους τις νέες κυκλοφορίες,τα ευπώλητα ..μέσω κασετοφώνου με ηχογραφημένα τα ολιγόλεπτα διαφημιστικά των Μουσικών εταιρειών ή και ολόκληρες 'πλευρές' δίσκων με το Forward (cuing).
Ο πλανόδιος είχε μαζί του ένα βιβλίο με τις παραγγελίες,τις προκαταβολές, υπόλοιπα κ.λπ.
Με λίγα λόγια δεχόταν παραγγελίες για κάποιες εκδόσεις και ερχόταν Πλοίου Θέλοντος, καιρού επιτρέποντος μετά από 1-2 μήνες.
Μ αυτό τον τρόπο γινόταν η μετάδοση της μουσικής σε μέρη που τα θυμούνται όλοι μόνο το καλοκαίρι.
Φυσικά πολλοί κάτοικοι νησιών ήξεραν τι έβγαινε μέσω της Ελληνικής Κρατικής φυσικά Ραδιοφωνίας..
Οι δίσκοι έπαιζαν σε προικώα πικάπ μπαταρίας, ρεύματος που διατηρώ ακόμα...
Όσοι ήθελαν να αγοράσουν τα απαγορευμένα (λόγω 7ετιας) πλήρωναν παραπάνω.
Υπήρχε κατάλογος με τα σχετικά άσματα αναρτημένος σε κάθε τμήμα Βασιλικής Χωροφυλακής.
Έτσι έγινε η πρώτη επαφή μου με δίσκους όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα πέριξ .Στα 4-5.

Πολλοί έκαναν παραγγελίες δίσκων με μουσικα θέματα νησιωτικής προέλευσης.

Υπάρχουν κάποια 45άρια με τις τιμές.
Όπως τρέιλερ Δισκογραφικών..Μίνως ,Lyra, Polygram κ.λπ.

Πώς αντιδρά ένας σημερινός 25αρης που τσακώνεται με τους Μανατζαραίους του Σπότυ για διάφορες τακτικές προώθησης ,όταν του λες ότι οι τελειόφοιτοι του έτους 1973 έπρεπε να βγάλουν άδεια τελέσεως χοροεσπερίδος απ' την Χωροφυλακή για το πάρτι στήριξης της 5νθημερης εκδρομής ,που διοργάνωναν και θα έπρεπε να είναι μέσα και οι γονείς του Προεδρείου.

Θα μπορέσει να καταλάβει ο σημερινός νέος του πανελλαδικού σάιτ,ότι ο Σχολάρχης του 77-81 ,όπως τον έλεγαν ειρωνικά,αυτός που διατηρούσε κυλικείο και κτυπούσε τα κουδούνια των διαλειμμάτων, τριγυρνούσε τα βράδια έξω απ' τις καφετέριες,τα σινεμά,τις ντίσκο και κατέγραφε σε μπλοκ ποιοι μαθητές 'ξενυχτουσαν' μετά τις 21:00 και τι άκουγαν (!!!!!!) ,ώστε την επόμενη να παρουσιάσει την αναφορά στην Γυμνασιάρχη.

Οι δίσκοι στο περιβάλλον μου πολλοί απ' τα παιδικά χρόνια,(είχε τον ιό ο πατέρας σαν μουσικός παραδοσιακού βιολιού και από μουσική οικογένεια.
Η πρώτη φορά όμως που μου έπεσαν τα σαγόνια και άρχισα να ονειρεύομαι ήταν όταν 10-11 χρονών άκουσα για πρώτη φορά Seperates AKAI σε σπίτι Ναυτικού φίλου που ακόμα παίζει.

Μέσω μπαρκου προμηθεύονταν πολλοί τότε,αργούσε βέβαια,αλλά στο 1/4 της τιμής.

Σκέψεις ανάμικτες.. καλημέρα.

Hi-Fi, δίσκοι και ακροάσεις στην Ελλάδα μιας άλλης εποχής​

Αυτό που παρέθεσες, και είναι σε αντιδιαστολή μ' αυτό που έζησα εγώ στα '60ς/'70ς, καθώς ήμουν γέννημα θρέμμα του κέντρου της Αθήνας, είναι πάρα πολύ 'επιμορφωτικό' αλλά και ωραία περιγραφόμενο, που είναι κρίμα να χαθεί στο τσατ. Οπότε μας δίνεις έναν τίτλο (εάν δε σου αρέσει ο προτεινόμενος) για να ανοίξουμε ένα αυτόνομο νήμα, στον Δικάναλο ή στην Μουσική, ανάλογα τις προθέσεις και 'διαθέσεις' για το περιεχόμενό του.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ: «Εδώ συζητάμε χαλαρά και εκτός θέματος. Αν ξεκινήσει μια σοβαρή/τεχνική συζήτηση, παρακαλούμε ανοίξτε νέο νήμα στην αντίστοιχη κατηγορία»

Το τσατ φόρουμ, με δομικό του συστατικό το 'μήνυμα', σαν τσατ ασύγχρονης επικοινωνίας (όχι σε πραγματικό χρόνο), αφορά ψιλο-κουβεντούλα, συνήθως πιο χαλαρή από άποψη διάθεσης αλλά και θεματολογίας. Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε μπορεί να περιλαμβάνει ετερόκλητα, εκ διαμετρικά αντίθετα αλλά και στα όρια ( ; ) του 'εκτός θέματος' μηνύματα, λειτουργώντας σαν χωνευτήρι για κάτι πιο δομημένο, πληροφοριακό και συγκροτημένο.

Εάν λοιπόν αρχίζει να διαμορφώνεται κάτι θεματικά υποσχόμενο αλλά και ενδιαφέρον, σχετιζόμενο με την θεματολογία του φόρουμ μας, πρέπει οι καταχωρήσεις να εντάσσονται σε αυτοτελή νήματα.

Συνεπώς συμπερασματικά, στο τσατ, η πληροφορία "θάβεται" γρήγορα λόγω της συνεχούς ροής, ενώ στο αυτόνομο νήμα, γίνεται προσβάσιμη, αναζητήσιμη στο Google και αποκτά μόνιμη αξία.

• Like
Reactions: sakplat and vlad66
Εχε το νου σου , διοτι αυτες ναι μεν δεν εχουν σχεση με τα ηχητικα και την ακοη , αλλα εχουν με την οραση . Μακρια τα χερια νεαρε ........... παππού
:LOL::LOL::LOL:

Μα εδώ και χρόνια η όραση μου είναι πολύ χειρότερη από την ακοή μου.

Όταν κόβω κάτι στον τόρνο (κάτι μικρό σε μέγεθος, λεπτοδουλειά που λέμε) , φοράω μαζί με τα γυαλιά της πρεσβυωπίας και τα προστατευτικά και κολλάω την μάπα μου στο κοπτικό σε απόσταση λίγων εκατοστών γιατί αλλιώς δεν βλέπω.

Με την ψυχή στο στόμα γιατί αν κάνει κανα "μπαμ" το κοπτικό μπορεί να το φάω στο δόξα πατρί και χαιρετίσματα..

Χέρια και δάκτυλα δεν κινδυνεύουν είναι πάντα μακριά από την περιστροφή του τσοκ και την κοπή του μετάλλου.

Υπάρχει φυσικά ειδικό προστατευτικό με τζάμι αλλά μάλλον κανείς δεν το χρησιμοποιεί γιατί περιορίζει πολύ την ορατότητα.

Είναι και θέμα εξοικείωσης.. ο Νότης όταν είχε έρθει για να κόψει κάτι δικό του το έκανε χωρίς καμία προστασία και σε χρόνο DT !

Αλλά ο Νότης είναι/ήταν μηχανουργός και όχι ερασιτέχνης..
Αν ήθελε και έφτιαχνε αυτά που φτιάχνω το τελευταίο διάστημα, θα τρίβαμε τα μάτια μας .. όμως άλλο η δουλειά, άλλο το χόμπι είναι γνωστό αυτό.