Το chat του δικάναλου

Από την άλλη πλευρά όμως δεν ανέφερες εσύ τι θα γίνει με την μη αναστρέψιμη αύξηση της ενεργής μαζας που επήλθε αρχίζοντας να βάζουμε στο κέλυφος όποιο καλώδιο ανακόντα :)μας καπνίσει.
Τωρα ειδα αυτο και απαντω.

Τιποτα δεν ειναι ΜΗ αναστρεψιμο με ενα σετ hsw. Ακομα και ολικη ανακαλωδιωση ειναι αναστρεψιμη.
Παραλητοι ειμαστε αν δεν μας αρεσει να το βγαλουμε ?

Last edited:
Σας αρεσει να βαζετε λογακια στο στομα του αλλου κάνοντας πως δεν καταλαβαινετε....?
Αντε να επεξηγησουμε τα αυτονοητα

Εφ οσον η ηχητικη αλλαγή στο headshell ειναι "χαωδης" και "ανασταίνει και νεκρους" σημαινει οτι θα την υιοθετησει ο ευτυχης χρηστης. Στην περιπτωση αυτη δια να απολαμβάνει το ηχητικον πλεονεκτημα θα πρεπει να ζησει με την αυξημενη ηδη ενεργο μαζα του συστηματος με την οποια επίδραση επεφερε στην ιδιοσυχνοτητα βραχιονος/κεφαλης η οποια επιδραση ειρησθω εν παρόδω δια να επιστρεψει εις την προτεραια κατασταση θα είναι απαραιτητο να επανατοποθετηθουν τα προηγούμενα καλωδια. Αυτο ονομαζω μη αναστρεψιμη κατασταση. Βεβαιως θα ητο δυνατον με πειραματισμους και ολιγη τυχη να βρεθούν καλωδια ιδίας μαζας και αναλογου ηχητικου αποτελεσματος ωστε να αποφυγουμε τετοιες δυσάρεστες καταστασεις.
Καλο μηνα να ευχηθώ.
Χαρείτε τη μουσική.
Να σημειωσω στο σημείο αυτό οτι την μεγαλυτερη μουσικη απολαυση την πηρα ακουγοντας με ενα τρανζιστορακι στα fm μια Κυριακή του Δεκεμβρη του 82 σε μια σκοπια στο Καβουρι. Θυμαμαι και τι ακουσα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σας διαβεβαιω οτι η απολαυση ηταν μεγαλυτερη απο το συνολο sme iii/akg p8es που πριν λιγες εβδομαδες ειχα τοποθετησει.

Εφ οσον η ηχητικη αλλαγή στο headshell ειναι "χαωδης" και "ανασταίνει και νεκρους" σημαινει οτι θα την υιοθετησει ο ευτυχης χρηστης.
Δεν αναφερα ΠΟΤΕ στη ζωη μου οτι , οτιδηποτε στο hi-fi και κυριως στα hsw επιφερει "χαωδη" αλλαγη ή "ανασταινει νεκρους" . Και μονο η τοποθετηση σε εισαγωγικα απο σενα, δειχνει την υποκρισια σου και την προθεση σου για αντιπαραθεση,για να ειμαι επιεικης μαζι σου.

Αυτα οσον αφορα το "βαζετε λογια στο στομα του αλλου" που ειπες ΕΣΥ !!!!!!!!!!!

Ο καθε "ευτυχης" χρηστης υιοθετει οτι του κανει κεφι για να ειναι ευτυχης. Τις επιλογες του, τις σχολιαζουν αλλοι, ανασφαλεις χρηστες ,που φοβουνται ειτε να ακουμπησουν αντιβαρα, να κολλησουν καλωδια , ή απλα δεν ακουνε οτι ακουει αυτος.

Στην περιπτωση αυτη δια να απολαμβάνει το ηχητικον πλεονεκτημα θα πρεπει να ζησει με την αυξημενη ηδη ενεργο μαζα του συστηματος με την οποια επίδραση επεφερε στην ιδιοσυχνοτητα βραχιονος/κεφαλης η οποια επιδραση ειρησθω εν παρόδω δια να επιστρεψει εις την προτεραια κατασταση θα είναι απαραιτητο να επανατοποθετηθουν τα προηγούμενα καλωδια.
Αφου λες οτι γνωριζεις τα περι μαζας και συχνοτητας συντονισμου, πες μας ποση αυξηση ή μειωση της συχνοτητας συντονισμου μπορει να επιφερουν 0.4γρ, οπως τα παραδειγματα των φωτογραφιων που αναρτησα. Τα λογια ειναι δωρεαν. Οταν εβαζες την dynavector στον sme ΙΙΙ και προσθεσες μαζα για να τα φερεις βολτα με τη συχνοτητα συντονισμου , λαθος εκανες ?

Αυτο ονομαζω μη αναστρεψιμη κατασταση.
Το τι ονομαζεις εσυ μη αναστρεψιμη κατασταση , δεν ειναι και κατι που θα αλλαξει και το νοημα των λεξεων.
Αν εννοεις (και) τις τρυπες στο headshell, εσυ το ειπες. Κανενας αλλος.

Βεβαιως θα ητο δυνατον με πειραματισμους και ολιγη τυχη να βρεθούν καλωδια ιδίας μαζας και αναλογου ηχητικου αποτελεσματος ωστε να αποφυγουμε τετοιες δυσάρεστες καταστασεις.
Οι διαφορες μαζας τετοιου μεγεθους δεν γινονται αντιληπτες απο κανεναν. Απο αλλου προερχονται οι βελτιωσεις. Ειτε τις ακους ειτε δεν τις ακους.

Last edited:
Οι διαφορες μαζας τετοιου μεγεθους δεν γινονται αντιληπτες απο κανεναν. Απο αλλου προερχονται οι βελτιωσεις.

Γενικευσεις?
Μια χαρα γίνονται αντιληπτες.
Εγω πχ τις ακουω.

Οσο για τα περι υποκρισιας και εισαγωγικων να σας θυμισω οτι αλλοι χρησιμοποιησαν στο νημα τετοιες περιγραφές ισως οχι ad verbum, οποτε προς χαριν συνεννοησης γιατι σας πειραζει που τι χρησιμοποιω για να περιγραψω μια κατασταση.

Διαπθστωνω οτι ακομα να γίνει αντιληπτη η μη αναστρεψιμη κατασταση.
Μαλλον δεν ειναι το ζητουμενο και αντ αυτουητελικα η διαιωνιση της ανουσιας συζήτησης.

Οπότε που καταλήγουμε; Μην αλλάξετε hsw γιατί θα μπρικαρει το σύστημα και δεν θα ξαναπαίξει ποτέ ίδια με πριν;

Το ζητούμενο των αλλαγών, αυτό δεν είναι εν τω μεταξύ; 😁

• Haha
Reactions: AUDIOLYTIC
Σας αρεσει να βαζετε λογακια στο στομα του αλλου κάνοντας πως δεν καταλαβαινετε....?

Εφ οσον η ηχητικη αλλαγή στο headshell ειναι "χαωδης" και "ανασταίνει και νεκρους" σημαινει οτι θα την υιοθετησει ο ευτυχης χρηστης.

Τρικυμία εν κρανίω. Ποιος είπε ότι είναι χαώδης η διαφορά;
Στην περιπτωση αυτη δια να απολαμβάνει το ηχητικον πλεονεκτημα θα πρεπει να ζησει με την αυξημενη ηδη ενεργο μαζα του συστηματος με την οποια επίδραση επεφερε στην ιδιοσυχνοτητα βραχιονος/κεφαλης η οποια επιδραση ειρησθω εν παρόδω δια να επιστρεψει εις την προτεραια κατασταση θα είναι απαραιτητο να επανατοποθετηθουν τα προηγούμενα καλωδια.
Από που κι ως που αλλάζει δραστικά η μάζα του βραχίονα με after market hsw; Γιατί πρέπει να είναι υποχρεωτικά πιο βαριά απο τα μαμά hsw;

Αυτο ονομαζω μη αναστρεψιμη κατασταση. Βεβαιως θα ητο δυνατον με πειραματισμους και ολιγη τυχη να βρεθούν καλωδια ιδίας μαζας και αναλογου ηχητικου αποτελεσματος ωστε να αποφυγουμε τετοιες δυσάρεστες καταστασεις.
Η μάζα των καλωδίων είναι μηδαμινή, η επίδραση τους στην ιδιοσυχνότητα το ίδιο. Οι βίδες που κρατάνε την κεφαλή έχουν πολύ μεγαλύτερη μάζα.
Καλο μηνα να ευχηθώ.
Χαρείτε τη μουσική.
Να σημειωσω στο σημείο αυτό οτι την μεγαλυτερη μουσικη απολαυση την πηρα ακουγοντας με ενα τρανζιστορακι στα fm μια Κυριακή του Δεκεμβρη του 82 σε μια σκοπια στο Καβουρι. Θυμαμαι και τι ακουσα.
Και;
Σας διαβεβαιω οτι η απολαυση ηταν μεγαλυτερη απο το συνολο sme iii/akg p8es που πριν λιγες εβδομαδες ειχα τοποθετησει.
Και; τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας.

Αμα δεν θες να παιζει οπως παιζει γιατι το αγοραζεις ?
Ενα αλλο που σκεφτηκα μετα το ποστ του Westsound για ανακαλωδιαση Linn.

Σου προτεινει ενα πικαπ τοσο ακριβο. Και μεσα σε πληθος (πλεον) ανταγωνιστων.
Δε θα εβαζε το πρεπων καλωδιο ; Και με τους μηχανικους που εχει να εβρισκε το καλυτερο ;

Θα τολμαγε να χαντακωθει σε συγκριτικα τεστ για 20 λιρες παραπανω (και πολυ λεω) στην τιμη που τα προτεινEι ;

Δεν ξερουν τι κανουν αυτοι ; Η εμεις αγοραζουμε φτηνιες ;

Υλικο για σκεψη.

Γιώργο,η αρρώστια και το μικρόβιο της συνεχούς βελτίωσης ή το έχεις ή δεν το έχεις.
Καταλαβαίνω και τους μεν και τους δε.
Το θέμα δεν εξαντλείται μόνο στον ήχο.
Εδώ παίρνουν hayabusa και την βελτιώνουν.
Δεν τους φτάνουν ρε παιδί μου τα 200+ άλογα.!
Τι να λέμε.
Εγώ δεν έχω βάλει ούτε βίδα στο Πεζω μου και τις προάλλες που πήγα για λάδια,είδα ένα ίδιο που ήταν εκεί ,του είχε στοιχίσει ακόμα ένα .
Τώρα βέβαια αν τον περιλαβω σε κανά στροφιλικι και τον ξεφτιλησω θα φταίνε οι πιέσεις στα λάστιχα που έχει βάλει.
(ήταν φανερό ότι ο τύπος ΔΕΝ ήξερε να οδηγεί,από την κουβέντα που κάναμε!)
Καθείς εφ ω ετάχθη
😄

Αμα δεν θες να παιζει οπως παιζει γιατι το αγοραζεις ?

Σου προτεινει ενα πικαπ τοσο ακριβο. Και μεσα σε πληθος (πλεον) ανταγωνιστων.
Δε θα εβαζε το πρεπων καλωδιο ; Και με τους μηχανικους που εχει να εβρισκε το καλυτερο ;

Θα τολμαγε να χαντακωθει σε συγκριτικα τεστ για 20 λιρες παραπανω (και πολυ λεω) στην τιμη που τα προτεινEι ;

Υλικο για σκεψη.
Αχ καλε μου....
Δεν παρακολουθεις το νήμα...
Η σωστη απαντηση ειναι, δε με νοιαζει αν εδωσες 5000. Εγω σου εδωσα ενα καλωδιο για να πορευεσαι.
Εγω στην Πόρσε σου εβαλα continental.
Εσυ αν θες βαζεις.....βαζεις....BF Goodrich

Γιώργο,η αρρώστια και το μικρόβιο της συνεχούς βελτίωσης ή το έχεις ή δεν το έχεις.
Καταλαβαίνω και τους μεν και τους δε.
Το θέμα δεν εξαντλείται μόνο στον ήχο.
Εδώ παίρνουν hayabusa και την βελτιώνουν.
Δεν τους φτάνουν ρε παιδί μου τα 200+ άλογα.!
Τι να λέμε.
Εγώ δεν έχω βάλει ούτε βίδα στο Πεζω μου και τις προάλλες που πήγα για λάδια,είδα ένα ίδιο που ήταν εκεί ,του είχε στοιχίσει ακόμα ένα .
Τώρα βέβαια αν τον περιλαβω σε κανά στροφιλικι και τον ξεφτιλησω θα φταίνε οι πιέσεις στα λάστιχα που έχει βάλει.
(ήταν φανερό ότι ο τύπος ΔΕΝ ήξερε να οδηγεί,από την κουβέντα που κάναμε!)
Καθείς εφ ω ετάχθη
😄

Τότε όμως δεν έχει νόημα αν το καλοσκεφτείς, καμία αναβάθμιση.

Και ερωτώ εγώ ο άσχετος. Άμα δεν προσφέρουν διαφορετικό αποτέλεσμα, γιατί υπάρχουν;

Η απάντηση όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να είναι το placebo ούτε ότι υπάρχει σχέδιο για να μας πουλήσουν φιδολαδο.
Θα τολμούσα να πω ότι τέτοιες αντιλήψεις φλερτάρουν δραματικά με θεωρίες συνομωσίας.

Εφ οσον η ηχητικη αλλαγή στο headshell ειναι "χαωδης" και "ανασταίνει και νεκρους" σημαινει οτι θα την υιοθετησει ο ευτυχης χρηστης. Στην περιπτωση αυτη δια να απολαμβάνει το ηχητικον πλεονεκτημα θα πρεπει να ζησει με την αυξημενη ηδη ενεργο μαζα του συστηματος με την οποια επίδραση επεφερε στην ιδιοσυχνοτητα βραχιονος/κεφαλης η οποια επιδραση ειρησθω εν παρόδω δια να επιστρεψει εις την προτεραια κατασταση θα είναι απαραιτητο να επανατοποθετηθουν τα προηγούμενα καλωδια. Αυτο ονομαζω μη αναστρεψιμη κατασταση. Βεβαιως θα ητο δυνατον με πειραματισμους και ολιγη τυχη να βρεθούν καλωδια ιδίας μαζας και αναλογου ηχητικου αποτελεσματος ωστε να αποφυγουμε τετοιες δυσάρεστες καταστασεις.
Καλο μηνα να ευχηθώ.
Χαρείτε τη μουσική.

Εγώ χρησιμοποίησα αυτές τις εκφράσεις έχοντας υπόψη κάποια hsw που είχα στα χέρια μου , αλλά δεν βρίσκω τώρα..
Όμορφα, καλοκατασκευασμένα, αν θυμάμαι καλά επάργυρα.

Είχα κάμποσες 4άδες από αυτά, σίγουρα έχω χαρίσει κάποιες, δεν ξέρω αν μου έμεινε καμιά 4άδα για να τα δείξω.

Αυτό το σετ λοιπόν είχε την τάση να σκληραίνει πολύ τα πρίμα και να σφίγγει σε υπερβολικό βαθμό τα μπάσα.

Όπου τα χάρισα έλεγα τι παρατήρησα στο δικό μου σύστημα, πολύ πιθανό όμως σε κάποιους να άρεσε..

Στον αντίποδα εδώ στην παρακάτω φωτογραφία όπου έχω αρκετά σετ , οι διαφορές τους δεν είναι μέρα με την νύχτα.
Είναι όλα ποιοτικά και κανένα σετ δεν έρχεται "πακέτο" με headshell.

Σε τιμές που ποικίλλουν με το ακριβότερο να ξεπερνά τα 110€ και που μετάνιωσα φυσικά που το αγόρασα..
(Πολλά χρόνια πριν την κρίση όταν οι αγελάδες ήταν πολύ παχιές)

IMG_20260802_134834.jpg

Στο άλλο θέμα αυτό της μάζας τους και την (πολύ μικρή όπως είναι λογικό) επίδραση τους στην Συχνότητα Συντονισμού, σου έγραψα ότι κάποιοι έχουμε την δυνατότητα να την φέρουμε ακριβώς εκεί που την θέλουμε , αλλά συνεχίζεις να με αγνοείς σαν να μην διάβασες..

Δεν πειράζει, συνεχίζουμε ο καθένας με τις απόψεις του .

Εγώ χρησιμοποίησα αυτές τις εκφράσεις έχοντας υπόψη κάποια hsw που είχα στα χέρια μου , αλλά δεν βρίσκω τώρα..
Όμορφα, καλοκατασκευασμένα, αν θυμάμαι καλά επάργυρα.

Κακώς απολογείσαι για τα επίθετα που χρησιμοποιείς.
Όποιου διαταράσσεται η τάξη με την οποία έχει στοιβάξει τα πράγματα στο μυαλό του και για αυτό αντιδρά, είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό σου.

ΜΠΟΜΠΑ είναι η αλλαγή στον ήχο, και όποιος θέλει ας καλέσει την αντιτρομοκρατική... 😁

Στο άλλο θέμα αυτό της μάζας τους και την (πολύ μικρή όπως είναι λογικό) επίδραση τους στην Συχνότητα Συντονισμού......................
Απλα το ανεκδοτο της δεκαετιας.

Καποιοι δεν ακουνε τη διαφορα των hsw αλλα ακουνε τη διαφορα του 0.17 Hz στη συχνοτητα συντονισμου.
🦇🦇🦇🦇🦇

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66

Όχι και ανακαλωδίωση..
ενα ζευγάρι h/w άλλαξα απ' τα ίσως οξυδωμένα,ίσως πολύ κατώτερα ηχητικά..και ο ήχος αναβαθμίστηκε σε σχέση με άλλο πλατο που είχε ακριβότερα στον βραχίονα του και.μου έδωσε την ευκαιρία να ακούω δίσκους που γνωρίζω καλά ..
Εχω την πολυτέλεια να συγκρίνω μεταξύ 8-9 πλατό και να έχω πολλές ακουστικές παραστάσεις live σε αγαπημένα lp, ενώ ακούω 10-15 ώρες μουσική την ημέρα.

Ακομα και τους 1800 που έχασα πριν 9 χρόνια,τους αντικαθιστώ.
Χώρια τις προσβάσεις.

Ίσως παραθέσω και τα θέματα που μετά την αλλαγή (μέτρηση μάζας κ.λ.π ) το αυτί μου θεώρησε ότι έχει πιο ολοκληρωμένο και σωστό άκουσμα και από σαμπλες άλλο τίποτα.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC

Υλικο για σκεψη.
Η SME βαζει στον V , καλωδιωση Audio Note pure Silver. Δεν ξερουν τι κανουν αυτοι ;

Υλικο για σκεψη.