Το Cockpit του "Λαού"

Απάντηση: Το COCKPIT του "Λαού"

Ένα πολύ ενδιαφέρον κόκπιτ που μετατρέπεται σε κουνιστή πολυθρόνα!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλημερα Αρη! ´Η δεν εχεις αλλο χωρο στο σπιτι ή κατι ετοιμαζεις! :idea:

Πολυ ησυχια βλεπω στο τοπικ!

Καλημερα Αρη! ´Η δεν εχεις αλλο χωρο στο σπιτι ή κατι ετοιμαζεις! :idea:

Πολυ ησυχια βλεπω στο τοπικ!

Γεια σου ρε Κώστα!

Έπεσες μέσα και στα δύο! Έχω ετοιμάσει ένα μοντέλο, σταθερό και λιτό με ρύθμιση μόνο στην κλίση του τιμονιού, για να μπορεί να το κατασκευάσει ο καθένας αλλά σκεφτόμουνα αν αξίζει να το ανεβάσω αφού έχω την αίσθηση ότι έτσι κι' αλλιώς κανείς δεν ενδιαφέρεται... Έκανα λάθος όμως, εξαιρετικά αφιερωμένη:

pvccockpitdumy1.jpg

pvccockpitdumy2.jpg

(θα βάλω και άλλες μόλις βρω χρόνο)

Που λες, έχω και άλλο ένα σούπερ ρυθμιζόμενο (άλλο πράγμα) αλλά δεν έχω χώρο (ούτε χρήμα) για να το φτιάξω. Να έφευγε τουλάχιστον ένα από τα δύο που έχω τώρα... Να σας θυμίσω ότι τα πουλάω - έχω ρίξει και τις τιμές - δείτε εδώ!

Εσύ παίζεις καθόλου? Εγώ σχεδόν καθόλου (GT5). Ετοιμάζομαι όμως για το AssettoCorsa! Όπου να ναι βγαίνει και το TechPreview, για να δούμε...

Γεια σου ρε Κώστα!

Εσύ παίζεις καθόλου? Εγώ σχεδόν καθόλου (GT5). Ετοιμάζομαι όμως για το AssettoCorsa! Όπου να ναι βγαίνει και το TechPreview, για να δούμε...

Παιζω , αλλα οχι τοσο συχνα πλεον! Σε πετυχα μια φορα online,σου εστειλα και μηνυμα μεσω psn , αλλα δεν απαντησες και βγηκα,Αν θελεις το Σαββατοκυριακο να κανονισουμε να κανουμε κανενα γυρο παρεα ή με οποιον αλλο φιλο απο εδω θελει! Δεν εχω ομως μικροφωνο για να μιλαμε! Το δικο μου cockpitακι καλα κραταει ακομα. Τριζει λιγο παραπανω απο οτι στην αρχη αλλα δεν με ενοχλει! Εχει παρει μονιμη θεση στο σαλονι! :fight:

Δεν νομιζω οτι δεν ενδιαφερεται κανεις ,αλλα τα πραγματα εχουν ζορισει πολυ και δυσκολα καποιος θα δωσει χρηματα για κατι τετοιο. Εγω το μονο που μπορω να πω ειναι οτι αν καποιος παιζει συχνα, σιγουρα αξιζει να παρει κατι τετοιο. Η ολη αισθηση ειναι εντελως διαφορετικη!

Για το Αssetto δεν νομιζω να ακολουθησω! Αν δεις στην υπογραφη μου, επενδυσα αλλου! Περιμενω και <<ευχαριστα>> το καλοκαιρι, οποτε πρεπει να μαζευω χρηματα ! Μακαρι να ειχα χωροκαι χρημα να επαιρνα εγω ενα , αλλα οπως καταλαβαινεις και το ενα δωματιο που υπηρχε ελευθερο, απο το καλοκαιρι και μετα θα εχει νεο κατοικο!

Παιζω , αλλα οχι τοσο συχνα πλεον! Σε πετυχα μια φορα online,σου εστειλα και μηνυμα μεσω psn , αλλα δεν απαντησες και βγηκα,Αν θελεις το Σαββατοκυριακο να κανονισουμε να κανουμε κανενα γυρο παρεα ή με οποιον αλλο φιλο απο εδω θελει!

Ίσως τα πούμε. Συνήθως μπαίνω 9:30 - 13:00 ή 23:00 - 02:00 (αν θα μπω...)

Αν δεις στην υπογραφη μου, επενδυσα αλλου! Περιμενω και <<ευχαριστα>> το καλοκαιρι, οποτε πρεπει να μαζευω χρηματα ! Μακαρι να ειχα χωροκαι χρημα να επαιρνα εγω ενα , αλλα οπως καταλαβαινεις και το ενα δωματιο που υπηρχε ελευθερο, απο το καλοκαιρι και μετα θα εχει νεο κατοικο!

Για κάποιο λόγο δεν βλέπω την υπογραφή σου (ούτε την δικιά μου) αλλά υποθέτω (από τα υπονοούμενα σου) ότι ο σκοπός είναι ιερός!!!
Παν αυτά τώρα, για 2-3 χρονάκια τουλάχιστον, αλλάζεις χόμπι! Άντε καλώς να το (τα?) δεχτείτε και με υγεία!

Λοιπόν μόλις μου ήρθε μια καταπληκτική ιδέα PVC αλλαξιέρα...:BDGBGDB55:

Εδωσα πολλα χρηματα για να φτιαξω ενα καλο ηχοσυστημα στο σπιτι και τωρα πρεπει να κανω οικονομια. Ειχα στο προγραμμα και εναν projector, αλλα κατι ιατρικες εξετασεις που δεν ηταν στο προγραμμα με πηγαν αρκετα πισω. Τουλαχιστον πηγαν ολα καλα!

Mαλλον θα πρεπει να σκεφτεις κατι για κοτσαρω παιδικο καθισματακι στο cockpit για να μπαινει στο κλιμα ο junior!
Ισως τα πουμε αυριο σε καμια πιστα λοιπον! :a0210: .

(Δεν εχω ξανατρεξει online με καποιον γνωστο , οποτε αν πρεπει να κανω κατι αν σε δω μεσα , ενημερωσε με... :BDBDG54:)

Μην αγχώνεσαι θα φτιάξουμε ένα δικό μας δωμάτιο (Θα σου δώσω οδηγίες). Τα λέμε λοιπόν αύριο!

Ένα βίντεο για την κατασκευή cockpit που προσπαθεί (κατά την γνώμη μου όχι και τόσο επιτυχημένα) να συμπεριλάβει διάφορες ρυθμίσεις καθώς και αυτής της ρύθμισης της γωνίας του καθίσματος. Επίσης το κόστος (σχεδόν 1000$) μου φαίνεται υπερβολικό, συγκρίνοντας πάντα με τα PVC μοντέλα μου :cool4: :

Re: Απάντηση: Το COCKPIT του "Λαού"

Ένα πολύ ενδιαφέρον κόκπιτ που μετατρέπεται σε κουνιστή πολυθρόνα!

Που στα κομμάτια τα ανακαλύπτεις αυτά τα κόλπα δεν μπορώ να καταλάβω...

Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Aρη , πηρα αυτα για να μη γλιστραει στο πλακακι (Καλοκαιριαζει και τα χαλια θα μας αποχαιρετισουν...) :

DSC01459.JPG

Θα τα κοντυνω λιγο . Για δωσε οδηγιες για το πως να τα στερεωσω και να ειναι μονιμα και σταθερα. Καρφακια ή βιδες;

Και εγώ τα ίδια έχω χρησιμοποιήσει, μόνο σε μαύρα.

Εννοείται με βίδες θα τα πιάσεις! Κάνε μια λεπτή τρύπα 2,5mm (στο PVC) για οδηγό και μετά ζόρισε τη βίδα να βιδώσει.

Αν σου φαίνονται ψηλά, χαμήλωσε τα, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα τα κόψεις ίσια - καλύτερα άστα έτσι!

Αυτό που θα σου σύστηνα, αν έχεις μια ράσπα ξύλου -
Wood_rasp.jpg
- που από τη μία πλευρά είναι ημικυκλική - χρησιμοποίησε την για να κάνεις καμπύλη το πίσω μέρος για να δέσει με την καμπύλη του PVC σωλήνα.

Last edited:

Οk, thanks ! Και εγω λεω να μην τα κοψω.Θα το δοκιμασω αυριο μαλλον και θα σε ενημερωσω για το αποτελεσμα. Αν μπεις το πρωι στο online στειλε ενα pm ή γραψτο στο αλλο topic, μηπως τα πουμε και live.

Καλο βραδυ!

Tα εβαλα τελικα Αρη και ειναι μια χαρα. Δεν γλιστραει καθολου. :a0210:
Δεν τα εκοψα ,ουτε τα λιμαρα με τη ρασπα. (το δοκιμασα ,αλλα μου δεν φαγωνονταν τοσο ευκολα ,οποτε το παρατησα)
Θα ηθελα να ηταν λιγο πιο χαμηλο για αισθητικους και μονο λογους ,αλλα δεν πειραζει.

DSC01464.JPG

Απάντηση: Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Επανέρχομαι στο θέμα (για το οποίο και άνοιξα αυτό το νήμα) του "φθηνού κόκπιτ" μιας και πιστεύω ότι κατέληξα (πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης - αυτή η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ) σε ένα πρωτότυπο που συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα βασικά χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει αυτούς που ψάχνουν μια ποιο σοβαρή λύση - για να στερεώσουν την τιμονιέρα τους - από το τραπέζι του σαλονιού τους και δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα από 150 .

Υπολογίζω λοιπόν για το μοντελάκι που ακολουθεί:

1. Υλικά PVC: 55
  2. Ξύλινα μέρη (MDF): 30 - 40
  3. Μεταλλικά μέρη (σύνδεσμοι): 10-15
  4. Κάθισμα (αυτοκινήτου - μεταχ.): από 20

Σύνολο: 120 - 130

pvccockpit271.jpg

pvccockpit272.jpg

pvccockpit273.jpg

pvccockpit274.jpg

pvccockpit275.jpg

pvccockpit276.jpg

pvccockpit277.jpg

Το κόκπιτ είναι στημένο γύρω από μια DFGT και έναν οδηγό με ύψος 1,85 αλλά εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλα τιμόνια και ύψη οδηγών.

Η κατασκευή είναι σχετικά εύκολη - δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες, μόνο μερικά εργαλεία (πριόνι, τρυπάνι, μέτρο, κ.α.) και έναν καλά αεριζόμενο χώρο πχ. μπαλκόνι.

Μπορώ να καθοδηγήσω βήμα - βήμα (λεπτομερώς) όποιον επιθυμεί να φτιάξει το κόκπιτ αυτό από το Α μέχρι το Ω μέσα από αυτό το νήμα!!!

Υ.Γ. Όσοι ψήνονται αλλά δεν έχουν τιμονιέρα να προσθέσω ότι μια καινούργια Logitech DFGT κοστίζει γύρω στα 100 (ενώ μια μεταχειρισμένη πολύ ποιο φθηνά:2thumb22sup:).

Έλα Κώστα! Συνεχίζουμε εδώ την κουβέντα από το mail σου.

Πρώτα απ' όλα να σε συγχαρώ για την νέα τιμονιέρα σου και να σου ευχηθώ αμέτρητα - απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!

"Πως να στηρίξεις τον επιλογέα ταχυτήτων στο cockpit σου?"

Η πρότασή μου είναι η εξής (και επειδή μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις - εγώ σου παραθέτω περίπου 8.000 λέξεις :laugh:):

pvccockpit5lightg271.jpg

pvccockpit5lightg272.jpg

pvccockpit5lightg273.jpg

pvccockpit5lightg274.jpg

pvccockpit5lightg275.jpg

pvccockpit5lightg276.jpg

pvccockpit5lightg277.jpg

pvccockpit5lightg278.jpg

Έλα Κώστα! Συνεχίζουμε εδώ την κουβέντα από το mail σου.

Πρώτα απ' όλα να σε συγχαρώ για την νέα τιμονιέρα σου και να σου ευχηθώ αμέτρητα - απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!

"Πως να στηρίξεις τον επιλογέα ταχυτήτων στο cockpit σου?"

Η πρότασή μου είναι η εξής (και επειδή μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις - εγώ σου παραθέτω περίπου 8.000 λέξεις :laugh:):

Ωραιο!Και εγω καπου εκει σκεφτομουν να τοποθετηθει για να θυμιζει και λιγο τις αλλαγες στα παραγματικα αυτοκινητα.Πολυ ωραιο, παρεπιπτοντως το χτενι, αλλα σιγουρα χανεις χρονο. Η τεραστια διαφορα με την dfgt ειναι στο φρενο.

Λοιπον χρειζομαι δυο ξυλα σε συγκεκριμενες διαστασεις , τρεις βιδες (διαμετρος;) με παξιμαδακι απο κατω και ξυλοκαρφα για να ενωσω τα ξυλα μεταξυ τους (και λιγο ατλακολ θα βοηθησει, σωστα;) .

1)Θυμασαι απο που ειχες παρει τα ξυλα , μπας και βρω ιδιο χρωμα;
2)Στο pvc με τι μεγεθος τρυπανακι να κανω τις τρυπες; Δεν εχω αλλα θα βρω ενα.Ας ελπισουμε να μην κανω καμια #$@$#@$% και το καταστρεψω!

Ισως το κανω μεσα στο Σαββατοκυριακο , γιατι απο Δευτερα θα εχουμε <<αλλες>> εννοιες!

Thanks Αρη!!!

1)Θυμασαι απο που ειχες παρει τα ξυλα , μπας και βρω ιδιο χρωμα;
2)Στο pvc με τι μεγεθος τρυπανακι να κανω τις τρυπες; Δεν εχω αλλα θα βρω ενα.Ας ελπισουμε να μην κανω καμια #$@$#@$% και το καταστρεψω!
Thanks Αρη!!!

Να 'σαι καλά!

- Τα ξύλα τα πήρα εδώ κοντά στη γειτονιά μου (Ολυμπιακό Στάδιο)

- Εννοείται με το μέγεθος που θα έχουν οι βίδες.

Το κολπάκι με τα λαστιχάκια που αλλάζει το H pattern σε sequential το δοκίμασες (για τον επιλογέα ταχυτήτων)?

Last edited:

Παιδευομαι αρκετη ωρα για να μπορεσω να βρω την ακριβη θεση που πρεπει να τοποθετησω το shifter. To κακο ειναι οτι ειμαι μονος και δεν εχω καποιον να τον κραταει σταθερο στη θεση που με βολευει για να βρω τις ακριβεις διαστασεις των ξυλων.

Στις φωτο που εχεις η καρεκλα ειναι πολυ πιο μπροστα απο την θεση που καθομαι στην πραγματικοτητα ( 15 cm περιπου ). Οποτε το οριζοντιο ξυλο πρεπει να ειναι αρκετα μακρυτερο, γιατι αλλιως δεν φτανω το shifter. Με προβληματιζει λιγο το θεμα της σταθεροτητας, λογω του μακρυτερου ξυλου. Ετσι οπως τα υπολογισα, χρειαζομαι ενα ξυλο 15Χ25 που θα βιδωθει επανω στο cockpit και ενα ακομη 15Χ45 cm για το shifter. Λογικα πρεπει να τα ενωσω ετσι ωστε να μεγιστοποιησω την επιφανεια επαφης τους και να μην ξεφυγει το υψος του (47cm απο το εδαφος)
Η θεση που το εχεις δηλαδη, αλλα λιγο μπροστα προς το καθισμα. Περιπλοκα τα πραγματα κυριε Γραναζη! Aν εχεις καμια αμφιβολια , πες το πριν να ειναι αργα :violent-smiley-008:

Το κολπο με τα λαστιχακια δεν το δοκιμασα, γιατι θα χρησιμοποιω το χτενι που μου αρεσει αρκετα. Αν τρεχω με σκοπο τον χρονο, θα χρησιμοποιω τα paddles. ps: Τι μεγεθος βιδες να βαλω;

Last edited:

Ετσι οπως τα υπολογισα, χρειαζομαι ενα ξυλο 15Χ25 που θα βιδωθει επανω στο cockpit και ενα ακομη 15Χ45 cm για το shifter. Λογικα πρεπει να τα ενωσω ετσι ωστε να μεγιστοποιησω την επιφανεια επαφης τους και να μην ξεφυγει το υψος του (47cm απο το εδαφος)

15Χ45 είναι πολύ, να σκεφτούμε κάτι άλλο...

Πάντως η σωστή θέση για τον λεβιέ (το κεφάλι) είναι περίπου στη γραμμή που σχηματίζουν τα γόνατα και η στεφάνη του τιμονιού. Ποιο κοντά σε σένα θα χρειάζεται να λυγίζεις πολύ τον αγκώνα σου.
Αν μπορούσα να το δω πιστεύω θα καταλάβαινα. (Προσπάθησε να αντιγράψεις τη θέση που έχει στο πραγματικό σου αυτοκίνητο)

Last edited: