Το Cockpit του "Λαού"

Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Πωπωωωω... Καταπέλτης ήσουν ρε παιδάκι μου. Θα συμφωνήσω 100% για την πεταλιέρα, και λιγότερο για το τιμόνι. Βέβαια δεν θα το συγκρίνω με την Τ500 από την οποία δεν έχω καμμία εμπειρία, αλλά με την DFGT με την οποία μπήκα στον κόσμο της "ρεαλιστικής" ψηφιακής οδήγησης.

Όντως, από πλευράς ταχύτητας μια καλύτερη τιμονιέρα δε θα σου προσφέρει τίποτα παραπάνω. Από τη στιγμή που συνηθίσεις το χειριστήριο, όποιο και αν είναι αυτό, δεν θα δείς σημαντικές διαφορές χρησιμοποιώντας κάτι ακριβότερο. Και η DFGT μάλιστα έχει και αυτό το αξεπέραστο πλεονέκτημα των in game ρυθμίσεων του αυτοκινήτου (κατανομή φρένων, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ABS και άλλα πολλά) που μου έχει λείψει απίστευτα, στο GT5 τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια και η GT3rs έχει τις δικιές της hardware ρυθμίσεις που δεν συναντάς εύκολα στον ανταγωνισμό.

Από κει και πέρα η αίσθηση στο ακριβό προϊόν είναι καλύτερη, όπως και να το κάνουμε. Η αθόρυβη λειτουργία, η αίσθηση του αλκαντάρα στα χέρια σου (ή γάντια σου ;)) αξίζει τη διαφορά τιμής, όπως και τα σαφέστερα μοτέρ ανάδρασης.

Αυτά συγκρίνοντας μια μέση και μία μέση προς High end τιμονιέρα. Αν και στην τιμή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Logitech και αν υποθέταμε ότι έβγαινα για ψώνια τώρα, η επιλογή μιας Fanatec θα ήταν μονόδρομος. Και ειδικά η σειρά που είναι συμβατή με PC, PS3 και XBOX.

Όσον αφορά την πεταλιέρα. Απλά δεν υπάρχει. Και τίποτα άλλο να μην αγόραζες από την εταιρία, η πεταλιέρα αξίζει μέχρι το τελευταίο σεντ!
Αυτή η κατασκευή δεν απαντάται σε καμμία άλλη εταιρια του χώρου. Τέλος.

Τώρα όσον αφορά την αξιιοπιστία, ναι έχουμε ένα θεματάκι εκεί, αλλά μην ξεχνάμε ότι η πολυπλοκότητα της κατασκευής, πέρα από τα παραπάνω πλεονεκτήματα επιφέρει και υψηλές απαιτήσεις συντήρησης και πιθανότητες βλαβών.

Εγώ πάντως δεν μετάνοιωσα ούτε δευτερόλεπτο την αγορά, ειδικά της CSP, και ας με ταλαιπώρησε λιγάκι με τις ιδιοτροπίες της.

Απάντηση: Το COCKPIT του "Λαού"

Από το σχέδιο:

7dzr.jpg

στην πράξη:

psr6.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το COCKPIT του "Λαού"

Ωωωπ! Wellcome to the club Γιωργο! Με γεια. Αντε και καλες βολτες .
Ριξ' του και ένα χερακι χρωμα να δεσει με την fanatec. Λιγο πορτοκαλι στις ενωσεις για παραδειγμα.:idea:

Πολύ καλη δουλεια Αρη.:SFGSFGSF: Τι κοστος ειχε αυτό, αν βγαλουμε το κάθισμα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το COCKPIT του "Λαού"

Ωωωπ! Wellcome to the club Γιωργο! Με γεια. Αντε και καλες βολτες .
Ριξ' του και ένα χερακι χρωμα να δεσει με την fanatec. Λιγο πορτοκαλι στις ενωσεις για παραδειγμα.:idea:

Πολύ καλη δουλεια Αρη.:SFGSFGSF: Τι κοστος ειχε αυτό, αν βγαλουμε το κάθισμα;

Ευχαριστώ φίλε Κώστα! Περίπου 50ε

wyir.jpg
yi2c.jpg
Δυστυχώς δεν υπήρχε χώρος για να βγάλω φωτογραφία από το πλάι. Αυτό που είναι αριστερά του καθίσματος είναι ο καναπές ακουμπισμένος στην πλάτη του...

Last edited:

Μεγειές και πάλι Γιώργο! Πολύ ωραίο οπτικά το συνολάκι, πως σου φάνηκε στη χρήση; Πολύ μακρυά δεν κάθεσαι, εγώ έχω το wheelstandpro να ακουμπάει στο έπιπλο με την TV και παίζω σε 50άρα!

DSC00877.jpg

Μεγειές και πάλι Γιώργο! Πολύ ωραίο οπτικά το συνολάκι, πως σου φάνηκε στη χρήση; Πολύ μακρυά δεν κάθεσαι, εγώ έχω το wheelstandpro να ακουμπάει στο έπιπλο με την TV και παίζω σε 50άρα!

Τώρα άμα σου πω ότι είχα την ίδια ιδέα με το κράνος για την φωτογραφία, θα με πιστέψεις;

Για την απόσταση, δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει να κάτσω πιο κοντά και για να πω την αλήθεια, ούτε που το είχα σκεφτεί. Θα το δοκιμάσω.

GT6 ψώνισες?

Όχι δεν σε πιστεύω!:flipout:Η φωτό είναι από παλιά επί GT5, την είχα βγάλει να τη στείλω στον Άρη...

Για μένα πάντως όσο πιο κοντά τόσο καλύτερα, εκτός κι αν ζαλίζεσαι...

Οχι ακόμα:p Ασχολούμαι με άλλα αυτό τον καιρό και το αναβάλλω λίγο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Να βαλω και το δικο μου....

View attachment 100067

Αν είναι 1080p ο προβολέας σου τότε είσαι off-topic, εδώ ποστάρουμε μόνο τα "λαϊκά" cockpits και όχι της άρχουσας τάξης,:flipout::a0210::grinning-smiley-043

Στο AC τι FOV χρησιμοποιείς για να ευχαριστηθείς αυτήν την οθόνη? Γιατί G25, που είναι η T500 σου?

A! μας χρωστάς και ένα βίντεο με το mod τιμόνι σου, εν δράση!:lehrer:

Καλημερα Αρη..
1.Οptoma HD700..οποτε ειμαι οκ..:)
2.Η Τ500 ειναι στο δρομο..
3.Εχω video απο το test του τιμονιου αλλα θα μπει οταν ολοκληρωθει με την Τ500..

Απάντηση: Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα για την ιδέα και την υλοποίηση ARIS..
Αν δεν υπάρχει πρόβλημα έκανα paste το λινκ και εδώ

http://www.hrteam.gr/forum/viewtopic.php?f=39&t=576

Μεγάλη μου χαρά! Ότι χρειάζεστε... εδώ είμαι!

Re: Απάντηση: Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Ελεγα να παρω το Challenge της Playseat αλλα λεω να δωσω τα λεφτα για καινουρια τιμονιερα,και θελω και πιο χαμηλη τη θεση,F1.

Αρα,εχουμε καποιο σχεδιο γιa θεση F1;

Η καποιο προσχεδιο και να το δουλεψω;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Ελεγα να παρω το Challenge της Playseat αλλα λεω να δωσω τα λεφτα για καινουρια τιμονιερα,και θελω και πιο χαμηλη τη θεση,F1.

Αρα,εχουμε καποιο σχεδιο γιa θεση F1;

Η καποιο προσχεδιο και να το δουλεψω;

Σοφή κίνηση! Πρώτα ξεκινάς με μια τιμονιέρα...

Όσων αφορά την θέση οδήγησης "αλλά F1" γίνεται εύκολα, φτάνει να είναι σταθερά χτισμένο το κόκπιτ για αυτό το σκοπό. Αλλιώς τα πράγματα δυσκολεύουν, θα πρέπει να κάνεις κάτι αντίστοιχο του κόκπιτ μου ώστε να μπορείς να ρυθμίζεις τη θέση σου κατά βούληση.

Γιατί στο λέω αυτό - η F1 θέση είναι κατά τέτοιο τρόπο προσαρμοσμένη για να μπορεί ο οδηγός του μονοθέσιου να αντιμετωπίζει καλύτερα τις τρομερές δυνάμεις G που δημιουργούνται κατά την κίνηση της φόρμουλας. Δεν σημαίνει αυτό ότι είναι και ευχάριστη ή άνετη. Το αντίθετο...

Αυτό που μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω να αποφασίσεις ποια ακριβώς θέση οδήγησης προτιμάς θα ήταν (αν μένεις Αθήνα) να έρθεις μια μέρα να το δούμε πάνω στο κόκπιτ μου:

κόκπιτ

Θεωρητικά (πρακτικά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την ακραία θέση F1) μπορούμε να έχουμε όλες τις θέσεις και στιλ:

PolymorphicPVCcockpitforSimRacing_1_F1_zpse1576742.jpg

PolymorphicPVCcockpitforSimRacing_1_M_zps23faecc4.jpg

PolymorphicPVCcockpitforSimRacing_1_N_zps9739ecb7.jpg

Last edited: